0 коментара за Дом НХК - културен дом на НефтохимикаТук

...
0 коментара за Дом НХК - културен дом на НефтохимикаТук
Коментари Харесай

През 2019-а: Две емблематични за Бургас сгради ще претърпят пълна промяна!


0 коментара за Дом НХК - културен дом на Нефтохимика Тук има:Бургас е на път да се снабди с библиотека и музей на актуалното изкуство на мястото на тънещото в съсипия бивше Немско учебно заведение. През идната година започва и дълго чаканият ремонт на постройката на НХК. Това стана ясно по време на показване на Проектобюджет 2019-а, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Музеят за модерно изкуство, с изключение на експозиционни площи, музейна библиотека, зала за просветителни курсове и лекционна зала, ще включва зона с ателиета и работилници за млади създатели, зона със симултанна зала, лаборатория и кабинети. В библиотеката ще има детски отдел, читалня, вместилище, каталожна зала и дребна зала за игри, информативен център, звукозаписно студио, цифрово студио и копирен център, отдел за заемане на книги за дома за възрастни, каталожна зала, систематичен отдел, кинозала, отдел за комплектоване и обработка на фондовете, справочно-библиографски отдел и краезнание. В постройката ще бъде обособена още многофункционалната зала за изложения, концерти и срещи, с прилежаща лятна градина. В плана се планува под земята паркинг, описаха от Община Бургас.

НХК ще получи нова, самостоятелна визия на постройката. Ще бъде построена  частична надстройка в зоната към основния вход, където ще се обособят две нови многофункционални зали и обслужващи пространства към тях. Пред фасадата ще бъде сложена нова ажурна структура, която да обвързва геометрията на остарялата постройка и надстройката. Проектното решение обезпечава разнородни по величина, височина и разположение зали за прилагане както от Културния дом, по този начин и за външни събития. Ремонтът ще се реализира по план " Реконструкция, ремонт и възобновяване, внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в Културен дом на Лукойл Нефтохим - гр. Бургас ", финансиран по Оперативна програма " Региони в напредък " 2014-2020 година

Подробности за Бюджет 2019-а може да научите от нашата тематика и видите в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР