09:36 Масата на преговорите за мир между Русия и Украйна

...
09:36 Масата на преговорите за мир между Русия и Украйна
Коментари Харесай

ДЕН 33 ОТ ВОЙНАТА: Зеленски: Няколко руски бизнесмени предложиха помощ на Украйна


09:36
Масата на договарянията за мир сред Русия и Украйна ще бъде в Истанбул


Турция продължава с напъните в границите на посредничеството й за реализиране на мир сред Русия и Украйна, пишат през днешния ден турските медии. Новият тур от договаряния сред Русия и Украйна ще се състои в Истанбул, като стартират през днешния ден 28 март и ще продължат до 30 март.
Копирано
09:06
Мъжът, запалил съветското знаме в София: Твърдо стоя зад постъпката си


Не приказваме за горене на флагове, а за горене на знаме на Руската Федерация. На първо място управление на РФ сподели, че рецесията в Украйна няма да се реши по кротичък път. Те организират една извънредно нечовечна и неконвенционална война, употребяват касетъчни муниции, нападат парамедици, нападат жилищни квартали, избиват цивилни. Това съобщи пред Нова Иван Белишки, запалил съветското знаме на шествието в поддръжка на Украйна.
Копирано
09:01
Тафров за съветския дипломат Митрофанова: Време е тя да си тръгне


„ Поведението на госпожа Митрофанова мина всевъзможни граници и е време тя да си тръгне. Русия атакува една близка на България страна – несъмнено, че е опасност. Нашата вяра беше, че дадохме явен знак на съветската страна, изтегляйки за съвещания нашия дипломат – че Русия ще постъпи по същия метод. Няма потребност да затваряме посолството – просто ще сведем контактите до най-ниско ниво. Личното държание на госпожа Митрофанова уронва достолепието на българската страна. Не можем да допуснем непознат дипломат да се държи по този метод по отношение на български държавни институции.”
Копирано
08:37
Продължава обстрелът на сериозна инфраструктура в Украйна


"Всеки ден руснаците обстрелват места в западна Украйна за да унищожат сериозна инфраструктура, складове за гориво, цех за ремонт на танкове, машини за селското стопанство ", това сподели в „ Твоят ден “ Даниел Бенатов. Той осведоми, че все пак, украинците работят, правят трудова активност, само че става дума за западна Украйна, това не може да се каже за градове като Мариупол, където за това няма условия.
Копирано
07:56
БЧК е събрал над 3 млн. за филантропична помощ за Украйна и за бежанците у нас


От началото на войната в Украйна БЧК е събрал над 3 млн., като тези средства непрестанно се разходват. Предоставен е финасов запас към регионалните организации на БЧК в страната, с цел да се купуват артикули от незабавна нужда за идващите от Украйна. Това сподели Преслава Лилова – шеф Дирекция „ Международно съдействие и стратегии “ в БЧК в предаването "Денят стартира " по Българска национална телевизия.
Копирано
07:32
Войната: От първо лице - животът в Запорожие


Украинският град Запорожие живее във боен режим. В момента е умерено, има храна, отопление, светлина, превозът се движи, само че не е по този начин на подстъпите от града. Това съобщи в "Денят стартира " Валери Стойчев, който преди войната работи в Историческия факултет в университета в Запорожие.
Копирано
07:27
Русия е изтеглила войските си от региона на Киев след тежки загуби


Русия е била принудена да изтегли войските си от региона на Киев след тежки загуби, заяви генералният щаб на украинската войска преди минути. В Турция през днешния ден се чака да стартира идващият кръг от директни договаряния сред Украйна и Русия.
Копирано
07:25
Милен Керемдчиев: В Унгария се следи спад на украински бежанци


Наблюдава се спад на украински бежанци, които идват в Унгария, само че съгласно локалните управляващи това може да се промени. Това сподели някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев, който е в Будапеща, съобщи бТВ. Той изясни, че в Унгария бежанците не се задържат, а по-скоро минават пренос към Австрия и Германия.

Копирано
06:37
Олаф Шолц: НАТО не цели промяна на властта в Русия


Въпреки нахлуването в Украйна нито НАТО, нито американският президент имат за цел да сменят властта в Русия, съобщи пред публичната телевизия А Ер Де немският канцлер Олаф Шолц, представен от Франс прес. Имах опция да беседвам дълго с него (президента Джо Байдън) в Белия дом и обсъдихме и тези въпроси, добави Шолц.
Копирано
06:20
Кметът на Славутич: Руските сили се изтеглиха от града


Кметът на украинския град Славутич, където живеят служащите, поддържащи спряната Чернобилска нуклеарна централа, заяви, че съветските сили са се изтеглили от града, откакто са изпълнили задачата си по обследването му, съобщи Ройтерс.
Копирано
06:14
Зеленски: Няколко съветски предприемачи предложиха помощ на Украйна


Украинският президент Владимир Зеленски сподели през днешния ден, че няколко съветски предприемачи са предложили да дарят пари в помощ на Украйна, в това число за подкрепяне на армията й, съобщи Франс прес. В изявление посредством видеоконферентна връзка за няколко съветски медии, Зеленски сподели, че е получил "сигнали " от няколко съветски предприемачи, измежду които и милиардера Роман Абрамович - доближен на съветския президент Владимир Путин, станал обект на европейски и английски наказания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР