10 държави държат около 63% от световния пазар на майонеза. Най-големият

...
10 държави държат около 63% от световния пазар на майонеза. Най-големият
Коментари Харесай

САЩ и Русия - най-големите производители на майонеза в света

10 страни държат към 63% от международния пазар на майонеза. Най-големият производител на този известен сос е Съединени американски щати с дял от 19,3%. На второ място се подрежда Русия, чийто дял възлиза на 17,1%, сочат данни от отчета на Федералния център за развиване на износа на селскостопански артикули (ФГБУ " Агроэкспорт " ) към Министерството на земеделието на Руската федерация, представени от. 

Според изнесените данни, международното произвеждане на майонеза през 2019 година се е нараснало с 1,1% по отношение на 2018 година - до 3,7 милиона тона, или до 9,6 милиарда $.

За половин година размерът на производството на майонеза в Русия се е нараснал с 1,8% на годишна база и възлиза на 350,7 хиляди тона. В същото време Русия е на двадесета позиция в рейтинга на международните експортьори, като е доставила артикули за 127 милиона $ през предходната година. Топ 3 на експортьорите са Съединени американски щати, Китай и Германия. 

Руската майонеза се доставя основно за страните от Оперативно-наблюдателно дело. Най-голям дял от доставките се пада на Казахстан, Беларус и Азербайджан. Делът на изнесената съветска майонеза в структурата на общото произвеждане през 2019 година е 11,5%. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР