10 – годишната Дария Стоянова от Варна пожъна успех на

...
10 – годишната Дария Стоянова от Варна пожъна успех на
Коментари Харесай

10 – годишна варненка пожъна успех на „Златната монета“ в Болоня

10 – годишната Дария Стоянова от Варна пожъна триумф на най – известният музикален фестивал за деца „ Златната монета “, който се организира в Болоня. Изпълняваната от нея ария „ Здравей Европа “ в трио с 8 – годишната албанка Елиза и 6 – годишния Александрос от Гърция победи във втората конкурсна вечер, научи Moreto.net. С песента си тримата изпращат обръщение към възрастните да живеят в мир и съгласие оттатък Европа.

Представянето на Дария може да гледате.

Тримата са единствените участници в 66 – тото издание на фестивала, които не са италианци. Всички останали са от разнообразни райони на южната страна. Самата Дария от години живее в Италия със фамилията си.

17 млади артисти от разнообразни краища на Италия се качиха на сцената на „ Златната монета “, с цел да изпълнят 14 песни, съпроводени по традиция от детския хор „ Антониан “, който носи името на болонската християнска религиозна институция, отдадена на към солидарността и в чиято зала се организира музикалното събитие от 1961 година Композиторите на тазгодишния Zecchino d`Oro са освен деца-певци, само че и известни рок и поп музиканти като Макс Гадзе, Лоредана Берте и Матео Бочели (син на Андреа Бочели ), а основателите на песента " Ciao Europa " са италианците Лодовико Сакол и Арканджело Кровела.

Официално видео:

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР