1. Кабинет на ГЕРБ с подкрепа/участие на ДПС, БВ и

...
1. Кабинет на ГЕРБ с подкрепа/участие на ДПС, БВ и
Коментари Харесай

Радан Къдев: Както и да го гледаме, пред 48-ия парламент има само три варианта и те са лоши

1. Кабинет на ГЕРБ с подкрепа/участие на Движение за права и свободи, БВ и някаква форма на взаимозависимост от " В..не " (с 1 или 3 мандат);

2. Кабинет на Продължаваме Промяната и Демократична България с подкрепа/участие на ГЕРБ и варианти за конституционно болшинство с Българска социалистическа партия и/или Движение за права и свободи, по силата на комплицирано политическо съглашение (с 2 или 3 мандат);

3. Кабинет на Румен Радев и избори през късна зима / ранна пролет.

И трите разновидността са неприятни. Първите два наподобяват съвсем невъзможни - третият е доста евентуален и с непредвидими последствия. Според мен вторият е единственият, който най-малко дава късмет за позитивно развиване. Това не го прави добър, нито реален.

 

Задължителното изискване, с цел да бъде най-малко теоретично вероятен, са доста съществени предварителни договаряния сред Политическа партия и Демократична България и вероятно - обща позиция (това не значи обща група в НС) на двете обединения.

Всичко друго, което следим сега, са договаряния по тактика за нулев резултат (zero-sum game). Kaкто знаем от " затворническата алтернатива ", те водят до предначертан неуспех за общността, даже някой от " играчите " да извлече ефимерни изгоди за себе си (което е безпределно съмнително). В коментар - хубава публикация на чиито причини и заключения съвсем напълно споделям, написа политикът в обществените мрежи.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР