10 млн. лв. за закупуване на училищни автобуси за децата

...
10 млн. лв. за закупуване на училищни автобуси за децата
Коментари Харесай

Дават 10 млн. лв. за нови училищни автобуси

10 млн. лева за закупуване на учебни рейсове за децата от обитаеми места без детска градина или учебно заведение се отпускат от държавното управление. Средствата са планувани в Закона за държавния бюджет за 2022 година, оповестиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

От ведомството прецизират, че поради обезценка част от рейсовете би трябвало от време на време да се заменят с нови, с цел да се подсигурява сигурността на децата.
 35 общини ще получат учебни рейсове
35 общини ще получат учебни рейсове

Целта е безвреден превоз

Към момента са нужни 648 нови рейса. С отпуснатите средства ще бъдат задоволени първо най-спешните поръчки.

" Подкрепата е част от политиката на Министерството на образованието и науката да обезпечава подобаващ превоз за децата в наложителна предучилищна възраст и за учениците от обитаеми места, в които няма детска градина или учебно заведение ", декларират от МОН.
 Снимка 574489
Източник:

От просветителното министерство осведомят също, че през днешния ден кабинетът е приел и решение страната да обезпечава безвъзмездни познавателни книжки и за децата на тригодишна възраст . Така на процедура от идната образователна година всички деца в детските градини ще получават безвъзмездни познавателни материали. Досега познавателни книжки са предоставяни безплатно единствено на децата от четири до шест години, а тези за тригодишните са закупувани от родителите.

Отпускат се и повече средства за закупуване на учебници за V, за VI и за VII клас , което се постанова по отношение на новия образователен предмет " Компютърно моделиране и осведомителни технологии ", по който са увеличени образователните часове и тематиките. Това допуска по-голямо наличие на новите учебници по дисциплината.
 Изготвени са нови учебници по компютърни технологии за 5 и 6 клас
Изготвени са нови учебници по компютърни технологии за 5 и 6 клас

Одобрени са от МОН, в този момент би трябвало да ги оценят и учителите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР