Социалната мрежа Facebook се е сринала в редица страни. Това

Социалната мрежа Facebook се е сринала в редица страни. Това ...

......... проблеми с лентата с новини, 15% твърдят, че изобщо не са имали достъп до мрежата, а 14% не могли да влязат в профилите си. Facebookе една от най-големите социални мрежи в света. Основана е през февруари 2004 г. от 19-годишния тогава американски студент Марк Зукърбърг.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


Spotify изненада мнозина свои потребители, след като от миналата седмица

Spotify изненада мнозина свои потребители, след като от миналата седмица ...

......... че плейлистите не са случайно създадени, а са подбирани много внимателно, включително с помощ от животински психолози. Услугата, която вече има над 113 милиона абонати, предлага плейлисти не само за кучета, но и за много различни животни. Към момента в Spotify има плейлисти за котки и дори игуани и птици.


Бъдещите мрежи ще поддържат скорост от 100 гигабита в секунда6G

Бъдещите мрежи ще поддържат скорост от 100 гигабита в секунда6G ...

......... В допълнение, телекомът говори за по-надеждни връзки, в сравнение с всички мрежи от предишни поколения. още по темата Японският оператор очаква в бъдеще телекомуникационната индустрия да премине към използване на ултрависоки честоти – повече от 100 GHz. NTT DoCoMo планира да комерсиализира мобилните мрежи от шесто поколение през 2030 година.


Едно от най-често прилаганите разбирания за криптовалутите в умните градове

Едно от най-често прилаганите разбирания за криптовалутите в умните градове ...

......... подизпълнители. И макар че градоустройствениците и свързаните с тях специалисти не са сигурни за точните начини, по които ще се внедряват криптовалутите и блокчейн в интелигентните градове на новото време, всички те усилено мислят за това, което се задава на хоризонта. Има впечатляващ набор от идеи, които могат да се реализират.


Новите чипове с тактова честота 1,5GHz ще поддържат DDR4-2400Процесорите Elbrus

Новите чипове с тактова честота 1,5GHz ще поддържат DDR4-2400Процесорите Elbrus ...

......... броя на операциите на такт от 25 до 48. още по темата Пиковата производителност на Elbrus-8SV е повече от два пъти по-висока от тази на неговия предшественик, или 576 GFLOPS спрямо 250 GLOPS при изчисления с единична точност. Серийното производство на Елбрус-8SV ще започне през втората половина на 2020 г.


Очаква се новите мерки да влязат в сила в близко

Очаква се новите мерки да влязат в сила в близко ...

......... Според агенцията, ще бъдат разширени ограниченията за стандартни чипове за мобилни телефони, произведени в чужбина с използване на технологии, софтуер или компоненти с американски произход. По-строгите санкции могат да застрашат производството на някои от най-важните продукти на Huawei, предупреждават наблюдателите. От компанията все още не са коментирали предстоящото затягане на ограниченията.Те ще могат да създават приложения за четириногия робот SpotЧетириногият

Те ще могат да създават приложения за четириногия робот SpotЧетириногият ...

......... наречено Actuate, ще се проведе на 12-13 май в Бостън, Масачузетс, и се планира да стане като ежегодно. Очаква се конференцията да обедини доставчици на сензори за Spot, разработчици на софтуер и крайни потребители. Те ще могат да се похвалят с постижения, да говорят за плановете си и да споделят опит. 


Когато стане готова, ракетата на Firefly, наречена Alpha, ще бъде

Когато стане готова, ракетата на Firefly, наречена Alpha, ще бъде ...

......... от специално разработен за целта самолет, наречен Cosmic Girl.Премиерният старт на разработената от Virgin ракета-носител LaucherOne също е насрочен за първата половина на тази година.Когато бъде готова, тя ще може да изпраща сателити с тегло до 500 кг. в слънчево-синхронизирана орбита на цена от порядъка на 10-12 млн. щатски долара.


Intel подготвя по-компактно, 10-пиново решение под името ATX12VOКомпютърните захранвания скоро

Intel подготвя по-компактно, 10-пиново решение под името ATX12VOКомпютърните захранвания скоро ...

......... извършва преобразуване към други напрежения. В допълнение, конекторът ще стане 10-пинов, което ще го направи много по-компактен. Първоначално производителите на компютри ще внедрят конектора ATX12VO, а компонентите за асемблиране ще продължат да използват стария 25-пинов конектор за известно време. Пълният преход към новия стандарт очевидно ще отнеме повече от една година.


Това миниатюрно устройство за развлечение се сгъва до размерите на

Това миниатюрно устройство за развлечение се сгъва до размерите на ...

......... купите сгъваемия микро-дрон тук: S9 Micro Foldable RC Drone без камера – на цена от $16,40 без камера (плюс $0,97 за доставка); S9 Micro Foldable RC Drone с 0,3MP камера – на цена от $29,30 (плюс $1,33 за доставка). В комплекта са включени още батерия, трансмитер, USB кабел, 4 резервни витла и отвертка.


Има 3 области, в които уменията днес ще ни направят

Има 3 области, в които уменията днес ще ни направят ...

......... Ползите за обучаемия в такава форма е, че образованието, което получава, е отвсякъде по света. "Сега обучаемият в България може да ползва ресурси от цял свят. Може да се получи нишово образование", каза той. Какво още каза Намит Ядав вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!По публикацията работи: Боряна ПавловаУниверситети, предприятия и общини ще започнат да създават свои собствени

Университети, предприятия и общини ще започнат да създават свои собствени ...

......... клетъчно оборудване вече изграждат съоръжения и тестват подобни частни мрежи във фабрики и офиси. Навярно тази промяна ще се случи постепенно в рамките на следващите 10 години, прогнозират специалистите от IEEE Spectrum. Разбира се, Wi-Fi няма да изчезне изцяло. Но малките клетъчни мрежи навярно ще заемат своето място в ежедневието ни.


Браузърът остава, но Microsoft препоръчва новия Edge на база ChromiumВетеранът

Браузърът остава, но Microsoft препоръчва новия Edge на база ChromiumВетеранът ...

......... се актуализират, за да поддържат съвместимост, но Microsoft препоръчва Edge на база Chromium. Както при Windows 7, ако инсталирате новия Edge, той ще се превърне в браузър по подразбиране, замествайки стария Edge. В същото време Internet Explorer ще продължи да получава актуализации на сигурността, докато и самата операционна система се поддържа.


Бързо навлизат технологии като виртуални асистенти и чат ботовеРолята на

Бързо навлизат технологии като виртуални асистенти и чат ботовеРолята на ...

......... увреждания, намалява текучеството на служители, а производителността на труда и рентабилността растат, отбелязва в доклада си Gartner. Експертната прогноза сочи, че до 2023 г. броят на заетите хора с увреждания ще се утрои, тъй като AI и свързаните с него технологии ще помогнат за намаляване на бариерите пред тази категория работници.


Съоръжението в провинция Гуиджоу ще търси и изучава т.нар. пулсари500-метровият

Съоръжението в провинция Гуиджоу ще търси и изучава т.нар. пулсари500-метровият ...

......... които могат да идват от извънземни цивилизации”, коментира Джу Мин, директор на отдела за научни наблюдения и данни в Центъра за операции и технологии на FAST. По неговите думи, това обаче е огромна работа, тъй като повечето от сигналите, които центърът получава – по-точно 99% от тях – са различни шумове. 


Потребителите на LinkedIn в България растат с 10-15% на година.

Потребителите на LinkedIn в България растат с 10-15% на година. ...

......... изостане от останалите платформи. През миналата година те разбиха консерватизма и приложиха нови функционалности като бутони за реакция, които са доста различни от тези във Facebook". Кръстев сподели щастието си от факта, че платформата е върнала сегмента със събитията.Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУКПо публикацията работи: Ния ХристоваТе могат да се използват повторно в домове и вятърни

Те могат да се използват повторно в домове и вятърни ...

......... повторно огромен брой батерии, инсталирани в електрически превозни средства в цяла Европа. Въпреки че употребяваните батерии не са достатъчно добри, за да отговорят на изискванията за инсталиране в електрически превозни средства, те могат да бъдат използвани за други цели – например, за съхранение на електроенергия в домове или във вятърни паркове.


Компанията вече тества новото приложение PowerLauncherПотребителите на Windows 10 могат

Компанията вече тества новото приложение PowerLauncherПотребителите на Windows 10 могат ...

......... излезе като част от актуализиран PowerToys, а не отделно. Новото приложение ще бъде достъпно само за Windows 10 и ще работи подобно на системното приложение Spotlight в macOS. В бъдеще то може да замени не само лентата за търсене в панела със задачи, но и системната функция за търсене в Explorer.


Полухуманоид в женска форма ще излети в орбита още тази

Полухуманоид в женска форма ще излети в орбита още тази ...

......... аз съм Виом Митра, първият прототип на полухуманоид”. Роботът се нарича полухуманоид, защото няма крака, поясни Сам Дейал, специалист от космическата агенция на Индия. Виом Митра може да се огъва само настрани и напред. Роботът ще провежда определени експерименти и винаги ще поддържа връзка с командния център ISRO, уточняват от агенцията.


Вграденият GPU демонстрира обещаващи резултати в GeekbenchIntel показа за първи

Вграденият GPU демонстрира обещаващи резултати в GeekbenchIntel показа за първи ...

......... като се има предвид, че сравняваният с него процесор Core i7-1065G7 има базова честота от 1,3GHz. Що се отнася до графиката, резултатът (OpenCL Score) от 12 444 точки е на нивото на сравнително свежия мобилен Radeon Pro 555X. Между другото, дискретната графична карта Intel DG1 ще има същите 96 изпълнителни блока.


През настоящата година сумата ще бъде в размер на 800

През настоящата година сумата ще бъде в размер на 800 ...

......... стане 50 долара на компютър, а през 2022 г. – 100 долара! Компанията многократно подсещаше потребителите на Windows 7 – както редовите, така и корпоративните – да обновят системите си до актуалната версия Windows 10, предвид изтичащия срок за поддръжка. И в момента на компютрите с Windows 7 излизат подобни известия.


Приходите на компанията от Купертино ще продължат да нарастват, дори

Приходите на компанията от Купертино ще продължат да нарастват, дори ...

......... че през 2019 г. приходите на Apple от услуги възлизат на около 46,3 милиарда долара, което представлява почти 18% от общите постъпления на компанията. В резултат на очаквания сериозен ръст, годишните приходи от услуги на ИТ гиганта от Купертино ще надхвърлят 100 милиарда долара в края на разглеждания от анализаторите период.


Късно снощи завърши Webit Davos 2020. Сред регистрираните гости бяха

Късно снощи завърши Webit Davos 2020. Сред регистрираните гости бяха ...

......... - в Испания (Webit.Fetsival) на 17-20 юни и в България (Webit.Balkans) на 1-2 октомври. Сред присъстващите гости бяха и двама български предприемачи - основателят на най-бързо-развиващата се технологична компания в ЦИЕ -Булпрос Ивайло Славов и основателят на най-успешния български блокчейн проект с пазарна капитализация 50 милиона щ.д - Никола Стоянов.


Новата функция следи разпространението на заразата в реално времеСмартфоните Xiaomi

Новата функция следи разпространението на заразата в реално времеСмартфоните Xiaomi ...

......... реално време или да изберат съответната икона в отделно меню, което се извиква с прокарване на пръст вдясно на екрана. Коронавирусът 2019-nCoV беше засечен за първи път в Китай – в град Ухан, провинция Хубей. Но заразата вече се разпространява и в други държави, включително Южна Корея, САЩ, Япония и Австралия.


Съчетава скоростта на DRAM и енергийната независимост на NANDБритански учени

Съчетава скоростта на DRAM и енергийната независимост на NANDБритански учени ...

......... DRAM – в рамките на 10 наносекунди. В момента учените се занимават с проектиране на ULTRARAM масиви и прехвърляне на решението върху силиций. Започнал е и етапът на проектиране на логически възли за запис и четене на данни от клетките. Учените са регистрирали и запазена марка, за да обозначат новата памет.


Бъдещата система ще има размерите на десктоп устройствоЕкипът на Института

Бъдещата система ще има размерите на десктоп устройствоЕкипът на Института ...

......... умрели животни и хора. Успехът на проекта зависи от това дали учените ще съумеят да кодират и декодират стотици терабайти данни на ден при разходи, които са 100 пъти по-малки от разходите при запис на сегашните носители за съхранение. Разработчиците са убедени, че няма обещаваща алтернатива на ДНК записа на данни.


Разходите тази година ще нараснат с 2,5% спрямо миналатаТелеком секторът

Разходите тази година ще нараснат с 2,5% спрямо миналатаТелеком секторът ...

......... избора на продукти през тази година са иновациите, производителността и премиум характеристиките, които осигуряват висококачествено потребителско изживяване, коментират от GfK. В допълнение, потребителите инвестират в удобство и здравословен начин на живот. Това ще подкрепи високата динамика в търсенето на малки домакински уреди както на развитите, така и на развиващите се пазари.


Компактен и икономичен, напълно безшумен, с 4-ядрен процесорCHUWI GBox Pro

Компактен и икономичен, напълно безшумен, с 4-ядрен процесорCHUWI GBox Pro ...

......... се управлява дистанционно. CHUWI GBox Pro може да се монтира и на гърба на монитора Можете да купите този функционален мини РС тук: CHUWI GBox Pro – на цена от $158,99 с купон за отстъпка GBCNGBOXPRO1, в конфигурация с 4GB LPDDR4 и 64GB eMMC, в черен цвят, и безплатна доставка до България.


LG Electronics (LG) спечели рекорден брой награди от експерти в

LG Electronics (LG) спечели рекорден брой награди от експерти в ...

......... ChoiceNewsweek: Best of CES 2020LG Proactive Customer CareUSA Today/Reviewed.com CES Editors’ Choice Awards: Editor’s ChoiceLG G8X ThinQ with Dual ScreenCES 2020 Innovation Award За повече информация относно наградите и отличията на LG на CES 2020, както и за допълнителна информация за продуктите на LG, представени на CES, моля посетете www.LGnewsroom.com.


Сатя Надела насочи компанията в различна посока, откакто преди шест

Сатя Надела насочи компанията в различна посока, откакто преди шест ...

......... в миналото, особено ако визията на Сатя Надела се сбъдне. „Без съмнение правим много с поглед към следващата основна платформа”, подчертава мениджърът. „Но в същото време не казваме, че нашите усилия ще доведат до това, че всички устройства с iOS, Android и Windows внезапно ще се присъединят към тази нова платформа”.


Елена Кирилова е водеща на технологичното предаване UpDate по Bloomberg

Елена Кирилова е водеща на технологичното предаване UpDate по Bloomberg ...

......... започне да мисли повече за тоновете електронен отпадък, които произвежда. Иска ми се да имаме все по-малко поводи да говорим за “гробищата за джаджи”, но и за потапяните в океана стари автомобилни гуми, както и защо е важно да се рециклира. Цялото интервю четете в Webcafe.bg тук.По публикацията работи: Боряна Павлова


Екипажът ще „вижда през бронята” какво се случва наоколоБританският танк

Екипажът ще „вижда през бронята” какво се случва наоколоБританският танк ...

......... наоколо – а това от съществено значение при бой в градски условия. В допълнение, Streetfighter II има модифицирани отсеци за снарядите и нова комуникационна система. Танкът е оборудван още с 60-мм миномет и дистанционно управляван модул с тежка картечница, наред със стандартната 7,62-мм картечница. Прави впечатление и камуфлажният му външен вид. 


Пазарът в САЩ остава на втори план за китайската компанияОсвен

Пазарът в САЩ остава на втори план за китайската компанияОсвен ...

......... че продажбите на е-скутери са се увеличили с 90% в региона през последната година. На въпрос дали Xiaomi планира да представи 5G смартфони в САЩ, Чу Шоу Джи казва, че американските фенове вероятно ще трябва да изчакат, потвърждавайки по този начин, че приоритетни в стратегията на компанията са Китай и Европа.


Устройството се предлага в комплект с компактна външна батерия ttec

Устройството се предлага в комплект с компактна външна батерия ttec ...

......... e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.


Това твърдят източници от тайванската хей-тек индустрияДесктоп процесорите на Intel

Това твърдят източници от тайванската хей-тек индустрияДесктоп процесорите на Intel ...

......... в ценовата си политика. Тогава компанията намали цените на процесорите Core от девето поколение, макар и само на моделите без интегрирана графика. Същевременно конкурентът AMD продължава да набира скорост с трето поколение Ryzen процесори, изготвяни по по-тънки технологични норми. На някои пазари чиповете на AMD вече заемат по-голям процент от продажбите.


От нея ще се възползват клиенти от финансите и медицинатаКвантовата

От нея ще се възползват клиенти от финансите и медицинатаКвантовата ...

......... с квантова криптография. Компанията разработи също метод за предаване на квантово-криптирани данни по съществуващите оптични мрежи, като успя да преодолее ограничението от 100 км. Според анализатори, до 2025 г. световният пазар за квантова криптография ще надвиши 5 милиарда долара. Toshiba възнамерява да заеме значителен дял от пазара, измерван с двуцифрен процент.


Те са част от проекта на компанията, наречен „Цифрово благополучие”Хартиен

Те са част от проекта на компанията, наречен „Цифрово благополучие”Хартиен ...

......... с него хората могат да използват основни функции на устройството, например да извършват обаждания, ако е необходимо. Засега такъв „плик” може да се направи само за смартфони Pixel 3a. Останалите две приложения – Activity Bubbles и Screen Stopwatch – представляват живи тапети за проследяване на активността на смартфона през целия ден. 


Защитава нашите съобщения, преди да ги изпратим в интернетParanoia Text

Защитава нашите съобщения, преди да ги изпратим в интернетParanoia Text ...

......... и ясни опции, Paranoia Text Encryption улеснява превръщането на нашите текстове и съобщения в нечетливи поредици от букви и символи, които могат да бъдат декриптирани само с правилната парола. Приложението е подходящо за използване в различни ситуации, като защитава поверителността ни – например, при общуване чрез месинджъри. Даунлоуд: Paranoia Text Encryption


Демонстрацията на ADVA в Испания е част от проекта 5G-PictureТехнологиите

Демонстрацията на ADVA в Испания е част от проекта 5G-PictureТехнологиите ...

......... демонстрацията са свързани три железопътни станции в Барселона от ADVA в партньорство с Blu Wireless Technology, CNIT, COMSA Industrial и местния жп оператор и управител на инфраструктурата Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Решението е изградено в рамките на проекта 5G-Picture, който е част от европейската програма „Хоризонт 2020”.


Живеем в ера на дигитализация. Тя е фактор в почти

Живеем в ера на дигитализация. Тя е фактор в почти ...

......... същите бързи темпове. От една страна любопитството ще тласка иноваторите да търсят нови технологични решения, които да се въвеждат в ежедневието. От друга - желанието на потребителите да получават и правят повече и то в рамките на секунда, ще подхранва цялостния процес по развитие на технологиите в глобален мащаб.  


Новата технология ще позволи лесно пазаруване в магазините Amazon GoКлиентите

Новата технология ще позволи лесно пазаруване в магазините Amazon GoКлиентите ...

......... с компании като Visa, JPMorgan Chase, Wells Fargo и Synchrony Financial. Експертите казват, че ако внедри системата за плащане с длан, Amazon ще може да разчита на огромна база от клиенти за магазините Amazon Go. Преди да пусне системата обаче компанията трябва да докаже на регулаторите, че тя е напълно безопасна.


Изобретението на швейцарски учени има потенциал значително да намали консумацията

Изобретението на швейцарски учени има потенциал значително да намали консумацията ...

......... QLED светодиодите могат да се произвеждат в един цикъл, а това обещава по-евтино производство. Също така, поради многослойното подреждане на излъчващите слоеве, е възможно да се повиши осветеността на конвенционалните светодиоди, но това ще изисква увеличаване и на производствените цикли. Обикновените светодиоди ще станат по-ярки, но ще са и по-скъпи.


Популярната платформа решение от тип

Популярната платформа решение от тип "всичко в едно" за собствен ...

......... е детска игра, а OpenLiteSpeed кара сайта да лети, тъй като е най-бързият уеб сървър в света. Ако имате няколко сайта на сървъра, за които имате нужда от различна PHP версия, PHP version manager-a в SPanel ви дава възможност да изберете коя версия желаете да ползвате само с един клик.


Технологии Хората ще могат да плащат в магазините чрез дланта

Технологии Хората ще могат да плащат в магазините чрез дланта ...

......... по неофициални данни и слухове. Безос иска Amazon да стане изцяло екологична компания ИТ гигантите в спор кой е по-лош с данните на хората  Instagram Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев длан длани ръце Amazon платежна система магазини


Разработката на Toshiba е изключително ефективна в анализа на данниНов

Разработката на Toshiba е изключително ефективна в анализа на данниНов ...

......... не само във финансовия сектор, но и сфери като логистиката и дори в медицината. още по темата Toshiba все още не е разкрила всички подробности за системата, но от японската компания обещават реалните тестове да започнат през март 2021 г. Теоретична информация за алгоритъма се появи по-рано в специализирани медии.


Правителството формира експертен съвет с участието на бизнесаЯпония иска да

Правителството формира експертен съвет с участието на бизнесаЯпония иска да ...

......... канал NHK, за да изпревари останалите страни в мрежите от шесто поколение, правителството на Япония е одобрило експертен съвет, чиято задача е да подготви прехода към 6G. Съветът ще включва представители на частния бизнес и технически експерти. По-конкретни планове и срокове за внедряване на новите мрежи все още не са обявени.


Френският президент Еманюел Макрон заяви, че е имал

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че е имал "чудесен разговор" ...

......... за икономическо сътрудничество и развитие. Франция реши през юли да въведе 3-процентов налог върху приходите от услуги в цифровата сфера, които реализират компании с общи приходи от над 25 милиона евро във Франция и над 750 милиона на световно равнище. Вашингтон заплаши да наложи в отговор мита на френски продукти.


Технологията трябва да се развива отговорно, казва Сундар ПичайНовите технологии

Технологията трябва да се развива отговорно, казва Сундар ПичайНовите технологии ...

......... Пичай казва, че компании като Google не могат просто сами да създават нови технологии и да решават как да бъдат използвани. Важно е новите технологии да са достъпни за всички и да се използват за добро, а това изисква сътрудничество между държавите и общи стандарти по целия свят, казва мениджърът.


Наградиха мениджъра за 40-годишния принос на компанията в странатаТим Кук

Наградиха мениджъра за 40-годишния принос на компанията в странатаТим Кук ...

......... света”, каза още Тим Кук. Според експертите на Европейската комисия, за период от 10 години Apple си е спестила данъци в размер на около 13 млрд. долара, ползвайки неправомерни облекчения от правителството на Ирландия, откъдето компанията води европейските си операции. След антимонополното разследване Apple започна да изплаща част от тази сума.


Дисплеят на устройството има плътност от 14 000 пиксела на

Дисплеят на устройството има плътност от 14 000 пиксела на ...

......... радиочестотен интерфейс и сензори за проследяване на движението на очите и стабилизиране на изображението. Според Mojo Vision, интелигентните контактни лещи могат да се използват в различни ситуации – както от обикновените потребители, така и в бизнеса. В допълнение, компанията планира да разработи опция, предназначена да помогне на хора със слабо зрение.


Изпълнителният директор на Alphabet, която притежава гиганта Google, призова за

Изпълнителният директор на Alphabet, която притежава гиганта Google, призова за ...

......... предимствата, които ни дава изкуствения интелект и рисковете, които носи, особено с все по-голямото му навлизане в живота ни", заяви Аксенте. Google формира свой борд за етика, който трябваше да разсъждава по теми като тази, но го закри само две седмици по-късно поради противоречия кой трябва да участва в него.


В съд във Ванкувър беше дадено началото на делото срещу

В съд във Ванкувър беше дадено началото на делото срещу ...

......... Сега Трюдо разчита на американците да помогнат за решаване на кризата. Според местни медии, той е призовал Доналд Тръмп да не подписва търговската сделка на САЩ с Китай, докато не бъде решен въпроса с Мън Ванчжоу и двамата арестувани канадци в Китай. Въпреки това, Тръмп подписа първата част от търговското споразумение.


Предоставя 5,5-инчов FHD+ екран, 4GB RAM и 64GB флаш сториджSharp

Предоставя 5,5-инчов FHD+ екран, 4GB RAM и 64GB флаш сториджSharp ...

......... става през удобен реверсивен порт Type-C, налични са още Bluetooth, Wi-Fi, NFC, GPS и Glonass модули. Можете да купите глобалната версия на смартфона тук: Sharp Aquos C10 (S2) – на цена от $99,69 с безплатна доставка от склад в Латвия, в конфигурация с 4GB RAM, 64GB флаш памет и черен цвят.


Европейският съюз няма да забрани изрично Huawei или други доставчици

Европейският съюз няма да забрани изрично Huawei или други доставчици ...

......... съгласиха да използват само надеждни коммпании за инфраструктурата, която е от решаващо значение за националната сигурност, и обещаха да разгледат законите на родината на доставчиците, преди да купуват продуктите им. ЕС обаче е ограничен в това, което може да каже на своите държави членки да правят.По публикацията работи: Нели Христова


По неговите сметки, към 2050 г. на Червената планета ще

По неговите сметки, към 2050 г. на Червената планета ще ...

......... всяка година, като до средата на века броят на заселниците на Червената планета може да достигне 1 милион. Но дори мечтите на Илон Мъск да станат технически възможни за реализиране, остава под въпрос дали ще се намерят толкова много желаещи да се преселят на Марс, рискувайки завинаги комфорта си на Земята.


На тази категория системи се падат над 50% от разходите

На тази категория системи се падат над 50% от разходите ...

......... списъка с водещи разработчици на софтуер за индустрията анализаторите посочват ​не само гиганти като Oracle, Salesforce и SAP, но и компании с богат производствен опит като ABB, GE и Honeywell. Списъкът включва също Dassault Systèmes и Siemens, както и стартиращите компании Katana и Archdesk, които си сътрудничат с по-малки производители.


Компанията е в много сложна ситуация, смятат от CCS InsightHuawei

Компанията е в много сложна ситуация, смятат от CCS InsightHuawei ...

......... в много сложна ситуация. Честно казано, докато са в черния списък, мисля, че трудностите ще продължат… Силно се съмнявам, че Huawei ще може да се сдобие с повечето от необходимите приложения”, казва експертът, но добавя, че компанията няма друг избор и ще продължи своята глобална кампания за привличане на разработчици.


Корейската компания ще вложи 500 млн. долара в предприятиетоSamsung ще

Корейската компания ще вложи 500 млн. долара в предприятиетоSamsung ще ...

......... темата Не се съобщава кога Samsung планира да завърши строителството на новото предприятие, но според информациите към момента първите производствени линии трябва да заработят още тази година. В последните години Индия привлича все повече инвестиции от големи световни корпорации. Според пазарните наблюдатели, страната се очертава като следващата голяма „фабрика за електроника”.


Продуктът осигурява интелигентна виртуализация на даннитеНов продукт, създаден от български

Продуктът осигурява интелигентна виртуализация на даннитеНов продукт, създаден от български ...

......... големи данни”, разказа Димитър Манев, DevOps Lead в софийския екип на AtScale. Компанията е привлякла 30 разработчици у нас, като е амбицирана да удвои екипа до края на 2020 г. За три години след отваряне на софийския си офис AtScale ще инвестира в него 25 млн. долара, подчертаха от американската фирма.


Група от известни интернет пионери възнамерява да блокира продажбата на

Група от известни интернет пионери възнамерява да блокира продажбата на ...

......... има 30 дни, считано от 30 декември, да одобри сделката с Ethos, да я откаже или да поиска допълнителна информация, споделя вицепрезидентът й Сайръс Намази. И допълва, че интернет корпорацията не е изисквала публично представяне на сделката, но ще се консултира с борда на директорите, преди да вземе окончателно решение.


12 Очаква се премиерният пилотиран полет с капсулата Crew Dragon

12 Очаква се премиерният пилотиран полет с капсулата Crew Dragon ...

......... NASA от години.Само за сравнение: първоначалната субсидия за Boeing по линия на програмата за комерсиални пилотирани космически полети е 4.2 млрд. долара, а за SpaceX – само 2.6 млрд.Boeing също така ежегодно получават милиарди долари за конструирането на "лунната" свръхтежка ракета SLS, въпреки че нейното завършване се бави с години.


Въпреки че сертификатите изискват немалко време и пари, повечето ИТ

Въпреки че сертификатите изискват немалко време и пари, повечето ИТ ...

......... на киберсигурността – въз основа на броя на издадените сертификати CISSP, CISA, CISM и CRISC в глобален мащаб. С увеличаване на броя на пробивите в киберсигурността през 2019 г. и предвид нарастващия обхват на зловредния софтуер и рансъмуеър атаките, сертификатите за киберсигурност са необходимо и ценно вложение в собствените умения.


Японската компания планира да произвежда футуристичните возилаЕлектрическият самолет Joby Aviation

Японската компания планира да произвежда футуристичните возилаЕлектрическият самолет Joby Aviation ...

......... зареждане. Според компанията, летящото такси ще бъде 100 пъти по-тихо от конвенционалния самолет по време на излитане и кацане и почти безшумно при полет. Според официалното съобщение, в рамките на партньорството Toyota ще се заеме и с производството на самолета, като освен това ще помогне на Joby в контрола на качеството.


Готово ли е обществото за автономни автомобили? Как ще се

Готово ли е обществото за автономни автомобили? Как ще се ...

......... институциите и администрацията. Събитието се осъществява с подкрепата на Allterco Robotics, Europroperty – Sofia Office Center, Национална асоциация на строителните предприемачи (НАСП). Институционални партньори: Българска стартъп асоциация, Българска фасилити мениджмънт асоциация, FIABCI. Медийни партньори: Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, Imoti.net, Градът медия груп, Kaldata.com  По публикацията работи: Боряна Павлова


Остава отворен единствено въпросът за дълготрайността на UK III-VБританска разработка

Остава отворен единствено въпросът за дълготрайността на UK III-VБританска разработка ...

......... се презаписва периодично. Единственият въпрос, който засега няма отговор, е дълготрайността на новата памет. Ако UK III-V издържа на голям брой презаписи, тя може да замени DRAM и NAND в компютрите и мобилните устройства на бъдещето – те ще се включват моментално и ще консумират значително по-малко енергия от сегашните устройства.


Ракетната компания на Илон Мъск SpaceX премина решаващ тест за

Ракетната компания на Илон Мъск SpaceX премина решаващ тест за ...

......... програмата закъсня с над две години от първоначалния график. През декември Starliner на Boeing не успя да се свърже със станцията поради проблем със софтуера за синхронизиране на мисията. Базираната в Чикаго компания и НАСА провеждат разследвания и агенцията ще реши дали Boeing трябва да извърши втори полет без екипаж.


Тенденцията ще се запази и в следващите години, сочи прогнозаНад

Тенденцията ще се запази и в следващите години, сочи прогнозаНад ...

......... на нови смартфони и прогнозата за минимален растеж през следващите години. Някои производители сами стимулират продажбите на употребявани смартфони, предлагайки фабрично възстановени апарати. В близките години ще започне преход от 4G към по-модерните 5G устройства. Този процес обаче ще бъде постепенен, тъй като 5G мрежите все още не са широко разпространени.


Гумите с дизайн „пчелна пита” поемат ударите и осигуряват гладко

Гумите с дизайн „пчелна пита” поемат ударите и осигуряват гладко ...

......... можете да контролирате скутера безжично, през Bluetooth интерфейс. Kugoo ES2 тежи само 16 кг и може да вози хора с тегло до 100 кг Можете да купите електрическия скутер тук: Kugoo ES2 – на цена от €283,99 с купон за отстъпка GKB220S, с безплатна доставка, освободена от мито, и осигурен европейски сервиз.


Акциите на компанията преодоляха бариерата от 50 долараЗа четири години

Акциите на компанията преодоляха бариерата от 50 долараЗа четири години ...

......... търговия затвори на нива около 50,93 долара. Този резултат е особено впечатляващ, като се има предвид, че през 2015 г. една акция на AMD струваше около 2 долара и дори по-малко. Д-р Лиза Су пое компанията през 2014 г. и успя да повиши стойността й с 2500% за последните четири години.


Европейският парламент обсъжда възможността за налагане на USB Type-C като

Европейският парламент обсъжда възможността за налагане на USB Type-C като ...

......... в моделите iPad от 2019, но смартфоните й все още са с Lightning интерфейс. Ако регулацията бъде приета устройствата на Apple в Европа ще трябва да получат друг начин за зареждане - компанията може да приеме USB-C или пък да премахне всички портове и кабели и заложи на безжична технология.