1. Тежката катастрофа на Околовръстното показа, че корупцията в МВР

...
1. Тежката катастрофа на Околовръстното показа, че корупцията в МВР
Коментари Харесай

Топ 5 от "Капитал": Корупцията в МВР е в мъртвата зона на прокуратурата; България вече официално е по-малка

1. Тежката злополука на " Околовръстното " сподели, че корупцията в Министерство на вътрешните работи е в мъртвата зона на прокуратурата Обвиненият за злополуката на " Околовръстното ", в която почина френски жител, е бил ескортиран от полицейски патрул. Първоначално информацията, че секунди преди да провокира тежката злополука на " Околовръстното ", поршетo, ръководено със 195 км/ч от пияния и дрогиран водач, е било ескортирано от полицейски патрул, звучеше като немного безапелационна защитна версия. Впоследствие от признанието на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че двама служители на реда са били отстранени след случая, стана ясно, че този сюжет напълно не е неоснователен. Според версията, публикувана в някои медии, упрекнатият за тежкият случай е бил спрян от полицейски патрул, а след заплатен подкуп - ескортиран по " Околовръстното " от патрулка с включени светлини, а щом видели тежката злополука, служителите на реда обърнали като че ли нищо не се е случило.

Този сюжет не свари в комфортен миг прокуратурата. Изпаднала в трайна неспособност да създаде резултати в битката с корупцията по високите етажи на властта, ръководената от Иван Гешев институция се отдаде на популизъм, размахвайки своите хрумвания за предварителна защита на тежките произшествия - законодателни промени с още по-тежки санкции за пияните водачи и тези, седнали след приложимост на опиати, в това число и конфискация на имущество (каква предварителна защита ще бъде страната да прибере купчина ламарини е друга тема). Няма изчерпателен разбор на криминогенни, демографски и обществени фактори, на които предложенията на Иван Гешев да стъпват. Те са просто един смокинов лист, който крие голата истина -. 2. България към този момент публично е по-малка, единствено 5 общини порастват, а Северът изчезва, демонстрира преброяването Община Бойница е най-бързо свиващото се обитаемо място на планетата. Шегуваме се, не можем да сме толкоз безапелационни, само че можем да кажем следното: най-малката община в България е най-бързо изчезващата в най-бързо смаляващата се като население страна в света. През 2021 година селската община във Видинско е изгубила цели 43% от популацията си по отношение на 10 години по-рано.

Поне, които най-сетне излязоха в съвсем цялостния им тип тази седмица. Съгласно тях България е изгубила 11.5% от популацията си по отношение на 2011 година, като сега на територията на страната има малко над 6.5 млн. души. Ако продължаваме да изчезваме с този ритъм, съгласно отчета на Организация на обединените нации World population prospects 2022 в края на този век страната ще има същия брой население, какъвто е имала при започване на 20 в., или 3.6 млн. 3. Основателят на " Булмарет груп " Станко Станков пред " Капитал " за бизнеса с биодизел, пропан-бутан, Русия и жп-пазара Станко Станков е роден в Балчик. Завършил е ВИНС - Варна, компетентност " Счетоводство и надзор ". Работил е като икономист, основен счетоводител, шеф финансов отдел в община Балчик. Бил е кмет на община Балчик сред 1991 и 1995 година За малко по-късно е бил шеф на ПЧБ, клон Балчик, след което продължава в частния бизнес. Основава " Булмаркет ДМ " през 1996 година, което през годините се развива до обединяване от над 20 компании под общата шапка на групата " Булмаркет ".

В русенската група " Булмаркет " има над 20 компании в две съществени посоки. " Булмаркет груп " е шапката на сдруженията, занимаващи се с търговията с минерални горива и логистичните действия. Второто направление е съсредоточено в производството, покупките и продажбата на зърно, произвеждане на биодизел, фармацевтичен глицерин и остатъчните артикули, като главното сдружение е заводът за биодизел в Сливо поле " Астра биоплант ". За 2021 година компанията регистрира 3.34 милиарда лева доходи и облага 227 млн. лева, като сдружението e трето по доходи в България, а холдингът е най-големият в Русе. Групата създава и биодизел от второ потомство от употребявани олиа и остатъчни мазнини, като задачата биодизелът второ потомство да доближи 65% от производството. 4. Софийската фабрика на " Райхле и Де-Масари " възнамерява втори цех в страната за 5G артикули От концепцията до пазара. Целият цикъл на разработка и произвеждане на оптични кабели и съставни елементи за информационни мрежи към този момент може да се прави в софийската база на " Райхле и Де-Масари България пръдакшън ", която е част от швейцарската R&M. Това става допустимо с построяването на изпитателна лаборатория към фабриката в столицата, в която към този момент са вложени 600 хиляди лева, а още толкоз ще бъдат вложени във втория стадий на плана доникъде на идната година. Това доста ще съкрати времето до пазара, което ще даде основно конкурентно преимущество на компанията.
Реклама
Междувременно на финалната права е стартирането на нов артикул за 5G мрежи, който е създаден напълно от българския екип. А за производството му групата. 5. Три тютюневи склада в Пловдив, които са италианска благосъстоятелност, стават жилищен комплекс Двадесети август 2016 година е черен ден за Пловдив. В пожар, за чието подпалване след това е наказан тогава 44-годишен безприютен, биват запалени общо четири някогашни тютюневи склада. Три от постройките са монументи на културата, благосъстоятелност на италиански жители. След пожара те укрепват единственото останало от тях - фасадите.

Две години по-късно показват план за жилищен комплекс с разгъната застроена повърхност (РЗП) към 20 хиляди кв.м и три равнища под земята паркинг. Реализирането му се забавя заради проточването на съгласувания на плана с Национален институт за недвижимо културно завещание (НИНКН) към Министерство на културата, само че през април тази година основният проектант на община Пловдив, арх. Димитър Ахрянов, издава позволение за градеж. Така ръцете на вложителите са развързани и през първата половина на 2023 година имат намерение да стартират осъществяването на плана си.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР