1,2 милиарда се взеха от тазгодишния бюджет за минали плащания

...
1,2 милиарда се взеха от тазгодишния бюджет за минали плащания
Коментари Харесай

Има такъв народ отговори на обвиненията на Продължаваме промяната

1,2 милиарда се взеха от тазгодишния бюджет за минали заплащания и още 1,2 милиарда, които се взеха за тези обекти, които бяха стартирани и незавършени. В Народното събрание сме споделили, че не може да са от този бюджет. В пленарна зала министърът на финансите даде обещание, че тези пари ще бъдат дадени в актуализацията . Има и още 1 милиард, който не беше включен в бюджета на Министерство на регионалното развитие поради инхаус процедурите, с които имаме сериозен проблем . Още тогава се сподели, че тези средства ще бъдат додадени при актуализация, откакто се разплете хаоса с инхаус процедурите. И 500 милиона бяха обещани от нас, от обединението, за общините, с цел да финансират ВиК планове. Това съобщи районният министър Гроздан Караджов пред.

„ Вчера осведомих на работна група за този огромен недостиг. Казаха ми, че до края на бюджетната процедура ще се откри метод, по който това нещо да се компенсира ”, съобщи Караджов . „ Тази заран отивайки на Министерски съвет, открих на масата плана на закона за бюджета. От Има Такъв Народ не знаехме, че такава точка ще се гледа, не знаехме и какво пишеше вътре ”, сподели Караджов.

„ Утре министрите и зам.-министрите ще си подават оставките, ние сме отвън тази коалиция към този момент. Ние излизаме от тази коалиция, тъй като Кирил Петков се пробва да извърши национално изменничество във връзка с Северна Македония, както и поради извънредно неспособно водената финансова политика от финансовия министър, който вкарва страната в дългова серпантина и с леки подозрения за банкрут на страната ”, съобщи Тошко Йорданов.

Относно Бойко Рашков и КПКОНПИ, Йорданов сподели, че въпросът не е обсъждан.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР