08Студенти, докторанти и млади политолози от страната учредиха във Варна

...
08Студенти, докторанти и млади политолози от страната учредиха във Варна
Коментари Харесай

Младежка асоциация по политически науки беше учредена във Варна

08Студенти, докторанти и млади политолози от страната учредиха във Варна " Младежка асоциация по политически науки ". Това заяви ръководителят на сдружението Сергей Петров.

В сдружението вземат участие " Студентски клуб на политолога " към Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ", Сдружение " Его Политико " и " Студентска асоциация за проучване на интернационалните връзки " към Университета за национално и международно стопанство. След останалите членове са, " Работилница по феноменология на политика " ARS " към Великотърновския университет " Св. Св. Кирил и Методий ", студенти от Варненския свободнен университет " Черноризец Храбър ", Нов Български университет и Софийски университет " Св. Климент Охридски ". В работата на сдружението ще могат да вземат участие и младежи от цялата страна, получили обучение в региона на политическите науки.

" Организацията си слага за цел да работи за развиване на младежите и дейното им присъединяване в публичния и политически живот в страната, сподели Петров. Нашата асоциация си слага за задача да дава безпристрастни разбори и да реализира изследвания ".

Сергей Петров е някогашен ученик на Великотърновския и Варненския свободен университет. В момента е специалист " Младежки политики и партньорства " към Сдружение " Варна – Европейска младежка столица ". Заместник ръководители на организацията са Христина Димитрова – ръководител на студентски клуб " ЕгоПолитико " и политологът Саркис Саркасян.

" Асоциацията е отворена за систематичен разговор със сходни районни, национални и интернационалните организации, включително и всички виновни фактори, които имат отношение към младежките политики, сподели още Сергей Петров. В нейното управление има хора с противоположни политически възгледи. Въпреки това, всички са осъзнали, че като жители могат да пазят разнообразни политически полезности, само че като специалисти дължат на обществото безпристрастност и обективност ".

Според него Младежката асоциация по политически науки си слага за цел да дадем нов звук в разбора на политическите процеси и " да приключи порочната процедура, в която учени от сферата на политическите науки натрапват партийни опорни точки и ги показват на обществото като експертен разбор ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР