1. Седемте пътни строителя, към които ГЕРБ насочиха 5 млрд.

...
1. Седемте пътни строителя, към които ГЕРБ насочиха 5 млрд.
Коментари Харесай

Топ 5 от "Капитал": Кои строители получиха 5 млрд. лв. от ГЕРБ; Какво свързва Слави Трифонов и Орлин Алексиев

1. Седемте пътни строителя, към които ГЕРБ насочиха 5 милиарда лева: " Хидрострой ", " Грома холд ", " Автомагистрали Хемус ", " ПСТ груп ", " Нивел ", " Пътинженерингстрой - Т " и ГБС Парите за пътища са един от главните препъникамъни пред това държавно управление. Регионалният министър Гроздан Караджов разгласи, че се отдръпва поради неналичието на милиарди в актуализацията на бюджета, които да бъдат дадени на пътните компании. Кирил Петков и Асен Василев пък отвърнаха, че не може още пари да бъдат давани на същите няколко компании, които образуват картел в строителството, хранен от ГЕРБ.

" Капитал " съпостави всички контракти за инхаус по " Хемус ", за свлачища и за пътя Ботевград - Видин, по които парите са давани безусловно на мрачно и безотговорно. Както и прословутите " златни " контракти за пътна поддръжка на 28-те области, които са извоювани с публични поръчки, само че бюджетите им са надвишени неведнъж. Така вместо поправки е правено главно строителство на обекти, само че по по-високите цени за поддръжка.Това е на процедура всичко, което Агенция " Пътна инфраструктура " е договорила в последната година и половина от ръководството на Бойко Борисов. Това са, също по този начин, последните огромни контракти, възлагани от страната от този момент насам. Общата сума на контрактуваното по тези планове единствено за най-големите 7 групи от компании, е 4.9 милиарда лева За всички останали компании има още към 650 млн. лв.. 2. Едно ферари в " Делта хил " или какво свързва Слави Трифонов и Орлин Алексиев " Той е единствено мой другар. С него се познаваме от 20 години. Той е един от хората, които дадоха ферарито, което не възпламени. Една от аргументите да сме другари е, че не си приказваме за политика. " Така Слави Трифонов отговори по време на изявлението си за " Дарик радио " на въпроса дали се познава с Орлин Алексиев - една от фигурите, за които се счита, че стоят зад политическия план " ИТН ", и действително ръководи икономическите ползи на партията.

Самият Трифонов за първи път обществено не отхвърля, че познава Алексиев, само че споделя, че двамата са единствено другари от дълги години. И твърди, че не знае с какво се занимава той. Алексиев дълги години отговаряше за финансите на Столичната община и се смяташе за доста непосредствен до Бойко Борисов. Признатото от Трифонов 20-годишно другарство сред него и Алексиев има и бизнес лъч, който минава през строителната компания ДЛВ. 3. " Инса ойл " и нейният американски PR сътрудник " Нова българо-американска компания влиза на българския и на Балканския енергиен пазар ". Така озаглавено прессъобщение (главното Б е непокътнато от оригинала - бел. ред.) беше публикувано от един от огромните играчи в петролния отрасъл в страната - " Инса ойл " на Георги Самуилов. От текста се схваща, че тя е основала взаимно сдружение с " американската компания за развиване на стратегически енергийни вложения Focal Point Energy (FPE) ", което се споделя INSA OIL INC SA и в чийто капитал двете ще вземат участие поравно.

Новината за презокеанското съдействие и привличането на непознати вложения на в последно време бумтящия енергиен пазар няма по какъв начин да не разсъни положителни усеща. Единственият проблем е, че малко по-задълбочен взор към американския сътрудник по никакъв метод. 4. Българско семейство строи ваканционно населено място в Бали Очакваната рентабилност от дървена вила за туристи в Бали, Индонезия, е към 20-25% годишно. Зависи от местоположението, стила и мениджмънта, само че и сезонът на тропическия остров е целогодишен. За съпоставяне - междинната рентабилност от апартамент в София, Варна или Бургас по данни на ocenime.bg сега е към 4%. Това вижда от опита си Стефан Данаилов, професионален брокер на недвижими парцели, който от седем години живее със фамилията си на острова. Със брачната половинка му, също брокер, отиват там не с цел да се занимават с парцели, а тъй като желали да се отдръпват от дейния бизнес и да имат време за трите си деца.
Реклама
Нещата обаче се завъртели по този начин, че те построили със лични средства и сили две бунгала, които отдават чартърен. После купили 2.1 дка в съседство. И сега строят още пет бунгала за себе си и пет са продали на другари и техни другари - всички те българи. Сега в жилищната част на индонезийския курорт Нуса Дуа се оформя малко българско населено място с 12 бунгала - четири с железобетонни основи и тухли и осем дървени. Има рецепция, дребен бар и два басейна и се назовава Bali Wow! Bungalows. Общата инвестиция в него е 450 хиляди евро и се реализира без банкови заеми - със лични средства и капаро от другари. 5. Къде да запишем децата през лятото: летни лагери, курсове и академии Докато за децата ваканцията е огромна наслада, за родителите настъпва обезпокоително време, тъй като към този момент съвсем не останаха баби и дядовци, подготвени да посветят цялото си лято на варденето на внуци. Въпросът е кой ще гледа децата, до момента в който родителите им работят. В отговор през последните години се появиха всевъзможни летни лагери, занимални, горски пътешествия, езикови учебни заведения, спортни занимания. Но също по този начин точно през лятото е времето за интензивно асимилиране на езици или нови забавни умения, като шифроване да вземем за пример. от програмиране в планината, бивакуване на палатки до маунтинбайк, сърф, британски език и даже лагер без телефони и таблети.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР