1. Богати са на мастни киселини!Ненаситените мастни киселини са тези

...
1. Богати са на мастни киселини!Ненаситените мастни киселини са тези
Коментари Харесай

6 причини да похапвате яйца

1. Богати са на мастни киселини!

Ненаситените мастни киселини са тези киселини, от които тялото ви има потребност. Омега-3 е една от тях и се съдържа в яйцата. Това е киселината, която подхранва мозъка и е извънредно потребна, както и за ретината на окото. Кой не желае да усъвършенства мозъчната функционалност и тази на очите? Тези киселини са потребни и за децата и бременните дами. Те съдържат и арахидонова киселина, която спомага за развиването на мускулните нишки.

2. Прекрасен източник на протеин

Съдържайки 6 грама протеин, те са доста подобаващи за хора, които не желаят да се хранят с месо. Аз не се усещам доста удобно, до момента в който се храня с месо, тъй като все би трябвало да го дъвчеш и предъвкваш, до момента в който стане годно за усвояване и по тази причина избирам да се нахраня с порция бъркани яйца, които ще доставят нужния протеин.



3. Яйцата съдържат лутеин

Тъмният цвят на жълтъка на яйцето дава индикация, че в него се съдържа лутеин, за който се има вяра, че защищава очите от оксидативен стрес, които предизвиква доста заболявания, като Алцхаймер и Паркинсон, сърдечна непълнота, атеросклероза и шизофрения. Консумацията на лутеин води до предотвратяване от макуларна недъгавост и катаракт. Аз желая да предпазя очите си и по тази причина ще продължа да се храня с яйца.

4. Те са вкусни

Може да приготвите яйца по разнообразни способи: варени, на очи, бъркани, пържени и на омлет и доста други. Може да ги намачкате на пастет, или да поръсите салатата с тях.

5. Те съдържат сяра

Разбира се сярата в преварените яйца се усеща неприятно, да не приказваме за развалените, само че в случай че погледнем от различен ъгъл, ще разберем, че сярата е доста значима в синтеза на витамин В1, както и в построяването на здрава кожа, нокти и коса. Тя усъвършенства метаболизма на тялото. Сярата освен може да управлява метаболизма ви, само че спомага и за разтварянето на мазнините, тъй че оказва помощ и за отслабването ви.

6. Яйцата съдържат холин

Холинът се съдържа във витамините В комплекс, както и в яйцата. Разбира се, количеството холин, което се намира в едно яйце е същото, което се съдържа и в ½ кг спанак. Аз бих предпочела да си набира холин от яйцето, в сравнение с от спанака, а вие?

Яйцето съдържа 78 калории, до момента в който спанака 154, тъй че в случай че съблюдавате калориите то по-добре да изберете яйцето. Дефицитът на холин в организма, може да докара до нервно разтройство,заболявания на черния дроб и атеросклероза. С наслаждение ще хапвам твърдо сварени яйца, тъй като желая да избегна риска от тези болести.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР