10,8 милиарда долара ще струва президентската кампания в Съединените щати.

...
10,8 милиарда долара ще струва президентската кампания в Съединените щати.
Коментари Харесай

Цената на предизборната кампания в САЩ - невиждана досега в историята

10,8 милиарда $ ще коства президентската акция в Съединените щати. Сумата е невиждана до момента в историята и над 50% по-висока от тази, която беше събрана по време на президентската конкуренция през 2016-а година. Дори федералните комисии да не похарчат и $ от този миг нататък, вотът през 2020-а въпреки всичко ще е най-скъпият в историята на Съединените щати. Това демонстрира проучване на Центъра за дружелюбна политика - надпартийна, самостоятелна организация. 

" Тази сума може да стане още по-голяма, в случай че във финалните дни на акцията се излеят още средства. Covid-19 основава и различен проблем - поради пандемията Федералната изборна комисия не действа пълноценно ", споделя в изявление за Шийла Кръмхолц - основен админ и представител на организацията.

" Като се имат поради големите суми, които Тръмп и Байдън събират - 476 милиона за акцията на президента, над половин милиард - 531 милиона за Байдън, да не загатваме милиардерите Майкъл Блумбърг и Том Стайър по-рано по време на първичните избори на демократите, 2020-та без подозрение ще разбие всички предходни върхове разноски по време на предизборна акция ", прибавя тя.

Въпреки, че акцията се организира в условия на пандемия, количеството на даренията се усилва, а това се дължи на голям брой дребни финансови потоци от елементарни американци.

" Очаквахме, че поради икономическите усложнения по време на пандемията ще има спад в даренията, само че един от инструментите това да не се случи беше „ Действайте в синьо “ - онлайн платформата на демократите за набиране на средства. Това е просто уеб страница за транзакции на дарения. В дясно имат сходна платформа, която носи името „ Победа за аленото “, само че уеб сайтът на демократите работи от по-дълго време и набра доста повече пари. Тези платформи осигуриха дребни дарения от огромен брой хора. Това е по едно и също време нова наклонност и съгласно мен здравословна, тъй като разрешава на повече американци да дадат своя принос ", обяснява Шийла Кръмхолц. 

Тръмп стартира да набира средства още в ранните дни на първия мандат, което му оказва помощ да събере голям боеприпас преди демократите даже да проведат първите си първоначални избори. " В случая с Доналд Тръмп сме очевидци на казус със разбъркване на персонални и обществени финанси ", твърди Шийла Кръмхолц. Традиционно за Републиканската партия най-големите донори са братята Кох. " Братята Кох от изборния цикъл 2012-та са обезпечили над 400 милиона $ за акции, които са подкрепяли - това са пари както от личния им джоб, по този начин и от други доста богати консерватори и авторитетни хора. Продължават да са доста дейни и поставят дълготрайни старания в тази посока посредством редица организации, които са част от тяхната мрежа ", прибавя тя. Но пък Джо Байдън се радва не невиждан възторг измежду демократите, твърдо решени да изгонят Тръмп от Белия дом.

Пандемията промени и метода, по който претендентите харчат парите - по-малко разноски за пътувания и за демонстрации, само че пък за сметка на това повече пари за реклама в медиите и обществените мрежи. Тръмп и Байдън харчат голямо количество пари за онлайн реклами. Но парите постоянно носят и повече проблеми. Американската политическа система не следи против какви обещания кандидат-президентите получават дарения, това е обвързване на американския гласоподавател, който би трябвало да държи регистриран своя представител във властта. Забранено е и на задгранични жители да финансират акции. Covid-19 основава и различен проблем, поради пандемията Федералната изборна комисия не действа пълноценно.

Източник:  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР