1. Били Милиган Били Милиган влиза в съда през 1978 година

...
1. Били Милиган
Били Милиган влиза в съда през 1978 година
Коментари Харесай

Престъпници, които твърдят, че имат множество самоличности

1. Били Милиган

Били Милиган влиза в съда през 1978 година по обвинявания за изнасилвания, въоръжен обир и похищение. Неговият случай бързо става известен, а юристите му пледират безотговорност, потвърждавайки, че Милиган има няколко разнообразни самоличности, които са направили закононарушенията. Подобна отбрана е извънредно необикновена за времето си, само че проработва. Милиган е оправдан, само че влиза в психиатрична клиника. През 1986 бяга от клиниката и се укрива в продължение на 4 месеца. Освободен е през 1991 година и умира от рак през 2014 година. Психолозите настояват, че Милиган има 24 самоличности, в това число югославски специалист по оръжия и 3-годишно момиченце.

2. Хуанита Максуел

Проблемите със закона за Хуанита стартират през 1979 година, когато е упрекната в побой над 73-годишна жена, която малко по-късно умира от раните си. Убийството се случва в хотел, където Хуанита работи като камериерка и където жертвата Инес Кели живее. Максуел твърди, че не тя, а нейната втора идентичност Уанда Уетсън е направила закононарушението. Хуанита е оневинена в съда заради безотговорност. Тя влиза в психиатрична клиника, само че през 1988 година, откакто е освободена от там, влиза в пандиза поради осъществен грабеж на две банки във Флорида. В този миг Хуанита има 7 самоличности, само че още веднъж упреква Уанда за закононарушенията.

3. Били Джо Харис

Когато е хванат през 2011 година, Били Джо Харис е „ най-търсеният мъж в Тексас “. ДНК пробите, взети от него, го свързват с осъществяването на няколко офанзиви над дами, както и с няколко грабежа. Харис твърди, че не е нарушител и упреква другата си идентичност за осъществените действия. Почти всички присъстващи в съда са скептично настроени към изказванията му и избухват в смях, когато, до момента в който стои на подсъдимата пейка, Били Джо се трансформира в „ Боби “ – една от своите самоличности. Ситуацията се утежнява за Харис, откакто е изработен телефонен запис, в който той споделя на приятелката си по какъв начин е направил „ прелестно шоу “ в съда. Били Джо е приет за отговорен и наказан на пожизнен затвор.

4. Дуейн Уилсън

Делото против Дуейн Уилсън стартира на 20.09.2005 година, откакто племенникът му Парис се обажда в полицията. Момчето изяснява, че чичо му е наръгал него, брат му, сестра му и майка му в дома им в Ню Джъри. Парис бил единственият оживял. Адвокатите на Уилсън настояват в съда, че подсъдимият има няколко самоличности, една от които, „ Кико “, е направила закононарушенията. Съдията отхвърля този мотив и осъжда Уилсън на 40 години отнемане от независимост.

5. Томас Хъски

Томас Хъски е упрекнат в серия от убийства. Той признава, че е умъртвил 4 дами и е упрекнат в изнасилвания и грабежи. Полицията открива в дома му бижута, за които се има вяра, че са откраднати от жертвите му като сувенири. Адвокатите на Хъски обаче настояват, че той не е признал нищо, не е правил закононарушения и не е направил нищо неприятно като цяло. Извършителят бил „ Кайл “ – една от самоличностите на Томас Хъски. Признат е за отговорен и получава 64 години отнемане от независимост. „ The Knoxville News Sentinel ” назовава делото „ едно от най-скъпите в историята на щата “.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР