• Вече 100 години Citroën е символ на иновации и дръзки решения,

...
•	Вече 100 години Citroën е символ на
иновации и дръзки решения,
Коментари Харесай

AMI ONE CONCEPT: CITROËN РАЗКРИВА СВОЯТА ВИЗИЯ ЗА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ, ДОСТЪПНА ЗА ВСИЧКИ!

• Вече 100 години Citroën е знак на иновации и дръзки решения, отдадени на свободата в подвижността. На Автомобилен салон Женева 2019 марката ще показа Ami One Concept, напълно електрически артикул, който слага цифровите технологии в центъра на едно ново прекарване за градска подвижност. Резултатът – повече свобода и повече успокоение.
• Изцяло правилен на слогана “Inspired by You ”, Ami One Concept е отговорът на държанието на потребителите през днешния ден и на предизвикателствата на енергийния преход в градовете.
• Концептуалният модел разкрива визията на Citroën за свободно придвижване в града #LibertyElectriCityMobility:
• Свобода да се употребява от всеки: Ami One Concept може да се ръководи без шофьорска книжка. Изцяло цифровата му екосистема предлага налично и интуитивно автомобилно прекарване. На потребителят се предлага напълно нов подход за прилагане на продукта от 5 минути до 5 години, който включва споделено потребление, наем или покупка. Това става чрез мобилно приложение, което дава достъп до широка гама услуги и улеснява всяко пътешестване.
• Свобода в напредването: достъп до централните елементи на градовете със 100% електрически автомобил, супер стилен, пъргав, предлагащ 2 места на борда, интуитивен и обвързван.
• Свобода да бъдеш съвременен: персоналност, която е забележима, дръзка и цветна, дизайн, който е предпазен, симетричен и актуален, допускащ да се насладите на града със жанр и комфорт: модерната еднаквост на концепта е пренесена и в гама аксесоари, които можете да намерите в онлайн магазина Citroën Lifestyle.
От 1919 до през днешния ден, Citroën предлага решения за мобилност и модели, които са революционни, отразяват своето време и се трансформират в икони. През 2019, на автомобилния салон в Женева, марката разкрива своята визия за съвременна градска подвижност, налична за всички. Точно както 2CV става знак на свободата на своето време Ami One Concept дава достъп до градска подвижност на всички и предлага изцяло ново автомобилно прекарване.



01. СВОБОДА ДА съдебна експертиза ИЗПОЛЗВА ОТ ВСИЧКИ: ДОСТЪПЕН ЗА ВСЕКИ, АДАПТИРАН КЪМ ИНДИВИДУАЛНИТЕ НУЖДИ

Визията на Citroën за градска подвижност е част от 100% цифровия и персонализиран подход към клиента в чийто център са поставени лесната приложимост и свободата.

ГРАДСКА МОБИЛНОСТ ЗА ВСЕКИ: БЕЗ ШОФЬОРСКА КНИЖКА

С този нов артикул за градска подвижност, част от програмата на Citroën за енергиен преход, марката си слага за цел да улесни напредването в града. Citroën разработва Ami One Concept като опция на обществения превоз (автобуси, трамваи, метро) и на останалите индивидуални средства за транспортиране на две колела (колела, скутери). Супер компактен (дължина 2.50 м метра), с две места, концептуалният модел осигурява забележителна пъргавост в градската среда. Ami One Concept се отличава със своя модерен жанр, а затвореното купе е огромно преимущество в неприятното време. Архитектурата и дизайнът му слагат на първо място практичността и оферират на потребителите напълно ново прекарване. Моделът може да се ръководи от лица над 16 годишна възраст (в някои Европейски страни възрастта може да е друга, в зависимост от законодателството). Ami One Concept е за всички, които споделят любовта на Ситроен към свободата на придвижването.

ДИГИТАЛНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ В ЦЕНТЪРА НА МОБИЛНОСТТА НА НОВОТО ВРЕМЕ

Верен на слогана “Inspired by You ” и 100% свързан, Ami One Concept стъпва върху 100% дигитална екосистема от запознаването са автомобила до неговото потребление. Екосистемата предлага новаторски подход според самостоятелните потребности на всяка стъпка (онлайн показване, записване за тест драйв, настройка на услугата, резервация и приемане на продукта) и предлага на клиента интервал за ползване според съответния случай. Дигиталното преживяване продължава със специално мобилно приложение, което управлява автомобила и менажира пътуванията.

Преживяване на клиента „ на поискване “
Кликнете върху линка в края на пресинформацията и вижте видеото “Преживяване за клиента ”, което ще Ви запознае с опциите за клиента.

Изцяло обвързван артикул, който дава огромна независимост, Ami One Concept стига още по-далече като предлага нови модели за ползване. Citroën улеснява живота и избора на клиентите във връзка с мобилността като им предлага цифров избор между споделяне и наем. Целта е да се посрещнат всички потребности на потребителите като се предложат разновидности за прилагане, отговарящи на разнообразните им потребности (инцидентно или регулярно, самостоятелно или с приятели/ семейство, индивидуално или споделено). Системата се приспособява към ползвателите като им предлага бързо решение. Клиентите могат да употребяват Ami One Concept минимум за 5 минути и да променят своята нужда в хода на употребата до няколко часа. Предложенията за споделяне и наем се персонализират според съответните потребности, могат да обхващат интервал от 5 минути, 5 часа, 5 дни, 5 месеца, както и по-дългосрочни лизингови периоди (до 5 години).

• От 5 минути до 5 часа: продуктът е достъпен за шерване на определени локации за интервал от 5 минути до 5 часа през познатото предложение Free2Move. Посредством мобилното приложение, клиентите имат достъп до Ami One Concept единствено с няколко клика.
• 5 дни: продуктът се предлага и на леснодостъпен кратковременен наем. Резервацията става бързо и елементарно на сайта на Citroën Rent&Smile.
• 5 месеца: свободен достъп до автомобил за къс интервал като опция на традиционното прилагане на собствен автомобил.
• 5 години: продуктът се предлага и с 5 годишен лизингов проект, който включва в месечната вноска батерия, поддръжка и паркинг; Закупуването става 100% онлайн, а доставката може да бъде на адрес или в най-близкия офис на Ситроен.

В поддръжка на това иновативно преживяване за клиента, Citroën ще предложи “Ami One Counters ”. Тези дигитализирани пространства ще срещнат клиентите с възможностите за прилагане.

Мобилно приложение за интуитивно и лесно използване

Когато продуктът към този момент е на разположение на клиента всичко се прави с помощта на мобилно приложение. Шофьорът може лесно и когато и да е да променя параметрите през своя смарт телефон. Информация може да получава и от разстояние в личния му профил (консумация на сила, батерия). По отношение на услуги като геолокализация, търсене на място за паркиране, на разположение е Free2Move.

За по-голяма сигурност и експедитивност при използване, приложението е с гласово командване. Водачът елементарно може да поиска да бъде отведен до най-близката точка за зареждане или паркинг мястоe. Приложението разчита на услугите на Free2Move, които улесняват пътуванията като използват геолокализация и електронни плащания. Две приложения, специално разработени за електрически автомобили заслужават внимание:

• The Charging Pass, което разрешава на водачите на електрически коли да намерят станции за зареждане, съвместими с техния автомобил. За да улесни избора, услугата Free2Move прави предварителна селекция въз основата на три критерия: разстояние, експедитивност на зареждане и цена. Списъкът излиза по дифолт, но шофьорът има достъп до подробна карта с точките на зареждане. Търсенето може да бъде заложено от лидера или се предлага като известие когато батерията достигне до ниски равнища. След като от екрана на мобилния телефон се избере предпочитаната точка на зареждане, отвеждането до дестинацията става с Waze или Гугъл Maps.
• В допълнение към Charging Pass, Trip Planner предлага на лидера най-подходящия маршрут като взема под внимание оставащия пробег и станциите за зареждане по пътя. По този метод се оптимизира времето на пътешестване и зареждане.
02. СВОБОДА ЗА ДВИЖЕНИЕ В ГРАДА

С новия концептуален модел, марката представя своето 100% електрическо решение за градска подвижност. Ami One Concept е свобода от Citroën! AMI ONE CONCEPT дава отговор на нуждите на потребителите в града като им предлага лесна приложимост и улеснява пътуването изключително в централните части на градовете.

ВСИЧКИ ПРЕДИМСТВА НА 100% ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ТЕХНОЛОГИЯ В ГРАДА

Нула излъчвания CO2
Предлагайки нова форма на подвижност и отговаряйки на актуалните и бъдещи предизвикателства за напредване в града, Ami One Concept дава отговор напълно на промените в обществото. Ami One Concept е изцяло електрически автомобил, който може да навлиза в централните елементи на градовете като опазва околната среда и предлага оптимизирани експлоатационни разноски. Моделът се вписва в движението перфектно: доближава скорост от 45 км/ч при нулеви излъчвания CO2. С пробег от 100 км, Ami One Concept може да направи голям брой пътувания в града. Литиево-йонната му батерия е разположена в пода и се зарежда с кабел. Зареждането става за 2 часа в Wallbox или обществена станция. Ami One Concept може да се зарежда и в стандартна домашна мрежа с кабел-удължител.

Безшумен
Безшумен в купето, с помощта на 100% електрическата технология, Ami One Concept е и безопасен за обкръжаващата го среда. Той има собствен характерен тон, създаден от агенцията Start-Rec и дизайнерите на Citroën. Звукът на Ami One Concept отразява персоналността му. Той представлява оригинален музикален звук, напомнящ гласове и е надалеч от традиционните представи за робот. Звуковата идентичност отличава автомобила, променя се според от скоростта и отговаря на Европейската регулация за електрическите коли, която влезе в сила на 01.01.2019. За да гарантират безопасността на пешеходците, всички електрически коли би трябвало да излъчват тон, който да предизвестява, че наближават.

СУПЕР КОМАКТЕН И ПЪРГАВ

Продукт, създаден напълно за придвижване в града, Ami One Concept се отличава със своя пространствен дизайн и супер компактни размери. Той стои „ крепко “ на своите 18-инчови колела. Дължината му е 2.50 м, а височината 1.50 м. Ami One Concept е гарантирано сигурен автомобил. Той създава усещане за защитеност и дава обещание за подвижност и маневреност. В допълнение, той може да се паркира паралелно.

ИНТУИТИВЕН И СВЪРЗАН

Лесна приложимост за повече успокоение
Находчиви функционалности и технологии са ситуирани от двете страни на “Drive-Pod ”-а, където се намират интуитивните контролни уреди за всички функции.

Ami One Concept е 100% обвързван автомобил за градска подвижност, в чийто център е поставен смарт телефонът и което прави шофирането карането интуитивно и спокойно. Достъпът до Ami One Concept става именно посредством смарт телефон. Вратите се заключват и отключват посредством QR код, който се разчита от алуминиевата основа на дръжките на вратите. Щом влезе, шофьорът поставя телефона си в специфична зона (с индукционно зареждане) пред него. Използваното приложение се прожектира в обсега на погледа на лидера както при познатата система head-up display. Могат да се използват и спомагателни функционалности като информационна и навигационна система. Интерфейсът човек-машина на Ami One е проектиран като персонален помощник за оптимизирано взаимоотношение с лидера. Интерфейсът се управлява посредством два бутона, ситуирани на кормилото: гласова команда за повикване на „ помощник “ и падащо меню за сърфиране в приложения.

Изчистен и елементарен за разчитане, 5-инчовият дисплей показва главната информация за шофирането (скорост, знаци и т.н.). Графичното оформление е в цветовете на купето (Orange Mécanique и Out of the Blue) и включва два шфирта: един „ естествен “ и един по-технологичен, въодушевен от кубичния дизайн на Ami One Concept и шевроните на Citroën, използван на скоростомера.

От дясната страна на “Drive-Pod ”-а са разположени бутонът за пускане на автомобила, селектора на скоростния лост и Bluetooth представителя с гласов надзор.

• СВОБОДАТА ДА БЪДЕШ МОДЕРЕН: ДИЗАЙН ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ
Стилът и дизайнът са основни детайли в имиджа на Citroën към този момент 100 години и правят автомобилите на марката разпознаваеми от пръв взор. В годините са представени модели, които се отличават по своите форми – от Traction Avant до новия C5 Aircross SUV през 2CV, Ami 6 и CX. Новият концептуален модел е част от тази традиция. Ami One Concept пренаписва разпоредбите със своите креативни решения. Със своите изчистени линии и графичен дизайн, първото чувство, което основава двуместният автомобил е смесица от изненада и обвързаност.

НАХОДЧИВ ДИЗАЙН

Ami One Concept има всички предпоставки да се превърне в градски шлагер. Продуктът за градска подвижност може да се похвали с интелигентен и пестелив дизайн със симетрични елементи. Тук се включват двете еднакви порти, които се отварят в различни направления (за по-добър достъп тази на лидера се отваря обратно, а за по-голяма безопасност тази на пасажера се отваря по обичайния начин); предна и задница с повтарящи се елементи; идентични брони (частично прикрита предна ризница и открита задна за освобождение на място за регистрационния номер); идентични калници (преден ляв със заден десен и челен десен със заден ляв); идентични леви и десни прагове; заменими лява и дясна предни дневни светлини, както и заменими лява и дясна задни светлини; и четири съставни елементи на огледалата и дръжките на вратите, които също са заменими. Всяка част от автомобила е здрава, лесна за сглобяване и с чудесно качество. Интериорът е рационализиран от позиция на видове материали и обработка, в сходство с интелигентния дух, който е част от процеса на създаване на автомобила.

ЕКСТЕРИОР: УНИКАЛЕН И СИМЕТРИЧЕН С НОВ СВЕТЛИНЕН ПОДПИС

Новата гама на Citroën се характеризира с последователност и естетика най-много в предната част на моделите, които се разпознават по хоризонталния светлинен подпис на две равнища, който беше представен през 2013. Ami One Concept модернизира идентичността на Citroën с нов светлинен подпис, който е по-графичен и технологичен, и който черпи вдъхновение от концептуалния модел CXperience. Новата предница резервира двете равнища, които са свързани от светлинна лента във V-форма, засилваща елегантността и стила на модела. Плаващата конструкция на светлините внася нотка финес и прави Ami One Concept различим от пръв взор. Дизайнерската тематика се придвижва и върху задните светлини, които са хармонични и подсказват принадлежността на модела към гамата.

Специалният оранжев цвят на купето (Orange Mécanique) и логото 2D, сложено върху повърхност в черен лак, подсилват погледа на автомобила. Добре снабден за града, Ami One Concept разполага със защитни елементи в сив цвят (Dark Grey) от четирите срани на купето. Тези детайли, с изключение на че предпазват автомобила от одрасквания, му придават и още повече жанр. Airbump®, които са познати от актуалната гама на Citroën, при Ami One Concept са подсилени в цвят Out of the Blue.

Ami One Concept се характеризира с изобретателен съразмерен дизайн. Акцент са необятните порти с плавни линии и различна посока на отваряне (за водача обратно отваряне, за пасажера традиционно). Ami One Concept може да се похвали и с огледала за назад виждане, вдъхновени от света на мебелите. Екстериорните дръжки за отваряне на вратите припомнят сини гумени ленти и разполагат със скенер за отключване и заключване със смарт телефон. Броните и праговете на вратите са с „ гравиран “ отличителен детайл, напомнящ на шеврони.

Друга отличителна характерност на бъдещия модел за градска подвижност е отваряемият покрив (цвят Anthracite Grey,) който осигурява още по-приятно пътешестване. Той се отваря и затваря механично и елементарно, само с едно придвижване.

Отзад, Ami One Concept е в същия оранжев цвят. Задната врата е покрита необятна огледална повърхност. Изнесени и „ плаващи “ върху поликарбонатен панел, светлините правят препратка към дневните светлини начело. Този дизайн припомня персонализираните светлини на C3 Aircross Compact SUV. Както начело, Ami One Concept е оборудван и в задната си част с Airbump®.

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ & CITROËN ADVANCED COMFORT

Ami One Concept е автентичен от вътрешната страна, както и отвън! Дизайнът на интериора от следващо поколение е въодушевено от други сектори и дава поръчка за прелестно и комфортно пътуване в града.

Ami One Concept е притежател на от програмата Citroën Advanced Comfort®. В допълнение към безшумното шофиране, подбора на материалите и изработката, купето е „ окъпано “ от светлина, с помощта на широките остъклени повърхности.

Интериорът е необятен и функционален. Дизайнерите на Ami One Concept са разположили симетрично седалките на водача (регулируема по дължина) и на пасажера (фиксирана). По този метод се гарантира достатъчно място за пасажерите в областта на раменете. Ami One Concept е заричане за движение в града в приятна атмосфера. Основата на седалките и подглавниците са в кондензиран наследник цвят и са подчертани с оранжево. Изваяните облегалки са изработка вид „ плетка “ в синьо и оранжево. Седалките са обгръщащи и меки, а техниката на направа е на Studio Plott. Принтът им е пренесен и върху сивите стелки.

Ami One Concept получава оптимален брой точки по отношение тук-там за предпазване на багаж, ситуирани в купето. Благодарение на новата архитектура на модела, всяко място в интериора е използвано. Отпред, горната част на панелите на вратите е в наследник цвят, а материалът от който са изработени панелите е извънредно прелестен на допир. Включен е и детайл, който прави препратка към дръжките извън – мека PVC „ презрамка “, която припомня на света на пътешествията сходно на детайлите, представени в C4 Cactus. Долната част на панелите на вратите разполагат с еластично пространство за предпазване на предмети.

“Drive-Pod ”-ът, ситуиран от страната на водача, разрешава на екипа на Citroën Style да проектира автентично място за багаж от страната на пасажера (с размери на кабинен багаж и чанта за ежедневието).Отзад е на разположение платформа, достъпът до която се осъществява със прегъване на шофьорската седалка и която може да поеме допълнително багаж. Там са поместени и задължителните спешни комплекти за сигурност. Вложените в интериора материали и цветове основават светла и приятна атмосфера. Всички покрития са двуцветни, фини и в същото време устойчиви. Местата за предпазване са покрити със синя техническа багра, която е лесна за поддръжка.

Към концептуалния модел се предлагат ексклузивни аксесоари – раница с размерите на мястото за предпазване до пасажера начело, чанта за пазар и цилиндрична чанта за пътешестване. Те са разработени в партньорство с Дамиен Беал в цветовете на автомобила. За Ami One Concept, дизайнерът приспособява техниката и своето ноу-хау към материали с които традиционно не работи.

LIFESTYLE ПРОДУКТИ AMI ONE CONCEPT

Мърчандайзинг продуктите AMI ONE CONCEPT са в цветовете на модела и споделят неговите ценности:
- #RUN: яке-ветровка от фина и дишаща материя, създадено в партньорство с френския бранд Back to Alaska;
- #LISTEN: 5W Bluetooth портативна колона, идеална за пътувания и лесна за свързване;
- #DRIVE: ключодържател във формата и цветовете на дръжките на вратите;
- #PLUG: кабел за зареждане, съчетаем с iOS и Android за обезпечена свързаност;
- #CARE: силиконов протектор за смарт телефон, разработка на марката Bone;
- #CHARGE: оригами мини автомобилче от френската компания Litogami. Автомобилчето се зареджа на дневна светлина и може да се движи до 25 минути между зарежданията;
- #PLAY: класическо мини автомобилче 1:43 за колекционерите на такива.

AMI ONE CONCEPT аксесоарите се оферират онлайн в магазина Citroën Lifestyle.

AMI ONE CONCEPT ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Дължина: 2.50 м
Ширина: 1.50 м
Височина: 1.50 м
Диаметър на завой сред стени: 8 м
Тегло: 425 кг

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР