1 611 лица са били регистрирани на един адрес в

...
1 611 лица са били регистрирани на един адрес в
Коментари Харесай

След акцията в махалата в Стамболийски: 1619 души регистрирани на един адрес

1 611 лица са били регистрирани на един адрес в Стамболийски. Това е станало ясно след профилираната акция на Министерство на вътрешните работи в ромската махала в Стамболийски през днешния ден. Тя бе проведена след безредиците в квартала нощес, предизвикани от нахлуване против полицейски чиновници. 
Прочетете още
Зам. шефът на полицията комисар Радослав Начев даде детайлности за ескалацията на напрежението в квартала. 

" Патрул на звеното " Сигма " подава сигнал за прекъсване на моторно транспортно средство, лидерът не се подчинява и следва гонене. Мотористът влиза в махалата, там хвърля мотора и побягва пеш. Друг мъж препречва пътя на чиновниците. Събира се навалица и стартират да ги дърпат. Единият е с пострадване на крайници и със подозрение за скъсани кръстни връзки на коляното, а  другият е с контузия на ръката, " описа Начев. 

След края на изборния ден се е пристъпило към определяне на самоличността на нападетелите и в 21 часа са арестувани 5 лица, които са имали директен допир с униформените. " Разпитахме и очевидци. Помощни сили и средства не са употребявани при мирни жители, " бе безапелационен зам. шефът. 

Директорът ст. комисар Васил Костадинов разяснява и изказванията на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев, който снощи определи дейностите на Министерство на вътрешните работи като " полицейски произвол " и съобщи, че служителите на реда съзнателно са пречили на жителите на квартала да упражнят правото си на глас. В следствие бе публикуван и видеоклип, на който се вижда по какъв начин служители на реда смъкват с прикладите на оръжията си мъж, а от тълпата крещят против тях.   " Сила е употребена само за превъзмогване на съпротивата " съобщи Костадинов и добави, че инспекцията с дрегер е посочила високи резултати на централизация на алкохол в кръвта на арестуваните. 

" Прочетох изказванията на политически ангажираните лица по случая. Полицейската интервенция целеше засищане с служители на реда в маргинализирани зони. Не съм чул искания от наличието на полицията от други места, с изключение на от кмета на Стамболийски.  Тук по-интересно е следното - с изненада през днешния ден открих, на на ул. " Петко Рачев Славейков " 31, където е живяло лицето, което не се подчинава, както и мъжът, който е нападнал служителите на реда ема регистрирани 1 619 лица. Ние питаме локалната власт по какъв начин на един адрес може да бъдат регистрирани 1611 лица. В тази връзка съм разпоредил инспекция. Там са постройки без огради, където няма по какъв начин да живеят 1600 души ", безапелационен е Костадинов. 

" Създаде се на изключителна блъсканица. Виждате от клипа по какъв начин служителите на реда бяха унизени. ОД Министерство на вътрешните работи ще бъде безкомпромисна към всяка сходна демонстрация. Законът за Министерство на вътрешните работи е явен. Служителят може да употребява оръжие и помощни средства, когато всички други дейности не водят до нужния резултат. Те се употребяват до тогава, до момента в който се преодолее съпротивата ", съобщи шефът и добави, че по негови наблюдения реакциите в обществените мрежи, където е публикуван клипа, били позитивни за служителите на реда. 

" Не прави чест на кмета да прави неуместни мнения ", сподели Костадинов. 

" Всички лица, които имат отношение към случая, към този момент са арестувани. Включително и дамите, които пръскат с бутилки служителите на реда. Ще предложа чиновниците на Министерство на вътрешните работи за премия пред министъра. В тези маргинализирани зони царува безпорядък и безвластие. Те би трябвало да заплащат налози и такси. Имаше отправени обвинявания срлещу полицията, че лимитират хората да гласоподават. Напротив - напъните на полицията сведе до минумум купения избор в тези общности.

Има формирано следствие под надзора на Районна прокуратура. При днешната акция също има арестувани лица и формирани актове по Закона за персоналните документи. 

Присъствието на полицията продължава и ще продължи до момента в който е належащо, заключи ст. комисар Костадинов. 



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР