1/5 от държавите по света са пред риск от разпадане

...
1/5 от държавите по света са пред риск от разпадане
Коментари Харесай

1/5 от държавите по света пред риск от разпадане на екосистемите

1/5 от страните по света са пред риск от раздробяване на екосистемите им поради унищожаването на дивия свят и местообитанието , съгласно разбор на застрахователната компания Swiss Re, написа " Гардиън ".

Човешката активност към този момент е нанесла вреди на естествени " услуги " като храна, чиста вода и въздух и отбрана от наводнения.

В проучването се показва, че повече от половината от международния Брутният вътрешен продукт (42 трилиона долара) зависи от високофункциониращо биоразнообразие, само че сериозните рискови фактори не престават да се усилват.

Държави като Австралия, Израел и ЮАР са покрай върха в показателя на Swiss Re за рисковете, пред които са изправени биоразнообразието и екосистемите. Посочват се също Индия, Испания, Белгия, Пакистан и Нигерия.

В страни като Бразилия и Индонезия в огромни региони екосистемите са непокътнати, само че има мощна икономическа взаимозависимост от естествените запаси, което демонстрира значимостта да се защитят тези диви места, акцентират от Swiss Re.

Индексът е основан да оказва помощ на застрахователите да правят оценка рисковете пред екосистемата, когато изготвят застрахователните награди за компаниите, само че също по този начин може да се употребява по-широко, защото ще разреши на компаниите и държавните управления да вземат под внимание биоразнообразието и екосистемите при вземането на стопански решения.

Индексът на Swiss Re е построен на базата на 10 основни екосистемни услуги , посочени от международни учени и потребление на научни данни. Услугите включват чиста вода и въздух, храна, гори, замърсяване, плодородна почва, надзор на ерозията, отбрана на бреговете и други.

ЮАР и Австралия са страните от Г-20, които са изложени на максимален риск от раздробяване на екосистемите . Китай е на седмо място, Съединени американски щати са на девето място, а Англия е на 16-то място.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР