1. Родината на голфа е Шотландия. Според някои източници тази

...
1. Родината на голфа е Шотландия. Според някои източници тази
Коментари Харесай

10 интересни факта за британците, които вероятно не знаете

1. Родината на голфа е Шотландия. Според някои източници тази игра датира от 1457 година. Тя станала толкоз известна, че се наложило крал Джеймс II да я забрани, тъй като пречела на упражненията на бойците.

2. Великобританката Дж. К. Роулинг, създател на поредицата книги за Хари Потър, е първият публицист в света, трансформирал се в милиардер с помощта на книгите си. 

3. Университетът в Оксфорд е най-старото висше образователно заведение в Обединеното кралство. До 1877 година преподавателите в него не са имали право да се женят.

4. Llanfairpwllgwyngyll-gogerychwyrndrobwlllllandysiliogogogoch звучи като безсмислена поредност от букви, само че в действителност е градче в Уелс и обитаемото място с най-дълго име в целия свят.  

5. И най-високите планини в Англия са под 1000 м. 

6. За разлика от множеството страни Англия няма писана конституция.

7. Смята се, че Шекспир е добавил към 3000 нови думи в британският език. 

8. Първата санкция за превишена скорост във света е издадена във Англия през 1986 година. Глобеният карал с 8 благи в час (около 13 км/ч) при ограничаване от 2 благи в час (около 3 км/ч).

9. Маргарет Тачър е първата жена министър-председател на Англия и най-дълго настоящият министър-председател във Англия. 

10. Кралица Елизабет се изкачва на трона през 1953 година и през 2015 година става най-дълго управлявалата кралица в света. 

BELL.bg App е просветително уеб и мобилно приложение за образование по британски език, създадено и приспособено особено за българи, при което огромна част от думите и изразите са преведени на български език, тъй че учащият се да бъде оптимално улеснен и да не губи време в търсене на превод или граматически обяснения.

Тествай гратис в този момент на  bell.bg/install

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР