10-и ден не спира да бушува пожара в забранената зона

...
10-и ден не спира да бушува пожара в забранената зона
Коментари Харесай

В Чернобил става страшно! Огънят бушува на метри от хранилищата с радиоактивни отпадъци ВИДЕО

10-и ден не стопира да бушува пожара в неразрешената зона към Чернобилската АЕЦ. Официални източници оповестяват, че стихията стартира да понижава, а неофициални – че пламъците са достигнали до Припят и до хранилищата за радиоактивни боклуци.

В понеделник, 13 април, Ярослав Емелианенко, член на Обществения съвет в Държавната организация за ръководство на зоната на отчуждение до атомната централа съобщи, че огромният пожар съвсем е достигнал до хранилищата за радиоактивни боклуци и безусловно му остават 2 км., с цел да стигне до атомната електроцентрала.

„ Имам два разновидността: или до кабинета не доближава действителната обстановка, или той е избрал политика за безмълвие на руския режим от 1986 година Сега огънят е достигнал Припят и се намира на 2 километра от хранилищата за радиоактивни боклуци „ Подлесни”, където са най-активните радиационни боклуци от цялата Чернобилска зона и от самия Чернобил ", написа той в профила си във Facebook.

Емелианенко прибавя, че управляващите не престават да оповестяват, че всичко е под надзор.

"Отидете на страницата на Министерски съвет, на Държавната работа за изключителни обстановки и съответните държавни организации - всичко е под надзор и всичко е наред.

Гори там, само че е добре. И фактът, че тази поредност палежи, по всички юридически признаци, е терористичен акт, който ще излезе отвън рамките на страната и станете интернационален - това е обикновено, не обръщайте внимание, обстановката е редовна”, показва още Емелианенко.

Още на 12 април Наталия Дегтяренко, чиновник на пресслужбата на НАЕК "Енергоатом ", предизвести във Facebook, че обстановката с пожара се утежнява. По думите й са опожарени някогашните села Лелив, Копачи, Полеское, Грезля, Рудня-Грезлянская, Ковшиловка, Варовичи, Буда-Варовичи, Мартиновичи, Смарагдови, Волхов и Чистогалов.

Територията на Червената гора и затвореният боен град Чернобил-2 също са унищожени от огнената буря. Чернобил също е потърпевш от пожара.

"Пожарът в неразрешената зона се реалокира на левия бряг на Припят. В момента огънят доближава към село Кошевка. Какво е това, в случай че не тенденциозен палеж? " пита тя в мрежата.

И в неделя, и в понеделник от Агенцията за ръководство на Зоната опровергаха изказванията, че огънят се трансферира към левия бряг на Припят.

Днес обаче се появиха фотоси, които демонстрират, че казусът е доста по-сериозен - пожарите към този момент са в непосредствена непосредственост до самата атомна електроцентрала.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР