10 000 лв. е наградният фонд на фестивалаЗа пореден път

...
10 000 лв. е наградният фонд на фестивалаЗа пореден път
Коментари Харесай

Космически гласове с концерт в Чепеларе

10 000 лева е наградният фонд на фестивала


За следващ път феновете на най-българските национални ритми ще си дадат среща в Чепеларе. На 16-ти юни в сърцето на планината на Орфей ще се организира заключителния концерт от Седмия народен конкурс „ Нова българска музика в размер 7/8 “. Тогава гостите на живописноия родопския град ще могат да чуят 12-те финалисти в двете категории – за инструментални и за вокални произведения. Концертът ще е безвъзмезден за публиката.

Новите родни произведения на фолклорна основа ще бъдат показани от Оркестъра за национална музика на БНР с диригент Димитър Христов и Хор „ Космически гласове ” с диригент Ваня Монева.

Наградният фонд за участниците е 10 000 лв. и е обезпечен от Фондация „ Св. Георги Победоносец ”- Балтимор, Съединени американски щати. Финалистите са селектирани от 5-членно жури. В състава му са националната певица Татяна Сърбинска, проф. Димитрина Кауфман, Георги Андреев, проф. Николай Стойков и доцент Иван Делирадев.

Във вокалната категория ще се състезават песните „ В село хайдути “ и „ Врит са сбрали “ на Илиян Юручки, „ Лазарка “ и „ Пролет “ на Юлиян Слабаков, „ Ой Яно,Деничко “ на Николай Гурбанов и „ Лудо биле “ на Дует “Кристали ”. Сред инструменталните произведения, които ще премерят сили пред жителите и гостите на Чепеларе са „ Девойко, бално ли ти е? “ на Борислав Гълъбов, “Изтърси калци “ на Васил Бележков, “Граовско хоро ” на Кирил Бележков, “Ганкината ” на Пламен Добрев, „ Весела копаница ” на Ралф Аиверсон и “Влашко ” на Ангел Чакъров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР