1,4 милиона души (25%) са отложили планирано пътуване или почивка

...
1,4 милиона души (25%) са отложили планирано пътуване или почивка
Коментари Харесай

Галъп“: Българите масово отлагат почивки, намират родината за по-безопасна от чужбина


1,4 милиона души (25%) са отсрочили планувано пътешестване или отмора в България в последната година. От тях близо 500 хиляди са тези, които са отсрочили и повече от едно пътешестване или отмора. 1,2 милиона (22%) пък са отсрочили проектите си за чужбина. Това е равносметката от последните дванадесет месеца у нас, белязани напълно от COVID-19, акцентира " Галъп Интернешънъл " за данните от ново изследване от регулярната изследователската стратегия взаимно с туристическата промишленост.

Близо половината от изобщо планиращите някакво пътешестване или отмора в чужбина в идните месеци, биха го отсрочили, в случай че обстановката не се промени очевидно. Само една трета от планиращите пътешестване в България обаче биха отсрочили. Изглежда страната се възприема като по-безопасна дестинация. 29% дори настояват, че около Коронавирус са преоткрили страната като положително място за туризъм.

Около 1,5 милиона възнамеряват да отидат на море в България през лятото, който сезон за туристите тази година ще стартира през май. Близо милион пък възнамеряват планина. Над 300 хиляди ще предпочетат спа туризъм. Около 200 хиляди - екскурзии измежду естествени и културни забележителности и така нататък

Като цяло обаче проучването записва към момента намалена по отношение на преди рецесията туристическа интензивност както в страната, по този начин и в чужбина, а също по този начин и изменени стандарти.

Оказва се, да вземем за пример, че поради пандемията, мнозина към този момент споделят интерес към места за отмора с по-малко хора. 63% настояват, че с идването на ковид са почнали да заобикалят многолюдните места. 34% въпреки всичко не изпитват такива терзания. 73% пък биха предпочели пътешестване за отмора единствено с кола. 26% нямат подобен проблем. В тази обстановка надали единствено Коронавирус е решителен фактор, само че очевидно е, че по-изолираните форми на туризъм стават и по-предпочитани, добавя " Галъп ".

От организацията регистрират като положителна вест това, че близо 2,3 милиона българи са виждали реклама на българския туризъм и означават, че е може би първият път, когато в изследователската стратегия се улавя толкоз сериозен дял. Сред интензивно пътуващите за туризъм този дял е по-висок, както и позитивните оценки за самата рекламна акция.

Все още българите са разграничени във връзка с концепцията за т,нар. " имунизационни паспорти " или " зелени документи ": 50% по-скоро са съгласни, 43% обаче са срещу. Близо една трета от пълнолетните българи заявяват, че към този момент са изкарали заболяването или са се ваксинирали с две дози. " Галъп " отбелязва, че в случай че се осъществя проектът за нови над два милиона имунизации до началото на летния сезон, нормализацията на живота наподобява близо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР