1.7 млн. лв. забавени заплати са били изплатени за първото

...
1.7 млн. лв. забавени заплати са били изплатени за първото
Коментари Харесай

1.7 млн. лв. забавени заплати са изплатени от началото на 2024 г. след проверки на ГИТ

1.7 млн. лева забавени заплати са били изплатени за първото тримесечие на 2024 година след проведени инспекции и формирани актове от страна на ИА " Главна ревизия по труда " (ГИТ). Установените забавени трудови хонорари са над 2.8 млн. лева, оповестяват от организацията.

118 пъти инспекторите на ГИТ са упражнили пълномощието си да спрат обекти, машини и уреди при определяне на нарушавания, които директно заплашват живота и здравето на служащите на обекта. 28 772 са нарушаванията по обезпечаване на безвредни условия.

Извършени са съвсем 11 970 инспекции в 11 300 предприятия с общо 579 280 служащи и чиновници. Сумирано броят на откритите нарушавания на трудовото законодателство е 55 322, като единствено по реализирането на трудовите правни отношения са установени 26 249.

Агенцията напомня, че през февруари са почнали осведомителна акция " Прибери се вкъщи след работа! Там някой те чака. " Целта е провеждането на районни конференции с акцент върху сигурността и здравето при работа , като досега такива събития са проведени в Пазарджик, Враца, Бургас и Сливен.

Допълнително, ГИТ е сключил съглашения за съдействие и взаимна активност с университети в град София . Като част от дейностите представители на организацията вземат участие в кариерни конгреси и изнасят лекции пред студентите, за повишение информираността им за техните права и отговорности при започване на работа.

Повече информация за поетите задължения на ГИТ може да бъде открита на техния уеб страница.
 Инспекцията по труда стартира инспекции в селското стопанство
Инспекцията по труда стартира инспекции в селското стопанство

14 657 нарушавания са засечени за 2023 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР