1,4 млн. лв. събраха публичните изпълнители от офиса на Националната

...
1,4 млн. лв. събраха публичните изпълнители от офиса на Националната
Коментари Харесай

1,4 млн. лв. борчове събра НАП от фирми с обществени поръчки...

1,4 млн. лева събраха обществените реализатори от офиса на Националната организация за приходите в Хасково от началото на годината до края на август посредством автоматизираната система за известяван преди заплащане от страната към частни субекти.

Системата изисква преди всяко заплащане от държавен или общински орган към реализатор на социална поръчка или различен адресат на публични запаси, да се ревизира дали сдружението има неплатени налози, осигуровки или други обществени отговорности към фиска. Ако има такива, обществен реализатор на Национална агенция за приходите може да употребява цялата или част от сумата на публичния запас, с цел да погаси задълженията на компанията към бюджета.

Само в Хасково по този способ обществените реализатори от дирекция „ Събиране “ са събрали 1,4 млн. лева дължими обществени вземания. В цялата страна сумата възлиза на 162 млн. лева

От началото на годината до момента в профилирания програмен продукт на системата са обработени 350 000 поръчки за заплащане от страната към частни субекти, като в 25 000 случая получателите на публичен запас са се оказали длъжници към фиска.

Общо усъвършенстване на събираемостта регистрират още от приходната организация и оповестяват, че над 96% от всички новодекларирани за внасяне налози и осигуровки в края на лятото са били погасени – в период или след предприемане на ограничения за събирането им.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР