10 души загинаха, а други 8 бяха обявени за изчезнали

...
10 души загинаха, а други 8 бяха обявени за изчезнали
Коментари Харесай

Наводнения взеха жертви на остров Суматра, 12 000 души са евакуирани

10 души починаха, а други 8 бяха оповестени за изчезнали при тежките наводнения и свлачищата, провокирани от проливните дъждове, които от дни се изливат над индонезийския остров Суматра.

 © Архив/БГНЕС
Местните управляващи разпоредиха евакуацията на 12 000 души. Хиляди здания, мостове и пътища бяха тежко развалени от неприятното време, което обхвана девет окръга в провинция Бенгкулу. В някои региони придошлите води стартират да се отдръпват, само че вредите – които оставят след себе си са големи, а доста места към момента са откъснати от останалата част на света.

Мащабите на това злополучие могат да се разраснат, съобщи представителят на Националната организация за бедствия и повреди Сутопо Пурво Нугрохо. Свлачищата и наводненията са неизбежни в случай че проливните дъждове продължат, добави той.

Местните поданици са застрашени и от „ вторично злополучие “ – взрив на кожни заболявания и тежки респираторни проблеми поради неприятната хигиена, дължаща се на неналичието на чиста питейна вода.

Властите са отворили публични кухни и евакуационни центрове за 13 000 хиляди души, директно наранени от бедствието. Спасително-издирвателни екипи са се насочили към откъснатите от света региони.

Свлачищата и наводненията са нещо всекидневно в Индонезия, изключително по време на сезона на мусоните сред октомври и април, когато проливните дъждове безусловно удрят с цялата си мощност югоизточния азиатски архипелаг.

Наводненията в елементи от Джакарта през миналата седмица взеха минимум две жертви и принудиха 2000 души да се изтеглят неотложно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР