0 Копирано Председателят на Управителния съвет на Етър“ Деян Куздов

...
0 Копирано Председателят на Управителния съвет на Етър“ Деян Куздов
Коментари Харесай

Деян Куздов: Етър го има и ще продължава да го има, независимо че някои се опитват да го „закриват“

бонус за първото място. Мотивацията би трябвало да е била на задоволително високо равнище. За страдание се оказва, че средата за развиване на футбола във Велико Търново не е доста добра. Постоянно трябваше да опровергаваме някакви тайни теории от хора, които сякаш поддържат „ Етър “. Още когато бе определен УС, упованията бяха, че надали не „ Етър “ няма да приключи шампионата в Първа лига, а ние освен го завършихме, само че бяхме на 1 минута от оставане в елита.

След това поради вакуума, който се получи в БФС по това време, ние бяхме 30 дни в неопределеност дали ще сме в Първа или Втора лига, тъй като имаше вид да ни поканят за елита. Много хора побързаха още веднъж да закрият тима, щели сме да играем във „ В “ група… Видя се, че направихме тим, който да се бори за челните места, въпреки и краят да бе несполучлив. Отново се борихме с съмнение, че нашите цели не са същински, че не желаеме влизане. Не може всеки ден да излизаме с изказвания и да се борим с хора, които сякаш поддържат „ Етър “.

-Г-н Куздов, в тази връзка се появиха и изказвания, че „ Етър “ е продал баража. Вашият отговор?

- Категорично мога да кажа, че това не е правилно! Може някои футболисти и тимът като цяло да не са били на равнище, само че настройката беше, че това е най-важният мач за годината. Може би напрежението им оказа неприятна смешка, само че това не е опрощение и ние ще си създадем нашите заключения, които ще се видят скоро.

- Не можем да подминем тематиката с финансирането, което несъмнено е мъчно. Доколко това оказа въздействие?

- Първите хора, които по някакъв метод ще дадат сигнал при неприятно финансово положение, са самите футболисти и чиновниците в клуба. Това отново са мнения на почитатели и странични хора, а не на самите играчи. Не е имало такава реакция през сезона от страна на футболистите. Това, което мога да доклада като персонално отчаяние отвън представянето, е планът за базата ни в Дебелец. За 7 домашен мача, в които бяхме сложили урни на стадиона, събрахме 238.20 лева, като тези 20 стотинки бяха всички събрани пари от семейството против „ Ботев-2 “… А този план не е за даден човек, а е за бъдещето на децата от Велико Търново. Ако в действителност претендираме, че В. Търново е футболен град, би трябвало да го подкрепим и с дейности като участваме по-активно в тези начинания. Този план рано или късно ще го изпълним, само че всеки би трябвало да способства за това с каквото може.

- Какво следва оттук насетне?

- Заради баража и неяснотата отново до последно в коя група ще играем, имаме леки закъснения в подготовката и селекцията, които ще бъдат наваксани. Искаме да опровергаем всички конспиратори: „ Етър “ го има и ще продължава да го има, без значение че се пробват да го „ пращат “ в регионалните групи или да го „ закриват “.

Утре ще обявим новия старши треньор и неговия щаб. Планът за подготовка от дълго време е изработен, контролите са оповестени, като най-престижната е с „ Левски “ в столицата, защото това ще бъде формалното показване на „ сините “ за новия сезон.

- Ще бъде ли образуван боеспособен тим?

- Ситуацията е такава, че има неизясненост в много тимове и играчите изчакват, преди да вземат решение за бъдещето си. Това малко ни бави, само че за първата подготовка на 13 юни сигурно ще има нови имена. По селекцията интензивно се работи. Ще има изненада за почитателите на „ Етър “ в цялата страна – в петък ще обявим ново партньорство, с което клубът ще бъде доста по-близо до всеки един почитател в страната.

- Какви са упованията за новото състезание?

- Новият треньор ще даде конференция преди първата подготовка, на която ще приказва за задачите. Искаме да изградим боеспособен тим, който да радва феновете и колкото може повече почитатели да идват да поддържат „ Етър “. Това е смисълът на футбола в България. Хората, които влагат доста средства у нас, стават все по-малко, тъй че би трябвало да намерим формула, в която клубът да е по-независим от икономическата обстановка. Единственият ключ е доста почитатели да идват на домакинските мачове на „ Етър “, с което директно да подкрепят развиването на футбола.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР