10 млн. лв. ще получи Софийския университет „Свети Климент Охридски”

...
10 млн. лв. ще получи Софийския университет „Свети Климент Охридски”
Коментари Харесай

СУ ще получи 10 млн. лв. и нова сграда за Медицинския си факултет

10 млн. лева ще получи Софийския университет „ Свети Климент Охридски” за поддръжка на инфраструктурата си, както и нова постройка за Медицинския факултет, стана ясно след среща на управлението на Алма Матер и финансовия министър Владислав Горанов и сътрудника му от просветителното ведомство Красимир Вълчев.

СУ ще получи постройката на Професионалната гимназия по облекло на бул. „ Черни връх” в София – като компенсацията за тази на бул. „ Александър Стамболийски”, която беше дадена за прилагане на Висш съдебен съвет. Професионалната гимназия пък ще се реалокира в друга постройка в квартал „ Лозенец”.

По този метод напрежението в Алма Матер, където даже обмисляха митинг, беше потушено . Решението от през днешния ден евентуално ще бъде доказано на съвещанието на Министерския съвет в сряда.

„ Софийският университет е учреден през 1888 година е учреден и това ни дава мотив да протегнем още веднъж ръка и да отпуснем значителен запас – към 10 млн. лева за спомагателни вложения в инфраструктурата, която СУ ползва”, разяснява министърът на финансите Владислав Горанов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР