Китайската компания Xiaomi готви приятна изненада за предстоящите зимни месеци.

Китайската компания Xiaomi готви приятна изненада за предстоящите зимни месеци. ...

......... Китайската компания Xiaomi готви приятна изненада за предстоящите зимни месеци. Както подсказва името, Graphene Smart Heating Down Vest представлява елек с графенов слой и система за подгряване.


За председател е избран Илия Кръстев, изпълнителен директор на A

За председател е избран Илия Кръстев, изпълнителен директор на A ...

......... София, след което придобива MBA от Vienna University и специализира „Бизнес и икономика” в University of Minnesota. В борда на директорите освен Илия Кръстев остават още Пламен Цеков, главен изпълнителен директор на ScaleFocus, Стефан Бумов, съосновател и главен оперативен директор на HeleCloud, и Ивайло Славов, съосновател и изпълнителен директор на Bulpros.


Той разговаря с участници във форум за малък бизнес в

Той разговаря с участници във форум за малък бизнес в ...

......... много добро. В Русия има много таланти и много интересни технологии”, казва Мъск. Освен това той не изключва възможността някой ден да започне производство в Русия. Накрая Мъск обяви, че е готов да разгледа проекта на краснодарския инженер Алексей Игнатиев, който е вградил модифицирана операционна система Linux в своя електромобил Tesla.


Броени дни след официалната премиера за България на Huawei Watch

Броени дни след официалната премиера за България на Huawei Watch ...

......... и в стилен аксесоар в различни сценарии – спорт, бизнес или бляскаво парти. Изключително лесният механизъм за смяна на каишките позволява да променяте стила според случая и стила си, като 46мм версията е съвместима и с предлаганите досега сменяеми каишки за предшественика му Watch GT в оранжево и маслено зелено.


В клопката може да попадне всеки самокритичен човек. Затова е

В клопката може да попадне всеки самокритичен човек. Затова е ...

......... казва Фаац. Говоренето с колеги е другият важен фактор за правилното самооценяване. Всеки, който има съмнение за себе си и знанията си, трябва да потърси преценката на колегите от екипа си и от мениджъра си – да види кои знания действително не му достигат и в коя област е наистина добър.


Оказва се, че не само САЩ виждат шпиони в Huawei,

Оказва се, че не само САЩ виждат шпиони в Huawei, ...

......... и затова уволнява онези, с които ЦРУ (или други агенции) имат най-лесен контакт - хора, които са живели, работили или са учили в Северна Америка. В този контекст Huawei засилва също електронните системи за сигурност между задграничните си офиси и централите в Китай, за да предотврати възможни течове на данни.Британската компания Swindon Powertrain представи комплект за самостоятелна замяна на

Британската компания Swindon Powertrain представи комплект за самостоятелна замяна на ...

......... кг. Комплектът не включва батерия, система за зареждане и управление на захранването - купувачът ще трябва да си ги набавя отделно. Електромоторът и блокът на силовата електроника имат защита против проникване на вода и могат да се използват в състава на хибридни задвижващи системи. Серийното производство започва през юни догодина.


Hyundai Motor Group обяви, че инженерите ѝ са приключили разработката

Hyundai Motor Group обяви, че инженерите ѝ са приключили разработката ...

......... "образова" от действията на шофьора. Камера и радар постоянно събарита информация за движенето и я предават на централния компютър. Изчислителната платформа с изкуствен интелект анализира потока от данни и съставя поведенчески сценарии, в които се отчита разстоянието до колата отпред, времето за реакция на променящите се пътни условия и скоростта.


Най-бързо обаче това се случва в Нова Зеландия, сочи проучванеОптичните

Най-бързо обаче това се случва в Нова Зеландия, сочи проучванеОптичните ...

......... петица допълват Швеция, Франция и Великобритания с показатели за проникване на оптиката съответно 39%, 23% и 21%. Следват САЩ с 14%, Австралия и Южна Корея с по 10%. В световен мащаб усредненият процент на проникване на оптичните технологии за интернет достъп в потребителския сегмент е 22%, сочи още анализът на IDC.


Моделът ще дебютира на изложение в Токио тази седмицаUltra-Compact BEV

Моделът ще дебютира на изложение в Токио тази седмицаUltra-Compact BEV ...

......... на 2020 г. Появата на този модел на пазара се очертава като поредна стъпка от мащабна програма, насочена към въвеждане на изцяло електрически превозни средства. Премиерата на новия електромобил ще се състои тази седмица на изложението Future Expo – то ще се проведе от 24 октомври до 4 ноември в Токио.


Стратегиите непрекъснато се видоизменят според нуждите на клиентаИновациите днес излизат

Стратегиите непрекъснато се видоизменят според нуждите на клиентаИновациите днес излизат ...

......... Мюнхен, сподели, че чрез дигитализацията, управлението и анализа на големи данни, футболният клуб цели не толкова допълнителна комерсиализация, а да направи уеб-платформите си привлекателни и ангажиращи за феновете. Всеки месец платформите отчитат 1 млрд. интеракции с фенове. А благодарение на атрактивните дигитални решения, клубът печели нови партньори и бизнес клиенти.The Sales House анонсира, че от 1 януари 2020 г.

The Sales House анонсира, че от 1 януари 2020 г. ...

......... House е собственост и се управлява от екип професионалисти, които се отделиха от търговския отдел на бТВ през 2017 г. **Discovery Inc. придоби Scripps Networks през 2018 г., с което стана собственик и на TVN - най- голямата ефирна ТВ в Полша. ***Disney придоби 21st Century Fox през 2019 г.


Пропускането на рождения ден на Митко си заслужава, щом ще

Пропускането на рождения ден на Митко си заслужава, щом ще ...

......... в социалната мрежа, откриват, че нищо ценно не са пропуснали. Откриват поредния пост на Митко за кандидат-кметовете и машинациите по изборите. „Съгласен съм да пропусна всичко това, наистина не ми е проблем. Затова моля предварително да ме извините за забравянето на рождения Ви ден. Надявам се, че ще си изкарате страхотно”.


Американки от НАСА замениха захранващ блок на МКСКристина Кох (вляво)

Американки от НАСА замениха захранващ блок на МКСКристина Кох (вляво) ...

......... от НАСА, но за втората от тях нямаше подходящ костюм. Мисията от петък ознаменува 221-то излизане на астронавти в открит на космос за поддръжка на космическата станция. Първата представителка на нежния пол в подобни задачи беше Светлана Савицкая от СССР през 1984 г. Оттогава жените участваха в 42 излизания в космоса.


НАСА показа впечатляваща снимка на спиралната галактика NGC 4380, която

НАСА показа впечатляваща снимка на спиралната галактика NGC 4380, която ...

......... на космическия телескоп "Хъбъл". Въпреки че изглежда фантастично, NGC 4380 всъщност е съвсем обикновена галактика. Подобните на нея спирални формации са масово разпространени във Вселената.Спиралната галактика NGC 4380 се намира в съзвездието Дева. Открита е на 10 март 1826 г. от английския астроном Джон Хершел. По публикацията работи: Нели Христова


По-скоро тя е проява на съществуващо психично разстройствоНездравословната страст към

По-скоро тя е проява на съществуващо психично разстройствоНездравословната страст към ...

......... разстройства. Тоест, по-скоро хората с психични проблеми се опитват да се измъкнат от реалността чрез игри, отколкото игрите да им причинят психични проблеми. В резултат на изследванията, учените стигат до извода, че пристрастеността към игрите като такава не е независимо психично разстройство, а е проява на други проблеми с психичното здраве.Марк Хърд ръководеше компанията от 2014 г. съвместно със Сафра

Марк Хърд ръководеше компанията от 2014 г. съвместно със Сафра ...

......... почти удвоиха стойността си, мандатът на Хърд като CEO на HP беше придружен от редица скандали. През 2006 г. членовете на борда на директорите инициираха вътрешно разследване, поради изтичане в медиите на поверителна информация, а през 2010 г. Хърд бе принуден да напусне HP на фона на подозрения за сексуален тормоз.


Добавянето на компании в „черния списък” и забраната им да

Добавянето на компании в „черния списък” и забраната им да ...

......... се дължи именно на китайските субсидии. По аналогичен начин може да се окаже, че ако днес китайското правителство реши да субсидира собствената си AI индустрия, само след няколко години този сектор ще се окаже доминиран от китайските продукти. Дали няма да излезе, че ходът на Тръмп няма да е благословия за Китай?


В навечерието на изложението SEMA 2019 в Лас Вегас австралийската

В навечерието на изложението SEMA 2019 в Лас Вегас австралийската ...

......... Построен е на базата на знаменития LS на General Motors, но са добавени още четири цилиндъра. Новият двигател е предназначен най-вече за ентусиасти, тунинг ателиета и драг рейсинг. Може да се поръча в "насипно" състояние срещу $29 300 (€26 243), а в напълно готов вид струва $55 200 (€49 440).


Компанията ще разкрие подробности на събитие този месецIntel показа Lakefield

Компанията ще разкрие подробности на събитие този месецIntel показа Lakefield ...

......... известни всички подробности за тези чипове. Мобилната платформа Lakefield е първата с 3D пакетиране (снимка: Intel Corporation) В предварителните анонси на Linley Fall Processor Conference 2019, насрочена за 23-24 октомври в Санта Клара, Калифорния, са споменават процесорната архитектура Tremont и новото поколение Atom ядро, което ще се появи в мобилните чипове Lakefield.


Австралийската авиокомпания

Австралийската авиокомпания "Куонтас" (Qantas) извърши най-дългия полет на пътнически самолет ...

......... съобразени така, че пътниците да могат по-лесно да се справят с умората от дългия полет и да се адаптират по-лесно към смяната на времето след кацане.При пристигането в Сидни главният изпълнителен директор на "Куонтас" Алан Джойс каза, че това е исторически момент за компанията му и за авиацията като цяло.


Най-голямото автомобилно събитие за годината в България -

Най-голямото автомобилно събитие за годината в България - "Автосалон София ...

......... от експонатите вече иматтабела с надпис "Продадено". Това обаче не означава, че колите са свършили, ажелаещите имат още ден на разположение, за да дойдат и да ги видят. А също така ида ги карат, тъй като 150 автомобила са предвидени за тест-драйв и все още са наразположение за пробни шофирания.


На 22 октомври т. г. в Интер Експо Център ще

На 22 октомври т. г. в Интер Експо Център ще ...

......... теми ще бъдат състоянието на робо екосистемата у нас, стратегии за управление на производството, българските успехи в сферата на роботиката и автоматизацията и др. Лектори на форума ще бъдат водещи български и международни експерти в сферата на роботиката, автоматизацията, машинното самообучение, симулациите, автономните системи и инфраструктурата за електромобили. Източник: БСК


Биологът Крейг Вентър - централна фигура в разкодирането на човешкия

Биологът Крейг Вентър - централна фигура в разкодирането на човешкия ...

......... ще изследват, е т.нар. метаболом - разнообразните метаболити, биохимикали и мазнини в тялото. Тези данни ще помогнат на учените да добият по-ясна представа за циркулиращите в организма вещества, които влияят върху здравето и си взаимодействат с лекарствата. Първият обект на изследване на новосъздадената компания ще бъде ракът. (Източник: БТА, Reuters)


ColdQuanta получи $1 млн. за своите системи със „студени атоми”Квантовите

ColdQuanta получи $1 млн. за своите системи със „студени атоми”Квантовите ...

......... на Международната космическа станция. Но днешните ColdQuanta агрегати са доста големи – поне 400 литра като обем. Вътрешното развитие и финансирането на компанията от НАСА ще помогнат за създаване на 40-литрови квантови атомни системи, които ще намерят приложение както в гражданския сухопътен транспорт, така и в бордовите авиационни и космически платформи.


За първи път в историята две жени излязоха в открития

За първи път в историята две жени излязоха в открития ...

......... разговора с астронавтите Доналд Тръмп не пропусна да отбележи, че след стъпването на Луната, следва Марс.НАСА планираше първата изцяло дамска космическа разходка да се състои през пролетта, но недостиг на подходящи по размер скафандри я отложи.В момента на Международната космическа станция освен Кук и Миър се намират още четирима астронавти.


Няколко екзотични летателни апарата, представиха китайски разработчици на най-голямото изложение

Няколко екзотични летателни апарата, представиха китайски разработчици на най-голямото изложение ...

......... други летателни прототипи със същата форма. "Голямата бяла акула" е разработена от Китайската държавна корпорация за авиационна индустрия (AVIC). Дизайнерите използват концепцията за хибридно витло (BWB), премахвайки границата между перката и тялото на летящия обект. Разработчиците позиционират хеликоптера като "високоскоростна конструкция, предназначена да участва във военните действия на цифровата ера".


В края на октомври в страната влиза в сила спорната

В края на октомври в страната влиза в сила спорната ...

......... фундаментална грешка. Правилно е да се приеме, че Google и Facebook са засегнали традиционния бизнес модел на пресата, но те не са унищожили този модел с помощта на статиите в пресата – а засягайки рекламирането и събирайки огромни количества данни, което им позволява да се конкурират (с издателите)”, коментира Реда.


През 2024 г. на Луната отново трябва да стъпи човешки

През 2024 г. на Луната отново трябва да стъпи човешки ...

......... учените в НАСА подлагат астронавтите на пълно 3D сканиране на тялото, докато изпълняват основни движения и пози, очаквани по време на космическите разходки. С пълен 3D анимиран модел, НАСА ще осигури най-голям комфорт и най-широк обхват на движенията за всеки астронавт, като създаде персонализиран костюм за всеки от тях.© NASA.gov


За първи път в над половинвековната история на космическите разходки

За първи път в над половинвековната история на космическите разходки ...

......... след излизането на двете дами.Джесика Миър прави дебют в космическите разходки. Тя става 15-ата жена и общо 228-мият човек в света, излизал в открития Космос. За Кристина Кук, която е на 11-месечна мисия на МКС - най-продължителното пребиваване за жена, това е четвърто излизане в космоса.По публикацията работи: Нели Христова


Компанията обясни защо новият Pixel 4 не поддържа технологията5G технологията

Компанията обясни защо новият Pixel 4 не поддържа технологията5G технологията ...

......... с 5G, казват от Google. Компанията ще пусне на пазара подходящ 5G смартфон, когато усети, че е дошъл моментът за това. Раковски изтъква също слабото покритие на мрежите от пето поколение и увеличеното потребление на енергия. Към това могат да се добавят и по-високите цени на устройствата с поддръжка на 5G.


Устройството разполага с два USB порта с мощност 2.0AT10000 се

Устройството разполага с два USB порта с мощност 2.0AT10000 се ...

......... черен цвят. Батерията разполага с два USB порта с мощност 2.0A и позволява зареждане на 2 устройства едновременно. Adata T10000 ще се предлага с избор между бял или черен цвят Моделът е снабден с литиево-полимерни зарядни клетки, здрав и пожароустойчив корпус и множество електрически защити от прегряване, късо съединение, свръхнапрежение и други.


Регулаторите са загрижени от ограниченията в услугата Apple PayБизнес практиките

Регулаторите са загрижени от ограниченията в услугата Apple PayБизнес практиките ...

......... обаче, компанията ограничава използването на NFC за защита на поверителността и сигурността на потребителите. Освен това потребителите на iPhone са насърчавани да се регистрират в Apple Pay с данни за кредитна карта. Ако потребителят прескочи тази стъпка, iPhone или iPad непрекъснато показват червено предупреждение, което информира, че настройката не е завършена.


Най-бързата българка Ивет Лалова и модерната фитнес верига Next Level

Най-бързата българка Ивет Лалова и модерната фитнес верига Next Level ...

......... Лалова и Huawei, с които тя в свободна форма ще споделя своите съвети за добра форма на духа и тялото. Следете събитието във Facebook за повече информация. Продажбите на 46mm версия започват от понеделник на препоръчителна цена от 479 лева. Дамската, 42мм, версия се очаква малко по-късно на нашия пазар.


В конструкцията на съвременните автомобили има немалко елементи, чието предназначение

В конструкцията на съвременните автомобили има немалко елементи, чието предназначение ...

......... детайли са подобните на калобрани пластини, които някои производители монтират пред гумите. Те са малки като площ и са разположени встрани от вертикалната ос на гумата, което автоматично ги лишава от функционалността на класическия калобран. Със сигурност не допринасят и за обтекаемостта на каросерията, тъй като увеличават челната ѝ площ.


Илон Мъск продължава да удивлява с предложенията си за по-нататъшно

Илон Мъск продължава да удивлява с предложенията си за по-нататъшно ...

......... се добие представа за външния дизайн на бъдещия "... най-мощен звезден кораб в историята, способен да превози хора на Марс." Авторът на проекта е уверен, че в близко бъдеще ракетата ще започне редовни полети на пътешественици до Марс и Луната, както и ще изпрати изследователи в далечните краища на Вселената.


Безпилотните летателни апарати овладяват все повече цивилни и военни специалности.

Безпилотните летателни апарати овладяват все повече цивилни и военни специалности. ...

......... инженери решиха да включат дронове в полицейските акции, за да проследяват трафика на наркотици в труднодостъпни райони. Хеликоптерът AV500W е въоръжен с няколко лазерно управлявани ракети и картечница, която може да поразява леко бронирани цели. Разработчиците обявиха високата маневреност на иновацията, което ще позволи наблюдение и патрулиране на разширени терени.


Изборът на нови зимни гуми е едно от най-важните решения,

Изборът на нови зимни гуми е едно от най-важните решения, ...

......... само ще ви създадат проблеми в определени ситуации на пътя, но и е напълно възможно да ви излязат по-скъпи от финансова гледна точка. Премиум зимните гуми, макар и с по-висока цена, трайно понижават съпротивлението при търкаляне, а с това намаляват постоянните разходи на гориво, извършвани при движение на вашия автомобил.


Ливанското правителство е изправено пред призиви да подаде оставка, след

Ливанското правителство е изправено пред призиви да подаде оставка, след ...

......... насилие между демонстранти и органите на реда, които използваха сълзотворен газ. Акции на недоволство имаше и в град Сидон, в северния град Триполи и в Долината Бекаа, както и в други райони. Днес премиерът Саад Харири отмени заседание на кабинета. Очаква се той да направи изказване по повод възникналата криза.


Батерийните клетки ще поевтинеят двойно в рамките на 10 годиниСлед

Батерийните клетки ще поевтинеят двойно в рамките на 10 годиниСлед ...

......... на южнокорейския гигант дори вярват, че до 2025 г. световният бизнес с производство на батерии ще надвиши оборотите на целия пазар на полупроводници. Не само строгите екологични стандарти ще допринесат за популярността на електрическите превозни средства – като важни фактори се очертават също услугите за наемане на автомобили и автономните таксита.


Създаден е най-бързият принтер за печат на големи предметиHARP принтерът

Създаден е най-бързият принтер за печат на големи предметиHARP принтерът ...

......... индустрии и за повечето области на човешката дейност. Подробности за разработката са публикувани в списание Science. Тайната на изобретението е, че течната смола, от която се получава моделът чрез облъчване с ултравиолетова светлина, непрекъснато се третира с охладител с цел отвеждане на топлината. След 18 месеца принтерът се очаква на пазара.


ОбзавежданеОнлайн интериорен дизайнерОрганизацията на цялостно обзавеждане или освежаване на имот

ОбзавежданеОнлайн интериорен дизайнерОрганизацията на цялостно обзавеждане или освежаване на имот ...

......... платформата има още зали за срещи, за събития, студиа и магазини. Основаната в края на 2016 г. компания получи близо 1.7 млн. долара свеж капитал, а сред инвеститорите са консултантската агенция Colliers International, Techstars и Lazard Korea. Предприемачите ще инвестират парите в подобряване на продукта, разширяване на екипа и маркетинг.


Dell Technologies (NYSE:DELL) обяви, че най-големият технологичен форум на компанията

Dell Technologies (NYSE:DELL) обяви, че най-големият технологичен форум на компанията ...

......... Dell Technologies дава възможност да се открие как бъдещето може да бъде оформено и помага на участниците да продължат уверено напред в своето дигитално пътуване. Dell Technologies е световен лидер в областта на информационните технологии, създавайки иновативни решения в дигиталната ера. Иновативните технологии на компанията превръщат дигиталната трансформация в реалност.


Технологии Motorola представя сгъваем смартфон през ноември По всичко личи,

Технологии Motorola представя сгъваем смартфон през ноември По всичко личи, ...

......... на сгъваемите телефони още сега Държим ли бъдещето в ръцете си с Huawei Mate X За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев Motorola RAZR смартфон сгъваем смартфон мобилни телефони


Подходът, базиран на данни и визуализации, има потенциал да превърне

Подходът, базиран на данни и визуализации, има потенциал да превърне ...

......... свят. Има твърде много примери за груби грешки в начина, по който се развиват градовете, често поради липсата на ясна представа за това, което прави един град жизнен. Новият подход, базиран на данни и визуализации като тези на Боинг, има потенциал да превърне градското планиране в наука, основана на доказателства.


Американската компания Electric GT разработи електромотор с формата на 8-цилиндров

Американската компания Electric GT разработи електромотор с формата на 8-цилиндров ...

......... Американската компания Electric GT разработи електромотор с формата на 8-цилиндров V-образен двигател с вътрешно горене, с който всеки може да превърне бензиновата си или дизелова кола в електромобил. Според производителя конверсията е по силите на любители с известен опит, а комплектът пасва на почти всеки модел с V8.


Кариерен самосвал БелАЗ-75585 с товароносимост 90 тона получи дизайнерско разкрасяване

Кариерен самосвал БелАЗ-75585 с товароносимост 90 тона получи дизайнерско разкрасяване ...

......... Кариерен самосвал БелАЗ-75585 с товароносимост 90 тона получи дизайнерско разкрасяване за участие във фестивала "Wargaming Fest: День танкиста", проведен през септември в беларуската столици Минск. Проектът за уникалния "камуфлаж" е дело на студиото Wargaming, известно с играта "World of tanks".


Новият браузър Edge обаче се очаква в пролетната актуализацияПотребителите на

Новият браузър Edge обаче се очаква в пролетната актуализацияПотребителите на ...

......... в OneDrive, а от заключения екран потребителите ще могат да стартират не само Cortana, но и други гласови асистенти. Windows 10 November 2019 Update идва също с функция за добавяне на нови записи в календара директно от лентата на задачите, с разширени опции за управление на напомняния и други функционални подобрения.


Операторите на видео услуги получават огромни възможностиВъзможностите за реклама във

Операторите на видео услуги получават огромни възможностиВъзможностите за реклама във ...

......... за поточно видео могат да поставят друга реклама вместо логото на Starbucks. Също така, подобна технология може да увеличи присъствието на реклама във филмите, тъй като тя може да бъде поставена буквално навсякъде. Възможни са и други неочаквани ефекти и ситуации, с които индустрията ще трябва да се справя в движение.


34-инчовият модел поддържа резолюция UltraWide QHD 3440x1440Philips 346B1C има извит

34-инчовият модел поддържа резолюция UltraWide QHD 3440x1440Philips 346B1C има извит ...

......... която може да намалее до 80%. Мониторът е без живак и олово, отговаря на стандартите EnergyStar 7.0, RoHS и TCO, освен това е опакован в 100% рециклируем материал. Philips 346B1C ще бъде наличен на българския пазар през ноември 2019 г. на препоръчителна цена от 1169 лв. с ДДС, уточниха от MMD.


За целта Dactyl на Open AI използва система с изкуствен

За целта Dactyl на Open AI използва система с изкуствен ...

......... удивителна, но все пак ръката не е създадена специално за подобни задачи. И нейният изкуствен интелект не е бил обучен да сглобява кубчето на Рубик. Напротив, OpenAI създаде роботизираната ръка Dactyl като универсално решение. Когато подреди кубчето на Рубик за първи път, системата научи принципите директно в самия процес на сглобяване. 


Охладителната система на автомобила винаги протича в най-неподходящия момент. В

Охладителната система на автомобила винаги протича в най-неподходящия момент. В ...

......... не само източника на теча. Какво може да се прави ако пътната помощ би струвала повече, отколкото самата кола, а разстоянието до най-близкия майстор е прекалено голямо, за да се кара без охладителна течност? Оказва се, че в такива ситуации работа върши... горчицата. Само че не обикновена, а на прах.


Умната машинка следва своя собственик и пренася багажа муРоботът Gita

Умната машинка следва своя собственик и пренася багажа муРоботът Gita ...

......... което се поставят раница или чанта за пазаруване, като използва специално мобилно приложение. Продажбите на серийната версия на Gita ще започнат през ноември. Цената на робота ще бъде 3250 долара. Други компании работят върху „умни” куфари, които самостоятелно следват своя собственик. Подобен куфар може да се вземе и на борда на самолета.


Samsung обяви, че пуска софтуерно обновление, с което ще бъде

Samsung обяви, че пуска софтуерно обновление, с което ще бъде ...

......... да поставят на смартфоните си само оригинални протектори от Samsung. Причината, поради която скенерът на Galaxy S10 може да бъде заблуден по толкова елементарен начин, не се съобщава. Собствениците на модела могат да използват алтернативен метод за идентификация чрез лицево разпознаване, но той също не се смята за особено надежден.


Xiaomi дебютира на пазара на геймърски монитори със свръх широкоекранен

Xiaomi дебютира на пазара на геймърски монитори със свръх широкоекранен ...

......... на опресняване 144 Hz. Цената е 2 499 юана или €318, а продажбите започват на 21 октомври. За любителите на по-компактните размери Xiaomi предлага Mi Display с по-традиционен плосък екран с диагонал 23.8 инча (60.45 см) и разделителна способност Full HD. Неговата цена също е привлекателна - 699 юана (€89).


Промоционалната кампания на онлайн магазина продължава от 17 до 29

Промоционалната кампания на онлайн магазина продължава от 17 до 29 ...

......... множество спортни режими. Моделът е наличен за поръчки срещу $149,99. Xiaomi 4k Mi Box превръща телевизора в Android компютър ТВ приставката Xiaomi 4K Mi Box работи под управление на Android TV 8.0 Oreo, разчита на четириядрен процесор Cortex-A53, поддържа Netflix 4K стрийминг, HDR видео и Dolby DTS. Моделът се предлага за $59,99.


Най-голямата социална мрежа в света - Facebook, се срина, като

Най-голямата социална мрежа в света - Facebook, се срина, като ...

......... причините за срива, но се предполага, че най-вероятните причина са малки ъпдейти. Любопитен факт е, че проблемът не засяга всички, а само някои потребители. Причините за срива не са ясни, но от Facebook правят всичко за бързото му отстраняване. Другата социална мрежа на Марк Цукърбърг - Instagram, продължава да работи.


Google обеща поддръжка на новите смартфони до 2022 годинаНовите смартфони

Google обеща поддръжка на новите смартфони до 2022 годинаНовите смартфони ...

......... 2022 г. Това означава, че Pixel 4 и 4 XL определено ще получат актуализации до Android 11, Android 12 и дори Android 13. Малко вероятно е Google да поддържа устройствата след 2022 г., но не е изключен и подобен сценарий. За съжаление, малко други производители поддържат смартфоните си повече от две години.


Samsung Electronics заяви във вторник, че очаква оперативните печалби да

Samsung Electronics заяви във вторник, че очаква оперативните печалби да ...

......... на цените на чиповете след двуцифрени спадове през тази година. В мобилния бизнес, Samsung се възползва от забраната за търговия на Huawei в САЩ, "заменяйки силен конкурент в криза" със своята богата гама от Galaxy A серията. Тази А серия се оказва ефективно оръжие за пазарен дял между Android конкурентите.


Неочакваните промени на времето в зимния период са често срещани

Неочакваните промени на времето в зимния период са често срещани ...

......... зачестяват, а това увеличава риска от киша, като същевременно шофирането по сухи пътища вече също е нещо обичайно за този сезон. Решението, което предлагат от Nokian се нарича Nokian WR Snowproof и представлява иновационна зимна гума, създадена, за да предлага най-висока безопасност по време на пътешествията през различни зимни условия.


Спортните залози онлайн са една от индустриите, преживяващи най-голям бум

Спортните залози онлайн са една от индустриите, преживяващи най-голям бум ...

......... експертите от Betindex.net сочи, че на този етап обаче се очаква положителен ефект на новината върху акциите на двете компании. Като прибавим и предстоящето догодина Европейско първенство по футбол, можем да предвидим генерален тренд към покачване на акциите на всички глобални играчи в сектора на онлайн залаганията, както и на бирените производители.


Планът на компанията вече се изпълнява чрез намаляване на цените

Планът на компанията вече се изпълнява чрез намаляване на цените ...

......... масовия пазар. Intel не разкрива срокове за продажба на 10-нм си десктоп процесори, така че може да се наложи да сдържа AMD и през 2020 г. чрез намаляване на цените. В допълнение към тези мерки Intel възнамерява да инвестира в маркетинг и да провежда различни кампании, за да привлече потенциални купувачи.


Такива предупредителните знаци се появиха в Сардиния. Властите на община

Такива предупредителните знаци се появиха в Сардиния. Властите на община ...

......... непроходими местности. Кметът на общината Салваторе Кориас говори за иновациите пред CNN. Според него "туристите се губят, а шофьорите се забиват по непроходими пътища" заради маршрутите, които изграждат Google Maps. Според местната полиция миналата година спасителите са подпомогнали 144 души, които са "тръгнали по грешен път", следвайки инструкциите на навигатора.


Проблемът засяга всички актуални версии на операционната системаПотребители на Windows

Проблемът засяга всички актуални версии на операционната системаПотребители на Windows ...

......... включително сървърните и клиентските Windows 7, 8.1 и 10. Symantec бързо реагира и пусне поправка. Компанията препоръчва на потребителите да инсталират обновлението, въпреки че в някои случаи това е почти невъзможно – системата се срива преди актуализацията да се инсталира. В такива случаи се препоръчва стартиране на компютъра в безопасен режим.


Новото устройство покрива с бърз интернет площ до 350 квадратни

Новото устройство покрива с бърз интернет площ до 350 квадратни ...

......... ще се разшири. Рутерът ще се предлага само в бяло, с чифт портове RJ-45. Google Nest Wifi не поддържа новия стандарт Wi-Fi 6, но компанията уверява, че устройството е два пъти по-бързо от предишния модел AC2200 MU-MIMO. Рутерът е двубандов, поддържа Bluetooth Low Energy и Thread протокол за умни IoT устройства. 


Peugeot представи планински бегач, който може да измине повече километри

Peugeot представи планински бегач, който може да измине повече километри ...

......... Peugeot представи планински бегач, който може да измине повече километри с едно зареждане, отколкото някои електромобили. Батерията на eM01 FS PowerTube осигурява пробег до 140 км. За Renault Twizy може да измине 100 км без презареждане.


Японският производител Subaru обяви, че заводът на компанията в гр.

Японският производител Subaru обяви, че заводът на компанията в гр. ...

......... живота на 75 човека и рани 220. 11 души се водят безследно изчезнали. Subaru не е единствената компания, която ще спре производството заради тайфуна. Toyota Industries, Hirose Electric Co., Anritsu, Alps Alpine и Taiyo Yuden също ще преустановят временно работа. Прекъснати за железопътни връзки, а токийското летище "Ханеда" е затворено.


Общите приходи на телекома достигат 122 млн. евро с ръст

Общите приходи на телекома достигат 122 млн. евро с ръст ...

......... 9,2% до 68,6 млн. евро, а средният приход от абонат (ARPU) с 12,5% до 5,9 евро. Компанията постига и по-високи приходи от продажба на устройства. През третата четвърт на 2019 г. спрямо същия период на миналата година, А1 регистрира 16,2% ръст на приходите или 22,1 млн. евро от търговията с устройства.


--> Създадено за Samsung Технологии Samsung кани всеки да си

--> Създадено за Samsung Технологии Samsung кани всеки да си ...

......... КОСМИЧЕСКА НОВИНА: снимката ти може да полети в орбита по случай 50-тата годишнина на Samsung. Отиди на Samsung.com/spaceselfie, качи любимата си снимка и може тя да отиде в Космоса, а ти да получиш 'доказателство' - #spaceselfie Побързай, местата са ограничени! КОЯ СНИМКА ДА ИЗБЕРА СПОРЕД ВАС? ПЪРВАТА ИЛИ ВТОРАТА? ❤️❤️❤️


Форум за интелигентни ИТ решения предстои в София Тех ПаркДигитализацията

Форум за интелигентни ИТ решения предстои в София Тех ПаркДигитализацията ...

......... късметлии, които ще си тръгнат от събитието с някоя от следните награди:  Ваучер за настаняване предоставен от Кемпински Хотел Гранд Арена Банско; Уикенд тест драйв на електромобила i3, предоставен от BMW България; Награди от Bang&Olufsen, безжични слушалки Beats Solo3 Club Collection, смарт часовници Fitbit Versa 2, Apple аксесоари и др.