1. Пчелите разпознават човешки лица. Така че дръжте се добре

...
1. Пчелите разпознават човешки лица. Така че дръжте се добре
Коментари Харесай

Още любопитни факти за добро настроение

1. Пчелите разпознават човешки лица. Така че дръжте се добре с тях, в противоположен случай, в случай че ви срещнат още веднъж, може да ви отмъстят.

2. Близо 3% от ледниците в Антарктика са формирани от урината на пингвините. Поради непрекъснатите ниски температури урината не може да се изпари и се трансформира в лед.

3. Крокодилът не може да се плези. Езикът им е прикован към небцето, по тази причина не могат да го изплезят. Интересно обаче, че алигаторите могат.

4. Пиратите носели обеци, тъй като считали, че това усъвършенства зрението им. А също по този начин и от поверие – вярвали, че обеците ги защищават от слепота, от морска болест, даже от удавяне.

5. Птичката, която е лого на Туитър , в действителност си има име – споделя се Лари.

6. В пустинята Сахара е валял сняг на 18 февруари, 1979 година за цели 30 минути. До момента това е единственият път, за който се знае, че е валял сняг там.

7. Майк Тайсън предложил 10 000 $ на пазача в зоопарка, с цел да му разреши да се бие с горила. Отказали са му.

8. Кралица Елизабет няма право да седне на трона от „ Игра на тронове ”. Кралицата посетила снимачната площадка на сериала, само че не седнала на трона заради възбрана кралските особи да сядат на непознат престол, пък бил той и фиктивен.

9. Ябълката, картофът и лукът имат безусловно идентичен усет, в случай че ги ядете със запушен нос. Усещането ни за усет се дефинира на към 80% от обонянието.

10. Средностатистическият човек изминава през живота си разстояние, равняващо се към 5 пъти на обиколката на Земята.

11. Майкъл Джексън е предложил да направи музиката към поредицата филми за Хари Потър, само че Джоан Роулинг отказала.

12. Сълзите съдържат естествено болкоуспокоително, което понижава болката и усъвършенства настроението. Става дума за ендорфин, което е и повода да се почувствате по-добре, откакто сте си поплакали.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР