Технологии - Новини
Тандемната соларна клетка с рекордно висока ефективност от 30 1 снимка Eindhoven ...

... повишаването на неговата ефективност до 10,4%. Заедно с перовскитната соларна клетка, устройството постига обща ефективност на преобразуване на енергията от 30,1%, най-доброто постижение до момента.

Банда за рансъмуер като услуга атакува ИТ доставчик на американското ...

... като услуга (RaaS). Тя практикува така нареченото „четворно изнудване“, като принуждава жертвите да плащат, използвайки криптиране, кражба на данни, отказ на услуга (DoS) и тормоз.Китайският производител на смартфони Xiaomi заяви че е разочарован от

Китайският производител на смартфони Xiaomi заяви че е разочарован от ...

... поради политическо напрежение след граничен сблъсък през 2020 г.Оттогава насам Индия забрани повече от 300 китайски приложения, включително TikTok, позовавайки се на опасения за сигурността.След взривяването на газопоровод от Северен поток Западът очаква атака ...

... опасения, че страната се подготвя да атакува интернет кабелите по морското дъно. Предполага се, че руските части са „картографирали подводните комуникации между ЕС и САЩ“.


Технологичният гигант Гугъл Google планира да изгради център за съхранение

Технологичният гигант Гугъл Google планира да изгради център за съхранение ...

... да започне изграждането на центъра в зависимост от търсенето на т.нар. "облачни услуги" за съхранение на данни в района на градската агломерация Берлин-Бранденбург, пише ДПА.Институтът за компютърни науки изкуствен интелект и технологии INSAIT

Институтът за компютърни науки изкуствен интелект и технологии INSAIT ...

... киберсигурност, обработка на естествен език, езици за програмиране, криптография, компютърни архитектури и верификация от световноизвестни изследователи, повечето от които ментори в докторантската програма на INSAIT.
Автоматизацията създава възможност за нови работни места където креативността и ...

... и Херцеговина, България, Хърватия, Естония, Грузия, Латвия, Литва, Казахстан, Косово, Киргизстан, Молдова, Монголия, Черна гора , Северна Македония, Сърбия, Словения, Таджикистан, Туркменистан, Украйна и Узбекистан.
Интелигентна термостатна глава позволява контролиране на температурата в помещението бързо ...

... ви спестява необходимостта да обръщате ежедневно внимание на въпроса с отоплението. Задавате градусите и продължителността веднъж и се наслаждавате на заслужените плодове от своя труд.

Задължението на ИТ отделите да се занимават с поддържане на ...

... две години да възприемат нововъзникващи платформи като крипто-системи, метапространство, Web3, NFT, квантови изчисления, виртуална реалност и разширена реалност (VR/AR), 5G и периферни изчисления (Edge computing).
Изкуствения интелект се превръща в инструмент за лесно създаване на ...

... изображения по описание, такива инструменти могат да бъдат опасни. Така например, подобни алгоритми биха могли да се използват за дезинформация, пропаганда и други недобронамерени цели.


Главният изпълнителен директор на Meta Platforms Inc Марк Зукърбърг очерта

Главният изпълнителен директор на Meta Platforms Inc Марк Зукърбърг очерта ...

... Meta каза, че годишните разходи ще бъдат с приблизително 3 милиарда долара по-ниски от първоначално прогнозираните, намалявайки прогнозния диапазон, който беше до 95 милиарда долара.

Темата накратко Здравната платформа Healee привлече инвестиция в размер на ...

... още статии Етикети Персонализация Ако публикацията Ви е харесала, можете да последвате темата или автора. Статиите можете да откриете в секцията Моите статии Тема Технологии
TSMC е една от тайванските компании които може да инвестират ...

... свой ред Филип Гжегожевски, фактически действащият посланик на ЕС в Тайван, изрази задоволство от позицията на министъра, която насърчава инвестициите на тайванските компании в Европа.Приложението еЗдраве дава цялата необходима информация на пациентите за здравния ...

... медикаменти, панел за хронични заболявания и др. В  близките месеци ще бъде осигурен достъп на родителите до пациентското досие на децата и възрастните им роднини.


Комуникациите на парламента са подсигурени с бърз интернет и DDoS ...

... 170 локомотива и други дейности, свързани с идентифициране, контрол и предаване на данни. Всички проекти се реализират след спечелени обществени поръчки от Нетера, уточниха от компанията.