1. Избори зад граница: какво ще се случи този път

...
Коментари Харесай

Топ 5 от "Капитал": Как ще се развие този път вотът в чужбина, локдауните изостриха глада за кадри в хотели и заведения

1. Избори зад граница: какво ще се случи този път

" Това са първите избори, при които получаваме освен дейна поддръжка, само че и съдействие от страна на консулствата за отваряне на нови секции, търсене на пространства и доброволци за комисиите. Не знам дали това се дължи на служебния кабинет и на новите управления на Министерството на външните работи и ЦИК, само че до момента не е имало такава мощна интензивност, сърдечност и въобще интерес към отварянето на повече изборни секции в чужбина от страна на страната ". Това изяснява Станислав Русев, който живее в Лос Анджелис, Съединени американски щати.

Подобни неща описват и други уредници на вота в чужбина, с които " Капитал " се свърза. Активността и отзивчивостта на институциите е добра вест, тъй като вотът зад граница този път ще е деликатно следен и двойно сериозен: първо - поради ненадейно променените правила и трагично увеличени благоприятни условия, и второ - тъй като това беше единствената действителна законодателна самодейност на късото 45-о Народно заседание. Прочетете. 2. Лято 2021: Заведението търси личен състав или какво се случва в бранша след няколко локдауна поради COVID-19

" След няколко отваряния и затваряния поради пандемията доста от работещите в бранша се преориентираха. Младите хора с базови знания по компютърна просветеност и владеещи на обичайно равнище най-малко един непознат език се насочиха към кол-центровете, а по-възрастните чиновници - към компании за разчистване и към комерсиалните вериги ", споделя управител на огромна българска верига с градски и ваканционни обекти за настаняване.

Наблюденията му споделят огромна част от мениджърите в бранш хотели и заведения за хранене - хора с опит се намират все по-трудно, тъй като рецесията удари най-силно точно този бизнес. Заради непрекъснатите отваряния и затваряния и неналичието на сигурност за бъдещето още преди месеци доста от заетите в сектора се пренасочиха към други промишлености, което пък води до по-ниско качество на услугата - новите хора се образоват в крачка. Конкуренцията за фрагменти подвига и заплатите - с сред 10 и 15% по наблюдения на " ManpowerGroup България ". Вижте. 3. Столичният комплекс " Диана " е неофициалният офис на Александър Сталийски за най-малко още седем години

Един непретенциозен ресторант, фитнес и футболно игрище. Когато любовта на някогашния министър председател Бойко Борисов минава през футбола, храната и мускулите, да го спечелиш не е мъчно. Преди години " Дианабад " беше пожеланото от него място за следобедно мачле, а когато се появяваше да рита, защитата отцепваше половината състезателен комплекс. Нерядко Борисов беше виждан и в прилежащия ресторант " Вила Диана ". От тези години неофициален хазаин на тези визити е негов непосредствен другар. А от пет той е и затулен наемател на целия комплекс от басейни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР