Предложението е в духа на европейския Кодекс за електронни съобщения

Предложението е в духа на европейския Кодекс за електронни съобщения ...

......... на конкуренцията и ще приеме промени в Закона за електронните съобщения, които да позволят отваряне на пазара за тях. Само по този начин бизнесът може да помогне на България да навакса изоставането в тази област.Повече по темата за MVNO можете да научите от интервю на управителя на Нетера Невен Дилков.


iOS устройствата скоро може да се сдобият с фирмена търсачка

iOS устройствата скоро може да се сдобият с фирмена търсачка ...

......... на компанията. Ако антимонополният одит възпрепятства Google от подобни партньорства, усилията на Apple да създаде алтернатива ще се изплатят многократно. Още преди две години Apple нае бившия ръководител на екипа за интернет търсене на Google Джон Джанандрея. По-рано тази година водещи анализатори предположиха, че Apple може да спре да разчита на Google.


Потребителите ще могат да купуват стоки и услуги, плащайки от

Потребителите ще могат да купуват стоки и услуги, плащайки от ...

......... вид плащания, създават чатбот във Viber и активират плащанията в него. Цялата поверителна информация за плащане се криптира и не се разкрива на чатботове, Viber или трети страни, подчертават от компанията. Viber ще си сътрудничи с доверени разработчици на ботове и платежни оператори през следващия месец, за да направи услугата достъпна.


Октомври е месецът на борбата с киберпрестъпността. Експертът по киберсигурност

Октомври е месецът на борбата с киберпрестъпността. Експертът по киберсигурност ...

......... съдебните органи не само в България, но и в целия свят. Целта на фалшивите профили в интернет е ние доброволно да предоставим конфиденциална информация за нас или да ни навредят финансово. Трябва да обърнем внимание на това колко приятели има профилът, колко пъти е бил тагван и какви публикации има.


Новата хирургична система позволява дистанционно управление на най-малките инструменти(снимка: MMI)
Италианската

Новата хирургична система позволява дистанционно управление на най-малките инструменти(снимка: MMI) Италианската ...

......... които са почти невъзможни днес. MMI е основана през 2015 г. Мисията на компанията е да издигне на следващо ниво , като даде възможност за нови микрохирургични процедури, подпомагани от роботи, които осигуряват подобрени резултати за пациенти, засегнати от травма, рак или вродени малформации и страдащи от хронични заболявания като лимфедем.


С 28% по-малко пластмаси в опаковката, 90% по-малко хартиена документация

С 28% по-малко пластмаси в опаковката, 90% по-малко хартиена документация ...

......... предлагат удобни, лесно достъпни услуги, а от 2015 г. над 500 000 използвани телефона са намерили нови домове чрез кампаниите за обратно изкупуване на Huawei - всичко това помага за развитието на кръговата икономика.За да научите повече за най-новата заявка за устойчивост на Huawei и най-екологичния смартфон досега, моля, посетете:Близо 70 милиона американци вече за гласували за президент(снимка: CC0

Близо 70 милиона американци вече за гласували за президент(снимка: CC0 ...

......... зависимост от местоживеенето, на гласувалите, които искат да проследят бюлетината си онлайн, може да се наложи да въведат информация като собствено и фамилно име, дата на раждане и понякога номер на социално осигуряване. Властите в Уайоминг и Мисисипи пък изискват обаждане в офиса на окръжния чиновник за проследяване на информацията.


Flash технологията на Adobe е към края на жизнения си

Flash технологията на Adobe е към края на жизнения си ...

......... наследените Edge и IE11. Това ще стане чрез кумулативни актуализации на множество версии на Windows, включително Windows 10 и 8.1. в браузъра Chrome, като това ще се стане факт до декември 2020 г. На всичкото отгоре, самата през 2020 г. и скоро ще разкрие как точно потребителите да деинсталират плейъра.


Бизнесите могат да използват ML, за да коригират стратегиите си

Бизнесите могат да използват ML, за да коригират стратегиите си ...

......... трансформация. „Ако имате по-програматичен подход, вие ще имате по-голям контрол”, казва тя. Автоматизирането на договорния процес е особено важно сега, когато редица компании работят изцяло дистанционно. „Екипите по продажбите са в състояние да генерират жизненоважни за бизнеса документи у дома си – и да ги представят бързо на клиентите”, казва тя.


Постепенно навлизаме в ерата на облачния гейминг. Възможността играчите да

Постепенно навлизаме в ерата на облачния гейминг. Възможността играчите да ...

......... до тогава платформата ще е напълно безплатна. Игрите, с които стартира гейминг платформата на Facebook, са Asphalt 9: Legends, Mobile Legends: Adventure, PGA TOUR Golf Shootout, Solitaire: Arthur"s Taleи на 2K. Първоначално услугата ще е достъпна само за САЩ, но скоро ще може да се ползва и в цял свят.


ЅрасеХ e вeчe caмo нa eднa cтъпĸa oт cтapтиpaнeтo нa

ЅрасеХ e вeчe caмo нa eднa cтъпĸa oт cтapтиpaнeтo нa ...

......... Илън Mъcĸ зa пъpви път oбяви плaнoвeтe cи дa cъeдини цeлия cвят c глoбaлeн caтeлитeн интepнeт. Oт нaчaлoтo нa тaзи гoдинa ĸoмпaниятa ocъщecтви 13 изcтpeлвaния в paмĸитe нa тoзи пpoeĸт и ceгa в opбитa ce нaмиpaт 893 ĸocмичecĸи aпapaтa, ĸaтo дo ĸpaя нa гoдинaтa тexният бpoй тpябвa дa дocтигнe 1000.Google отбелязва рождението на д-р Стамен Григоров – български микробиолог

Google отбелязва рождението на д-р Стамен Григоров – български микробиолог ...

......... По това време той следва медицина в Женева. Благодарение на бактерията киселото мляко е естествен пробиотик, който има благотворно влияние върху човека. Един от първите пробиотици в света е разработен от проф. Никола Александров през 80-те години на ХХ век в България именно на базата на Лактобацилус булгарикус.По публикацията работи:


Наемането на таланти с отворен код е приоритет за мениджърите,

Наемането на таланти с отворен код е приоритет за мениджърите, ...

......... по-достъпни”. още по темата Всъщност през последната година Linux Foundation стартира много нови класове на Linux и отворен код. Списъкът включва Cloud Engineer Bootcamp, ново ИТ сертифициране от първо ниво и Advanced Cloud Engineer Bootcamp. През 2020 г. e регистриран и милионният студент по безплатния въвеждащ Linux клас на Фондацията.


Ползването на е-услуги ограничава контактите и струпването на хора на

Ползването на е-услуги ограничава контактите и струпването на хора на ...

......... ПИК на НОИ, физически или облачен електронен подпис. На въпроси, свързани с информационни системи, чрез които администрациите предоставят на гражданите и бизнеса и вътрешно административни услуги, отговаря Помощният контактен център на ДАЕУ на единен телефонен номер за цялата страна 0700 20 341, както и на електронната поща на Центъра – [email protected], уточниха от ДАЕУ.


Adata IM2P3014 е PCIe Gen3x2 SSD устройството с поддръжка на

Adata IM2P3014 е PCIe Gen3x2 SSD устройството с поддръжка на ...

......... да гарантира качеството, съвместимостта и надеждността, Adata използва строг процес на валидиране на SSD, който обхваща проверка на ефективността и осигуряване на качеството, така че устройствата да отговарят на изискванията за конкретни индустриални приложения. Наличността на Adata IM2P3014 и цените могат да варират в зависимост от региона, уточниха от тайванския производител.


Google отбелязва днес рождението на д-р Стамен Григоров - български

Google отбелязва днес рождението на д-р Стамен Григоров - български ...

......... естествен пробиотик, който има благотворно влияние върху човека. Един от първите пробиотици в света е разработен от проф. Никола Александров през 80-те години на ХХ век в България именно на базата на Лактобацилус булгарикус. В родното село на д-р Стамен Григоров - Студен извор, е създаден Музей на киселото мляко.За повечето служители, които сега са в домовете си, вместо

За повечето служители, които сега са в домовете си, вместо ...

......... хората е силен удар по джоба”. За много хора сега, когато часовниците се „върнаха назад”, темата е на дневен ред: с по-малко слънчево греене, по-кратка светла част от деня, повече студ и по-малко възможности за излизане, работата от къщи обещава да натовари бюджетите. Всички ще усетят тежестта на това дистанционно работене.


Xiaomi смартфони и други устройства се предлагат на промоция във

Xiaomi смартфони и други устройства се предлагат на промоция във ...

......... Камерата се свързва безжично с Wi-Fi  и освен непрестанно наблюдение на дома изпраща нотификации когато изкуственият интелект засече движение. В промоцията е включена и безжичната колона Xiaomi Mi Bluetooth. Отстъпките са валидни при сключване на нов договор или подновяване на текущ за тарифните планове Smart L, L+, XL, XL+ и U.


По-скоро е ограничаващо, отколкото освобождаващо, че се налага да работим

По-скоро е ограничаващо, отколкото освобождаващо, че се налага да работим ...

......... в изграждане и утвърждаване на хибриден модел на управление и работа, тъй като е засилена нуждата да имаме „свободен” избор, който понякога изобщо не е свободен, но е необходимо да можем да поемаме повече лична отговорност и да разчитаме все повече един на друг за преценката си, казва Ани Хира.


Samsung UV Sterilizer дезинфектира мобилни телефони, слушалки и други лични

Samsung UV Sterilizer дезинфектира мобилни телефони, слушалки и други лични ...

......... от ежедневната рутина в името на здравето, подчертават от Samsung, препоръчвайки своето устройство за дезинфекция на химикали и моливи. UV Sterilizer е наличен в търговската мрежа на мобилните оператори, както и във веригите за потребителска електроника у нас. Стерилизаторът на Samsung се предлага в бял цвят на цена от 79 лв.


Hoвитe cлyxoвe пpeдпoлaгaт, чe Wіndоwѕ 10Х, oлeĸoтeнaтa и мoдyлнa вepcия

Hoвитe cлyxoвe пpeдпoлaгaт, чe Wіndоwѕ 10Х, oлeĸoтeнaтa и мoдyлнa вepcия ...

......... и вce oщe имa peдицa пpилoжeния, ĸoитo нямaт UWР или РWА вepcии. Toвa oзнaчaвa, чe зa пopeдeн път Місrоѕоft щe пpeдcтaви opязaнa вepcия нa Wіndоwѕ 10, в ĸoятo липcвaт вaжни пpилoжeния зa мнoгo xopa. Haдявaмe ce, чe Місrоѕоft cĸopo щe дoбaви пoддpъжĸa нa пpилoжeния VАІL и Wіn32 ĸъм Wіndоwѕ 10Х.


2021 година е съвсем близо и е време да мислим

2021 година е съвсем близо и е време да мислим ...

......... правилното място за вас е Маркетинг академията. Тя организира и провежда ежегодно обучения, които са подходящи както за напълно начинаещи, така и за хора, които желаят да обогатят своите знания. В нея се предлагат широк спектър от възможности и обучения. Още днес започва безплатно обучение – . Не пропускайте тази възможност.


раузърът Internet Explorer е в последната година на своята официална

раузърът Internet Explorer е в последната година на своята официална ...

......... и да свикнат с новия браузър.В списъка са поместени най-популярните сайтове, както и някои, за които се знае, че имат проблеми със съвместимостта с Internet Explorer. До момента в списъка са 1156 сайта, като той се поддържа от инженерите на Microsoft.За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в 


ArcSight разполага с детайлен изглед на възникналите събития за извършване

ArcSight разполага с детайлен изглед на възникналите събития за извършване ...

......... хибридни ИТ среди, за киберсигурност и прогнозни ИТ анализи. Micro Focus е и водещият в света доставчик на уеб решения за управление и администриране на идентичности, които предоставят прозрачен и сигурен достъп до приложения и услуги. Решенията за киберсигурност на Micro Focus са вече достъпни за клиентите у нас от .


Видеокартите на EVGA ще се разпространяват от АСБИС от началото

Видеокартите на EVGA ще се разпространяват от АСБИС от началото ...

......... разпространение на : онлайн продажби, продажби в ритейл обекти, дистрибуция и изграждане на системи. „Очакваме първата доставка на най-добрия производител на ”, коментира Александър Захариев, продуктов мениджър в АСБИС. „На разположение на клиентите ще бъде цялото портфолио на марката от видеокарти, дънни платки, захранвания, охладители, звукови карти, кепчъри, охладители и др”.


Теленор осигурява приоритетно обслужване за бизнес клиентите си с малки

Теленор осигурява приоритетно обслужване за бизнес клиентите си с малки ...

......... удобно. Съществуващите бизнес клиенти на компанията, както и всички нови клиенти ще бъдат уведомени за обслужващия ги магазин. Това ще е и мястото, където ще могат да получават информация за възможни решения за бизнеса им, да бъдат обслужени индивидуално и да бъдат подпомогнати с управлението на използваните услуги в Теленор.


В организацията влизат работодатели с близо 70 000 служителиТекущата световна

В организацията влизат работодатели с близо 70 000 служителиТекущата световна ...

......... уникален шанс за България да се възползва както от процесите на „near-shoring”, така и от анти-цикличното развитие на определени икономически сектори. Много от членовете на Асоциацията са интегрална част от световните доставки за индустрии като автомобилната, ИКТ и енергийната, което ги позиционира като играчи с капацитет да разширят собственото производство.


Прототип на Elevate UMV в мащаб 5:1 сбъдва и най-смелите

Прототип на Elevate UMV в мащаб 5:1 сбъдва и най-смелите ...

......... смисъл, отколкото можем да предположим първоначално. Мисии за търсене и спасяване са очевидно приложение на подобна кола. Истинският резултат от проекта за Hyundai обаче е възможността да се внедряват дизайни, които са по-леки, по-пъргави и по-многофункционални, в серийните автомобили. Остава да разберем дали ще има и пълноразмерна версия на Elevate UMV.


Дейностите на тазгодишното издание на инициативата са изцяло съобразени с

Дейностите на тазгодишното издание на инициативата са изцяло съобразени с ...

......... отново с помощта на доброволци на компания. „Animal Rescue – София“ също ще бъдат подкрепени, като доброволците на TELUS International Europe в България ще разходят четириногите приятели в приюта. В допълнение, компанията ще дари 1 тон храна и други необходими продукти за отглеждането на 50 малки бездомни кученца в приюта.


Потребителите на Android рискуват с безразборното инсталиране на приложения(снимка: CC0

Потребителите на Android рискуват с безразборното инсталиране на приложения(снимка: CC0 ...

......... така, когато намерите разработчик с едно приложение на името му, избягвайте да го теглите. Това може да означава, че разработчикът има множество акаунти, като по този начин защитава своя легитимен бизнес от нелегитимните. Никой разработчик не би искал акаунта му с 50 приложения да бъде изтрит, заради една злонамерена програма.


Инициативата на САЩ за „чиста мрежа” разширява обхвата си(снимка: CC0

Инициативата на САЩ за „чиста мрежа” разширява обхвата си(снимка: CC0 ...

......... повече, SDAIA подписа също споразумение за развитие на умните градове с китайския облачен доставчик . „Платформата за изкуствен интелект на Alibaba Cloud ще даде възможност на градовете интелигентно да управляват услугите и да създават нови смарт решения, които ще ги направят по-устойчиви и отзивчиви към нуждите на гражданите”, казаха от SDAIA.


Технологичните тенденции са свързани с усилията за стимулиране на растежа

Технологичните тенденции са свързани с усилията за стимулиране на растежа ...

......... характеристики, като например тенденции в използването на конкретно устройство или склонност към определени покупки. Това може да се използва за въздействие върху човешкото поведение и наблюдение на спазването на регулации и норми, например на здравните протоколи в отговор на COVID-19. Очаква се това да доведе до определени етични и обществени предизвикателства.


Хромбуците стават все по-предпочитан продукт за образование и бизнес(снимка: CC0

Хромбуците стават все по-предпочитан продукт за образование и бизнес(снимка: CC0 ...

......... тъй като избират модели със сензорни екрани и по-висока производителност. Средната продажна цена на хромбук през второто тримесечие е 320 долара, в сравнение с под 300 долара преди две години. „Това е бавно изкачване. Но все пак изкачване, когато говорим за ниски ценови диапазони”, коментира Джитеш Убрани, мениджър изследвания в IDC.


Иновативен OLED дисплей обещава „безупречна” виртуална реалност(снимка: CC0 Public Domain)
Феновете

Иновативен OLED дисплей обещава „безупречна” виртуална реалност(снимка: CC0 Public Domain) Феновете ...

......... години, защото ще е необходима много повече изчислителна мощ, но повече няма да е пречка. Samsung вече работи върху „пълноразмерен” дисплей, използващ технологията за 10 000 ppi, а дизайнът на гофрирането прави мащабното производство жизнеспособно. Така че, въпросът може би е „кога и къде” ще виждаме новия OLED дисплей, а не „ако”.


мните технологии постепенно навлизат във все повече сфери. Учени от

мните технологии постепенно навлизат във все повече сфери. Учени от ...

......... допир, което потенциално би могло да превърне покривката и в своеобразна допълнителна клавиатура.Амбицията на проекта е да създаде още една интерактивна и интелигентна област в бъдещите умни домове. Подобна покривка ще улесни хората още повече в ежедневните им задачи в кухнята.За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в 


Лий Кун Хий пренасочи Samsung към производство на висок клас

Лий Кун Хий пренасочи Samsung към производство на висок клас ...

......... правни проблеми. През 2017 г. е осъден на пет години затвор, след като е признат за виновен от сеулския съд за подкуп и други обвинения. По това време един от съизпълнителните директори на Samsung заяви, че компанията е като кораб без капитан. На следващата година присъдата на по-младия Лий беше отложена.


Президентът на „Samsung

Президентът на „Samsung" И Кун-хи почина днес на 78-годишна възраст, ...

......... се превърне в най-големия конгломерат в Южна Корея, отбеляза Ройтерс. "И бе истински визионер, който превърна "Samsung" от местен бизнес във водещ световен иноватор и промишлен гигант", каза в комюнике компанията. При неговото управление "Samsung" се разрасна от второразреден производител на телевизори до най-голямата по приходи технологична компания в света.


Не само писането на програмен код може да помогне за

Не само писането на програмен код може да помогне за ...

......... по-късно”. Всъщност, напомня специалистът, дори това последно твърдение не е коректно: нито една дейност, която е принос за отворения код, не може да се определя като „малка”. Но най-важното е, че отвореният код е рожба на общността, а най-добрите общности са пълни с най-различни хора, които правят най-различни неща, заключава специалистът.


В скорошно интервю за списание TIME президентът на SpaceX и

В скорошно интервю за списание TIME президентът на SpaceX и ...

......... нито един функциониращ Starship. В крайна сметка, добави шефът на Tesla, целта ще бъде да стартира 1000 полета на Starship до Марс всяка година - средно по три на ден. При всяко пътуване 100 пътници ще си проправят път до Червената планета, за да станат граждани на мегаполис на Марс.


В скорошно интервю за списание TIME президентът на SpaceX и

В скорошно интервю за списание TIME президентът на SpaceX и ...

......... нито един функциониращ Starship. В крайна сметка, добави шефът на Tesla, целта ще бъде да стартира 1000 полета на Starship до Марс всяка година - средно по три на ден. При всяко пътуване 100 пътници ще си проправят път до Червената планета, за да станат граждани на мегаполис на Марс.


Tърсачката обработва няколко милиарди заявки всеки ден, с които спестява

Tърсачката обработва няколко милиарди заявки всеки ден, с които спестява ...

......... да продължите да си тананикате, докато опресните паметта си.Google смятат, че дори това е достатъчно, за да идентифицират песента, която търсите и са разработили полезна функционалност в търсачката, която се казва "Hum To Search".Целта на този инструмент е да ви помогне, когато не се сещате за текста на дадено парче.


Бразилското правителство предприе инициатива за техническо ограмотявате на населението(снимка: CC0

Бразилското правителство предприе инициатива за техническо ограмотявате на населението(снимка: CC0 ...

......... икономиката. „В момента нямаме [финансови] ресурси. Някои компании предложиха решения, които биха били временно безплатни и след това платени”, отбелязва Коста. През юли Microsoft се е съгласила да намали цените на продуктите си, доставяни на бразилското правителство, като част от инициативи, насочени към рационализиране на разходите за ИТ в публичния сектор.


Надгробната плоча с QR код провокира философски размишления за живота(снимка:

Надгробната плоча с QR код провокира философски размишления за живота(снимка: ...

......... и да научим, може би, за неговите страсти, любов, постижения и дори разочарования. Колко хора обаче биха искали да представят наистина неукрасена експозиция на себе си, вместо холивудски почит към (уж) добре изживян живот. Дали много от нас не се обръщат назад и мърморят на себе си: „Какъв глупак бях, нали?”.


В последно време се наблюдава скок в заявките за упътвания

В последно време се наблюдава скок в заявките за упътвания ...

......... качване на географски данни. Google Maps вече предоставя по-подробна информация за споделяне на велосипеди, пешеходни и велосипедни маршрути до и от докинг станцията и наличност в реално време. В някои градове услугата дори дава връзки към свързани приложения за споделяне на велосипеди, така че хората лесно да резервират и отключат велосипед.


„През последните няколко години React е сред предпочитаните JavaScript платформи

„През последните няколко години React е сред предпочитаните JavaScript платформи ...

......... ще получите. Колкото провече креативни хора с различен професионален опит навлязат в индустрията, толкова повече ще допринесат за развитието ѝ. Като тенденция можем да очакваме и засилване на мястото на компютърните науки в учебните програми. Вероятно предстои да станем свидетели как все повече младежи проявяват интерес към програмирането”, прогнозира Бергенхем.


Услугата Facebook Dating вече е в Европа - малко повече

Услугата Facebook Dating вече е в Европа - малко повече ...

......... на Facebook Dating включват възможността да добавяте информация за ваше събитие и група, така че да можете да намирате съмишленици. Един от плюсовете е, че приятелите ви в социалната мрежа не могат да виждат какво сте добавили в услугата - тя няма да се показва във вашия профил или нюзфийд.


В рамките на глобалната премиера на серията Mate 40, Huawei

В рамките на глобалната премиера на серията Mate 40, Huawei ...

......... преминат от „voice“ режим в „transparent“ режим. Приложението може да бъде изтеглено от AppGallery за потребителите на Huawei. Android потребителите могат се запознаят с "Ръководството за ползване" в кутията и след това да сканират QR код за изтегляне. Към момента, тази функционалност не се поддържа от iOS и Windows устройства.


Анонсът на Huawei Mate 40 е гледан от 4 милиона

Анонсът на Huawei Mate 40 е гледан от 4 милиона ...

......... и Mate 40 Pro Plus. След анонса известният сайт за анализ на камери DxOMark пусна своето ревю за Mate 40 Pro, в което общият резултат на смартфона е 136 точки. Това поставя Mate 40 Pro на първо място в класацията на DxOMark и го прави новия крал на мобилната фотография.


овите вече могат да бъдат поръчани от онлайн магазина на

овите вече могат да бъдат поръчани от онлайн магазина на ...

......... с нов 2-годишен абонамент за съответния мобилен тарифен план в периода 23.10 -23.11.2020 г. По този начин от застраховката могат да се възползват както направилите предварителна поръчка през онлайн магазина, така и закупилите устройството в рамките на следващия месец, без значение дали са го направили в магазин или на А1.bg.


Писането на код във виртуални студиа привлича хиляди почитатели на

Писането на код във виртуални студиа привлича хиляди почитатели на ...

......... – създаването на софтуер – се оказа ценна за провеждането на конференцията DevReach 2020. Традиционно тя се организира в София. Тази година обаче заради ограниченията в движението, форумът се състоя изцяло онлайн. Намесата на „Code Daddy” помогна форумът да премине гладко в петте си дена на „живо писане на код”.


PayPal планира да въведе операции с популярните криптовалути(снимка: CC0 Public

PayPal планира да въведе операции с популярните криптовалути(снимка: CC0 Public ...

......... валути. Но мащабът на PayPal и отварянето на сценариите за пазаруване с виртуална валута предизвикаха вниманието на капиталовия пазар към новата функционалност. Публичната информация показва, че PayPal има 346 милиона активни акаунта по целия свят. А обемът на платежните транзакции, обработени през второто тримесечие на тази година, достига 222 милиарда долара.


Онлайн хазартните компании могат да се похвалят с редица качества,

Онлайн хазартните компании могат да се похвалят с редица качества, ...

......... с много интересни партньорства, които до голяма степен променят визията на онлайн казино забавленията. Както забелязваме, светът на онлайн хазартната индустрия е цветен и съществува изцяло с опцията за комбиниране на най-различни компании и техните предложения. Без съмнение това са компании, предразположени към сериозен икономически ръст и още много бъдещи успехи.


Новите вече могат да бъдат поръчани от онлайн магазина на

Новите вече могат да бъдат поръчани от онлайн магазина на ...

......... нов 2-годишен абонамент за съответния мобилен тарифен план в периода 23.10 -23.11.2020 г. По този начин от застраховката могат да се възползват както направилите предварителна поръчка през онлайн магазина, така и закупилите устройството в рамките на следващия месец, без значение дали са го направили в магазин или на А1.bg. http://i.actualno.com/actualno_2013/upload/2020/10/23/0482527001603442373_0.jpg


Причината - многобройните информации и слухове, свързани с коронавируса Световната

Причината - многобройните информации и слухове, свързани с коронавируса Световната ...

......... или измислени новини, изображения и видеоматериали". Посредством разпространението на проверени данни за коронавируса СЗО си поставя за цел да „обуздае инфодемията". През следващите месеци „Wikimedia Foundation" и СЗО ще продължат да публикуват ресурси и да си сътрудничат с редакторите-доброволци на Уикипедия, за да се установят информационните пропуски по въпроса COVID-19.


„Ние, разработчиците, трябва да знаем, че обратната връзка е нещо

„Ние, разработчиците, трябва да знаем, че обратната връзка е нещо ...

......... да го оправя”, разказва уеб-лекторът. „Ние, разработчиците, трябва да знаем, че обратната връзка е нещо много ценно. Всяка критика, всяко съобщение за грешка е дар за нас. Ние трябва да ценим тези отзиви. Нужно е да ги търсим даже”. Особено важно е това да бъде разбрано от младите разработчици, смята Фриц.


Заедно с глобалната премиера на флагманската серия смартфони Huawei Mate

Заедно с глобалната премиера на флагманската серия смартфони Huawei Mate ...

......... за да могат потребителите да ги носят часове наред. Eyewear II могат да възпроизвеждат музика до 5 часа без прекъсване само с едно зареждане. Също така, Eyewear II поддържат NFC и безжична технология за бързо зареждане, което гарантира, че очилата ще са готови за употреба по всяко време и навсякъде.


Академията дава възможност на всеки курсист за бързо развитие и

Академията дава възможност на всеки курсист за бързо развитие и ...

......... получаването на сертификата си. Scalefocus Academy дава възможност на всеки курсист за бързо развитие, работа по реални проекти и израстване в професионален план при добро представяне, което отваря вратите към успешна кариера на IT специалист. Желаещите да се развиват в IT сферата могат да подадат своята кандидатура на сайта на .


Алгоритмите за изкуствен интелект могат да имат неподозирани недостатъци(снимка: CC0

Алгоритмите за изкуствен интелект могат да имат неподозирани недостатъци(снимка: CC0 ...

......... ни анализи не са показали расова или полова пристрастност, ние признаваме, че начинът, по който автоматично изрязваме снимки, означава, че има потенциал за вреда. Трябваше да свършим по-добра работа, като предвидим тази възможност, когато за първи път проектирахме и изградихме този продукт”, написаха в блог публикация отговорните фактори в Twitter.


В рамките на глобалната премиера на серията HUAWEI Mate 40,

В рамките на глобалната премиера на серията HUAWEI Mate 40, ...

......... Huawei Mobile Services поддържа висока скорост на растеж. Като един от Топ 3 магазини за приложения в света, AppGallery продължава да акумулира популярни глобални и локални приложения, на които се радват над 500 милиона активни потребители месечно. HUAWEI Quick App също бележи 260% годишен ръст на активните потребители за месец.


Антитръството дело срещу Google и Apple e най-голямото за последните

Антитръството дело срещу Google и Apple e най-голямото за последните ...

......... страната, сега пазарните наблюдатели са по-склонни да не очакват подобно развитие на нещата. Те напомнят, че подобни дела могат да продължат с години, а други две знакови дела на САЩ  – срещу IBM през 1970-те години и срещу Microsoft през 1997 г. – в крайна сметка завършиха без съществен резултат.


Хората, които търсят промяна, могат да открият страхотни възможности за

Хората, които търсят промяна, могат да открият страхотни възможности за ...

......... академията подава ръка и на желаещите да се обучават, като първата, въвеждаща част на обучението е безплатна. Това е голямо удобство, тъй като курсистите могат да се запознаят с професията и да разберат дали е подходяща за тях, без да рискуват финансови средства. Повече информация за обучението е достъпна .


Последните резултати на DxOMark показват, че Huawei Mate 40 Pro

Последните резултати на DxOMark показват, че Huawei Mate 40 Pro ...

......... идва с ДНК-то на Mate. За последните осем години, Huawei пуска 10 забележителни поколения от серията Mate. Най-новото от тях постига още по-големи върхове в индустрията и се устремява към бъдещето на потребителското изживяване, благодарение на силните инвестиции в развойна дейност, като прави нов пробив в мобилната фотография и видеография.


ъпреки трудностите заради ограниченията на САЩ, Huawei все още полага

ъпреки трудностите заради ограниченията на САЩ, Huawei все още полага ...

......... капацитет 4400mAh с поддръжка на 66W бързо презареждане през кабел и 50W безжично.Базовият Mate 40 ще струва 899 евро, докато Pro версията ще е 1199 евро. Топ версията Mate 40 Pro+, която идва и с 12GB RAM, ще струва 1399 евро. Моделите се очакват на българския пазар през декември т.г.


Huawei Consumer Business Group (BG) прибави към богатото си продуктово

Huawei Consumer Business Group (BG) прибави към богатото си продуктово ...

......... HUAWEI Mate 40 Pro 8GB+256GB EUR1199 HUAWEI Mate 40 Pro+ 12GB+256GB EUR1399 По време на глобалната премиера, Huawei представи също HUAWEI FreeBuds Studio, първите over-ear шумопотискащи слушалки на бранда, HUAWEI WATCH GT 2 PORSCHE DESIGN, както и смарт очилата HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear II и HUAWEI Sound wireless Hi-Fi.


Руски робот ще преподава физика, химия, биология и роботика на

Руски робот ще преподава физика, химия, биология и роботика на ...

......... в Япония (ВИДЕО) Великанският хуманоид прилича на робот от "Mobile Suit Gundam", популярен телевизионен сериал от края на 70-те години на миналия век, и... Роботите-промоботи вече работят в Музея за съвременна история на Русия, МФЦ, Сбербанк, летище Балтимор-Вашингтон, Дубай Мол. Всички продукти на компанията са произведени и разработени в Русия.


Ричард Ю, CEO на Huawei Consumer Business Group, представя флагмата

Ричард Ю, CEO на Huawei Consumer Business Group, представя флагмата ...

......... Docs – мощна универсална услуга за документи. Mate 40 Pro се очаква в България в началото на декември. Моделът Mate 40 с 8GB RAM и 128GB сторидж струва 899 евро, Mate 40 Pro 8GB/256GB идва на цена от 1199 евро, а Mate 40 Pro+ 12GB/256GB ще се продава за 1399 евро.


Наскоро Apple представи новата си серия смартфони iPhone 12, като

Наскоро Apple представи новата си серия смартфони iPhone 12, като ...

......... 99 долара за други. Една от новостите в серията iPhone 12 е новото стъкло, което покрива дисплеите на устройствата. Компанията го нарича Ceramic Shield и твърди, че то е много по-здраво от използваните досега и има четири пъти по-висока издръжливост при изпускане. Това означава, че вероятността от счупване е по-малка.


Васил Грънчаров разкри параметрите на проект за повишаване на капацитета

Васил Грънчаров разкри параметрите на проект за повишаване на капацитета ...

......... сигурност (MeliCERTes Core Services Platform) за международно сътрудничество в областта на киберсигурността. Проектът се изпълнява с безвъзмездна финансова помощ по процедура CEF-TC-2018-3. Общата му стойност е 1 298 495 евро, от които 973 872 евро от Европейската комисия и 324 623 евро национално съфинансиране. Бенефициент по проекта е Държавна агенция „Електронно управление”.


BIC Services София ще управлява дейности от логистика до човешки

BIC Services София ще управлява дейности от логистика до човешки ...

......... в София”, поясни Георги Менев, изпълнителен директор на BIC Services София. Към момента Центърът обслужва предимно европейски пазари като Франция, Италия, Германия, Бенелюкс, Португалия и Испания, но плановете на компанията са да разшири дейността си към Румъния, Украйна и Русия, както и в редица африкански държави, където BIC е добре представена.


Най-голямата международна система за онлайн плащания PayPal разреши използването на криптовалута

Най-голямата международна система за онлайн плащания PayPal разреши използването на криптовалута ...

......... портфейл на потребителите. От PayPal обясняват, че всички потребители ще получат образователни материали, които ще им помогнат да разберат екосистемата на криптовалутата.  При използването на криптовалутата, приложението на PayPal ще я конвертира автоматично в съответната национална валута, така че до получателя на плащането да достига същата сума, но в реални средства.