1 000 пациенти с различни тежки заболявания ще останат без

...
1 000 пациенти с различни тежки заболявания ще останат без
Коментари Харесай

Пациентски организации Заедно с теб“ не подкрепят предложения мораториум върху лекарствата

1 000 пациенти с разнообразни тежки болести ще останат без лекуване след влизането в действие на мораториума върху новите медикаменти следващата година, сподели за " Хоризонт " Пенка Георгиева - ръководител на Пациентски организации " Заедно с теб ". От Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България оповестиха, че отпадащите медикаменти се ползват от години в Европа и някои от тях са без аналог в лекуването.

Пациентски организации " Заедно с теб “ не поддържат оферти мораториум на финансиране на нови молекули за 2018 година, изясни Пенка Георгиева:

Говорим за лекарства, които са регистрирани, които са утвърдени от Националната ни комисия по реимбурсация, от Националната комисия по оценка на здравните технологии.

От Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители оповестиха, че новите лечения са животоспасяващи, дават повече благоприятни условия за лекуване, а в някои случаи може даже да са по-изгодни за Здравната каса. Лекарствата, които мораториумът ще засегне са позволени за приложимост от Европейската организация за медикаменти преди приблизително 3 години и са налични за пациентите в приблизително 15 страни от Европейски Съюз, като се заплащат от публичните фондове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР