10 милиона души ще търсят път извън Афганистан - тези

...
10 милиона души ще търсят път извън Афганистан - тези
Коментари Харесай

Посланикът на Афганистан: 10 млн. души ще напуснат страната

10 милиона души ще търсят път отвън Афганистан - тези неофициални данни приказват за ужаса в страната откакто талибаните завзеха властта. Това стана ясно от думите на посланика на Афганистан в България - лекар Мохаммад Сайфи пред Нова тв.

Той изясни, че обстановката е ужасна, освен по малкия екран. Приятели му се обаждат и му описват по какъв начин вечер се вадят хора от домовете им и се водят в незнайна посока. Те в никакъв случай повече няма да се върнат, това е голяма свирепост.

"Повечето хора, които видяхме в фрагменти да тичат към самолета, не са необразовани и да не знаят какво се случва. Напротив, те са младежи с обучение, само че избират да паднат от 500 метра височина, в сравнение с да живеят при ръководството на талибаните. Помните тяхното държавно управление от 1996 до 2001 година, помните с какъв брой свирепост управляваха, беше същински безпорядък. Колко доста младежи избягаха, малкия екран и радиото бяха неразрешени, дамите трябваше да си стоят у дома, девойките над 15 години бяха задължавани да се омъжват и за който им изберат, за него се омъжват ", сподели още посланикът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР