• През 2020 г., « Citroën goes Ëlectric for all »

...
•	През 2020 г., « Citroën goes Ëlectric for all »
Коментари Харесай

НОВИЯТ Ë-C4 100% ËLECTRIC И НОВИЯТ C4: CITROËN ПРЕОТКРИВА КОМПАКТНИЯ ХЕЧБЕК

• През 2020 година, « Citroën goes Ëlectric for all » като лансира 6 електрифицирани автомобила. С представянето на Ë-C4 - 100 % ëlectric и C4 Марката продължава електрическата си офанзива и отваря нова глава в историята на своите хечбек модели.
• Напълно освежен стилен хечбек, който дава отговор на упованията в сегмента и има всички отличителни характеристики на Citroën:
• Забележителна идея: представящ нова линия в дизайна на Citroën, С4 предлага повдигнато купе, ситуирано върху колела с огромен диаметър, деятелен и аеродинамичен контур, в който се забелязват и присъщи характерности за един SUV автомобил, одобрен графичен дизайн, предлагащ огромен брой възможности за персонализация.
• Избор на мотор: новият Ë-C4 - 100% ëlectric е 5ият модел, част от тактиката за електрификация на гамата на Ситроен, след C5 Aircross SUV Hybrid, Ami, ë-Jumpy и ë-SpaceTourer. Новият C4 се предлага също и с бензинов или дизелов мотор.
• Комфорт на борда: моделът е част от програмата Citroën Advanced Comfort®, която гарантира повсеместен комфорт за всички пасажери на борда. Оборудван е с окачване Progressive Hydraulic Cushions®, седалки Advanced Comfort Seats и на Smart Pad Support Citroën™, чиято премиера е именно с С4. Усещането за комфорт се засилва с помощта на 20те технологии в помощ на ръководството, измежду които Highway Driver Assist, полуавтономна система за управление от равнище 2 и 6те технологии за свързаност. Тези качества са още по-осезаеми при Ë-C4 – 100% ëlectric, който предлага и преимуществата на ë-Confort.
• Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 са 10то поколение компактни хечбек модели на Citroën. Техните прародители през годините са се отличили с темперамент, комфорт и са били център на внимание. С4 ще бъде на пазара през втората половина на 2020 година.

След сполучливото нахлуване на пазара на SUV автомобилите с моделите C3 Aircross SUV и C5 Aircross SUV (съответно с 300 000 и 200 000 продажби от момента на стартирането им в продажба в края на 2017 г.), Citroën се завръща уверено на пазара на хечбеците. Компактните хечбек автомобили играят съществена роля на европейския пазар. С над 1 700 000 продадени броя в Европа за 2019 г, или близо 11% от общите продажби на леки коли, сегментът на компактните хечбеци остава недостижим на европейския пазар. Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4, са два варианта на компактния хечбек от ново поколение на Citroën, който е въодушевен от своите клиенти и от метода, по който те възприемат автомобила. Със 100% електрически, бензинов или дизелов двигател, отговарящ на упованията в сегмента, проявяващ модерна концепция и темперамент, автомобилът разполага с всички нужни качества, за да раздруса радикално сегмента.



НАЙ-ВАЖНОТО

• 10ият автомобил от фамилията на компактните хечбеци
Citroën и компактните хечбеци имат 92-годишна сполучлива история, чието начало поставя първият C4 от 1928 година Част от тази истотия е и GS, определен за европейски автомобил на годината през 1971 г, който тази година празнува своята 50-годишнина. Това са генерации хечбеци, от които са продадени близо 12 500 000 броя и които в течение на десетилетия са се утвърдили със своя темперамент, комфорт и пътно поведение: C4 (1928), Ami 6/Ami 8, GS/GSA, BX, ZX, Xsara, C4 (2004 г. и 2010 г.) и C4 Cactus.

• Иноватовен контур и одобрен жанр
Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 са две версии на един автомобил с нова концепция, заемащ полагащото му се място в сърцето на сегмента на компактните хечбеци, който показва неповторима и дръзка еднаквост. Повдигнатият и уверен контур сполучливо и находчиво съчетава елегантността и динамичността на хечбек с присъщи за SUV автомобилите черти, с цел да се подчертава характера на автомобила. Аеродинамичен и с плавни линии, той разполага с всички отличителни знаци на колите Citroën, като новият LED светлинен автограф във формата на V както начело, по този начин и откъм гърба, поставяйки началото на нов по-динамичен и незабравим жанр. Уютното му и технологично купе незабавно създава усещането за комфорт и има съвременна визия. Всеки клиент може да конфигурира автомобилиа си по собствен усет, благодарение на вероятните 31 комбинации на цветове и на цветни пакети, и на 6те теми за интериора.

• Избор на мотор: 100% електрически, бензинов или дизелов
Новият Ë-C4 - 100% ëlectric – 5ият автомобил от електрическата атака на Марката и Новият C4 оферират на клиента предимството да избира сред 3 типа високоефективни мотори: 100% електрически 100 kW (136 к.с.) с автономност от 350 кмi, който разрешава огромна независимост на движение, както и моторите с вътрешно горене от ново потомство с еко норма Euro 6d – бензинови от 100 к.с. до 155 к.с. и дизелови от 110 к.с. до 130 к.с.

• Нов прочит на програмата Citroën Advanced Comfort®
Вписвайки се изцяло в програмата Citroën Advanced Comfort®, новият ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 предлагат ново виждане за комфорта – осигуряват съвременен и повсеместен комфорт във всяко отношение и за всеки един от пътниците. Комфортът в придвижване се гарантира от окачването Progressive Hydraulic Cushions® и от седалките Advanced Comfort. Комфортът в всекидневието се обезпечава от голямото вътрешно пространство, както и пространството в региона на коленете Best in Class, на съобразителните неста за движимости и на Smart Pad Support Citroën™. Комфортът на духа се постига благодарние на спокойната атмосфера и осветеността на купето, на топлите материи и на електрическият остъклен отварящ се покрив. Комфортът при прилагане се обезпечава от 20те технологии в помощ на ръководството, сред които Highway Driver Assist, полуавтономна система за ръководство от равнище 2 и 6те технологии за съгласуваност. Тези качества са още по-осезаеми при новия Ë-C4 – 100% ëlectric, който предлага и преимуществата на ë-Confort: безшумно действие, плавно управление, наслаждение при прилагане.

«С Новия Ë-C4 - 100% ëlectric и новия C4, Citroën решително се завръща в сегмента на компактните хечбеци, който играе основна роля на европейския пазар. С всички отличителни характерности на Citroën – иновативен контур и изключителен комфорт, този нов модел предлага на клиентите опцията да избират между 100% електрически, бензинов или дизелов двигател и по този метод покрива възможно най-голяма част от упованията.
Венсан Кобе, CEO Citroën
01. НАСЛЕДНИЦИ НА УСПЕШНИ ПОКОЛЕНИЯ КОМПАКТНИ ХЕЧБЕК МОДЕЛИИ

• ЕДИН ВЕК НА КОМФОРТ И СИЛНи ХАРАКТЕРи

Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 са плод на натрупания от Citroën богат дългогодишен опит в сегмента на компактните хечбеци с близо 12 500 000 продадени компактни автомобила за 92 години: най-първото поколение C4 от 1928, Ami 6 и Ami 8, GS и GSA, BX, ZX, Xsara, C4 (поколения от 2004 година и 2010 г.) и C4 Cactus. Поколения хечбеци, оставили диря в автомобилната истпория, отговаряйки на нуждите на клиентите, търсещи автомобили, които оферират цялостен комфорт и устойчиво държание на пътя, компактни извън и просторни от вътрешната страна, елегантни и здрави. Представители на 10тото потомство компактни хечбеци на Citroën, новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 възраждат полезностите на Citroën: духът в стил Андре Ситроен на C4, дързостта на дизайна на Ami 6 и Ami 8, именитият комфорт на GS и GSA, модерният дух на BX, забележителната непоклатимост на пътя на ZX, голямото вътрешно пространство на Xsara, технологичността и поливалентността на C4, генерации 2004 и 2010, утвърденият характер на C4 Cactus.

• CITROËN C4 (ПОКОЛЕНИЕ 1928)

Представеният през 1928 година, C4 от първо поколение е първият стилен хечбек на Марката. Автомобилът е комфортен и елегантен и от него са продадени 243 000 броя.

• CITROËN AMI 6 И AMI 8

Представеният през 1961 година, Ami 6 се отличава със своя атипичен жанр с обърнатото си наобратно задно стъкло и с изключителния си за сегмента комфорт. През 1969 година, Ami 8 се явява осъвременена версия на Ami 6, с по-плавна линия на покрива. Ami 6 и Ami 8 регистрират голям триумф с 882 000 продадени автомобила.

• Citroën GS И GSA

Представен през 1970 година и определен за Европейски автомобил на годината през 1971 г, GS е възхваляван от пресата за своя комфорт, заслужен за лимузина, за своя аеродинамичен и грациозен дизайн и за своите революционни за времето си, ергономични и леснодпстъпни командни елементи. Благодарение, точно на хидропневматичното си окачване, осигуряващо му комфорта на летящо килимче, автомобилът незабавно е отличен като най-комфортния автомобил в категорията си. GSA, рестилизираната версия на GS, е оборудван с похлупак на двигателя, който улеснява товаренето. GS и GSA записват 1 994 000 продажби.

• Citroën BX

Лансиран през 1982 г, BX е с съвременен и оригинален дизайн и предлага голям комфорт на всичките си пасажери. Автомобилът бележи невъобразим триумф с 2 150 000 продажби.

• Citroën ZX

Лансиран през 1991 година, ZX се отличава от конкуренцията със своята непоклатимост на пътя, най-много с помощта на задната ос със независимо ръководство, която спира инерцията на задния мост в завой, с комфорта на окачването си и с вътрешното си пространство: по едно и също време компактен отвън и необятен от вътрешната страна. Продадени са над 2 465 000 автомобила от силуетите купе с 3 врати, с 5 порти и с 4 порти, както и един силует за китайския пазар.

• Citroën Xsara

Представеният през 1997 година, Xsara замества ZX и, типично за Citroën, предлага още по-голяма безопасност, поливалентност и комфорт в елегантна каросерия «с 2 размера и половина». Продадени са 1 343 000 броя от силуетите с 5 порти и купе с 3 порти.

• Citroën C4 (ПОКОЛЕНИЯ 2004 и 2010)

Поколението на C4 от 2004 година е олицетворение на дързостта на марката по повод на дизайна и технологиите. Иновативен и модерен, автомобилът предлага няколко различни силуета: с 5 порти, с 4 порти и един доста автентичен контур купе с 3 врати със задно стъкло от две елементи и аеродинамичен спойлер. Освен футуристичното бордно табло той предлага и многочислени нововъведения в услуга на комфорта, като кормилото с фиксирана централна подпора насочващи се ксенонови фарове или система за предупреждение при несъзнателно секване на осевата линия.

2рото потомство на C4, стартирано през 2010 година, се предлага във версии с 5 порти и с 4 врати – която към момента се продава на международните пазари. Автомобилът е най-комфротният в сегмента, благодарение на софтуерното съоръжение, елегантния дизайн и високоефективните двигатели.

Поколенията 2004 и 2010 на C4 са олицетворение на цялата поливалентност, предстояща от един компактен хечбек. От тях са продадени над 2 941 000 броя.

• Citroën C4 Cactus

Представен през 2014 година, C4 Cactus е дързък автомобил, опция на класическите компактни хечбеци, които постоянно са взаимозаменяеми. C4 Cactus предлага различна философия: незабравим жанр, изпъстрен с функционални графични детайли, каквито са Airbump® или протекторите на нишите за колелата. Купето му е изчистено и софтуерно, а комфортът от високо ниво. 2рото потомство C4 Cactus, лансирано през 2018 година предлага неповторим комфорт, благодарение на две значими нововъведения: окачването Progressive Hydraulic Cusjions® и седалките Advanced Comfort. С над 440 000 продадени до този момент броя, C4 Cactus слага началото на новия дизайн на колите Citroën.
02. ИНОВАТИВЕН СИЛУЕТ И УТВЪРДЕН СТИЛ

• УНИКАЛНА И ДРЪЗКА ИДЕНТИЧНОСТ

• Уникален издигнат контур

Типично за Citroën, дизайнът на новия Ë-C4 - 100% ëlectric и новия C4 е мощно отличителен благодарение на комбинирането на:
• Елегантността, плавността и динамичността на стилен хечбек, постигнати посредством гладко преливане на обемите, изтънчени линии, отличителни графични детайли,
• Силата, характера и здравината на SUV, за които свидетелсват огромните колела, мускулестите извивки, защитните елементи, разположение на 360° около каросерията.

Късите челен и заден надвес в комбинация с колелата с огромен диаметър (690 мм) и с луфт от 156 мм, по-голям от този при конкуренцията, придават на автомобила неповторим издигнат и уверен силует, основават чувството, че като че ли е «готов за скок»: Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 разчупват стандартите и пренаписват разпоредбите в сегмента на компактните хечбеци. С дългото си междуосие (2 670 мм) автомобилът се позиционира в сърцето на сегмента на компактните хечбеци по повод на размерите: 4 360 мм дължина, 1 800 мм ширина, 1 525 мм височина. Благодарение на повдигнатото си купе, той предлага по-висок взор над пътя в съпоставяне с конкуренцията (1,22 м), с цел да се осигури по-добра видимост при ръководство.

• Модерна и софтуерна предница

В предната част на автомобила, откриваме V-образен светлинен автограф и новите естетични решения на Citroën, загатнати още от CXPerience Concept, Ami One Concept и 19_19 Concept и въведени от новия C3 при започване на 2020 г. като фарове на два етажа и хромирани шеврони, разпростряли се по цялата широчина на автомобила до дневните светлини в горната част, а към този момент и до фаровете в долната част, подчертавайки технологията: 100% LED осветяване « Citroën LED Vision » с дневни LED светлини и фарове, състоящи се от 3 LED модула. Визията на тази иновативна и софтуерна предна част се допълва от LED фаровете за мъгла в съчетание с цветни детайли с графична форма.

Високият и водоравен челен капак взаимства вдлъбнатите детайли от SUV C5 Aircross, създавайки чувство за мощ и здравина и придавайки на Новия Ë-C4 - 100% ëlectric и Новия C4 деятелен и съдбоносен тип. Предната ризница, с долна част в матово черно, подсигурява издръжливост при положение на лек удар. Решетките за въздух, в които преоткриваме претекста на макро шевроните, познати ни от Ami One Concept и 19_19 Concept, свидетелстват за отделеното внимание на всеки подробност.

• Аеродинамичен профил с плавни линии

Изключително аеродинамичният профил предлага комбиниране на плавни с по-решителни линии, подчертаващи големия обем и свидетелващи за мощ, мощност и характер. Големите колела с диаметър от 690 мм са подчертани от забележителния дизайн на джантите 18’’ още от по-базовите модели. Разположени пропорционално в 4те краища на автомобила, те придават комплектност на силуета. Черните матови лайстни над гумите, сливащи се с долната част на предната и задната ризница и с изпъстрените с цветни детайли Airbump®, правят силуета по-динамичен и свидетелстват за защитеност и издръжливост. Хромираните лайстни на стъклата от своя страна, дружно с новите огледала с модерен и грациозен дизайн, осигуряват на автомобила изисканост и представителност.

Уникалната линия на покрива, в съчетание с наклоненото задно стъкло, са безспорен израз на аеродинамичността на автомобила. Динамичността на силуета се акцентира от наличието на спойлер. Леко наклоненият покрив, ситуиран над 3те странични стъкла и достигащ чак до задните светлини е отпратка към митичния Citroën GS.

• Задна част, излъчваща мощ и динамичност

Задната част придава динамика и стабилност на автомобила, загатвайки за щедър размер на багажника (380 л) чрез дизайна на задния похлупак, осигуряващ лесно товарене. Наклоненото задно стъкло и отвесния похлупак са отпратка към силуета вид „ Купе “ на C4 от 2004 година с оригиналното му задно стъкло от две части с аеродинамичен спойлер.

Задните светлини на Новия Ë-C4 - 100% ëlectric и новия C4 са свъзрани с лайстна в блестящо черно и употребяват за пръв път задния светлинен LED автограф във формата на V, познат ни от концептуалните Ami One Concept и 19_19 Concept, в унисон с предната част на автомобила.

В долната част на бронята в матово черно, осигуряваща отбрана и издръжливост, са разположени детайли в ослепително черно, подчертаващи хромираните тръби на ауспуха при някои от версиите с двигател с вътрешно горене или цветни елементи при електрическите версии. Това придава на автомобила мощност и динамика.

• МОДЕРНО КУПЕ, ОСИГУРЯВАЩО КОМФОРТ

Купето вдъхва доверие още от пръв взор, чрез осезаемото качество на материалите и модерната си визия. Благодарение на програмата Citroën Advanced Comfort®, интериорът създава чувство за комфорт с изчистеното и съвременно бордно табло, с нежните форми на панелите на вратите, многобройните места за движимости, гладките и приятни на допир материи и седалките, които приканват пасажерите да се настанят в автомобила. Широкото хоризонтално бордно табло дава на пасажерите усещането за пространство и размер, предлагайки многобройни места за движимости, находчиво разположени в цялото купе, което свидетелства за интелигеност на концепцията: чекмедже на бордното табло, Smart Pad Support Citroën™. Намирайки естественото си продължение в панелите на вратите, бордното табло като че ли ви обгръща и по този начин се ускорява чувството за защитеност и успокоение на борда, а високата и широка централна подпора придава повече представителност на този компактен хечбек.

Пътниците се потапят в уютна атмосфера: ново неповторимо покритие на бордното табло с претекст, изобразяващ шеврони, нови мотиви на седалките Advanced Comfort, цветни тематики в интериора, които съчетават седалките с новите украшения и облицовки на панелите на вратите. Материите са качествени и нежни в контактните зони: горната част на бордното табло, лайстни на панелите на предните порти, обшивка на подлакътниците. Нотки в сатениран хром или в ослепително черно върху въздуховодите, кормилото, бордния панел, командния блок на климатика и на инфотейнмънт системата, централната конзола и чекмеджето на бордното табло придават на купето допълнителна изтънченост и оказват помощ да се идентифицират потребните функционалности.

На кормилото с необятен низък лъч са обединени командните бутони на системите в помощ на ръководството отляво и на инфотейнмънт системата отдясно. Зад кормилото са разположени нови лостчета на автоматичната скоростна кутия в блестящо черно: закрепени за кормилото, те позволяват да превключвате скоростите моментално, без значение от ъгала на волана.

Интерфейсите Човек Машина (IHM) придават на купето технологичност и модерен облик. Оригиналният и елементарен за разчитане цифров борден панел HD frameless пред водача носи отличителните черти на Citroën. Той е леко осветлен покрая с дискретна бяла светлина, което основава чувството, че сякаш се носи във въздуха и се добавя от широкоекранна цветна система за индикация на равнището на очите, която поднася информацията доста четливо и позволява на лидера да не откъсва поглед от пътя, показвайки му най-важната информация, обвързвана с ръководството. Командните детайли на автомобила са обединени в разположения в центъра на горната част на бордното табло и свързан с централните въздуховоди сензорен таблет 10’’ в ослепително черно с хромиран бутон с шеврони. На командните елементи на автоматизирания двузонов климатик е отделено особено внимание: хромирани въртящи се бутони с шеврони върху тях, бутони в ослепително черно.

Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 са оборудвани с грациозен нов метален команден лост на автоматичната скоростна кутия с преплитащи се орнаманети. Той има три положения (R, N и D), позволяващи елементарно да изберете заден ход, неутрално състояние или придвижване напред. Кутията разполага и с два осветени бутона: P за активиране на режим Паркинг, M за активиране на ръчния режим на управление при моторите с вътрешно горене или B за активиране на режим Brake за складиране на сила при електрическата версия. Конзолата включва също и лоста на ръчната спирачка, както и командния детайл за избор на режим на ръководство при версиите с автоматична скоростна кутия: Eco, Normal, Sport.

• СПЕЦИФИЧНА И ИЗТЪНЧЕНА ОФЕРТА ЗА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ

В сходство с упованията на клиентите в сегмента, новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 оферират избор сред 31 възможни комбинации на цветове, цветни пакети за екстериора и 6 разнообразни тематики за интериора, които разрешават на клиентите да карат автомобил по собствен усет.

• 31 външни комбинации, с цел да създадете автомобил по собствен усет

Офертата за външна персонализация на новия Ë-C4 - 100% ëlectric и новия C4 разрешава да създадете 31 разнообразни комбинации, съчетавайки:
• 7 цвята на купето, от най-семплите до най-ярките: безконечните и незаменими Blanc Banquise, Noir Obsidien, Gris Acier и Gris Platinium, ярките и топли Rouge Elixir и Brun Caramel и едно елегантно и изтънчено предложение, Bleu Iceland.
• 5 Цветни пакета: Glossy Black, Sable Métal, Gris Texturé, Anodised Deep Red и Anodised Blue, като последният се предлага единствено за Ë-C4 - 100% ëlectric и идентичен на предлагания при C5 Aircross SUV Hybrid, с цел да се ускори чувството за родственост сред електрифицираните автомобили на Citroën. Тези, типични за автомобилите Citroën пакети включват цветни детайли към предните фарове за мъгла, върху Airbump® и разрешават да се създадат дискретни, изтънчени или по-динамични комбинации.

• Голям избор на джанти и тасове, които подчертават колелата с огромен диаметър

За да дадат още по-големи благоприятни условия за персонализация, новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 оферират огромен избор на джанти и тасове с неповторим дизайн, които подчертават колелата с огромен диаметър (690 мм):
• Тасове 16’’ Spring,
• Джанти 16’’ Steel & Style,
• Алуминиеви джанти 17’’ Upstream с диамантен резултат – единствено за международния пазар,
• Тасове 18’’ Aerotech,
• Алуминиеви джанти 18’’ Aeroblade с диамантен резултат, извънредно за Новия C4
• Алуминиеви джанти 18’’ Aeroblade Dark, изключително за Новия C4
• Алуминиеви джанти 18’’ Crosslight с диамантен резултат – извънредно за Новия Ë-C4 - 100% ëlectric.

• 6 истински и изтънчени тематики за интериора

Благодарение на топлите и нежни при допир материи, със семпли или по-ярки тоналности, тематиките за интериора се превърнаха в една от отличителните черти на купетата на Citroën. За да може всеки да пътува в купе по собствен усет, автомобилът предлага опция за избор сред 6 различни цветни тематики за интериора.
• Стандартен интериор: съчетаване на плат Meanwhile, черен плат и сива линия за един по-семпъл интериор.
• Urban Grey със седалки Advanced Comfort: комфортът и дискретността на сив плат Chevrons с черен плат, имитиращ кожа и сива линия с графичен претекст с шеврони.
• Metropolitan Grey със седалки Advanced Comfort: луксозната композиция на черен плат, имитиращ кожа със сив плат и сива линия с графичен претекст с шеврони.
• Metropolitan Blue със седалки Advanced Comfort: изтънчеността и оригиналността от съчетаването на плат Saphyr, имитиращ кожа, син плат и метално-сива линия.
• Hype Black със седалки Advanced Comfort: забележителен жанр с потреблението на зърнеста черна кожа Siena в комбиниране с черен плат, имитиращ кожа и сива линия с графичен претекст с шеврони.
• Hype Red със седалки Advanced Comfort: динамичността и забележителния жанр на зърнеста алена кожа Siena в комбиниране с черен плат, имитиращ кожа върху седалките и панелите на вратите. Уникална бродерия с претекст, изобразяващ шеврони акцентира линията на облегалките от сива кожа Alcantara и декорацията с шеврони на вратите.

Лайстната на панелите на предните и задните порти може да бъде сменена при новият Ë-C4 - 100% ëlectric с украса в синьо-зелено с графичен претекст с шеврони, за да се придаде цвят на по-семплите интериори и да се внесе наелектризираща цветна нотка в интериора в унисон с електрическото задвижване на автомобила.

03. 100% ЕЛЕКТРИЧЕСКИ, БЕНЗИНов ИЛИ ДИЗЕЛов, ПО ИЗБОР НА КЛИЕНТА

• ЕЛЕКТРИЧЕСКА МОБИЛНОСТ В УСЛУГА НА КОМФОРТА

Новият Ë-C4 - 100% ëlectric е олицетворение на технологична и съвременна електрическа мобилност в услуга на комфорта и на поливалентността при прилагане: мобилността в класа ë-Confort. След C5 Aircross SUV Hybrid, Ami, ë-Jumpy и ë-SpaceTourer, новият Ë-C4 – 100% ëlectric разрешава да се движите в изцяло електричеки режим всеки ден, напълно изолирани от пътя и от външния свят и при пълно успокоение: всички външни дразнения са филтрирани. С електрическата версия на автомобила всички трудности изчезват. Пътниците се потапят в атмосфера на мира. Безшумното действие, плавното потегляне на автомобила, удоволствието от ръководството, мекото окачване, мекотата на седалките Advanced Comfort, липсата на трептения на борда, ергономичността и лекотата при прилагане на интерфейсите и услугите, всичко способства да се засили усещането за комфорт на борда, за всеки един от пасажерите.

Ë-Confort, е гаранция да се движите в 100% електрически режим с:
• Нулеви излъчвания на CO2, с цел да се отговори на екологичните условия на клиентите,
• Без звук и без миризми, с цел да се гарантира най-благоприятен комфорт в електрически режим при придвижване в града,
• Без трептения, без придърпвания, без смяна на предавки, за напълно плавно управление,
• Въртящ миг, който е наличен веднага, с цел да се обезпечат стимулиращи усещания при ръководство,
• Услуги, които могат да се управляват дистанционно, с цел да се осигури спокойствие в всекидневието,
• Намалени разноски за поддръжка.

• ПЛАВНОСТТА НА УПРАВЛЕНИЕТО В 100% ЕЛЕКТРИЧЕСКИ РЕЖИМ

Новият Ë-C4 - 100% ëlectric е оборудван с двигател, който е пестелив при ползване, с нулеви излъчвания на CO2 и осигурява автономност в цикъл WLTP от 350 кмi. Освен удоволствието да се движите в 100% електрически режим, без излъчвания на CO2 и с реални икономии при прилагане, новият Ë-C4 - 100% ëlectric ви обезпечава и достъп до градските зони с стеснен достъп, до които все по-често не се допускат автомобили с мотори с вътрешно горене.

Този 100% електрически мотор е енергичен и с високи динамични показатели, без значение от осбтоятелствата, с мощ от 136 к.с., въртящ миг от 260 Nm, разполагаем на момента, ускорение от 0-100 км/ч за 9,7 сек. в режим Sport и оптималната скорост от 150 км/ч. Батерията на електрическия мотор с потенциал 50 kWh, е от вида за високо напрежение 400 V Li-Ion.

Новият Ë-C4 - 100% ëlectric разполага с функция Brake, която разрешава по-бързо да се намали скоростта на автомобила при лишаване на газта без да се натиска спирачния педал, за да се усили автономията. По този начин, системата прави възможно складирането на наличната сила по време на етапите на прекъсване и на намаляване на скоростта, за разлика от версиите с мотор с вътрешно горене. Това разрешава да се презареди частично батерията и да се усили автономията.

Налични са няколко режима на ръководство. Те се задействат благодарение на лоста за избор на режим на централната подпора: Eco, Normal или Sport.

Батерията е с гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от зарядния ѝ потенциал.

• ОПТИМИЗИРАНО ВРЕМЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ, за да се улесни процеса на ПРЕзареждане

Времето за зареждане е усъвършенствано:
• В режим 4 на социална зарядна станция, благодарение на зарядно устройство 100 kW за бързо зареждане, батерията се презарежда с 10 км/мин, което е референтна стойност в сегмента: 80% от зареждането се осъществява за 30 мин.
• В режим 3 вкъщи, на зарядна станция Wall Box 32 A, закупена или чартърен, зареждането на батерията е ускорено и се осъществява за 7,30 ч. При еднофазен ток, даже и за 5 часа при трифазен ток с опционалното зарядно устройство 11 kW.
• В режим 2 вкъщи, при епизодично използване на автомобила, батерията се презарежда за 15 часа на контакт 16 A от типа Green’up™ Legrand и за над 24 часа на класически домакински контакт.

За да улесни живота на клиентите си и да им разреши да се възползват максимално от електрическия си автомобил, благодарение на по-бързо презареждане в ежедневието, Citroën предлага решението « one stop shop » за инсталиране на заредна станция Wall Box вкъщи.

Презареждането е опростено и може да бъде програмирано или отсрочено, за да можете да се възползвате, да вземем за пример от по-изгодна цена (нощна тарифа). Програмирането се реализира през сензорния екран в купето или през приложението My Citroën. Презареждането се осъществява елементарно, посредством на подобрената ергономичност на буксата и на кабелите за презареждане, разположени под пода на багажника. Буксата за зареждане включва пъстър код, който позволява да се наблюдава образно целия процес на зареждане, който може да бъде видян и в приложението My Citroën.

• ИНТУИТИВНИ ИНТЕРФЕЙСИ, гарантиращи душевно успокоение

С лансирането на гамата си електрифицирани коли Citroën предлага на лидера ясни и интуитивни интерфейси, които са лесни за разчитане, разбиране и потребление. Целта е да се засили връзката сред лидера и неговия автомобил, да се употребява модерна задвижваща верига, да се опростят всички действия и взаимоотношения в всекидневието, за да може новият Ë-C4 - 100% ëlectric да се превърне в съвременно, занимателно, интуитивно и забележително продължение на дома. Специфичен аспект върху цифровия екран предоставя на лидера информация относно нивото на зареденост на батерията и автономията, както и данните от 3 измервателни уреда по желание: апарат за измерване на мощността, на енергийния поток или на разхода на сила при използването на детайлите за топлинен комфорт.

Специфични страници в сензорния екран, достъпни непосредствено посредством натискане на един бутон на централната подпора, показват състоянието на действие на системата или параметрирането на отложеното презареждане на батерията. Когато автомобилът се зарежда, на екрана се демонстрира оставащото време до пълното зареждане (в ч. и мин.), натрупаната електрическа автономност (в км), степента на зареденост на батерията (в %).

• ГАМА МОДЕРНИ И ВИСОКОЕФЕКТИВНИ ДВИГАТЕЛИ

Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 предлагат завършена гама мотори. Ефективни и с високи динамични индикатори, тези двигатели са идеални да покрият нуждите на всички клиенти:
• Новият Ë-C4 - 100% ëlectric:
• 1 мотор 100% електрически: 136 к.с. (100 kW) – Батерия 50 kWh.
• Новият C4:
• 5 бензинови мотора Euro 6d: PureTech 100 S&S BVM6, PureTech 130 S&S BVM6, PureTech 130 S&S EAT8, PureTech 155 S&S EAT8 и PureTech 155 EAT8 – единствено за международния пазар,
• 2 дизелови мотора Euro 6d: BlueHDi 110 S&S BVM6 и BlueHDi 130 S&S EAT8.

04. НОВ ИЗРАЗ НА ПРОГРАМАТА CITROËN ADVANCED COMFORT®

• ПРОГРАМАТА CITROËN ADVANCED COMFORT®

Запазена марка на Citroën, на която се основава концепцията и създаването на автомобилите на марката, програмата Citroën Advanced Comfort® е ново по-модерно и по-рационално виждане за комфорта. Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 предлагат конкретни решения в духа на тази програма, с цел да отговорят на разнообразните упования на клиентите по отношение на комфорта.
• Комфорт в придвижване: пасажерите са защитени от външните дразнители, както по отношение на неравностите на пътя, така и във връзка с шума.
• Комфорт в всекидневието: животът на борда е улеснен, посредством на големите размери, на практичните места за вещи и на съобразителната класификация на интериора.
• Душевен комфорт: да се обезпечи на водача успокоение на духа като се намали психическото напрежение чрез организиране и градуиране на информацията и да се демонстрират само наистина нужните данни.
• Комфорт при прилагане: отмереност при ползване на автомобила и на оборудването му, с помощта на интуитивни технологии, потребни помощни системи и цифрова съгласуваност сред пасажерите и автомобила.

• ОКАЧВАНЕ progressive hydraulic cushions ®

Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 са оборудвани серийно още от междинните нива на съоръжение с окачване Progressive Hydraulic Cushions ®, използванo за пръв път при C4 Cactus и C5 Aircross SUV, коeто обезпечава забележителен комфорт и основава чувство „ летящо килимче “, осигурявайки успокоение на борда, динамика и наслаждение от управлението.

Тази извънредна за Citroën иновация, чиято цел е да се усъвършенства качеството на филтриране на неравностите е плод на дългогодишен труд на специалистите на Citroën в региона на окачването: от повече от 100 години насам комфортът на окачването е един от целите на марката и клиентите правят оценка комфорта на Citroën, който се отличава от всичко друго, което се предлага на пазара.

В рамките на създаването на това окачване бяха регистрирани 20 патента. Принципът му на действие не е сложен. Докато класическото окачване се състои от амортисьор, сектор и механичен ограничител, окачването с Progressive Hydraulic Cushions® прибавя два хидравлични ограничителя от всяка страна.

• СЕДАЛКИ ADVANCED COMFORT

Широките и комфортни седалки на nовия Ë-C4 - 100% ëlectric и nовия C4 незабавно приканват пътниците да се настанят в тях. Те осигуряват прелестно чувство за комфорт и поддръжка, създавайки усещане, че се настанявате във фотьойл и сте изолирани от пътя. Настанени по-нависоко от конкуренцията, посредством на повдигантото купе, пасажерите получават видимост по-надалеч и могат да се насладят на пътя при цялостно успокоение.

Ексклузивна иновация на Citroën, седалките Advanced Comfort, предлагани серийно още от средните равнища на съоръжение, са използвани за първи път при C4 Cactus и C5 Aircross SUV. Те се оферират в новия Ë-C4 - 100% ëlectric и новия C4 с интериорите Urban Grey, Metropolitan Grey, Metropolitan Blue, Hype Black и Hype Red и подсигуряват:
• Визуален комфорт
• Комфорт при сядане
• Динамичен комфорт
• Комфорт за тялото

Дизайнът на Advanced Comfort Seats гарантира оптимален комфорт в придвижване, благодарение на необятните седалки и облегалки, засилената поддръжка, електрическите настройки и функционалностите за регулиране в региона на кръста и за регулиране на височината на предните седалки, необятните и комфортни странични и централни подлакътници начело и откъм гърба.

За още по-голям комфорт, предните седалки могат да бъдат оборудвани, с изключение на с функция за отопление, и с функционалност за масаж.

• НАХОДЧИВИ МЕСТА ЗА ВЕЩИ

Специално внимание е отделено на местата за движимости в цялото купе. Концепцията на автомобила, съобразена с програмата Citroën Advanced Comfort® разреши да се освободи повече пространство за движимости – не по-малко от 16 места в купето с общ размер от 39 л, с цел да се гарантира по-голяма деловитост в ежедневието.

• Уникални места за движимости за пътника отпред:
• Smart Pad Support Citroën™, съобразителна сгъваема система, показана за първи път. Тя е солидна, функционална и директно интегрирана в бордното табло и позволява напълно безвредно да се фиксира таблет с помощта на две поставки за Apple iPad Air 2 и Samsung Tab A 10,5’’ или универсална поставка за другите модели, с цел да може пътника отпред да оползотвори времето, прекарано на борда на автомобила (още от средните нива на оборудване),
• Чекмедже на бордното табло - голямо плъзгащо се чекмедже с механизъм за плавно отваряне, ситуирано пред пътника, със характерно черно покритие против плъзгане, където можете да приберете таблет или различен предмет, напълно безвредно,
• Голяма дълбока жабка под чекмеджето на бордното табло с механизъм за плавно отваряне.
• Високата и необятна централна конзола осигурява маскимален брой места за движимости:
• Голяма зона за оставяне на предмети в предната част на конзолата с похлупак с покритие срещу плъзгане с графични черно-сиви претекстове, допускащ да скриете някои предмети под капака и да държите други на разположение, като ги оставите върху него,
• Открита зона за презареждане в основата на централната подпора, където лесно можете да поставите и презаредите смарфона си, с два USB врата, единият от които е от вид C,
• Място за дребни предмети и движимости пред скоростния лост,
• Голямо централно място за движимости с щора, в което са ситуирани две места за чаши,
• Голямо място за движимости под плъзгащия се преден централен подлакътник.
• За пасажерите откъм гърба:
• Места за чаши и място за дребни предмети в сгъваемия подлакътник на задната седалка, където можете да оставите, да вземем за пример писалка,
• Джобове на гърба на предните седалки.
• Всички пасажери разполагат и с необятни и дълбоки джобове в предните и задните врати.

• ВЪТРЕШНО ПРОСТРАНСТВО ОТ НАЙ-ВИСОКО НИВО

Като същински поливалентни компактни хечбеци, които могат всичко, новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 предлагат едновременно компактни външни размери, за по-голяма подвижност при ежедневно ползване и огромно вътрешно пространство, благодарение на междуосието от 2 670 мм, едно от най-големите в сегмента, осигуряващо Best in Class (198 мм) пространство в обастта на коленете за пасажерите откъм гърба. Външната ширина от 1 800 мм, разрешава да се настанят комфортно трима души откъм гърба – 1 380 мм широчина в региона на раменете и 1 440 мм при лактите.

Щедрият багажник от 380 л е елементарен за използване, с помощта на равния си и нисък (715 мм) товарен предел, огромния си отвор и вършиме си стени, новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 се нареждат в сърцето на сегмента и се приспособяват към нуждите на всеки. С цел по-голяма практичност, подът на две равнища позволява да се раздели багажника на отделения и да получите еднакъв под, когато се сгъне задната седалка. Този под на две нива може да се сложи в наклонено състояние, за да се улесни товаренето на багажника. Новият Ë-C4 - 100% ëlectric също предлага възможност да се приберат кабелите за зареждане или други предмети под пода. И за да бъде още по-практичен, автомобилът предлага куки за окачане на чанти, разположени от двете страни, както и отвор за транспортиране на ски, в който могат да се слагат доста дълги предмети.

• УЮТНО КЪТЧЕ, ИЗОЛИРАНО ОТ ВЪНШНИЯ СВЯТ

Особено внимание е отделено на шумоизолацията, посредством ограничение на шумовете от придвижването и на аеродинамичните шумове, с цел да се оси
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР