1. Родителите понякога грешат. Колкото и да не ви се иска

...
1. Родителите понякога грешат.
Колкото и да не ви се иска
Коментари Харесай

Житейските истини, които трябва да приемем

1. Родителите от време на време бъркат.

Колкото и да не ви се желае да се противопоставяте на думата на родителите си и да ги приемате за собствен образец, не забравяйте, че те не всеки път са прави. Приемете ли го един път, ще ви е доста по-лесно да вземате лични решения, без да се чувствате отговорни за това. Имайте поради, че животът си е ваш и от време на време вие и единствено вие знаете кое е най-хубаво за вас.

2. Не се учудвайте, че не ви канят на никое място, в случай че непрекъснато отказвате.

Определено няма незаменими хора. С вас или без вас – купонът ще продължава да тече. Ако сте от хората, които непрекъснато си измислят опрощение, с цел да не уважат непознатите предложения, то не се учудвайте, че в един миг просто престават да ви канят. Нито пък има място за афектирани. Ако осъзнаете, че това ви тежи, поканете вие приятелите си и полагайте повече старания в поддържането на обществените си контакти.

3. Ние носим цялата отговорност.

Не можете да обвинявате другите за личните си неточности. Единственият човек, който е виновен за нашите лични дейности, сме самите ние.

4. Не сте в центъра на света.

Направили сте си нова прическа, страховит маникюр, купили сте си нова рокля – не очаквайте, че с появяването си на улицата или в офиса, хората ще стартират да припадат по вас. Малцина ще виждат въобще. Замислете си вие какъв брой пъти забелязахте новия панталон на сътрудника или новия лак на съседката? Добрата вест е, че евентуално и минусите се набиват само в личните ви очи. Ако си скъсате чорапогащника на работа, няма да го виждат всички хора, с които се разминавате напът за у дома, както евентуално си мислите.

5. Никой няма да ни връчи златен орден за достиженията.

Колкото и старания да поставяме, каквито и триумфи да жънем, няма да получим златен орден за работата, която сме свършили. Затова бъдете старателни и виновни в отговорностите си, само че не подценявайте персоналния си живот поради работата, не пропускайте значимите за вас моменти. Никой и нищо не могат да ви ги върнат назад.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР