„10-11 души ме нападнаха – майката, бащата и сестрата на

...
„10-11 души ме нападнаха – майката, бащата и сестрата на
Коментари Харесай

Битият с вили кипърец: 10-11 души ме нападнаха, изпочупиха ми колата

„ 10-11 души ме нападнаха – майката, бащата и сестрата на починалия Петър Гаджанов, имаше и други хора. Изпочупиха ми колата, Господ ме избави! “ Това сподели кипърецът Димитракис Пирилис, който беше обичай в центъра на село Белозем на 10 май т. година

Пирилис има от 20 години плантация в прилежащото село Болярино, обиран е неведнъж и когато в нощта против 12 май 2019 година в стопанството му още веднъж влезнали крадци на крави, той ги последвал и прегазил един от тях – 30-годишния Петър Гаджанов.

Пирилис беше наказан на 2 години и 4 месеца условно, откакто призна виновността си, само че Апелативният съд в Пловдив върна делото за ново разглеждане на първата инстанция с претекста, че признанията на фермера не се поддържат от доказателствата по делото. Вторият старт на процеса беше плануван за през днешния ден и юристът на Пирилис Димитър Антонов видя връзка с това на побоя отпреди седмица.

Близките на Петър Гаджанов бяха арестувани за 72 часа след нападението и против тях е формирано досъдебно произвеждане за закононарушението „ заличаване и разваляне “ - поради изпочупения джип на предприемача, въпреки да има и нанесена телесна щета. Те не се явиха на днешното съвещание по делото, само че са поискали да бъдат конституирани като частни обвинители. От пандиза беше доведен братът на Петър Гаджанов – Йосиф, който излежава присъда точно за кражба на крави. И той изиска да взе участие като страна в процеса.

„ Психологически не се усещам добре, доста бяха притестен, като ме нападнаха с вили, лопати и кирки “, сподели пред съда Димитракис Пирилис и показа болничен лист от Психодиспансера, в който попада диагнозата „ смесено тревожно-депресивно разстройство “, цитира 24 часа.

Новата дата за разпоредително съвещание е 7 юни.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР