10 пътни инспектори от Държавна автомобилна инспекция (ДАИ) - Благоевград

...
10 пътни инспектори от Държавна автомобилна инспекция (ДАИ) - Благоевград
Коментари Харесай

Такса спокойствие вкарала инспекторите от ДАИ в ареста

10 пътни инспектори от Държавна автомобилна ревизия (ДАИ) - Благоевград бяха закопчани при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ДАНС. Разследване посочило, че държавните чиновници събирали такса „ успокоение “ от транспортни компании.

От 6 часа сутринта във вторник спецполицаи от ГДБОП-София под наблюдението на прокурори от Специализираната прокуратура блокираха постройката на ДАИ в южния град и направиха неочаквани арести на чиновници на автомобилната ревизия.

Специализираната акция е по сигнали на притежатели на транспортни компании, от които даиджиите са желали рушвети, написа в. "Монитор ".

"Става въпрос за проведена незаконна група от длъжности лица, които са желали подкупи от транспортни компании, с цел да не сформират наказателни постановления на извършители, желали са подкупи сред 300 и 600 евро ", заяви Петър Белчев, наблюдаващ прокурор в Специализираната прокуратура. Според очевидци, сутринта във вторник пред постройката на ДАИ в Благоевград пристигнали цивилни служители на реда, които почнали да извеждат от дирекцията един по един чиновници с белезници.

Акцията е почнала рано сутринта с арестуването дежурни чиновници на патрулния пункт на ДАИ на изхода от Благоевград в посока София, при така наречен Антени. Между задържаните е и Бойко Ханджийски, някогашен краткотраен началник на инспекцията, който в този момент е редови чиновник на терен. От 9 до 11 часа над 10 чиновници на благоевградската ДАИ бяха поредно извеждани с белезници на китките им и настанявани в коли на ГДБОП.

Акцията била изненадваща даже и за благоевградската полиция, а корумпираните инспектори не са имали никаква опция да реагират. По време на акцията са обискирани и бюрата в кабинетите им. Арестуваните са отведени в ареста на Първо РУП-Благоевград.

Сред задържаните са най-вече такива, които са проверяващи по пътищата за нарушавания, а не са изпитващи на шофьорските курсове. По непотвърдена информация арестуван е и някогашен краткотрайно изпълняваш длъжността началник на Автомобилната администрация в Благоевград. Тепърва ще се преценя на кои от тях да бъдат повдигнати обвинявания, оповестиха от Специализираната прокуратура.

През месец декември 2016 година тогавашния началник на Държавната автомобилна ревизия (ДАИ) в Благоевград и общински консултант в локалния парламент в Петрич Георги Ангелски освободи поста по свое предпочитание, като посочи персонални аргументи. На негово място като шеф на ДАИ-Благоевград застана предходният началник на инспекцията Асен Костурков.

През месец март 2015 година след решение на съда той бе отхвърлен от поста и Георги Ангелски се върна на работа като шеф. Тогава Ангелски завоюва дело на последна инстанция и седна още веднъж в шефския стол. Това пък от своя страна наложи Асен Костурков да освободи управителния пост. Припомняме, че Георги Ангелски бе началник на ДАИ-Благоевград и през 2011 година, малко откакто от мястото се отдръпна в пенсия дългогодишният шеф Иван Василев - Джери. Впоследствие петричанинът бе сменен от Бойко Ханджийски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР