1. Бостънското чаено парти“ в крайна сметка се оказва първото

...
1. Бостънското чаено парти“ в крайна сметка се оказва първото
Коментари Харесай

„Глобална Британия“ и „Англобализация“ Ще се превърне ли Великобритания отново в ключов геополитически център?

1. „ Бостънското чаено празненство “ в последна сметка се оказва първото от многото дейности, довели до Войната за самостоятелност на Съединени американски щати.

През февруари 1775 година във Англия е призната така наречен „ Помирителната резолюция “ /Conciliatory Resolution/. Тя планува да се приключи данъчното облагане за всяка колония, която обезпечава приемливо имперската защита и издръжката на имперските офицери. Данъкът върху чая е анулиран със Закона за данъчно облагане на колониите от 1778 година Но всички тези парламентарни опити за помиряване се провалят и Британия се изправя пред война със своите североамерикански колонии.

Следва продължение

1 „ Пеги Стюарт “ е товарен транспортен съд от Мериленд, изгорял на 19 октомври 1774 година в Анаполис като наказване за нарушение на протеста върху вноса на чай. Този протест е стартират и поддържан от колонистите като възмездие за английската окупация на Бостън след „ Бостънското чаено празненство “. Това събитие стана известно като " Чаеното празненство в Анаполис ".
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР