1,7 млрд. лв. бюджетен излишък бяха разпределени от Министерския съвет

...
1,7 млрд. лв. бюджетен излишък бяха разпределени от Министерския съвет
Коментари Харесай

За какво бяха похарчени 1,7 млрд. лв. от бюджетния излишък?

1,7 милиарда лева бюджетен остатък бяха разпределени от Министерския съвет стремително за час на последното си съвещание.
Министерски съвет отпусна близо 1,5 милиарда лева за Автомагистрала „ Хемус ”, военна техника и театрите Допълнителните 1,349 милиарда лева за Автомагистрала „ Хемус ” ще се употребяват за създаване на 134,2 км от местността „ Боаза ” до връзката с пътя сред Русе и Велико Търново
Общо бюджетният остатък до 1 ноември 2018 година година е 2,8 милиарда лева, което прави по 400 лева на глава от популацията.

Почти половината от приходите на всеки човек, който работи – 48%, отиват за бюджета – през Данък общ приход, Данък добавена стойност и акцизите върху горивата, цигарите и кафето. Сумата е към 500 лева на месец при междинна за страната заплата.

Най-голямата сума от остатъка отива за строителството на Автомагистрала „ Хемус” – 1,3 милиарда лева Тя е за права от 134,2 км от местността „ Боаза” до връзката с пътя сред Русе и Велико Търново.

Не е ясно по какъв начин е изчислена сумата, откакто към момента план за целия сектор няма. На човек от популацията се падат по 186 лева за Автомагистрала „ Хемус”.

Други 158 млн. лева също за разпределени за инфраструктурни планове.

Над 100 млн. лева отидоха в Министерството на защитата – главно за ремонт на военна техника.

Има и доста по-малки суми, само че доста на брой – за детски градини, за храмове. Има и забавен образец – 20 хиляди лева се отпускат на Македония за възстановяване на изискванията в центровете за бежанци.

Интересно по какъв начин ще бъдат изхарчени и спомагателните 23 млн. лева за програмен продукт на държавната администрация.

Посочено е тъкмо какъв вид програмен продукт би трябвало да бъде платен. Въпросът е по какъв начин ще бъдат направени състезанията.

Вижте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР