10 души пострадаха при сблъсък между тир и автобус с

...
10 души пострадаха при сблъсък между тир и автобус с
Коментари Харесай

След удара между автобус и тир: Какви са причините за катастрофата на пътя Русе - Бяла?

10 души пострадаха при конфликт сред тир и рейс с румънска регистрация на пътя Бяла-Русе. Пътниците са избили стъклата на рейса, с цел да излязат. Само една жена от ранените остава в болница. Другите 9 души, измежду които и водачът, са изписани.

Общо 50туристи са били в рейса, като измежду тях има и деца. Гръцките жители са се прибирали от проведена екскурзия за празниците в Румъния.

По първична информация рейсът е пътувал в посока Бяла

Катастрофата се случва навръх пътя Русе – Бяла в правата сред Волово и разклона за Борово на завой при мокра настилка и при разминаване на рейса с тежкотоварен камион. По първични данни тирът е засякъл рейса със задната си част, при което водачът на автобуса губи надзор, навлиза в отсрещното платно и попада в канавката. Цяло знамение е, че рейсът не се е преобърнал в дерето.

На борда има близо 400 души

Пробите за алкохол и на двата водачи са негативни. Показанията на очевидци и пострадали са много спорни, което евентуално ще затрудни следствието.

Те описаха, че хората са излизали от прозорците на рейса, а някои дори обясниха, че в началото водачът на тира е избягал, само че след това се е върнал.

Вижте още във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР