1 милион камиона от емблематичния модел Volvo FH са били

...
1 милион камиона от емблематичния модел Volvo FH са били
Коментари Харесай

Милион камиона Volvo FH за 25 години

1 милион камиона от емблематичния модел Volvo FH са били създадени от представянето му през 1993 година до през днешния ден.За четъвърт век той прави софтуерна гражданска война при тежкотоварните коли – от новаторска идея за кабината, през решения за сигурността до утвърдили се след това нововъведения. Volvo FH е единственият модел, почетен трикратно с купата „ Товарен автомобил на годината “ — през 1994, 2000 и 2014 година.



През 1995 година Volvo Trucks е първият производител на товарни коли, който стартира да предлага въздушни възглавници. През 1996 година при модела се вкарва и система за попиване на силата при преден удар (FUPS), десетилетие преди тя да се трансформира в законово условие. По време на създаването товарният автомобил се подлага на хиляди симулации за сигурност при удар и на над 100 действителни краш теста. Енергопоглъщащите колони и порти са направени от двуфазна стомана, а панелите на корпуса са създадени от най-здравата известна стомана. Така всички елементи от екстериора и интериора на структурата, работят дружно, с цел да трансфорат Volvo FH в най-безопасния товарен автомобил на Volvo Trucks до през днешния ден.



Volvo FH изведе продуктивността на тежкотоварните коли до ново равнище. През 2001 година е въведена революционната скоростна кутия I-Shift. I-Shift с два съединителя е изключително потребна за районни транспорти и транспорти на дълги дистанции по хълмист терен и по пътища с голям брой завои. Всяка промяна на предавка е точно синхронизирана без загуба на мощ или въртящ миг, което усъвършенства комфорта на лидера и разрешава реализиране на по-висока междинна скорост. I-Shift с предавки за муден ход е идеалното решение за строителството и тежкотоварния превоз. Тя разрешава тръгване на товарния автомобил с товари до 325 тона и придвижване със скорости до 0,5 км/ч, което улеснява осъществяване на прецизни маневри върху сложен терен.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР