1. Поръчка на служебния кабинет за 43 млн. лв. за

...
1. Поръчка на служебния кабинет за 43 млн. лв. за
Коментари Харесай

Топ 5 от Капитал: Ново летище София; Съмнения за злоупотреби в затворническите лавки

1. Поръчка на служебния кабинет за 43 млн. лева за храни в затворническите лавки буди подозрения за злоупотреби " Лудост е да правиш едно и също нещо още веднъж и още веднъж и да очакваш друг резултат ", е споделил Айнщайн. Държавното дружество " Фонд затворно дело " (ФЗД), което е под шапката на Министерство на правораздаването (МП), няма проблем с този принцип.От година и половина то не може да разпореди търговете си за доставки на артикули за затворнически лавки, тъй като се върти в един и същи кръг. Предприятието първо събира предложения, които дефинира като негодни, приключва поръчката, по-късно кани същите тези компании без конкуренция да сключат контракти - законно, само че не изключително добре аргументирано.

1. Поръчка на служебния кабинет за 43 млн. лева за храни в затворническите лавки буди подозрения за злоупотреби " Лудост е да правиш едно и също нещо още веднъж и още веднъж и да очакваш друг резултат ", е споделил Айнщайн. Държавното дружество " Фонд затворно дело " (ФЗД), което е под шапката на Министерство на правораздаването (МП), няма проблем с този принцип.

От година и половина то не може да разпореди търговете си за доставки на артикули за затворнически лавки, тъй като се върти в един и същи кръг. Предприятието първо събира предложения, които дефинира като негодни, приключва поръчката, по-късно кани същите тези компании без конкуренция да сключат контракти - законно, само че не изключително добре аргументирано.

Фирмите са определени по неразбираем принцип, сякаш поради ниските си цени, но се подценяват проблемите в предните им предложения и острите рецензии на единствения специалист по сигурност на храните, който ги е чел и твърди, че участниците не покриват български и европейски стандарти за йогурт, кашкавал, суджук. Някои от притежателите Целият сюжет звучи съмнително и 2. Тройка по благосклонност: Българското обществено обучение е в свободно рухване 2019 година беше годината с най-ниски резултати на матурата по български език и литература от последните 11 години насам. Тогавашната междинна оценка от 4,06 по български език и литература беше същинското дъно, отразяващо знанията на зрелостниците. Четири години по-късно резултатите са още 0.13 стотни надолу. На пръв взор наподобява малко. Но е следващата стойност от поредност, която разказва злополука в общественото обучение - проблем, който ще докара до разнообразни рецесии през идващите години.

За краха бяха упрекнати учениците, които са мързеливи и не четат, учителите, които са неспособни и не преподават, нереформираната от 1944 година просветителна система, която е несъответстваща и не знае какво тъкмо мери и прави оценка, шефовете, които са подвластни на тъкмо тази система, в по-малка степен родителите, които не могат да обяснят на децата си кое е приоритет за тях, и минимум подготовката, провеждането и реализацията на изпитите за диагностика на добитите в учебно заведение познания . 3. Замърсяването от " Нова Каховка ": Без суматоха за България към този момент Опасенията са, че разрушаването на 6 юни на стената на язовир " Нова Каховка " в следената от Русия част на Херсонска област ще бъде една от най-големите екологични и промишлени произшествия в Европа от десетилетия насам. Наводненията трансфораха черноморското крайбрежие покрай Одеса, където е делтата на река Днепър, в " бунище и гробище за животни " по оценката на локалните управляващи. А също и в непредвидимо минно поле, откакто огромно количество експлозиви и други муниции са били първо отнесени в морето, а след това изхвърлени по брега. Украинското вътрешно министерство предизвестява, че боклукът и токсичните субстанции, пренесени от наводнението, към този момент са засегнали аквакултурите в близост.
Реклама
Замърсяването към този момент напуща Одеския залив и постепенно се популяризира по крайбрежието на Украйна. А това, несъмнено, тревожи Румъния и България: летният сезон стартира, а води, цялостни със седименти, отпадък, мазут и неразбираемо какви още други отрови ще отблъсне всевъзможни туристи. 4. Операция: Ново летище София. Бавно, за към 7 години, концесионерът ще възобнови настоящия терминал, ще построи нов в съседство, ще ремонтира паркинга и пистата Малко повече от две години от влизането на концесионера " СОФ Кънект " на летище София измененията към момента не са забележими за пасажерите. Усещането е за доста мудна смяна, която досега има формата на няколко дивана и няколко кафенета. Макар преди една година концесионерът да разгласи, че през 2023 и 2024 година летището ще се трансформира в строителна площадка, нещата към момента не се виждат с просто око. Но изпълнителният шеф на " СОФ Кънект " Хесус Кабайеро твърди, че нещата се движат без забавяне, следват се процедурите, а за всяка смяна са нужни 14 разрешителни.

Същинските промени обаче е време да стартират. Четете в детайли в текста 5. Пет нови аудиокниги - Вера Мутафчиева, Пати Смит, Натали Портман и други изненади, които ще ви накарат да се заслушате " Нямам време за четене " - звучи като смешка в епохата на аудиокнигите и подкастите, само че в същото време мозъкът ни не всеки път е склонен да приема пълноценно информация по този метод. Разбира се, че може да слушате аудиокниги, до момента в който шофирате, тичате или даже готвите, само че по този начин се пропущат част от удоволствието на качествената литература или забавни нови хрумвания. Затова даже се появяват и нови оферти като Book Retreats в планината - където да дочетете или да изслушате всичко, натрупало се през годината. Спасението е в лятото, почивки и километри, навъртени със слушалки в ушите.

Точно в точния момент за тези по-спокойни часове излизат
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР