10-годишният питбул, който нахапа и уби собственика си в столичния

...
10-годишният питбул, който нахапа и уби собственика си в столичния
Коментари Харесай

Треньор на кучета коментира случая с питбула, убил стопанина си

10-годишният питбул, който нахапа и умъртви притежателя си в столичния квартал „ Христо Ботев “, в никакъв случай не е бил нападателен. Редовно си играел и с децата в квартала. Това споделиха за bTV другари на фамилията.

Все още се обяснява повода за експанзията. 48-годишният мъж и животното са се намирали в двора, когато то го нападало. Каква е повода за експанзията от страна на животното към момента не е ясно.

Според треньора Димитър Трифонов би трябвало да се има поради, че кучетата постоянно демонстрират своята природа.

„ Няма значение дали са на синджир, или на улицата, дали са домашни.  Приписват се доста човешки качества на кучето. Всъщност те са си с ДНК на вълк. Те са вълци и това нещо несъмнено. Както и да го отглеждам в апартамент, в двор, в клетка, на синджир - рано или късно тяхната природа се демонстрира. А държание на кучето се обуславя с чувството за сигурност и за сигурност и когато кучето се почувства застрашено, то взима решения и то е постоянно със зъби “, изясни Трифонов.

Зам.-директорът на " Екоравновесие " Ирена Петрова изясни, че животното наподобява обикновено и се чака решението на контролните органи.

Трифонов добави, че е значимо да има указател за всички кучета – и домашни, и бездомни, което ще помогне да се лимитират случаите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР