1. Ябълков оцет за стабилизиране на кръвната захар Ябълковият оцет

...
1. Ябълков оцет за стабилизиране на кръвната захар Ябълковият оцет
Коментари Харесай

10 причини защо ябълковия оцет е толкова полезен за здравето ни

1. Ябълков оцет за стабилизиране на кръвната захар

Ябълковият оцет намалява и стабилизира равнищата на кръвната захар, като е потребен и за изцяло здравите хора. Той може да помогне да стабилизираме равнищата на кръвна захар.

2. Ябълковият оцет засища

Смята се, че когато подправяме салатата си с ябълков оцет, тя засища доста повече, в сравнение с, когато е подправена с лимонен сок и/ или зехтин. 



3. Ябълковият оцет защищава от инфаркт

Има директна връзка сред сърдечните болести и неприятния холестерол, поради който може да се натрупат шлаки по артериите, които могат да усилят риска от инфаркт. В я бълковия оцет има хлорогенна киселина, антиоксидант, който се бори против холестерола.

4. Ябълковият оцет против рак

По тази по този начин сензитивна тематика за доста хора има изказвания за огромна част от храните, че защищават от рак. И въпреки че в съвсем всички случаи приказваме единствено за хипотези, сходно съмнение има и за ябълковия оцет. 

5. Ябълков оцет за ликвидиране на бактериите

В днешно време оцетът може да се употребява за ликвидиране на нездравословни бактерии както в дома, по този начин и по тялото ни. Смята се, че постоянното киснене на стъпалата в примес от вода и ябълков оцет, оказва помощ да се справите с упоритите гъбички.

6. Ябълков оцет при болно гърло

Смята се, че семпла запарка от оцет и вода в съответствие 1:1, може да ви помогне да се справите с първите признаци на болно гърло, като можете да си вършиме гаргара с оцетената вода постоянно, когато усетите първите признаци на болежка или неспокойствие в гърлото.

7. Ябълков оцет за по-добро храносмилане

Смесете 1 ч.л. мед и 1 ч.л. ябълков оцет в чаша хладка вода. Разбъркайте и приемайте половин час преди хранене.

8. Ябълков оцет за повече сила
Как да си създадем домакински ябълков оцет - рецепта на баба
Ябълковият оцет е артикул, който си коства да имате в дома си по доста аргументи. Ще бъде потребен за подготвяне на ястия, разчистване, обо...

Аминокиселините в ябълковия оцет работят като антидот на млечната киселина, която ни кара да се усещаме изтощени, а тя се натрупва от стрес. Освен това калият и ензимите в ябълковия оцет понижават възприятието за отмалялост.

9. Ябълков оцет против неприятен мирис

Лошият мирис може да е знак за съществуване на бактерии в устата, които могат да бъдат преборени, като си извършите гаргара с оцет. Разбира се може усетът да е прекомерно мощен, по тази причина започнете с разперен във вода оцет.



10. Красота и здраве с ябълков оцет
Домашното знамение, което ще ви избави от събирането на слуз и храчки
В свят с световна пандемия, даже елементарната простуда може да ни наплаши. И изключително в този момент, когато приижда сезонът на гриповете и хремит...

Ябълковият оцет може да ви помогне даже за проблеми, свързани с външния тип, по натурален метод.

При пърхот:

Ябълковият оцет балансира равнищата на pH на скалпа и оказва помощ да се справите с пърхота, по тази причина можете да смесите вода и оцет 1:1, да напръскате с тях скалпа си и да завиете с хавлия. А след 15 минути измийте с шампоан.

При акне:

Смесете 1 част оцет и 3 елементи ябълков оцет в бутилка. После почистете кожата с продукта, който ползвате и по-късно с памучен тампон минете със сместа с оцета. С леки потупвания нанесете върху проблематичните зони и оставете да изсъхне. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР