Подобреният роувър на база Curiosity щe потегли към Марс през

Подобреният роувър на база Curiosity щe потегли към Марс през ...

......... елементи, навигационни уреди и др. Mars 2020 ще се отправи към Червената планета през лятото на 2020 г. и се очаква да кацне на нея през февруари 2021 г., уточнява НАСА. Апаратът ще изследва достъпността и пригодността на местните ресурси, вкл. кислород, за използване в предстоящите по-късно пилотируеми мисии на Марс.


Без японски изобретатели на Земята животът със сигурност би бил

Без японски изобретатели на Земята животът със сигурност би бил ...

......... Идеята на студентите е това изобретение да послужи на пешеходци, например, които да могат да пресичат натоварени пътни платна на места, където няма пешеходна пътека. Според изобретателите, иновацията ще бъде полезна и за хора с увреждания. Не е известно обаче дали новото изобретение ще бъде пуснато в серия. Вижте повече.


Интелигентните осветителни тела намаляват сметките за енергия и правят градовете

Интелигентните осветителни тела намаляват сметките за енергия и правят градовете ...

......... правят мониторинг на замърсяването на въздуха и задръстванията. Интелигентното улично осветление може да стане носител и на редица приложения за сигурност. Новата LED технология има капацитета да включва функции като например цифрови пътни знаци, системи за видеонаблюдение, говорители, бързи аварийни системи за комуникация и дори зарядни станции за електрически превозни средства.


Това оръжие е изключително популярно заради точната си стрелба. Тя

Това оръжие е изключително популярно заради точната си стрелба. Тя ...

......... а за отличните му качества говори факта, че преди 33 години (през 1985-а) заменя прочутият Colt в армията на САЩ. За първи път Bereta 92 се появява през 1980 година. Моделът има много различни варианти, а като основен недостатък се посочва единствено по-високото му тегло. Вижте основните принципи на действие.


Обичате ли своя смартфон? Благодарни ли сте на създателите на

Обичате ли своя смартфон? Благодарни ли сте на създателите на ...

......... фирмите да посочват веригата, по която са се сдобили с кобалта. От Apple предупредиха преди време доставчика си Huayou Cobalt да преустанови търговските си отношения с мините, в които има нерегламентирани условия на труд. Отговорът обаче бил, че това ще навреди на „общините, които разчитат на мините, за да преживяват".


Преди да извадите флашката си от гнездото на компютъра, трябва

Преди да извадите флашката си от гнездото на компютъра, трябва ...

......... постоянно, като това променя “отношението” на операционната система към флашките. Това означава, че ако програма на вашия компютър просто чете информация от флашката и не записва никаква информация, най-вероятно няма да има проблем с вашето нетърпение за файловете на нея. Но ще обърка файловете на компютъра ви. Редактор: Деница РайковаЗдрав, IP68-сертифициран смартфон с голям 18:9 екран 5,72 инчаЕкранът на

Здрав, IP68-сертифициран смартфон с голям 18:9 екран 5,72 инчаЕкранът на ...

......... оборудван с мощна батерия 5000 мАч, която поддържа технология за бързо зареждане 9V2A. Leagoo XRover може да работи в мрежи 2G, 3G и 4G и ще бъде представен официално на пазара през април, но точната дата все още не е обявена. Очакваната крайна цена на смартфона е $269,99, съобщиха от производителя.


Колкото по-голяма площ от повърхността на смартфона заемат дисплеите, толкова

Колкото по-голяма площ от повърхността на смартфона заемат дисплеите, толкова ...

......... да се използва и за създаването на тактилна реакция при докосване на дисплея. Официално Microsoft вече не се занимава с разработката на смартфони. Това обаче не значи, че технологията няма един ден да намери място в митичния Surface Phone, а междувременно принципът на действие да бъде използван от други производители.


Това сочат резултатите от проучване на Casus Futura и Hill

Това сочат резултатите от проучване на Casus Futura и Hill ...

......... да си сменят работата, защото са със силно намалена мотивация, неефективни на настоящата си позиция и биха били по-ефективни в друга компания, друг екип, на друга позиция. Наред с нуждата от активизиране на вторичния пазар на труда, специалистите, участващи във форума, подчертаха и нуждата в България да се регламентира почасовата заетост.


Всяка четвърта регистрация се пада на корейския електронен гигантSamsung и

Всяка четвърта регистрация се пада на корейския електронен гигантSamsung и ...

......... заявки в сферата на микросхемите с поддръжка на функции на изкуствен интелект. Предполага се, че AI чиповете ще станат важен стимул за четвъртата индустриална революция. Южна Корея като цяло е най-активната страна по отношение на патентоването на технологии за AI чипове, отбелязва KIPO. След нея се нареждат САЩ, Япония и Франция.


Освен за игри можете да ползвате устройството като таблет компютър

Освен за игри можете да ползвате устройството като таблет компютър ...

......... GPD Win в момента е $309 в онлайн магазина Tomtop при въвеждане на купон GPDWIN, който дава отстъпка от $66 (регулярната цена е $375). РС конзолата има размери 15,5х9,7х2 см и тежи около 376,7 грама. Комплектът включва още GPD Win геймпад, захранващ адаптер, слушалки, USB кабел и ръководство за потребителя.Мтел, част от A1 Group, е първият телеком у нас,

Мтел, част от A1 Group, е първият телеком у нас, ...

......... 12 MP двойна задна камера, която разполага със светкавица в два нюанса за постигане на по-естествена светлина. Операционна система е Android Nougat, а през пролетта потребителите ще имат достъп до най-новата версия Android Oreo. Устройството използва Nova Launcher Prime, който позволява сериозна персонализация на Android софтуера и интеграция с Google Assistant.


Изкуственият интелект е най-актуалната тема не само за производителите на

Изкуственият интелект е най-актуалната тема не само за производителите на ...

......... живота ни. Предполага се, че нашият смартфон ще се превърне в асистент, който ще се грижи за себе си, за да може ние да имаме повече време за нас самите. Не трябва да се страхуваме от изкуствения интелект - в бъдеще ще бъде трудно да си представим живота без него.


Световноизвестният астрофизик Стивън Хокинг, който почина на 76-годишна възраст, приживе

Световноизвестният астрофизик Стивън Хокинг, който почина на 76-годишна възраст, приживе ...

......... е централният елемент от познанията ни за черните дупки във Вселената. Стивън Хокинг почина на 14 март тази година на 76-годишна възраст. Той боледуваше от амиотрофична латерална склероза и единственото нещо от тялото му, което работеше, беше мозъкът. Заболяването го бе приковало към инвалидна количка повече от 40 години. /БГНЕС


Губим две позиции спрямо предходната година в индекса EDIКъм днешна

Губим две позиции спрямо предходната година в индекса EDIКъм днешна ...

......... зад създаването на около една трета от стойността в световната икономика. Тенденциите са категорични, като през 2017 година в САЩ се отчита 16% ръст на електронната търговия, докато за същия период традиционната търговия е нараснала с 4,4%. В Китай увеличението за е-търговията е 32% в сравнение с 10% за традиционната.


Добре известно е, че спирачните компоненти са едни от най-важните

Добре известно е, че спирачните компоненти са едни от най-важните ...

......... влошават качеството на течността. Необходимо е голямо внимание, в случай че спирачната течност трябва да бъде сменена, както по отношение на процеса на проверка и смяна, така и по отношение на избора на течност. Принципно от Federal-Mogul, например не препоръчват употребата на привидно евтини решения, просто защото не са ефикасни.Surviving Mars на Haemimont Games вече е достъпна за основните

Surviving Mars на Haemimont Games вече е достъпна за основните ...

......... си. Издавана от Paradox Interactive, играта вече е достъпна на Xbox One, PlayStation 4, както и на платформи Linux, MacOS и Windows. Българското студио за игри Haemimont Games е добре познато на геймърите от цял свят със серията Tropico, култовата игра Victor Vran, първата българска комерсиално успешна игра Tzar и др. 


Airbus разработва нова система за почистване на земната орбита от

Airbus разработва нова система за почистване на земната орбита от ...

......... към атмосферата. Космическият харпун е много по-евтино и просто за управление решение от други системи с подобно предназначение като мрежи или роботизирани ръце. Airbus започва тестовете му през април, когато в рамките на мисията RemoveDebris ще бъде изстрелян спътник, който ще изпробва и други методи за почистване на космически отпадъци.


Мащабно изследване разкрива динамиката на 70 белтъка, участващи в поправката

Мащабно изследване разкрива динамиката на 70 белтъка, участващи в поправката ...

......... ТУ Дрезден заключава: "Това проучване създаде мащабен ресурс, който се оказа мощен инструмент за изследване на взаимодействието и координацията между пътищата за поправка на ДНК. Още по-важното е, че то може да послужи като платформа за систематична оценка на ефектите на противоракови лекарства, повлияващи процеса на поправка на ДНК.” /БГНЕС


На пазара има немалко антибактериални уреди, но те по правило

На пазара има немалко антибактериални уреди, но те по правило ...

......... Тази светлина въздейства на някои молекули в микроорганизмите и разрушава клетъчната мембрана. Освен че дезинфекцира, Ellumi може да използва непрекъснато и като обикновено осветително тяло. Ресурсът на лампата е 36 000 часа работа. Предлагат се няколко варианта с дължина 9, 12, 18 или 24 инча, а цените започват от $89.


В столицата отвори врати първият специализиран шоурум MOTOPLEX. Комплексът на

В столицата отвори врати първият специализиран шоурум MOTOPLEX. Комплексът на ...

......... 60-те. В своята история се радва на 294 победи, като с това число държи рекорда за най-много победи от европейски производител в Гранд При състезания по мотоциклетизъм. Към това трябва да бъдат прибавени и впечатляващите 54 световни титли. Moto Guzzi се присъединява към Piaggio Group заедно с Aprilia през 2004-а.


На негово място в космоса ще бъде изпратен нов апарат,

На негово място в космоса ще бъде изпратен нов апарат, ...

......... пренасочван към нов участък от космоса на всеки три месеца. Постоянното коригиране на положението на апарата е свързано с разход на гориво, което вече е на привършване. Астрономите обаче нямат повод за униние. Само след месец в космоса ще бъде изпратен наследникът на Кеплер – телескопът TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite).


Двама руснаци направиха рекорд по икономично шофиране, като с бензинов

Двама руснаци направиха рекорд по икономично шофиране, като с бензинов ...

......... литра. Според тях основна заслуга за този нисък разход има маслото с намален вискозитет Mobil 1 ESP x2 0W-20. Както се досещате обаче, производителят на това масло е един от организаторите на в рекордното постижение. Реклама или не, това масло наистина снижава разхода, но дали влияе толкова добре на двигателя?


Онлайн проектът ще свърже повече студенти и млади хора от

Онлайн проектът ще свърже повече студенти и млади хора от ...

......... се увенчае с успех, се предвижда инициативата да бъде удължена до края на 2019 г. и ще достигне до още 17 000 души. В бъдеще „Виртуален обмен Еразъм+“ може да се превърне в редовна дейност и да бъде разширена, за да достигне до още повече млади хора в други региони.


Следващите ИТ гиганти от ранга на Google няма да дойдат

Следващите ИТ гиганти от ранга на Google няма да дойдат ...

......... Бъдещето ще бъде много по-трудно за предвиждане", казва инвеститорът. Той споменава и Amazon като една от най-отличаващите се ИТ компании в САЩ: "Смятам, че Amazon е най-агресивната компания в САЩ. Това е компанията, с която не искаш да се конкурираш", казва Тийл. Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.


Софтуерът ускорява дигиталната трансформация на организациите, с фокус върху отдалечените

Софтуерът ускорява дигиталната трансформация на организациите, с фокус върху отдалечените ...

......... управление на облачните услуги за клиента. Това означава на практика подобряване наличността на услугите, увеличаване на сигурността и оптимизиране на разходите. До момента Компарекс има над 5 милиона мигрирани потребители в облака, над 400 клиента, а над 100 клиента използват услугата Unified Cloud Management на компанията, обобщи в заключение Димитър Вълов.


Русия планира да си връща половината от загубите за експлоатацията

Русия планира да си връща половината от загубите за експлоатацията ...

......... ще се осъществява сглобяване на нови орбитални конструщзии. Това ще доведе до намаляване на разходите а осъществяване на по-нататъшните полети към космическото пространство. В рамките на Федералната космическа програма от 2016 до 2025 година за МКС са планирани бюджетни средства над 250 милиарда рубли (над 4,38 милиарда долара). /БГНЕС, РИА-Новости


Японското правителство реши да подкрепи активно разработката на летящи автомобили

Японското правителство реши да подкрепи активно разработката на летящи автомобили ...

......... технологии. Опити за създаване на летящи автомобили се предприемат и сега в различни страни. В Япония се наблюдава активност на компанията "Картивейтър" (Cartivator) с участието на гигианта Тойота (Toyota Motor) и други големи корпорации. Тя има намерение да създаде прототип на летящ автомобил за предстоящата в Токио лятна Олимпиада 2020.


- Кое наричаш линийката – A, B, C, D?- Не,

- Кое наричаш линийката – A, B, C, D?- Не, ...

......... и рано или късно идват при всеки." След ден, всички ще са пак в класната стая, за да се научат на още от тях. "Хайде да си ходим, че чак се изпотих!", смее се една от студентките.Поредицата "ТелефON е проект с подкрепата на Huawei.Всичко, което трябва да знаете за:ТелефON (3)


Honda произвежда всичко: автомобили, роботи, самолети, като има подразделение, занимаващо

Honda произвежда всичко: автомобили, роботи, самолети, като има подразделение, занимаващо ...

......... твърди, че Mk. 2 е способен да развие 215 км/ч, с което ще е много по-бърза от голяма част от серийно произвежданите автомобили. За рекордния пробег ще се пробва Джесика Хаукинс, която е бивш шампион по картинг на Острова, а сега се състезава в Mini Challenge за отбора Excelr8 Motorsport.


Следи логовете и блокира IP-адреси, опитващи непозволен достъпМеханизмът за сигурност

Следи логовете и блокира IP-адреси, опитващи непозволен достъпМеханизмът за сигурност ...

......... главния прозорец на програмата заедно с датата, на която ще се премахнат от забранения списък. В заключение, RdpGuard се явява надежден инструмент за предотвратяване на неупълномощен достъп до сървъра. Следейки сървърните логове, програмата може да открие потенциалните атаки и автоматично да блокира конкретни IP адреси, преди сървърът да бъде компрометиран. Даунлоуд: RdpGuard


Преди една седмица седях на задната седалка на S650, за

Преди една седмица седях на задната седалка на S650, за ...

......... радват на върховен лукс, който ще се ограничава единствено от покупателната им способност. Двамата отзад ще могат да се усъмотяват, разделяйки задните места от предните две чрез специална подвижна преграда. За страхотния аудио звук се грижи функцията “2-cabin sound”, която позволява пътниците отпред и отзад да регулират индивидуално аудио системата.


Доклад на Microsoft очертава тенденциите в последните 12 месецаОбезвреждането на

Доклад на Microsoft очертава тенденциите в последните 12 месецаОбезвреждането на ...

......... в доклада е, че тези заплахи са взаимосвързани. Например, рансъмуерът е един от най-известните видове зловреден софтуер, разпространяван от ботнета Gamarue. Друг пример е, че киберпрестъпниците се възползват от легитимните възможности на дадена платформа, за да прикрепят  документ “за атака” (например документ на Microsoft Office, съдържащ рансъмуер във фишинг имейл).


През декември 2017 г. се проведе проучване на Motorola, осъществено

През декември 2017 г. се проведе проучване на Motorola, осъществено ...

......... провери нивото на собствения си баланс, като попълни въпросника, свързан с неговите лични навици при употреба на смартфона, на phonelifebalance.motorola.com. На специално създадената за целта платформа потребителите ще получат и полезни съвети и препоръки, с които да постигнат хармония между реалния свят и този на мобилните технологии. Редактор: Деница Райкова


Инженер от руския гр. Зеленоград си имплантира чип, с който

Инженер от руския гр. Зеленоград си имплантира чип, с който ...

......... медицина и е доказано безопасна. Медицинското стъкло и силиконът, в които са капсуловани чиповете, са биологично инертни", обяснява лекарят Александр Волчек. По-големите чипове се имплантират между палеца и показалеца, а по-дребните - в горната част на китката. Според Александр Волчек по света има поне 50 000 души с подобни импланти.


Компанията иска да привлече както студенти, така и опитни специалисти„Искаме

Компанията иска да привлече както студенти, така и опитни специалисти„Искаме ...

......... услуги в сферата“, поясни Желязко Петров. Системата на Кока-Кола в България осигурява 40% от работните места в сферата на производство на безалкохолни напитки и е пряк работодател на 2 100 души, като общото въздействие върху заетостта е 19 200 работни места, или 0,6% от работната сила в страната, посочиха от компанията.


Център за разработване на мобилни приложения и игри, издателски център,

Център за разработване на мобилни приложения и игри, издателски център, ...

......... първо място в България по едни от най-важните критерии за научни изследвания в направленията туризъм, икономика, администрация и управление.   Центърът за компетентност за интелигентни решения в креативните и рекреативните индустрии е един от седемте центъра за компетентност, одобрени за финансиране по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.


Всеки пети потребител посочва мобилната джаджа за своя сродна душа56%

Всеки пети потребител посочва мобилната джаджа за своя сродна душа56% ...

......... използват мобилното си устройство, за да четат книги. Проучването не е самоцелна инициатива, а научна база, на която са разработват конкретни решения, целящи да подобрят баланса на хората между живота и смартфона – необходимост, която самите потребители признават, че изпитват, коментира Владислав Иванов, генерален мениджър на Motorola за Югоизточна Европа.


Добра новина за всички пътешественици, авантюристи и любители на адреналина:

Добра новина за всички пътешественици, авантюристи и любители на адреналина: ...

......... за ползване с ръкавици и мокри пръсти. Ако и вие нямате търпение да се сдобиете с новия CAT S41, вече може да го поръчате бързо и лесно от онлайн магазина на VIVACOM: www.vivacom.bg С един от най-предпочитаните планове – Smart L+, телефонът струва само 29,98 лв. на месец с план.


Компанията изплаща дългове по сделката за придобиване на EMCСлед като

Компанията изплаща дългове по сделката за придобиване на EMCСлед като ...

......... Оперативната печалба на разработчика нараства с 48% до 834 млн. долара. В момента Dell разглежда възможността за сделка, при която компанията формално ще се присъедини към VMware. С подобна операция Dell се надява по-бързо да се върне на борсата, след като по-рано основателят Майкъл Дел я преобразува от публична в частна.


Макар и бавно, интелигентните очила навлизат устойчиво сред служителите на

Макар и бавно, интелигентните очила навлизат устойчиво сред служителите на ...

......... търговска тайна и засилена опасност от хакерство, ще има и нови проблеми с незаконни записи и споделяне на данни между служители, партньори, клиенти и др. В момента никой няма отговор за тези предизвикателства, но компаниите, които искат да бъдат едни гърди напред, трябва да започнат да търсят решения възможно най-скоро.


За операцията ТАСС съобщи, че е планирана и се прави

За операцията ТАСС съобщи, че е планирана и се прави ...

......... ФГ“ ще бъде издигнат кораба „Союз МС 08“ с новия екипаж - руснака Олег Артьомов и американските астронавти Ендрю Фойстел и Ричард Арнолд. Руснакът Антон Шкаплеров, американския астронавт Скот Тингъл и японецът Норишиге Канаи, които в момента са на МКС, ще се върнат на Земята на 3 юни 2018 г.


Японският производител на електроника Panasonic откри огромен завод за батерии

Японският производител на електроника Panasonic откри огромен завод за батерии ...

......... са от батериите с цилиндрична форма и са най-използваните в електромобилния отрасъл. Изключение прави Tesla, за която японците произвеждат акумулатори с кръгло сечение. Panasonic не е единствената компания за електроника, която напоследък се преориентира към призматични акумулатори. Samsung също произвежда батерии с такава форма. LG продължава да залага на цилиндричните.


Засилване на интереса към сезонното съхранение на гуми показват последните

Засилване на интереса към сезонното съхранение на гуми показват последните ...

......... са под натиск, налягане или усукване. Все пак производителите на гуми съветват клиентите си да сменят гумите, ако не са го направили през 10 години след датата на производство като предпазна мярка, дори ако те изглеждат в използваемо състояние и не са се понижили до индикатора за износване на протектора.


В Интернет непрекъснато се появяват нови и нови възможности за

В Интернет непрекъснато се появяват нови и нови възможности за ...

......... искаме да си запазим за по-късно. Този проблем може да бъде решен чрез създаването на уебсайт, който позволява на потребителите да си съхраняват и подреждат хиперлинковете, които ги интересуват. И когато имат свободно време, просто да отворят своя профил в сайта и да получат лесен достъп до всичките си линкове.


Захранвано с батерия, то ще се поставя на пациенти, които

Захранвано с батерия, то ще се поставя на пациенти, които ...

......... от експертите за достатъчно проста и надеждна. Устройството вече е преминало изпитания с животни, а сега предстоят такива и с хора. Изкуственото сърце заменя двете долни сърдечни камери и е проектирано да движи кръвта по по такъв начин, че да намали натиска върху съдовете и вероятността от инсулт и вътрешно кървене.


След като дръпна спусъка за кардиналната промяна на автопазара и

След като дръпна спусъка за кардиналната промяна на автопазара и ...

......... от конвенционалното задвижване. VW ще инвестира почти 20 млрд. евро в портфолиото си през 2018 г., а планът е да се инвестират над 90 млрд. в бензиновите и дизеловите автомобили в следващите 5 години. Въпреки „Дизелгейт“, Мюлер смята, че „дизеловите автомобили ще изживеят своя Ренесанс в не толкова далечно бъдеще.“


Стивън Хокинг винаги ще бъде синоним за вдъхновяваща личност. От

Стивън Хокинг винаги ще бъде синоним за вдъхновяваща личност. От ...

......... изкуствения интелект, като предупреждава многократно, че тази технология може да погуби човечеството, ако не се внимава много при нейното разработване и използване. Трудът на Хокинг ще продължи да е основа на още много научни разработки, а неговите предупреждения за съдбата на човечеството винаги ще карат хората да имат едно наум.


Всички се прекланят пред изключителната личност на британския астрофизикСтивън Хокинг

Всички се прекланят пред изключителната личност на британския астрофизикСтивън Хокинг ...

......... се обясняваха сложни космологични теории. С разбираемите идеи, със стремежа за опознаване на Вселената. Хокинг е запалил много хора по науката. Истинска просветителска дейност. Истински научно-популярни книги, които само те карат да искаш да разкриваш още от тайните на Вселената“, споделя Любомир Аламанов, един от най-влиятелните професионалисти в ПР сферата.


Процесори на AMD също имат сериозни проблеми със сигурността си,

Процесори на AMD също имат сериозни проблеми със сигурността си, ...

......... колко време ще отнеме на AMD да ги поправи. Не е ясно и дали поправките ще се отразят на производителността на процесорите, както се случи при Intel. Всичко зависи от това какво ще покаже проверката на AMD, която компанията извършва в момента. Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.


Платформата за споделяне на видео YouTube планира да засили мерките

Платформата за споделяне на видео YouTube планира да засили мерките ...

......... няколко видеа от различни автори, в които се твърдеше, че пострадалите от трагедията, които бяха поканени в медиите дни по-късно, всъщност са наети актьори. Едно от тези клипчета беше гледано толкова пъти, че дори влезе в списъка с най-популярните видеа на платформата и остана там до премахването си от сайта.


Видео хостингът „Ю Туб“ планира да засили борбата си срещу

Видео хостингът „Ю Туб“ планира да засили борбата си срещу ...

......... видеа от различни автори, в които се твърдеше, че пострадалите от трагедията, които бяха поканени в медиите дни по-късно, всъщност са наети актьори. Едно от тези клипчета беше гледано толкова пъти, че дори влезе в списъка с най-популярните видеа на платформата и остана там до премахването си от сайта. /БГНЕС


Това помага на приложенията да „осъзнаят“ по-добре потребителските нагласи и

Това помага на приложенията да „осъзнаят“ по-добре потребителските нагласи и ...

......... какво стана с петото поколение мрежи, или 5G? Всъщност, те само ще подобрят изчисленията вътре в устройствата „на ръба“ – и обратно, устройствата ще могат да комуникират свободно едно с друго, да споделят данни и ситуации. Така ще се получат наистина интелигентни крайни устройства, които ни осигуряват по-персонализирани, по-хубави преживявания.


Потребителите на Google, които са абонирани за онлайн издания, ще виждат техните

Потребителите на Google, които са абонирани за онлайн издания, ще виждат техните ...

......... политиката на технологичния гигант в помощ на медиите – т.е. те да могат да задържат читатели, които съответно да плащат за съдържанието.“„Освен това звеното на Alphabet ще споделя данни от търсенията, които ще показват кой е по-вероятно да купи абонамент“, добави Кирилова.Вижте видео с подробноститеПо публикацията работи: Екип на Bloomberg


Регионалните управления на руската Федерална служба за сигурност, Следственият комитет

Регионалните управления на руската Федерална служба за сигурност, Следственият комитет ...

......... не на нужни специални знания и умения. Достатъчен е физически достъп до апарата и време. Програмите и оборудването на Cellebrite позволяват както разблокиране на телефони с операционна система iOS, така и с Android. За по-старите модели са нужни секунди, а някои по-съвременни може да се предадат и след няколко дни.


Бърз и интуитивен инструмент, напълно автоматизиранВертикалният плъзгач позволява лесно сравнение

Бърз и интуитивен инструмент, напълно автоматизиранВертикалният плъзгач позволява лесно сравнение ...

......... можете да използвате няколко основни опции за управление на цветовете и ефекта. Накрая ви остава да решите какво да правите с обработеното изображение. Можете да го споделите във Facebook и Twitter или просто да го съхраните на своя компютър в някой от познаните формати – JPG, PNG, TIFF или PDF. Даунлоуд: Photolemur


Поддръжката на технологията е осигурена съвместно от AMD и MicrosoftМилиони

Поддръжката на технологията е осигурена съвместно от AMD и MicrosoftМилиони ...

......... латентност: Обявена миналата година, технологията FreeSync 2 гарантира ниска латентност, отлични нива на черното и ярки цветове при възпроизвеждането на High Dynamic Range (HDR) съдържание, в съчетание с плавен геймплей. Любителите на компютърни игри могат да активират FreeSync в менюто на конзолата при свързан към нея с HDMI кабел FreeSync-съвместим дисплей.


HackAUBG е вторият хакатон, провеждан в Благоевград, в кампуса на

HackAUBG е вторият хакатон, провеждан в Благоевград, в кампуса на ...

......... свързани с домакинството на голямо и съществено IT събитие на територията на университета. С убедеността, че благодарение на HackAUBG ще се даде старт на множество иновативни идеи и продукти, те събират на едно място съмишленици и приятели. Въпроси могат да бъдат задавани на електронната поща [email protected] или на страницата във Фейсбук.


Мощният SUV на Land Rover, управляван от пилота на Panasonic

Мощният SUV на Land Rover, управляван от пилота на Panasonic ...

......... изпълнено от Range Rover Sport, след като миналия месец моделът PHEV изпълни зашеметяващото изкачване до емблематичната естествена скална арка Врата към Рая в най-високата точка на пътя. BMW ще позволи на германците на върнат новия си дизелов автомобил Емисиите СО2 в Европа с ръст за пръв път от 10 години


Държавният фонд Solidium вложи близо 850 млн. евро в компаниятаNokia

Държавният фонд Solidium вложи близо 850 млн. евро в компаниятаNokia ...

......... към края на 2017 г. е американският фонд BlackRock, който притежава 6,2% дял в Nokia. Анализатори определят сделката със Solidium като неочаквана. В последно време Nokia стана твърде интернационална компания и вече не е стратегически важна за Финландия като например операторът Elisa, коментира мениджърът на фонда Danske Bank – Юха Варис.


Един от най-великите умове в историята на човечеството си отиде

Един от най-великите умове в историята на човечеството си отиде ...

......... получава "Нобел". В Оксфорд в продължение на 30 години ръководи същата катедра като Исак Нютон. 10. Към края на живота си професор Хокинг предричаше края на човечеството - заради глобалното затопляне, нов вирус-убиец или комета. Варва в съществуването на извънземен живот и предлага човечеството да се пресели на други планети.


Той е част от цялостната екосистема за приложения към ERP

Той е част от цялостната екосистема за приложения към ERP ...

......... Manager е чудесен пример за огромните предимства на стратегията ни да изградим около EnterpriseOne цялостна екосистема за външни приложения. По този начин нашите клиенти вече получават редица нови функционалности и могат да използват капацитета на цяла общност от партньори“, сподели Анастас Шопов, мениджър „Бизнес развитие“ на ERP.BG, разработчик на EnterpriseOne.


Роботи-вълци излизат в продажба в Япония, за да помагат на

Роботи-вълци излизат в продажба в Япония, за да помагат на ...

......... след като земите опустяха временно заради земетресението от 2011 г. Те обичат да ядат ориз и картофи и през 2015 г. са причинили щети за над 46 милиона долара. В цяла Япония има около един милион глигани, като те причиняват около една трета от щетите, дължащи се на животни.  


Роботи-вълци излизат в продажба в Япония, за да помагат на

Роботи-вълци излизат в продажба в Япония, за да помагат на ...

......... особено след като земите опустяха временно заради земетресението от 2011 г. Те обичат да ядат ориз и картофи и през 2015 г. са причинили щети за над 46 милиона долара. В цяла Япония има около един милион глигани, като те причиняват около една трета от щетите, дължащи се на животни.


Роботът София, чието посещение в България се очакваше с голямо

Роботът София, чието посещение в България се очакваше с голямо ...

......... към пазара на труда, привличането и задържането на служители. Основното събитие в нея беше "Роботите и хората", като то трябваше да се състои утре, 15 март. Събитието "Роботите за хората" все пак ще се проведе с нова дата и нов партньор, още по-интересен и вдъхновяващ, на същата тематика, обещават организаторите.


Петото издание на Game Dev Summit Monthly, което се осъществява

Петото издание на Game Dev Summit Monthly, което се осъществява ...

......... даваща възможност на независими студиа да представят своите игри пред широка аудитория, ще се запознаем с Иван Маслев създателя на играта Porkabilly - класически 3D платформър, в който се изисква бързина, логическо мислене и стратегия. Game Dev Summit Monthly #5 е със свободен вход, но изисква регистрация на този адрес.


Пазарната ниша ще отбележи 30-кратен ръст в периода до 2025

Пазарната ниша ще отбележи 30-кратен ръст в периода до 2025 ...

......... игри, в автомобилната индустрия и др. За сметка на по-доброто разбиране на човешките емоции, изкуственият интелект ще станат по-чувствителни към клиентите и пациентите, ще помогнат за усъвършенстване на образователните методики и автомобилните системи. В крайна сметка ще бъдат създадени продукти и услуги, които отговорят по-пълноценно на потребностите на хората, заключава Tractica.


Трудно е да си млад учен в България. Изисква се

Трудно е да си млад учен в България. Изисква се ...

......... помощ за обществото, отбеляза Ревалски. Институтът по микробиология "Стефан Ангелов" е национален изследователски център, който провежда на високо научно ниво фундаментални и приложни изследвания в областта на общата, инфекциозната и приложната микробиология, вирусология и имунология. В рамките на кампанията всеки месец ще бъде представян по един институт на БАН. /БГНЕС


Франция ще съди Google и Apple за

Франция ще съди Google и Apple за "злоупотреби с бизнес ...

......... е използвала неправомерно Ирландия като място за осчетоводяване на целия си европейски бизнес. По-късно Европейската комисия се обърна към Европейския съд и заведе дело срещу Ирландия заради Apple. Причината – Дъблин не е успя да възстанови общо 13 млрд. евро, които американският технологичен гигант дължи заради незаконно дадени данъчни привилегии.


Същевременно разходите за ИТ сигурност ще нараснат с 33% до

Същевременно разходите за ИТ сигурност ще нараснат с 33% до ...

......... Това означава, че към 2022 година глобалният пазар на киберсигурност ще достигне 134 млрд. долара. Според анализаторите, около 70% от общите разходи за компютърна сигурност ще се паднат на компаниите от среден размер. Като катализатори на харчовете за ИТ сигурност се очертават цифровата трансформация на бизнеса и интернет на нещата (IoT).