1. Променете маркатаАко смените цигарите, които пушите, това може да

...
1. Променете маркатаАко смените цигарите, които пушите, това може да
Коментари Харесай

9-те най-добри начина да откажем цигарите

1. Променете марката

Ако промените цигарите, които пушите, това може да е от помощ,защото техният усет ще е друг от този, към който сте привикнали. Това ще стартира да разгражда вашите привички, правейки ги по-податливи към дълготрайни промени.

2. Забавете първата си цигара за деня

Друга нужна част от процеса е да имате волята да отложите за по-късно денем първата си цигара. Това понижава никотиновата ви взаимозависимост, защото принуждава тялото ви да продължи по-дълго денем без него.

3. Намалете използването на кофеин

Високите дози от него усилват напрежението ви, нещо, което в този момент не ви е нужно. Освен това,проучване от 2007 година сочи, че кофеиновите питиета усъвършенстват усета на цигарите.

4. Пийте мляко с цигарите

Според същото изследване от 2007 година, до момента в който алкохолът и кафето усъвършенстват усета на цигарите, млечните артикули като мляко и сирене, го вършат ужасяващ. Така че, в случай че желаете да се откажете, пробвайте да изпушите идната си цигара с чаша пълномаслено мляко.

5. Яжте повече плодове и зеленчуци

В допълнение към млечните артикули, изследването от 2007 година сочи, че 16% от участниците оповестяват, че плодовете и зеленчуците доста утежняват усета на цигарите. Заедно с прибавянето на тези храни към вашата диета, може да пиете и повече вода или сок, като и двете питиета са довели до утежняване усета на цигарите измежду 14% от участниците в изследването.

6. Променете навиците си

Едни и същи места, заведения или храни могат да ви припомнят за пушенето и да провокират предпочитание да запалите цигара. Опитайте се да създадете нови мемоари без тютюнев пушек.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР