1 година условно с 3 години изпитателен срок е присъдата

...
1 година условно с 3 години изпитателен срок е присъдата
Коментари Харесай

1 година условно за шофьора, премазал жена с автобус №17

1 година условно с 3 години изпитателен период е присъдата на водача на рейс по линия №17 Здравко Ашиков, който на 19 октомври м. година премаза жена на кръстовището на бул. „ Никола Вапцаров” и ул. „ Стефан Стамболов”.

61-годишната Снежанка Георгиева почнала да пресича, когато светофарът към този момент светел в алено. Ашиков на собствен ред потеглил на жълто-червено, без да я види, и я блъснал. Пешеходката умряла на място. Според юрист Петър Ванев, бранител на сина на починалата, измежду аргументите за злополуката е фактът, че автоматът за продажба на билети до водача и табелата с маршрута, която била долу на стъклото, а не горе, са ограничавали видимостта му.

Ашиков призна описаните от прокуратурата условия към случая и прокуратурата изиска година и половина условно и лишаване на книжката за същия период от време. Обвинението беше за ПТП на пешеходна пътека, което допуска по-тежки санкции, на адвокатката на Ашиков Емилия Недева оспори това изказване. Тя се базира на тълкувателна процедура на Върховен касационен съд, съгласно която на пешеходна пътека, на която има светофар, се зачитат светлинните сигнали и мястото не се води зебра.

В последна сметка арбитър Екатерина Роглекова даде на Ашиков 1 година условно и му остави книжката.
тагове рейс водач условна присъда
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР