1.2 млн. души са били инфектирани с коронавирус в България,

...
1.2 млн. души са били инфектирани с коронавирус в България,
Коментари Харесай

Радка Аргирова: Отиваме към ендемична обстановка, но има огнища


1.2 млн. души са били инфектирани с ковид в България, като 38 000 са смъртните случаи досега - статистиката бе дадена по време на полемика " COVID-19 - предизвикването остава ". Все още не може да се каже какво следва от пандемията, въпреки да се отива към ендемична фаза на инфекцията. Това обаче не значи, че тя е безвредна, а че ще има огнища на заболяването. Това сподели проф. Д-р Радка Аргирова, вирусолог и консултант на премиера за ограниченията против ковид.

По думите й " даже се улеснява разпространяването на вируса и следват разновидности, защото към момента няма цялостна имунизация ". Анализ демонстрира, че разновидностите на ковид " алфа ", " бета " и " гама " имат общи антигенни секвенции, до момента в който при " омикрон " има по-голяма разлика и доста по-слаби патологични промени при протичане на заболяването. В момента има субвариант на Омикрон, който е у нас, уточни още Аргирова.
 Пандемията не е завършила, вирусът е тук, предизвести проф. Аргирова
Пандемията не е завършила, вирусът е тук, предизвести проф. Аргирова

В края на септември се чака нова вълна

За боледуването при децата професорът уточни, че вирусът протича като грип, а по думите й " постковид ще ни съпровожда години ". " Буквално сме нападнати от такива пациенти ", изясни проф. Аргирова. Тя посочи, че има подозрения, че става въпрос за битие на вирусни белтъци, които остават в организма и провокират непрекъснати признаци от друг вид. " Има нараснал брой на хората, които задействат вирусите от семейство " херпеси ", сподели още вирусологът.

За имунизацията в България Радка Аргирова изясни, че е на доста ниско равнище. Хората не биват да се опасяват от миокардити и тромбоцитози след имунизация. Тя се опълчи на отпадането на PCR-тестовете и изиска те да останат като опция за изписване от персоналните лекари, защото " се намираме в обстановка, в която сега не знаем къде се намираме с разпространяването на ковид ".
 4069 нежелани реакции след 4,4 млн. сложени ваксини против COVID-19
4069 нежелани реакции след 4,4 млн. сложени ваксини против COVID-19

Това съставлява 0,092% от всички сложени дози
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР