10 години отнема намирането на ваксина, за да бъде безопасна.

...
10 години отнема намирането на ваксина, за да бъде безопасна.
Коментари Харесай

Мария Габриел: Страната ни е в изключително добра позиция и ще получи 12 млрд. евро

 " 10 години лишава намирането на ваксина, с цел да бъде безвредна. 2,7 милиарда евро са отделени за обещаващи компании, които могат да донесат сигурност на нашите откриватели, които през последните 4 месеца вършат чудеса. Всичко, което се прави в Европейски Съюз е еднообразно за всички страни, няма разделяне на небогати и на богати.

Докато се работи за разкриване на ваксина против ковид, редом се водят договарянията с фирмите, с цел да се избегне интервал на закъснение. Ние би трябвало да сме готови с регулаторната рамка ".

Това съобщи пред БТВ еврокомисарят Мария Габриел. Тя добави, че има риск въпреки всичко дали изобщо ще бъде открита ваксина, само че към този момент резултатите на учените са окуражителни.

" Надяваме се в период от година, година и половина да имаме позитивни резултати. Оптималният вид е 2021 година Ако има открита ваксина, би трябвало да сме подготвени оптимално бързо тя да бъде публикувана. Именно по тази причина упорствам за вложения за просвета и нововъведения. Страната ни е в извънредно добра позиция и ще получи 12 милиарда евро ", сподели още Габриел, само че посочи, че би трябвало да се създадат промени, които да са в унисон с парите, които ще получим.

" България е от страните, които се оправиха добре с отдалеченото образование и би трябвало да благодаря на учителите и на родителите, които направиха това допустимо. Ще работя децата без таблети да имат устройства, с цел да могат да получават пълноценно обучение. По време на рецесията открихме, че технологиите имат своята изгода в образованието. В програмата " Еразъм плюс " ще включим както аналогово, по този начин и повече онлайн образование ", разяснява българският еврокомисар.

" Всяка година почивам в България и тази година няма да направя изключение. Имаме платформа, в която всеки може да следи каква е обстановката в другите страни ", сподели още Мария Габриел.

Тя добави, че се работи от ден на ден за развиването на културния туризъм в Европа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР