1 милион български жени са подложени на домашно насилие. Изключително

...
1 милион български жени са подложени на домашно насилие. Изключително
Коментари Харесай

Евродепутатът Ева Майдел посече Нинова: Учудена съм, че Корнелия не иска по-добра защита за тези жени…

1 милион български дами са подложени на домашно принуждение. Изключително учудена съм, че Корнелия Нинова не желае по-добра отбрана за тези 1 млн. българки. Това сподели евродепутатът Ева Майдел на конференция в централата на ГЕРБ, предаде Агенция „ Фокус “.

„ Изключително ми е забавно като вицепрезидент на социнтерна тя ще се срещне със своите сътрудници на идващото съвещание и ще изясни позицията си, че като българка, представителка на втората по величина партия в България не поддържа по-добрата отбрана и предварителната защита на принуждение над дами “, уточни тя. „ Много е хубаво, че имаме българка зам.-председател на ПЕС-жени. Как Деница Златева ще изясни това, че Българска социалистическа партия не поддържа Конвенцията в случай, че в ПЕС-Жени са едни от най-големите ѝ бранители “, уточни Ева Майдел.

„ Изразявам неразбиране и удивление от позицията по Истанбулската спогодба, която беше публично оповестена през вчерашния ден от Корнелия Нинова и от Българска социалистическа партия. Само преди няколко месеца, през септември 2017 година, гласувахме Конвенцията в Европейския парламент и тя беше подкрепена от всички евродепутати от ПЕС, в това число и българските представители “, разясни евродепутатът.

„ Изглежда, че Националният съвет на Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова отстояват едни позиции в Брюксел, преди месец на съвет на ПЕС Българска социалистическа партия е подкрепила ратификацията на Конвенцията, няколко дни по-късно – в България споделят, че няма да я поддържат “, посочи Ева Майдел. „ В Брюксел можем да бъдем европейци и да отстояваме едни тематики, а когато се върнем в България – променяме позицията си “, разяснява тя.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР