Технологии


Новата литиево-въглеродна батерия е изцяло рециклируема, без редки метали(снимка: Mahle)
Ново

Новата литиево-въглеродна батерия е изцяло рециклируема, без редки метали(снимка: Mahle) Ново ...

... градски доставки, например за доставки на храна. Това влошава качеството на въздуха в нашите градове”, казва Басет. „Декарбонизирането на тези доставки досега се оказа трудно, ако не се поддържа запас от скъпи сменяеми батерии или не се премине към по-голямо, по-тежко електрическо превозно средство с повишен разход на енергия”, обобщава Басет.


Европейският авиокосмически гигант Airbus показа новото поколение на своя експериментален

Европейският авиокосмически гигант Airbus показа новото поколение на своя експериментален ...

... dB по време на полет и под 70 dB при кацане. Към момента новият CityAirbus съществува само във формата на CAD модели и красива 3D визуализация (вижте във видеото). Airbus планира първият полет на машината да стана факт през 2023 г., а сертификацията от регулаторните институции - през 2025 г.


В началото на май основателят на Lessonly – компания, която

В началото на май основателят на Lessonly – компания, която ...

... да има лятна почивка откакто е завършила средното си образование“, казва Джарвис. „Когато получиш лятна ваканция и наистина можеш през това време да се изключиш от работните теми и да не мислиш за работа – това е свобода, която е много ценена – и служителите свързват фирмата с тази свобода“.Китайската централна банка обяви, че всички транзакции с криптовалути са

Китайската централна банка обяви, че всички транзакции с криптовалути са ...

... страната има явното намерение да спре търговията с криптовалута във всичките й форми. От изявлението става ясно, че хората, които са замесени в „незаконни финансови дейности“, извършват престъпление и ще бъдат съдени. Работата на чуждестранните уебсайтове, предоставящи такива услуги на китайски граждани онлайн, също ще се счита за незаконна дейност.


Готовността за опазване на информацията в една организация е на

Готовността за опазване на информацията в една организация е на ...

... за електронно управление, ДАНС и ГДБОП да проверяват всички държавни структури не е достатъчен", допълни той. Жеков посочи още, че киберправосъдието не е по-различно от общото правосъдие в държавата. Експертът по киберсигурност в Държавната агенция за електронно управление Мирослав Стефанов посочи, че отговорността за информационната сигурност е на самите институции.


Вторачването в екраните може да забави развитието на езиковите умения

Вторачването в екраните може да забави развитието на езиковите умения ...

... това колко време родителите се занимават с него, какво и как го правят заедно. Използването на  може да окаже влияние върху развитието на езиковите умения при децата”, казва Мария Асикайнен, съавтор на изследването. Например, постоянното мигане на електронните устройства стеснява съдържанието на разговора и времето, което родителите и децата прекарват заедно.Някои хитринки в маркетинга на телефоните имат временен ефект, но

Някои хитринки в маркетинга на телефоните имат временен ефект, но ...

... направят телефона наистина без рамки. Но някои компании подвеждат потребителите с тази характеристика. Realme, например, използва термина „вградена селфи камера”, когато говори за телефон с дупка в екрана. От една страна, дисплеят технически има селфи камера, но всеки разбира, че това е желание за измама с цел привличане на повече купувачи.


През втория ден на HUAWEI CONNECT 2021 , Пън Джонян,

През втория ден на HUAWEI CONNECT 2021 , Пън Джонян, ...

... на HUAWEI CONNECT 2021 , Пън Джонян, Huawei, член на управителния съвет и председател на Business Group Enterprise произнесе основна реч по темата „Потапяне в цифровото за по-светло бъдеще", фокусирайки с върху три области - на сценарий, модели и екосистема по отношение на визията и бъдещето на индустриалната цифрова трансформация.


Mozilla обяви, че новата версия на браузъра Google Chrome "позволява

Mozilla обяви, че новата версия на браузъра Google Chrome "позволява ...

... получават известия, че няма потребителска активност.Функцията е активирана по подразбиране в новия Chrome 94. Тя обаче ще пита потребителя за разрешение преди да изпрати такива данни до сайтовете. Идеята е интернет страниците да имат по-добра представа какво се случва с активността на потребителите и доколко тя е насочена към сайтовете.


Vivacom предлага възможност за закупуване на последното поколение гейминг конзола

Vivacom предлага възможност за закупуване на последното поколение гейминг конзола ...

... с HDMI2.1 може да се постигне кадрова честота 120 fps за съвместими игри със стрелба, спорт и такива, изискващи висока производителност с незабавно действие на екрана. Забавянето е намалено на по-малко от 8,5 ms с 4K/120 fps и специален Game Mode. Телевизорът може да се управлява и чрез гласови команди.


Концепция на безопасна атомна електроцентрала, базирана на модулни реактори(илюстрация: NuScale

Концепция на безопасна атомна електроцентрала, базирана на модулни реактори(илюстрация: NuScale ...

... към модули NuScale Power. Поляците твърдо са решени да разчитат на малките реактори. Представители на KGHM заявиха, че ще бъдат първите в ЕС, които ще пуснат в експлоатация малка модулна атомна електроцентрала през 2029 г. В момента все още няма нито едно работещо и въведено в експлоатация съоръжение по проектите.Летящи микрочипове, пренасяни от въздуха, създадоха в САЩ

Летящи микрочипове, пренасяни от въздуха, създадоха в САЩ ...

... Учени от Северозападния университет в САЩ, заедно с колеги от Корея, Китай и Великобритания, разработиха летящи , които наистина могат да се нарекат миниатюрни – дължината им не надвишава няколко милиметра. Прочетете целия материал в cash.bg


В света има около 660 големи центрове за данни, обслужващи

В света има около 660 големи центрове за данни, обслужващи ...

... от четирите основни региона – Северна и Латинска Америка, Азиатско-тихоокеанския регион и EMEA. Oracle, Tencent и Alibaba също имат доста широка география на центровете за данни. Останалите компании предпочитат да концентрират изчислителната си мощност или в САЩ (това правят Apple, Facebook, Twitter и eBay) или в Китай (това правят Baidu, JD.com).


Разработен през 1979 г., индустриалният сериен протокол Modbus прави комуникация

Разработен през 1979 г., индустриалният сериен протокол Modbus прави комуникация ...

... - клиент. Повече от един клиент да получава данни от сървъра. Възможно е в една мрежа да има множество клиенти и множество сървъри. Също така едно физическо устройство може да бъде едновременно клиент и сървър. Ако търсите ефективни решение за , доверете се на Comicon. Повече информация ще откриете на


- Американската компания с български корени Insurify привлече финансиране за ...

... българския център на Skyscanner, който беше затворен през миналата година заради последиците от пандемията за туристическата индустрия. В момента екипът е от близо 20 души и до 12 месеца броят им може да бъде удвоен. Инженерите ще работят основно по развитието на възможностите на изкуствения интелект в платформата на Insurify.


Мобилен телефон с алуминиево-йонна батерия може да се зареди напълно

Мобилен телефон с алуминиево-йонна батерия може да се зареди напълно ...

... освободи пространство за добавяне на повече клетки. Къде е уловката? Най-вече в зарядната инфраструктура. Мобилните телефони могат да се зареждат бързо, без да „изпържат” електрическата мрежа, но електрическите автомобили са си големи консуматори. Ако електромобилите ще дръпват големи обеми електроенергия бързо, за да заредят своите батерии, електро-мрежата трябва да се прекрои.Новото поколение ученици трудно се ориентират в йерархичната структура на

Новото поколение ученици трудно се ориентират в йерархичната структура на ...

... да намерят всичко на компютъра си с помощта на вградените инструменти за търсене и навигация. Учениците не разбират аналогиите, които учителите правят, за да им обяснят файловите системи. От гледна точка на преподавателите, файловата система е картотека. Докато учениците разбират аналогията с кошница, от която могат да получат всичко, което искат.


Отпечатани мозъчни клетки могат да се използват в медицински изследвания(снимка:

Отпечатани мозъчни клетки могат да се използват в медицински изследвания(снимка: ...

... само ще намали броя на животните, които страдат и умират в лабораториите, но също така може да направи предклиничните изследвания по-точни. Тестването на експериментални лекарства върху човешка тъкан би помогнало на изследователите да разберат по-добре как работят, тъй като леченията, които са ефективни при някои видове, не действат при други.


Миниатюрни чипове могат да летят и изпълняват разузнавателни мисии(снимка: CC0

Миниатюрни чипове могат да летят и изпълняват разузнавателни мисии(снимка: CC0 ...

... среда. Подробности за разработката са публикувани в . „Нашата цел беше да добавим възможности за летене към малки електронни системи с идеята, че това ще ни позволи да разпространяваме високо-функционални миниатюрни електронни устройства за измерване на околната среда, мониторинг на замърсяването, наблюдение на населението или проследяване на болести”, казва проф. Джон Роджърс.


Европейската комисия предлага законодателен акт, с който да се въведе

Европейската комисия предлага законодателен акт, с който да се въведе ...

... електронните устройства.Смята се, че предложението на ЕК за единно зарядно устройство за мобилни телефони, таблети и слушалки ще повлияе най-вече на производителя на „Айфон" „Епъл". Този ход се обсъжда повече от 10 години, като ЕК се позовава на ползи за околната среда и спестени от потребителите 250 млн. евро годишно.


Google обяви, че пуска няколко нови функции за Android. Част

Google обяви, че пуска няколко нови функции за Android. Част ...

... ще предлага още новости, включително игри, които ще са достъпни, когато колата е паркирана. Въвежда се и нов работен профил, чрез който могат да се показват обаждания и съобщения от служебните акаунти. Приложението Waze също е обновено във версията си за Android Auto и има повече функции, включително нощен режим.Платформата на ReaQta използва AI-управляван поведенчески анализ, за да гарантира,

Платформата на ReaQta използва AI-управляван поведенчески анализ, за да гарантира, ...

... се състои от добре позиционирани решения за киберсигурност от множество доставчици, вкл. F-Secure, DLP от ITsMine, архивиране и възстановяване от NAKIVO, управление на привилегировани акаунти (PAM) от senhasegura и анти-фишинг от IRONSCALES. Заедно тези решения формират единствена по рода си система за откриване и управление на киберзаплахи, подчертаха от компанията.


Европейската комисия предлага всички смартфони и малки електронни устройства, продавани в ЕС,

Европейската комисия предлага всички смартфони и малки електронни устройства, продавани в ЕС, ...

... на индустрията достатъчно време да измисли свои собствени решения, сега е настъпил моментът за законодателни действия за общо зарядно устройство. Това е важна победа за нашите потребители и околната среда - в съответствие с нашите зелени и цифрови амбиции", заяви европейският комисар по конкуренция и развитие на цифровата икономика Маргрете Вестагер.


OpenFlex Data24 e градивният блок за създаване на софтуерно-дефинираната система

OpenFlex Data24 e градивният блок за създаване на софтуерно-дефинираната система ...

... за съхранение, която обслужва бизнеса бързо и надеждно, без да създава грижи и тревоги на администраторите и ИТ мениджърите. SDS платформата OpenFlex Data24 NVMe-oF и сторидж решенията Ultrastar са достъпни за организациите у нас от – официален риселър/интегратор на WD/HGST. Производителят осигурява 5-годишна лимитирана гаранция за цялостната система, включително SSD дисковете.


Британските военни внедряват ново поколение автоматизирани превозни средства(снимка: Academy of

Британските военни внедряват ново поколение автоматизирани превозни средства(снимка: Academy of ...

... се автомобили фокусът е върху сканирането на околния свят и събирането на данни за шофиране по определени маршрути. Въпреки това, поради ограничения на сигурността, специалистите от Академията по роботика трябваше да измислят собствена система. Освен това екипът за разработка е решил някои проблеми, които възникват само при придвижване из летището.


Nokia G50 разполага с 48-мегапикселова тройна камера с изкуствен интелект(снимка:

Nokia G50 разполага с 48-мегапикселова тройна камера с изкуствен интелект(снимка: ...

... дава допълнителен контрол върху защитата на данните онлайн и е налична за Nokia G50 с 30-дневен безплатен тестов период на ползване. Nokia G50 ще бъде наличен в България от 30 септември в цвят Ocean Blue и конфигурация 4GB/128 GB на препоръчителна цена от 459 лева. Моделът ще се предлага с двегодишна гаранция.Забавянето на доставките на чипове може да варира в различните

Забавянето на доставките на чипове може да варира в различните ...

... г. и началото на 2022 г., но сега не мисли така. „Ще се справим с недостига до 2023 г., но мисля, че ще видим дългосрочни промени в начина, по който се доставят електронни компоненти”, казва Гамперл. „Опустошителният недостиг отвори очите на мнозина за слабостите на съществуващите процеси на поръчки и доставки”.


ЕС е на път да въведе универсално зарядно устройство. Европейската

ЕС е на път да въведе универсално зарядно устройство. Европейската ...

... устройство е една и съща с всяко съвместимо зарядно устройства. Отделното продаване на универсалните зарядни устройства ще ограничи броя на излишно закупуваните или неизползвани зарядни. Очаква се намаляването на производството и на изхвърлянето на зарядни устройства да намали и отпадъците от електрическо и електронно оборудване с почти хиляда тона годишно.


Американската компания Uber Technologies може да публикува първата си печалба ...

... стойността си досега тази година, тъй като рентабилността остава несигурна и разходите, свързани със стимулите за шофьорите са неясни. ПромениПрез последната година Uber намали персонала си и продаде бизнеса си за доставка на храна на нерентабилни пазари, за да намали разходите и да излезе от пандемията по-малка и по-ефективна компания.


Внедряването на мобилни роботи в склада повишава производителността(снимка: CC0 Public

Внедряването на мобилни роботи в склада повишава производителността(снимка: CC0 Public ...

... от конкретни места за съхранение, идеални за големи обеми товари, които се придвижват в и извън склада. Статистиката сочи, че през миналата година са доставени 95 милиарда пратки по целия свят. Очаква се този обем да се удвои до 2026 г., със средногодишен темп на растеж от 14% за разглеждания период.


Абонати на платената услуга YouTube Premium ще могат да свалят

Абонати на платената услуга YouTube Premium ще могат да свалят ...

... отвори раздела "Downloads". Функцията работи без интернет връзка. В настройките потребителят може да избере качеството на сваляните видеоклипове (максимум 1080p), както и да изтрие всички видеа. Функцията е в етап на тестване до 19 октомври. Дали тя ще стане достъпна за всички абонати на YouTube Premium засега не е известно.


Мениджъри от Аксенчър обсъдиха с кмета на Русе възможностите за

Мениджъри от Аксенчър обсъдиха с кмета на Русе възможностите за ...

... събитийна програма на града и в подкрепа на проектите, реализирани от Общината”, коментира от своя страна Пенчо Милков, кмет на Община Русе. Разкриването на работни позиции в Русе е следващ етап в развитието на Технологичния център на Аксенчър, който вече притежава офиси в София и Пловдив, където работят над 230 души.


Смартфоните Huawei вече са извън Топ 6 по продажби на

Смартфоните Huawei вече са извън Топ 6 по продажби на ...

... от тях е сред първите пет марки. По-специално, Realme заема пето място в Европа. Това повлия на Huawei, който беше изместен от новия бранд. Huawei е под санкции от САЩ от 2019 г. Компанията беше принудена да и днес, с изключение на няколко модела, почти напълно ограничи производството си на смартфони.


Premiun абонатите на YouTube скоро може да се сдобият с

Premiun абонатите на YouTube скоро може да се сдобият с ...

... трябва да отвори раздела „Downloads”. Функцията работи без интернет връзка. В настройките потребителят може да избере качеството на сваляните видеоклипове (максимум 1080p), както и да изтрие всички видеа. Функцията е в етап на тестване до 19 октомври. Дали тя ще стане достъпна за всички абонати на YouTube Premium засега не е известно.


Все повече служители работят от домовете си, купувайки компютри и

Все повече служители работят от домовете си, купувайки компютри и ...

... на доставките на монитори с 21,5%. Делът на американската компания на световния пазар намалява в рамките на една година от 14,3% на 10,1%. Samsung затваря челната петица. Южнокорейският производител увеличава доставките си с 41,5% през второто тримесечие. В резултат на това пазарният дял на компанията се покачва от 7,9% на 10,1%.


Д езоксирибонуклеиновата киселина, по-известна със съкращението ДНК, е един от

Д езоксирибонуклеиновата киселина, по-известна със съкращението ДНК, е един от ...

... тъй като тя може да оцелее в околната среда около един милион години (съществуват твърдения, че са открити по-стари ДНК, но те не са официално признати и са обект на разпалени спорове).Това, за съжаление на мнозина, означава, че шансът някой ден да бъде клониран истински динозавър е почти нулев.Вижте още:


Microsoft представи няколко нови устройства, като сред тях е и

Microsoft представи няколко нови устройства, като сред тях е и ...

... единия да е клавиатурата.И двата дисплея имат 90Hz опресняване на картината, като са защитени с Gorilla Glass. Устройството има процесор Snapdragon 888 с 8GB RAM и до 512GB памет. Смартфонът разполага с NFC, 5G, LTE и голяма батерия, която ще осигурява цял ден работа, но Microsoft не дава повече подробности.


Game Jolt е място за популяризиране и организиране на любимите

Game Jolt е място за популяризиране и организиране на любимите ...

... съдържанието още по-точно – например по цена, операционна система, рейтинг и статус. Може да следвате „Devlogs”, ако искате да бъдете в течение с най-новите игри, разработвани в момента. Функцията “Radio” пък осигурява фонова музика. Като се имат предвид множеството функции на Game Jolt, може би това е идеалната платформа за инди гейминг. Даунлоуд:


Литва призовава хората да изхвърлят китайските телефони

Литва призовава хората да изхвърлят китайските телефони ...

... на Националния център за киберсигурност към латвийското министерство на отбраната, при тестване на 5G мобилни телефони от китайски производители е установено, че един от моделите на Xiaomi има вградени инструменти за цензура, докато друг модел на Huawei може да бъде уязвим за кибератаки, съобщава BBC. Прочетете целия материал в cash.bg


Липсата на последствия за участниците продължават да правят рансъмуера доходоносен

Липсата на последствия за участниците продължават да правят рансъмуера доходоносен ...

... Mandiant предоставя със своето разузнаване в областта на киберзаплахите и способността на организациите да автоматизират разпознаването и реагирането, ще продължат да бъдат от полза за местните икономики. Нашите местни партньорства са основна част от ангажимента ни към Източна Европа и няма да се влияят от разделянето на FireEye и Mandiant.


Най-големите технологични компания в света щурмуват малки конкуренти с рекордни ...

... на ФТК между януари 2010 г. и декември 2019 г. Apple, Facebook, Amazon, Google и Microsoft са направили 819 придобивания, които не са били регистрирани поради изискванията за неотчитане. Стана ясно, че освен размера на транзакцията, други изключения могат да бъдат свързани с трансграничните сделки, върху които купувачът няма контрол.


Съответствието на схемите за е-идентификация с европейските изисквания ще улесни

Съответствието на схемите за е-идентификация с европейските изисквания ще улесни ...

... се проверяват от екипа, документацията, която се предоставя от лицето, поискало извършването на уведомяване по чл. 9 от Регламента, както и решенията, които се постановяват. Изрично е предвидена възможност за предварително уведомяване и извършване на партньорска проверка на схемата за електронна идентификация от другите държави-членки на ЕС, по смисъла на Регламента.


Някой ден в обозримо бъдеще лаптопите няма да парят на

Някой ден в обозримо бъдеще лаптопите няма да парят на ...

... „натискат” по приблизително същия начин, образувайки насочен термичен канал. Изследователите подозират, че един ден инженерите биха могли да се възползват от това необичайно поведение, за да разберат по-добре как топлината протича в малката електроника – насочвайки тази енергия по желания път, вместо да я оставят да се движи лудо и свободно.


Потребителите в ЕС скоро ще се отърват от многото зарядни

Потребителите в ЕС скоро ще се отърват от многото зарядни ...

... проведе проучване, което показа, че половината от зарядните устройства, продавани в Европа през 2018 г., са имали Micro-USB конектор, 29% са използвали USB-C, а 21% са били оборудвани с Lightning конектор, припомня . Засега не е ясно какъв вид унифициран интерфейс планира да въведе ЕС, но най-вероятно това ще бъде USB-C.


Интернет потребителите в рекорден брой страни са били подложени на

Интернет потребителите в рекорден брой страни са били подложени на ...

... за своите онлайн дейности в 56 от 70-те държави, обхванати от доклада. Това са рекордните 80%. Freedom House включва и двама египетски инфлуенсъри, които са пратени в затвора през юни заради публикуване на видеоклипове в Tik Tok, в които насърчават жените да правят кариера в социалните медийни платформи.По публикацията работи:


В последната една година процесът на взаимодействие между онлайн обучението

В последната една година процесът на взаимодействие между онлайн обучението ...

... MB за платформата iZZI. А за да е още по-приятно, Теленор предлагат и специален пакет за 17,99 лв. на месец, който включва план Интернет+ 16,99 с достъп и неограничени МВ към iZZI и таблет PRESTIGIO Q PRO Grey или ALCATEL 3T 8 4G 2GB RAM на изплащане за 24 месеца.


Потребителите на две актуални Ubuntu дистрибуции получиха удължена поддръжка(снимка: CC0

Потребителите на две актуални Ubuntu дистрибуции получиха удължена поддръжка(снимка: CC0 ...

... (без да се счита разширената тригодишна допълнителна услуга за RHEL). Срокът за поддръжка на Debian GNU/Linux с отчитане на програмата за разширена LTS поддръжка възлиза на 5 години плюс още 2 години по избор в рамките на инициативата Extended LTS). Fedora Linux се поддържа 13 месеца, а openSUSE – 18 месеца.


Wi-Fi рутерът Tenda AC23 има матово-черен корпус и форма, наподобяваща

Wi-Fi рутерът Tenda AC23 има матово-черен корпус и форма, наподобяваща ...

... голям брой устройства едновременно и дигиталният семеен живот се случва безпроблемно. Никоя от джаджите не показва забавяния или „накъсване” на сигнала. Наличност и цена Двубандовият Wi-Fi рутер се предлага на пазара у нас в търговската мрежа на дистрибутора Most Computers. Устройството струва около 120-130 лв. с включен ДДС и гаранция 36 месеца.


Русия модернизира най-големият си бомбардировач. Създаденият преди около 40 години

Русия модернизира най-големият си бомбардировач. Създаденият преди около 40 години ...

... края на 90-те повечето от тях са нарязани на скрап, като част от сделка със САЩ. През 1999 година Русия успява да споразумее с Украйна и да изкупи останалите 8 броя от Ту-160 на цена от 275 милиона долара, като тези пари всъщност са опростени от външния дълг на Украйна.


Експеримент със светлината може да стане основа за създаване на

Експеримент със светлината може да стане основа за създаване на ...

... напрежение и установяват, че в него се генерира електрически ток, който тече в същата посока като приложеното напрежение. Това позволява на устройството да генерира „долинно”-поляризирана светлина при стайна температура. За да превключат движението на светлината в обратна посока, учените използвали електрическо поле. Подробности за експеримента са публикувани в научното списание .


От всичкия автоматизиран трафик по-малко от една пета е дело

От всичкия автоматизиран трафик по-малко от една пета е дело ...

... да се има предвид, че еволюцията на бот-атаките се случва изключително бързо, предупреждава експертът на F5. Атакуващите са добре мотивирани: за тях това е бизнес, а уменията и оборудването, които използват, се разглеждат като инвестиция. Вече има индикации, че „професионалните” атакуващи чрез ботове прибягват и към възможностите на изкуствения интелект.


Учени доказаха ефективността на мобилно приложение в терапията на арахнофобия(снимка:

Учени доказаха ефективността на мобилно приложение в терапията на арахнофобия(снимка: ...

... по някакъв начин взаимодейства с паяка или просто се доближава до него. Phobys вече може да бъде изтеглено от онлайн магазините App Store и Play Store. Хората с лек страх от паяци могат да го използват самостоятелно, а тези, които се страхуват панически от тях – само под наблюдението на специалист. Даунлоуд:


Биткойн се устремява към исторически връх, прогнозира опитен търговец(снимка: CC0

Биткойн се устремява към исторически връх, прогнозира опитен търговец(снимка: CC0 ...

... достигне своите върхове за всички времена в началото на следващия месец, преди да направи параболично преминаване в шестцифрен ценови диапазон до 2022 г., допълва Вайс. Той твърди, че BTC може да „избухне” през октомври, точно както през 2013 г. Междувременно биткойн вече струва около 42 600 долара, по данни на CoinDesk.


Някои езици за програмиране се оказват много по-печеливши за разработчиците(снимка:

Някои езици за програмиране се оказват много по-печеливши за разработчиците(снимка: ...

... оплакват от намаляване на размера им. Между другото, през юли 2021 г. световноизвестният топ мениджър в ИТ сектора Ави Голан поиска да спре растежа на заплатите за ИТ специалисти възможно най-скоро. Според него това „вреди на цялата индустрия”. За тази идея Голан получи порой от критики от служители на ИТ компании.


Теленор предлага на своите клиенти . От 20 до 26

Теленор предлага на своите клиенти . От 20 до 26 ...

... Пълна информация за това и други предложения на онлайн магазина на Теленор е достъпна на  , чрез безплатно обаждане на телефон 0800 900 55 в делнични дни между 9:00 и 18:00 часа, както и във всички магазини на оператора. За повече информация можете да ни следите в , , и на


Смартфоните могат да се зареждат удобно чрез безжично зарядно под

Смартфоните могат да се зареждат удобно чрез безжично зарядно под ...

... а процесът на зареждане е доста бърз. Sjömärke поддържа също автоматичен мониторинг на температурата и мощността, така че устройството няма да прегрее, което е особено важно при използване с мебели, изработени от лесно запалими материали. Очаква се безжичното зарядно Sjömärke да се появи в магазините на IKEA през октомври 2021 г.


България се класира на 85-то място, според проучване, оценяващо дигиталното

България се класира на 85-то място, според проучване, оценяващо дигиталното ...

... DQL през 2021 г. обхваща популация от повече от 6,9 милиарда души по отношение на пет основни стълба и 14 подкрепящи индикатора, които осигуряват цялостна мярка. Изследването се основава на информация с отворен код, предоставена от ООН, Световната банка, Freedom House, Международния съюз за комуникации и други източници.По публикацията работи:


Финансите са една от сферите, където AI си проправя бързо

Финансите са една от сферите, където AI си проправя бързо ...

... достъпа до услугата „финансов съветник” и да я направи по-достъпна ценово за повече хора. В добавка системата използва иновативна RPA (Robotic Process Automation) технология, която автоматизира „фронт енд” дейностите. Така Melinda се превръща в цялостно решение, което за разлика от традиционните , може да се интегрира успешно в различни бизнес процеси.


Huawei Watch 3 е вече на пазара и в България.

Huawei Watch 3 е вече на пазара и в България. ...

... е изградена на основата на почти 30-годишен опит в телекомуникационната индустрия, като нейната цел е да предоставя най-актуалните технологични иновации на потребителите по света. За повече информация посетете: За най-актуалната информация, свързана с Huawei Consumer Business Group България, последвайте ни във: Facebook: Twitter: YouTube: Huawei Mobile BGInstagram: За повече информация посетете:


У чени от американския университет Пърдю са разработили най-бялата боя

У чени от американския университет Пърдю са разработили най-бялата боя ...

... кв.м. ще осигурява еквивалент на охлаждане с климатик с мощност 10kW. Това означава, че в някои случаи боята може напълно да елиминира необходимостта от климатик за охлаждане на къщи. Така домакинствата ще могат да спестят енергия и да имат по-ниски сметки, което ще се отрази благоприятно и на околната среда.


Икономиките на САЩ и Китай не могат една без друга,

Икономиките на САЩ и Китай не могат една без друга, ...

... Китай ще продължи и през следващите години, но не се очаква пълно разделяне, тъй като двете страни не могат една без друга в абсолютно всички области. Засегнатите компании ще трябва да идентифицират слабостите в своите вериги на доставки, за да намерят алтернативни партньори и да намалят рисковете, породени от геополитическите процеси.


Windows се оказа уязвим през подсистемата за Linux, разкриха експерти

Windows се оказа уязвим през подсистемата за Linux, разкриха експерти ...

... си. Пробата също така идентифицира IP адрес (185.63.90 [.] 137), свързан с цели в Еквадор и Франция, откъдето заразените машини се опитвали да комуникират с портове от 39000 до 48000 в края на юни и началото на юли. Предполага се, че собственикът на злонамерия софтуер е тествал VPN или прокси сървър.


Най-често откупи на киберпрестъпниците плащат жертвите на рансъмуер в САЩ(снимка:

Най-често откупи на киберпрестъпниците плащат жертвите на рансъмуер в САЩ(снимка: ...

... Съветът към атаки е първо да преценят всички рискове, свързани с плащането на откупа, и да се опитат да решат проблема сами. Неграмотните действия на ръководството на компанията при подобни киберинциденти могат да поставят под въпрос нейната компетентност. Съобразяването с изнудвачите не може да бъде насърчавано от акционери и бизнес инвеститори.


Надградете безплатно до Windows 11 когато е наличнаMicrosoft обяви, че

Надградете безплатно до Windows 11 когато е наличнаMicrosoft обяви, че ...

... лесно! Скоро след поръчката получавате имейл с продуктовите си ключове – без да се налага да чакате с дни! В случай, че имате въпроси, екипът за обслужване на клиенти ще ви осигури бърза и всеобхватна поддръжка, от която се нуждаете. Просто им изпратете имейл на адрес: спонсорирано съдържание от GoDeal24


Атанас Дюлгеров ръководи софтуерната разработка и интеграция в SmartIT. Там ...

... и на управленския екип. Реорганизирахме някои звена и започнахме да следваме още по-стриктно добрите практики при софтуерната разработка. Всичко това е възможно благодарение на страхотните ни колеги. Имаме честта да работим с изключително знаещи и можещи експерти. В трудните моменти те се мобилизираха и показаха истински професионализъм и завидна всеотдайност.


Кутията изглежда красиво със страничната RGB ивица в преливащи се

Кутията изглежда красиво със страничната RGB ивица в преливащи се ...

... устройства. Не на последно място елегантната капсула изглежда красиво със своята странична ивица с цветно светодиодно осветление в преливащи се тонове. Кутията може да се поръча у нас от партньорите на официалния дистрибутор Most Computers. Цената на този нов продукт на тайванския производител все още не е обявена за България.


Дисковете Exos са безапелационна комбинация от корпоративен клас надеждност, скорост

Дисковете Exos са безапелационна комбинация от корпоративен клас надеждност, скорост ...

... шкафове, изпълващи цели зали, това има съществено значение: енергийното потребление от порядъка на 0,52 вата на терабайт съхранявани данни означава значителни спестени суми от сметките за електроенергия. Твърдите дискове от сериите Exos X и Exos E се достъпни на нашия пазар в , наред с останалите сторидж продукти на световния производител Seagate.И писането, и играенето са леки и приятни с клавиатурата

И писането, и играенето са леки и приятни с клавиатурата ...

... функции към бутони, записване на макроси и избор между дузина различни RGB ефекти. Клавиатурата Thor 401 RGB може да се намери на много места в търговската мрежа у нас. Цените на модела варират при различните доставчици – от 120 лв. до 150 лв. с включен ДДС и 24 месеца гаранция.