– – водещата образователна организация за летящ кариерен старт и

...
– – водещата образователна организация за летящ кариерен старт и
Коментари Харесай

Телерик Академия на 13 години: 35% увеличение на кандидатите и 40% очакван ръст на приходите

– – водещата просветителна организация за летящ кариерен старт и сполучлива реализация, отбелязва своя 13-и рожден ден. През 2022 година Академията регистрира 35% нарастване на претендентите на годишна база и чака 40% растеж на приходите. През същата година 93% от курсистите, приключили интензивните на практика стратегии, стартират ИТ кариера до 6 месеца след края на образованието си.

През 2022 година Телерик Академия отбелязва и 5 години от отделянето си като независима организация. За това време и през интервала 2017-2021 година Академията осъществя 552% растеж на приходите и разшири портфолиото си от стратегии десеторно. Днес Академията предлага годишно над 20 стратегии за кариерен старт (Alpha) и кариерно развиване (), в това число образования по цифров маркетинг, UX/UI дизайн, продуктов мениджмънт, React и DevOps.

През 2022 година Академията продължава да притегля интереса и на фирмите, които търсят холистично квалифициран младши гений. Сред сътрудниците на Академията са компании като DHL, A1, Experian, Accenture, The World Bank, KPMG, Progress, Chaos, Paysafe и други, както и компании отвън България и такива, които построяват местни офиси и екипи, измежду които Token Terminal, Westinghouse, Candor. Общо сътрудниците за и Upskill на Телерик Академия надвишават 250 компании.

„ За 13 години Телерик Академия в никакъв случай не спря да се развива и разраства. В основата на стремежа ни са екипа, курсистите, сътрудниците ни и задачата да предложим най-хубавото практическо и персонализирано образование. Само по този начин можем да сме сигурни, че то носи действителна смяна в живота на курсистите ни. Радваме се, че сме техен сътрудник по пътя към кариера, която обичат, и в бранш, който им носи неограничени благоприятни условия. Фактът, че 96% от Alpha курсистите ни от последните 13 години биха и към този момент са препоръчвали Академията на другари е сладкодумен за качеството на образованията ни “, разяснява Александра Мечкова, изпълнителен шеф на Телерик Академия.

Развитие на екипа

Основана през 2009 година, през днешния ден Академията има общественост от над 160 000 индивида и годишно приготвя 15-20% от гения, необходим за развиването на ИТ бранша у нас с на практика и интензивни образования. С 6-месечните стратегии всеки, без значение от предходния си опит, години и местонахождение, може да се приготви за кариера на програмист или Quality Assurance инженер. С 3-месечните образования експерти надграждат уменията си в сфери, основни за развиването на артикули и нововъведения в софтуерния бранш.

За да отговори на потребностите на курсистите и развиването на Академията, през 2022 година чиновниците на компанията нарaстват с 21%. Разширяването е главно в трейнърския екип (технологични и меки умения) и Learning experience design (дизайн на обученията) екипа с фокус възстановяване на прекарването на курсистите във всяка стъпка от образованието. Днес близо 15 трейнъри (технологични, soft skills и кариерен коуч), ментори и програмни координатори се грижат за триумфа на курсистите във всяко Alpha образование.

Отличия през годината

В годината на своя 13-и рожден ден Академията беше отличена като “Работодател на годината “ на Forbes Business Awards 2022 и с премия HR Strategy of the Year на b2b Awards 2022. Телерик Академия беше отличена и с първото място в категория „ Динамично развиване “ на b2b Media Awards 2022, а Александра Мечкова – с самостоятелна премия в категория “CEO на годината “.

Развитието на компанията отреди място на Академията и в класацията Digitalk 101 – измежду топ 50 най-динамично разрастващи се ИТ компании, най-рентабилни компании и в класацията за растеж на годишна база, както и в топ 2 по доходи в категория “ИТ обучителен център “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР