1. Делян Пеевски се е разделил и с имотите си.

...
Коментари Харесай

Топ 5 от "Капитал": Делян Пеевски се е разделил и с имотите си, кои са печелившите и губещите в износа и вноса през 2020 г.

1. Делян Пеевски се е разделил и с парцелите си. Купувач е досегашен чиновник в " Инса ойл " на Георги Самуилов

" Пеевски си отиде, Пеевски напуща страната и доста скоро към този момент няма да е дъвка. " Тази присъда, дадена от Бойко Борисов през 2016 година, не се оказа изключително точна. Наистина депутатът от Движение за права и свободи съвсем не се е повявал на работното си място (и изобщо публично) от този момент, само че това му беше запазена марка и преди. А в идващите години той беше определен още един път за депутат и по нищо не личеше подмолното му въздействие да отслабва.

Пет години по-късно още веднъж дават сериала " Оттеглянето на Пеевски " и разумният въпрос е дали този път то не е по-истинско. Той не е в листите на Движение за права и свободи и за пръв път от над десетилетие няма да е в Народното събрание. В края на предходната година Пеевски продаде своите вестници и импровизирано следената от него телевизия " Канал 3 ". Сега имаме и още един знак. Делян Пеевски се разделя освен с медийната си империя, само че и с огромна част от имотните си владения. Вижте. 2. Кои браншове печелят и губят в българския експорт и импорт през пандемичната 2020 година

Пандемията удари световната търговия през предходната година с над 1.7 трлн. $ по сметки на Световната комерсиална организация. Затова и не е изненада, че България като дребна и отворена стопанска система не остана обратно от общата наклонност и регистрира спад както на износа на артикули, по този начин и на вноса. Коронавирусът изтри 3.76 милиарда лева от цената на продажбите на български артикули в чужбина и 5.9 милиарда лева от внасяните в страната артикули.

Големите мотори на спада са два и са познати. Първо, доста по-слабите продажби на горива в чужбина вследствие на срутва на котировките на петрола на интернационалните пазари и сривът на търсенето. И по-ключово: краткотрайното затваряне на фабрики в Европа и слабото търсене на артикули като коли и облекла свиха износа на текстил и авточасти от България. И в същото време, въпреки че доста огромни и дребни производители усетиха удара от рецесията, някои сектори откриха и изненадващи позитиви. Прочетете. 3. Собственикът на " Карат - С " Миролюб Столарски към този момент не е удовлетворен от концесията на жп гара Пловдив и желае преустановяване или смяна

Транспортните концесии очевидно не са силата на това ръководство. След като летище София няма да излети по най-хубавият метод от страната, в този момент още един контракт за транспортен актив, подписан по времето на ГЕРБ, е напът да дерайлира. Става дума за концесията на жп гара Пловдив.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР