Технологии


Експерт алармира за опасна уязвимост в Windows 10, която изважда

Експерт алармира за опасна уязвимост в Windows 10, която изважда ...

... Microsoft по-рано, но все още остават незатворени. BleepingComputer се е обърнала към Microsoft, за да научи знае ли компанията за грешката и дали ще я отстрани. „Microsoft се ангажира пред клиентите да разследва докладвани проблеми със сигурността и ние ще предоставим актуализации за засегнатите устройства възможно най-скоро”, коментира говорител на компанията.


Биодит е един от най-бързо развиващите се членове на Българската

Биодит е един от най-бързо развиващите се членове на Българската ...

... 100 служители в България. Дневно между 10 000 – 20 000 работници използват високотехнологичните продукти и биометричните системи на дружеството за контрол на достъп и работно време. Като знак за дългосрочната перспектива за развитие на Биодит, нейният мажоритарен собственик заяви, че няма да продава дялове от компанията в следващите 24 месеца.


Председателят на Софийския районен съд се е разпоредил за спиране

Председателят на Софийския районен съд се е разпоредил за спиране ...

... предлагането на инвестиционни услуги, защото са на лица, които нямат право да извършват тази дейност. Разпореждането на председателя на Софийски районен съд е в срок до 24 часа, смятано от 14.01.2021 г., да се спре достъпът от територията на България до 4-те изрично посочени в искането на КФН интернет страници.


стартира предварителните поръчки за смартфоните от най-новата флагманска серия Samsung

стартира предварителните поръчки за смартфоните от най-новата флагманска серия Samsung ...

... Периодът на регистрация в приложението ще бъде отворен между 22 и 28 февруари. Шофьорите могат да закупят електронна винетка от А1 и да платят в брой или онлайн А1 предлага лесно и удобно закупуване на електронни винетки в търговската мрежа на компанията, на a1.bg, през приложението Моят А1 или ...


Изкуственият интелект се справя все по-добре в разбирането на естествен

Изкуственият интелект се справя все по-добре в разбирането на естествен ...

... хората. Това ще направи продуктите и услугите на Microsoft още по-приобщаващи и достъпни за повече потребители. На първо място, автоматичното описание помага на хората със зрителни увреждания при работа с документи или уеб страници, а също така позволява достъп до съдържанието на всяко изображение, например при търсене или подготовка на презентации.


Слънчевата енергия може да се използва по-гъвкаво и ефективно с

Слънчевата енергия може да се използва по-гъвкаво и ефективно с ...

... „Надяваме се да разширим използването на нашия TPV дизайн върху всички видове материали, от стъклени сгради до , смартфони и сензори”, казва проф. Ким. Наред с това екипът се подготвя да изведе дизайна си на следващо ниво, като използва иновативни материали като 2D полупроводници, нанокристали от метални оксиди и сулфидни полупроводници.От месеци Airbus тества един доста странно изглеждащ малък самолет(снимка:

От месеци Airbus тества един доста странно изглеждащ малък самолет(снимка: ...

... необходими големи количества. Но според Глен Льевелин, вицепрезидент на Airbus за самолетите с нулеви емисии, самото общество в крайна сметка ще предостави решението. „През следващото десетилетие, за да може обществото като цяло да изпълни Парижкото споразумение, да изпълни нашите климатични цели, ще трябва да преминем към зеления водород”, категоричен е той.


Един от най-важните, когато домакински уреди е хладилникът, тъй като

Един от най-важните, когато домакински уреди е хладилникът, тъй като ...

... независимо един от друг.Също така, когато са налични два компресора, се намалява натоварването на всеки елемент от механизма, което спомага за удължаване на експлоатационния живот на уреда. Разбира се, едновременно с това пък се повишава консумацията на енергия, така че, трябва да помислите кое е по-важно за вас. Източник: https://vladives.bg


Новият маглев влак развива скорост 620 км/ч, според китайски източници(снимка:

Новият маглев влак развива скорост 620 км/ч, според китайски източници(снимка: ...

... Зиганг. На мястото на събитието репортер на Синхуа успя да премести с един пръст 12-тонния левитиран локомотив. Според източник от Югозападния университет Jiaotong, цената на системата HTS маглев се очаква да бъде малко по-висока от тази на високоскоростна железопътна линия, но разходите ще намалеят, когато започне масовото производство на основните компоненти.


Системата Deco Voice X20 бе удостоена с отличието CES 2021

Системата Deco Voice X20 бе удостоена с отличието CES 2021 ...

... Wi-Fi 6 за по-високи безжични скорости, по-силен сигнал и разширена възможност за свързване. Високоскоростният Wi-Fi 6 позволява ултра-HD стрийминг, видео разговори и облачен гейминг. Технологията OFDMA значително подобрява способността за свързване на множество устройства към мрежата, а технологиите BSS Color и Beamforming поддържат по-силен сигнал. Deco Voice X20 – основни характеристики:


Автономните превозни средства са непреодолима тенденция(снимка: Huawei)
По четирикилометров път в

Автономните превозни средства са непреодолима тенденция(снимка: Huawei) По четирикилометров път в ...

... да предоставя по-точна информация в реално време за превозни средства, водачи, пешеходци и други участници в движението, както и за метеорологичните условия и потенциалните опасности. „Пътищата трябва да обслужват превозните средства, които се движат по тях”, каза Джианг от Huawei. „Те трябва да предоставят повече информация, за да предложат по-добра подкрепа”.Ефективен, издръжлив и прецизен, с интелигентни функции VIOMI SE е

Ефективен, издръжлив и прецизен, с интелигентни функции VIOMI SE е ...

... възможности за задаване на виртуални стени, зони, които не трябва да се почистват, и др. Интелигентният робот-прахосмукачка е достъпен за поръчки тук: – на цена от $299,99 (вместо $319,99) в момента с купон за отстъпка NNNtechbyteviomise. Доставката от чешки склад е на практика без пари –само $0,03 с CZ DHL Express.


Още поне 5 години ще са нужни на Apple, за

Още поне 5 години ще са нужни на Apple, за ...

... да се фокусира върху разработката на система за автономно управление. Между 2016 и 2019 г. компанията съкрати стотици служители от проекта. Но сега изглежда компанията е възродила проекта, защото през последните седмици Apple прехвърли бившия шеф на интериорния дизайн в Tesla Стив Макманъс към екипа, разработващ нейния автомобил.По публикацията работи:


Решенията на А1 в сферата на „Интернета на нещата“ помагат

Решенията на А1 в сферата на „Интернета на нещата“ помагат ...

... над 50% намаляване на разходите. Гражданите също получават ползи под формата на по-чиста среда и безопасност, тъй като умната система сигнализира сметосъбиращите компании в случай на преждевременно пълни контейнери, както и алармира властите в случай на възникване на пожар. Решението на А1 за умно сметосъбиране се използва в Община Монтана.


Българският център е един от основните двигатели за бизнеса на

Българският център е един от основните двигатели за бизнеса на ...

... разработване на софтуерните решения, през „big data” анализите до имплементирането им при клиентите и поддръжката”, каза Екатерина Недялкова. „Моята роля ще бъде да продължим да надграждаме взаимоотношенията си с бизнеса и участието на българския офис в ключови проекти. Това ще даде допълнителни възможности и добавена стойност на българските екипи”, поясни тя.


Така изглежда прототипът на флагмана iPhone 12 Pro, който Apple

Така изглежда прототипът на флагмана iPhone 12 Pro, който Apple ...

... nonUI variant of our well known iOS 14.1. — 🔥🌸 Giulio Zompetti (@1nsane_dev) Изглежда, че телефонът няма видими гравюри, което вероятно не е изненада като за по-ранна тестова версия, но иначе изглежда подобен на iPhone 12 Pro. В миналото Зомпети сподели прототипи на оригиналните и iPod touch от трето поколение.Водещи изследователи, специалисти в сферата на политиката, дизайнери и компании

Водещи изследователи, специалисти в сферата на политиката, дизайнери и компании ...

... посетят /, за да открият перспективата на експертите и лидерите в областта на изкуствения интелект в различни области като дизайн, антропология, политика, защита на потребителите и служителите. Посетете , за да видите как главният технически директор на компанията говори за значението на откритите иновации и партньорства в LG Future Talk.


Какво е умният дом без смарт ключалка, която може да

Какво е умният дом без смарт ключалка, която може да ...

... начин да не пускаме никого вкъщи, то умните ключалки са начин да пускаме вкъщи само когото искаме. Доказателство за това е отново Кандис Нелсън – нейна приятелка наскоро се разделила с гаджето си и вместо да смени бравите си, просто го отстранила от списъка на „упълномощените потребители” в смартфона си.


Компаниите ще инвестират все повече в е-търговията и свързаността на

Компаниите ще инвестират все повече в е-търговията и свързаността на ...

... .NET Core разработчиците могат да ускорят и опростят процеса на създаване на хибридни и прогресивни уеб приложения, като продуктивността е подсилена от въвеждането на допълнителни функционалности. През 2021 г. ИТ екипите, които отговарят за системите за управление на съдържанието, ще използват .NET Core и ще предпочитат системи, работещи с него.


MSI GE76 Raider Dragon Edition Tiamat се отличава с уникален

MSI GE76 Raider Dragon Edition Tiamat се отличава с уникален ...

... Той разполага с 11-то поколение процесор Core i7-11375H с тактова честота до 5 GHz, мобилен графичен процесор Nvidia GeForce RTX 3060 и до 64 GB оперативна памет. Тежи само 1,7 кг и е дебел едва 16,15 мм. Лаптопът се предлага с 15,6-инчов Full HD дисплей с честота на опресняване 144Hz.


С премиум технология при дисплеите и характеристики, повишаващи производителността, новата

С премиум технология при дисплеите и характеристики, повишаващи производителността, новата ...

... на премиум мониторите е устойчива само ако продължим да правим иновации с разнообразни нови предложения, предназначени както за настоящи, така и за нови клиенти." Мониторите LG Ultra за 2021 г. ще бъдат изложени на . Следете всички новини за LG, свързани с изложението CES, с хаштага #LGCES2021 в социалните мрежи.


Чип флаш памет в някои модели Tesla вади от строя

Чип флаш памет в някои модели Tesla вади от строя ...

... но компанията има повече от един проблеми с по-ранните модели. Освен дефекта с флаш паметта, който е в основата на искането на NHTSA за изтегляне на колите от пазара за ремонт, ранните дисплеи на Tesla също страдат от балончета и жълти ленти, тъй като не отговарят на типичните автомобилни стандарти.


class=И зпълнителният директор на Twitter Джак Дорси направи първия си" onerror="this.src='https://novini247.com/news.png'">
И зпълнителният директор на Twitter Джак Дорси направи първия си">

class="first-letter-big">И зпълнителният директор на Twitter Джак Дорси направи първия си ...

... че не смята, че това е координирано. Той отбелязва, че все пак компаниите могат да решават сами, но и споделя, че трябва повече прозрачност и решенията им.Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от  и .За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в .


Неконтролируемият изкуствен интелект плаши учени и философи(снимка: CC0 Public Domain)
Учени

Неконтролируемият изкуствен интелект плаши учени и философи(снимка: CC0 Public Domain) Учени ...

... може да бъде разрешен. Разбира се, разсъжденията за изкуствен свръх-разум остават само теория, тъй като човечеството все още е далеч от създаването на такива алгоритми. Но според изследователите, хората трябва да се подготвят предварително, тъй като вече има машини, които самостоятелно изпълняват задачи, докато програмистите не разбират как са научили това.


Приложението Discrod предлага текстови съобщения, гласови и видео разговори(снимка: Discord)
Сред

Приложението Discrod предлага текстови съобщения, гласови и видео разговори(снимка: Discord) Сред ...

... година. Така например, можете да свържете към вашия акаунт в Discord, за да виждат приятелите ви какво слушате и да го слушат с вас. Можете да добавите различни ботове към сървъра си, които да ви помагат с организиране на срещи, пускане на музика, поставяне на аларми и най-различни удобни автоматизирани функции.


Потребители на Skype в различни европейски държави, включително България, съобщават

Потребители на Skype в различни европейски държави, включително България, съобщават ...

... Русия и Индия.  Независимият уебсайт DownDetector, който следи за технически проблеми в социалните мрежи, като прекъсвания на онлайн услугите, отчете, че множество потребители не могат да влязат в Skype, други не получват съобщенията или ги получават със сериозно забавяне. До момента от Microsoft не са коментирали официално проблемите с приложението.


Главният технически директор на LG обсъди отворената иновационна стратегия на

Главният технически директор на LG обсъди отворената иновационна стратегия на ...

... и разширяването на този вид екосистема е абсолютно мултидисциплинарно усилие", подчерта д-р Парк. „Всичко е свързано с работа в екип, сътрудничество и партньорство, когато става въпрос за иновации за по-добър живот в ерата на дигиталната трансформация." LG Future Talk и най-новите иновации на компанията може да бъдат разгледани във .


Разсекретените документи на ЦРУ за НЛО вече са свободно достъпни

Разсекретените документи на ЦРУ за НЛО вече са свободно достъпни ...

... да знае!” Законът за публичното финансиране, подписан от Доналд Тръмп през декември, също така гарантира, че всички разузнавателни агенции на САЩ – от ФБР до ЦРУ – ще предадат на Конгреса цялата информация, която имат за НЛО, през 2021 г. Това означава, че тези документи вероятно също ще станат свободно достъпни.


Предприятие на Ford в САЩ се оказа затруднено от недостига

Предприятие на Ford в САЩ се оказа затруднено от недостига ...

... анализаторите от Центъра за автомобилни изследвания в Мичиган. „Явлението е временно, но няма да е краткосрочно”, казват оттам. Проблемите вероятно ще продължат и през първите три месеца и дори по-нататък през годината. Има надежда доставките да се нормализират през второто тримесечие. В един автомобил има средно между 50 и 150 чипа.


Русия е на път да приеме „убийствен” закон за научнопопулярното

Русия е на път да приеме „убийствен” закон за научнопопулярното ...

... до Държавната дума се появи на уебсайта Change.org. В него астрофизикът и страстен популяризатор на науката Сергей Попов моли служителите „да вземат предвид гласа на образователната общност и милиони руснаци, които съставят публиката на научно-популярни лекции и фестивали”. До 21 януари образователната общност все още има шанс да повлияе на ситуацията.


Новият Aspire 5 има тънък 17,95 мм корпус и пясъкоструен

Новият Aspire 5 има тънък 17,95 мм корпус и пясъкоструен ...

... предлага портове по новия стандарт USB-C за супер бърз трансфер на данни, както и двулентов Wi-Fi 6 (802.11ax) адаптер и система за охлаждане с няколко режима на работа. Точните спецификации, цени и наличности на новите лаптопи от серии Aspire 5 и Aspire 7 варират в зависимост от региона, уточниха от Acer.


LG се ангажира да насърчи разширяването на индустрията на електронните

LG се ангажира да насърчи разширяването на индустрията на електронните ...

... сподели Джанг Ик-хван, старши вицепрезидент и ръководител на IT бизнес звеното на LG Electronics Business Solutions Company. „Гордеем се, че сме част от разрастването на вълнуващия свят на електронните спортове, предоставяйки най-доброто гейминг изживяване чрез нашите изключителни монитори." Гамата гейминг монитори LG UltraGear за 2021 г. ще бъде изложена във


Използването на AI може да помогне при създаване на нови

Използването на AI може да помогне при създаване на нови ...

... които първоначално не са били представени”, допълва Снур. Изследователите казват, че моделът обещава големи възможности за прогнозиране и оптимизиране при проектирането на нови ретикулярни рамки, особено в комбинация с вече известни кандидати за специфични функции, и че платформата е напълно адаптивна в своето приложение за справяне с много съвременни технологични предизвикателства.


Бизнеси като Aliexpress може да бъдат национализирани от правителството на

Бизнеси като Aliexpress може да бъдат национализирани от правителството на ...

... още през ноември 2020 г. откриха свой „локален офис” в централата на компанията. Също така в мрежата се говори, че китайските власти възнамеряват да добият контрол и над (собственик на WeChat) и Meituan. Последният път, когато говори публично, предприемачът остро разкритикува властите в Китай, сравнявайки правителството на страната със заложна къща.


Търсенето на твърди дискове се сви още през последната четвърт

Търсенето на твърди дискове се сви още през последната четвърт ...

... което е с 8,2-9,9% повече в сравнение с третото тримесечие, но с 14,1-15,4% по-малко на годишна база. Третото място принадлежи на Toshiba. Делът на японския производител е 21,4%. Прави впечатление, че Toshiba регистрира спад на доставките не само на годишна, но и на тримесечна база – съответно с 11,0-12,2% и 0,4-1,8%.


През 2020 г. са произведени 1,25 милиарда смартфона, изчислиха анализатори(снимка:

През 2020 г. са произведени 1,25 милиарда смартфона, изчислиха анализатори(снимка: ...

... през 2020 г. обаче остава мрачна: компанията ще излезе от топ 5 по обем на продажбите и пазарният ѝ дял ще падне до 3%. ще изиграе ключова роля през 2021 г., прогнозират още анализаторите. Очаква се 37% от произведените смартфони да имат възможност за работа в мрежи от пето поколение.


class=Ч ат приложението WhatsApp обяви, че не предава лични данни" onerror="this.src='https://novini247.com/news.png'">
Ч ат приложението WhatsApp обяви, че не предава лични данни">

class="first-letter-big">Ч ат приложението WhatsApp обяви, че не предава лични данни ...

... криптирани. Въпреки това изглежда, че заради поредицата от скандали със защитата на личните данни, много хора посрещат с недоверие всяка промяна в чат услугите и социалните мрежи.Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от  и .За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в .


Лаптопите на база Ryzen 5000 ще посрещнат нуждите на геймъри

Лаптопите на база Ryzen 5000 ще посрещнат нуждите на геймъри ...

... до 21 часа възпроизвеждане на филми с едно зареждане. Очаквани на пазара през първата половина на 2021 г., мобилните процесори Ryzen Pro 5000 предлагат функции за сигурност от корпоративно ниво, заедно с иновативни слоеве защита на ниво силиций, ОС и платформа, предвид наложилата се като практика отдалечена работа на служителите.


„През последното тримесечие постигнахме най-големия обем продажби на пазара на

„През последното тримесечие постигнахме най-големия обем продажби на пазара на ...

... че един от всеки четири продадени геймърски монитора носи марката AOC. „През последното тримесечие постигнахме най-големия обем продажби на пазара на геймърски монитори в Европа. Същата тенденция важи за целия свят, където станахме номер едно марка за гейминг монитори”, каза Щефан Зомер, директор „Маркетинг и бизнес управление” на AOC за Европа.


„Пресечната точка на всички реформи и иновации е ефектът върху

„Пресечната точка на всички реформи и иновации е ефектът върху ...

... може би най-уязвимите в цялата верига. Обобщавайки дискусията, Иво Христов уточни, че част от кредото на европейския подход в сферата на изкуствения интелект е човекът да съхрани контрол над изкуствения интелект. „Дали ще успеем, зависи от нашия разум и волята ни, уви, има реален риск контролът да ни убегне”, заключи Христов.


Номинациите в 7-те категории на конкурса ще станат известни в

Номинациите в 7-те категории на конкурса ще станат известни в ...

... година ще бъде връчена Наградата за специален принос, която се дава по решение на журито чрез вътрешни номинации. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2021 г. Датата и мястото ще бъдат обявени допълнително. Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България.


93 регистрации от личности, компании и институции бяха направени до

93 регистрации от личности, компании и институции бяха направени до ...

... могат да закупят книги в книжарници Сиела. Ардес Информационни Технологии (Ardes.bg) ще осигурят на наградените електронни устройства. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2021 г. Датата и мястото ще бъдат обявени допълнително. Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България.


Vision-S е оборудван с два електрически мотора с мощност 270

Vision-S е оборудван с два електрически мотора с мощност 270 ...

... използва за идентифициране и разпознаване състоянието на пътника. Ако открие спящ пътник на задната седалка, колата автоматично ще контролира климата около тази седалка до подходяща температура, твърди Sony. Системата продължава да се учи и развива чрез ежедневната употреба на автомобила, изследвайки предпочитаните от водача температура, любима музика и маршрути за шофиране.


Бойният дрон Охотник е направен по схемата „летящо крило”(снимка: РИА

Бойният дрон Охотник е направен по схемата „летящо крило”(снимка: РИА ...

... 25 тона, от които 2,8 тона следва да е теглото на неговото въоръжение. Размахът на крилото на безпилотния апарат е 19 метра, общата дължина – 14 метра. На ниска надморска височина дронът може да развие свръхзвукова скорост от порядъка на 1400 км/ч, а обхватът на полета е около 5000 км.


LG смарт телевизорите ще предлагат изключителното гейминг изживяване Stadia заедно

LG смарт телевизорите ще предлагат изключителното гейминг изживяване Stadia заедно ...

... а осигурявайки съвместимост с webOS, поемаме и ангажимент към платформата." Идеалните за игри LG OLED телевизори, новите LG QNED Mini LED модели (с квантовата технология на компанията NanoCell и мини LED подсветка) и усъвършенстваните телевизори LG NanoCell ще бъдат показани във виртуалния щанд на LG по време на CES 2021.


А1 навлезе успешно на пазара на услуги за киберсигурност и

А1 навлезе успешно на пазара на услуги за киберсигурност и ...

... хакерските атаки биха могли да доведат до още по значими последици, включително прекратяване на дейност. С Web Application Firewall А1 България предоставя на бизнеса професионално решение на тези проблеми, като съчетава високите технологии в сферата на киберсигурността с консултиране и компетентна помощ при имплементиране и поддръжка на услугата за клиента.


TeachMe.bg e иновативна образователна платформа, която едновременно ще помага на

TeachMe.bg e иновативна образователна платформа, която едновременно ще помага на ...

... да създадем условия за лесно и качествено преподаване онлайн и да подсигурим конкурентоспособността на една от най-важните сфери на нашия живот - образованието. Благодарение на опита ни идентифицирахме ключовите фактори, които влияят върху методиката на преподаване онлайн, както и върху успешното усвояване на знания и умения от страна на учащите".


Премиум телевизорите на LG, усъвършенствани с нов OLED панел, подобрена

Премиум телевизорите на LG, усъвършенствани с нов OLED панел, подобрена ...

... в една собствена среда, предоставяйки още един модел на гледане, който е единствен по рода си." Телевизионната гама на LG за 2021 г., включително самоосветяващите се LG OLED телевизори, новите премиум LG QNED Mini LED и по-завладяващите NanoCell телевизори с опции за свръхголеми размери на екрана ще бъдат представени във


class=С лед появата и възхода на смартфоните, мнозина смятаха пазара" onerror="this.src='https://novini247.com/news.png'">
С лед появата и възхода на смартфоните, мнозина смятаха пазара">

class="first-letter-big">С лед появата и възхода на смартфоните, мнозина смятаха пазара ...

... Apple със собствени процесори ще започнат по-сериозна конкуренция с чиповете на Intel и AMD. style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder;">Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от  и . style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder;">За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в .


Дистанционна работа провокира ръст в търсенето на умения по киберсигурност(снимка:

Дистанционна работа провокира ръст в търсенето на умения по киберсигурност(снимка: ...

... нуждаят от специалисти по сигурността все повече, за да защитят своите корпоративни данни и да се бранят срещу все по-агресивната заплаха от кибератаки. Темата Covid, ваксините и леченията ще продължават да се експлоатират от кибер-престъпниците в кампании за фишинг и дезинформация, които стъпват на проблема с пандемията вече почти година.


297 милиона РС-та – лаптопи и настолни – са доставени

297 милиона РС-та – лаптопи и настолни – са доставени ...

... път в историята си. Общо за 2020 г. компанията е доставила 50,3 милиона броя РС. Apple и Acer заемат четвърто и пето място на световния РС пазар с доставки съответно от 22,6 и 20,0 милиона устройства. Общо петте водещи доставчици на персонални компютри контролират 78,5% от пазара през 2020 г.


Компанията предлага нов начин на живот за новата ера на

Компанията предлага нов начин на живот за новата ера на ...

... с най-новите мобилни иновации на LG, включително въртящия се смартфон LG WING с двоен дисплей. Може виртуално да вземете устройството, за да изпробвате функции като Gimbal Motion Camera и Dual Recording, изживявайки опциите по съвсем нов начин. За да станете част от виртуалната изложба, посетете през компютър или мобилен телефон.


Новият електрически седан Nio ET7 ще се продава с опции

Новият електрически седан Nio ET7 ще се продава с опции ...

... два мотора и луксозно оборудване, включително кожена и ратанова облицовка, панорамен покрив, звукова система с 23 високоговорителя, 10,2-инчов цифров панел и мултимедия с 12,8-инчов екран. Доставките на за клиенти ще започнат през първото тримесечие на 2022 г., но електромобилът вече е достъпен за поръчки в Китай на цена от 69 000 долара.


Ели от геймърския сериал „The Last of Us” за Play

Ели от геймърския сериал „The Last of Us” за Play ...

... Шелбия Коен, израелски модел и актриса. Преди това, през 2018 г., тя се класира на трето място в топ 100, а през 2019 г. беше втора. TC Candler изготвя класация и за най-красивите мъже. През 2020 г. първото място в нея зае шведският блогър Феликс Челберг, известен с прякора PewDiePie.


class=К азусът с блокирането и последвалата изолация на американския президент" onerror="this.src='https://novini247.com/news.png'">
К азусът с блокирането и последвалата изолация на американския президент">

class="first-letter-big">К азусът с блокирането и последвалата изолация на американския президент ...

... понеделник те се понижиха с около 7%. Основното притеснение на инвеститорите се оказа именно, че подобни действия може да провокират по-бързи и сериозни регулации върху ИТ компаниите.Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от  и .За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в .


SPHEREx ще помогне на учените да разберат по-добре процесите в

SPHEREx ще помогне на учените да разберат по-добре процесите в ...

... милиарда години. В рамките на проучванията из апаратът ще търси следи от вода и органични молекули – нещо съществено, според човешките разбирания, за съществуването на живота. Апаратът ще бъде оборудван с алуминиев телескоп с ефективен диаметър 20 сантиметра и зрително поле 11×3,5 градуса. Цялото устройство ще е с размерите на малък автомобил.


Измерване на температурата на човешката кожа с технологии на Бош(снимка:

Измерване на температурата на човешката кожа с технологии на Бош(снимка: ...

... показва, че AIoT може да надхвърли границите на здравните приложения, за да подкрепи и действията за защита на климата. Проучването на Accenture установи, че всеобхватната дигитализация в мобилността, производството и строителните технологии може да помогне на страната да измине половината път до постигането на целите за емисиите от Парижкото споразумение.


Viber увери, че гарантира защита на потребителските данни, за разлика

Viber увери, че гарантира защита на потребителските данни, за разлика ...

... но изглежда като нова демонстрация на неуважение към потребителите, която без съмнение ще продължи да се развива и в бъдеще”, коментира ситуацията Джамел Агауа. Той призовава всички, които „виждат себе си като нещо повече от източници на данни, продан на предлагащия най-висока цена”, да преместят своите съобщения и обаждания във Viber.


Стив Джобс показва първия iPhone на 9 януари 2007 г.(снимка:

Стив Джобс показва първия iPhone на 9 януари 2007 г.(снимка: ...

... и вярваше, че ключът за техния успех е в софтуера. Ключова за успеха на смартфоните се оказа операционната система iOS. След появата на iPhone през 2007 всяка следваща версия на устройството бе очаквана с огромно нетърпение от потребителите, редящи се на огромни опашки, за да си купят последния хит от фирмата.


Водородът има потенциала да осигури чиста енергия за транспорта и

Водородът има потенциала да осигури чиста енергия за транспорта и ...

... килограм и увеличаване на производството на зелен водород 50 пъти до 2027 г. В крайна сметка дали зеленият водород ще изпълни обещанието си и потенциала си зависи и от това колко производители на автомобили, собственици на бензиностанции, енергийни компании и правителства са готови да инвестират в него през следващите няколко години.


OLED телевизор в кревата, та дори прозрачен – атракцията дебютира

OLED телевизор в кревата, та дори прозрачен – атракцията дебютира ...

... е напълно прозрачен и се прибира в таблата, когато не се използва. Звучи примамливо – човек може да гледа вечер любимите си филми преди заспиване, а заран да се събужда с прожектиране на информация за прогноза за времето, точен час, сутрешни новини и др. В рамката са вградени и високоговорители.


8 януари 2021 г. - LG Electronics (LG) обяви представянето

8 януари 2021 г. - LG Electronics (LG) обяви представянето ...

... Entertainment Company. „С новото издание на webOS LG демонстрира стремежа си да предлага услуги, продукти и технологии, които отговарят на нуждите и желанията на нашите ценени потребители." Най-новата опция при телевизорите от LG webOS 6.0 ще бъде представена на виртуалния щанд на LG на CES 2021, стартиращ на 11 януари.


Нови SD карти на Adata ще конкурират по производителност по-обемните

Нови SD карти на Adata ще конкурират по производителност по-обемните ...

... по-обемните външни SSD устройства. още по темата Използвайки PCIe Gen3x1, новите карти от Adata ще предлагат скорости на четене и запис до 825 MB/s и 410 MB/s, за да отговорят на повишените нужди на потребителите, особено на тези, които използват лаптопи от серия със слот за четец на карти SD7.0.


Стъклото е всичко друго, но не и конвенционално твърдо вещество,

Стъклото е всичко друго, но не и конвенционално твърдо вещество, ...

... изследването предполагат, че подобна динамика може да действа и в други системи за образуване на стъкло. То може да хвърли светлина върху поведението на сложни системи и молекули, вариращи от много малки (биологични) до много големи (космологични). Изследването също така може потенциално да повлияе върху развитието на течните кристални устройства.


Windows приложението Speedtest by Ookla е удобен инструмент за измерване

Windows приложението Speedtest by Ookla е удобен инструмент за измерване ...

... добре организирана таблица. Недостатък е, че приложението не може да генерира диаграма, която би предложила по-ясен поглед върху интернет връзката. Speedtest by Ookla интегрира услугата speedtest.net в Windows 10 и въпреки че се нуждае от допълнителни подобрения, приложението изпълнява отлично основната си функция – измерва точно скоростта на изтегляне и качване. Даунлоуд:


Вниманието към паролите е задължително в днешната несигурна информационна среда(снимка:

Вниманието към паролите е задължително в днешната несигурна информационна среда(снимка: ...

... парола също може да е неуникална и ще бъде открадната. Популярни и са налични в бази данни, които хакерите използват за бързо отгатване на ключа. За да създадете силни пароли, по-добре е да използвате генератори на произволни комбинации. Алтернатива на случайните комбинации е парола от най-малко четири думи”, обобщава Колесов.


Технологичната 2021 година започва с първото виртуално технологично изложение СЕS(снимка:

Технологичната 2021 година започва с първото виртуално технологично изложение СЕS(снимка: ...

... се покажат. А именно от тях понякога идват големи – и приятни – изненади в света на технологиите. Затова нека посрещнем новата седмица и CES с надеждата, че догодина ще имаме реални технологични изложения, с реални демонстрации, с реални гости, с изложители от цял свят и стотици, хиляди журналисти на място.


Квантовото криптиране се счита на теория за непробиваемо(снимка: CC0 Public

Квантовото криптиране се счита на теория за непробиваемо(снимка: CC0 Public ...

... ключове са проектирани по такъв начин, че по броя на грешките, които възникват по време на предаването на данни, може да се разбере дали някой прихваща информация в средата. Ако има по-малко от определен брой грешки, предаването остава секретно. Когато този праг е надвишен, ключът трябва да бъде създаден отново.


class=Х олограмите са една от най-амбициозните цели на фотографската индустрия," onerror="this.src='https://novini247.com/news.png'">
Х олограмите са една от най-амбициозните цели на фотографската индустрия,">

class="first-letter-big">Х олограмите са една от най-амбициозните цели на фотографската индустрия, ...

... доставки на дисплея през април т.г. Самата услуга също ще тръгне паралелно с доставките. style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder;">Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от  и . style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder;">За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в .


Акциите на Twitter паднаха с 3,77% до 49,54 долара на

Акциите на Twitter паднаха с 3,77% до 49,54 долара на ...

... поддръжници да се държат мирно и след това осъди техните действия. По-късно Twitter обяви, че възнамерява да осуети опитите на Тръмп да заобиколи блокирането на акаунта му. В същото време достъпът до профилите @POTUS и @WhiteHouse няма да бъдат спирани, но ще бъдат взети мерки за ограничаване на използването им.