1 707 000 лева според доклада на вътрешния одит на

...
1 707 000 лева според доклада на вътрешния одит на
Коментари Харесай

1,7М лв. взе директор на държавна болница за 2,5 г.

1 707 000 лв. съгласно отчета на вътрешния одит на Министерство на здравеопазването, е получил по разнообразни механизми шеф на държавна болница за две години и пет месеца.
 

Става дума за Майчин дом, потвърдиха от Министерството на здравеопазването. Освен това, болничното заведение е протекция клиниката по инвитро, а в здравното министерство са постъпили шест сигнала.

Това се случва на фона на митинги в най-големия родилен дом поради изискванията на труд и отношението към медиците.

В сигнал до bTV лекари от болница Майчин дом оповестиха, че разполагат с одитен отчет, от който излиза наяве, че изпълнителният шеф Иван Костов е получил над 1 707 000 за две години и половина. bTV също разполага с документа.

 

" Нямам пояснение. тези приходи са многократно по високи от тези на акушерки и лекари, нямам отговор ", сподели доктор Алан Начев, който е завеждащ Операционен блок в " Майчин дом ".

Във връзка с направените в отчета констатации, bTV насочи въпроси до Министерство на здравеопазването. Те удостоверяват данните. Според тях, доктор Иван Костов за две години и пет месеца е получил над 1 700 000 лева по разнообразни пера като 948 000 са от консултантската му активност в Медицинския център, което е над 51 % от приходите му.



И още нещо излиза наяве от изказванията на лекарите и отговорите на Министерство на здравеопазването за bTV.

" Лечебното заведение е декларирало изтриване на реализираната активност по асистирана репродукция ", прибавят от Министерство на здравеопазването.

От началото на 2023 година против " Майчин дом " са подадени шест сигнала, споделят още от Министерство на здравеопазването. Част от сигналите са за нарушавания при ръководството и трудовото законодателство, спор на ползи, еднолично ръководство, " роднински назначения ", написа в отговора на министерството.

Звено " Вътрешен одит " е сезирало способените органи, споделят още те и приключват по този начин - " Припомняме, че все още Прокуратурата също е ангажирана с " Майчин дом ", като инспекциите не престават и сега ".

Директорът на Болницата не разяснява тематиката, макар че опитахме да се свържем с него по формален ред.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР