10% по-малко са подадените заявления за изборите, в сравнение с

...
10% по-малко са подадените заявления за изборите, в сравнение с
Коментари Харесай

Журналист: Българите са затруднени да гласуват в чужбина

10% по-малко са подадените заявки за изборите, спрямо октомври предходната година, или с 40% по-малко от тези през април 2021 година, оповестяват от Външно министерство, напомни водещият на " Пресечна точка " по Нова тв.

Намаляването на броя на подадените заявки евентуално се дължи на опцията за гласоподаване без предварителна регистрация поради персоналните данни. По данни на министерстнвото обаче, 60% от авансово записаните пък, изобщо не се явяват на урните. Кка си обясняваме този отлив?! И още веднъж следват мнения за хората които живеят или не живеят в България. 

Виктория Бочевска - публицист:

" Изборният кодекс е този, който най-вече се трансформира в един парламент. Това е първото, с което се захващат политиците. Въпреки всичко, методът, по който се реализират изборите в чужбина, е извънредно сложен, комплициран и безценен развой.

Първо хората се отхвърлят поради усложнението да отидат до секцията и да чакат опашки с часове. За мен решението е електронното и отдалеченото гласоподаване, което да ги улесни и да направи процеса по-евтин. Те по този начин поддържат връзката с родината си, не би трябвало да се усещат като второкласен гласоподаватели. "   
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР