3D-принтирането не е чужда на автомобилната промишленост, но до момента

3D-принтирането не е чужда на автомобилната промишленост, но до момента ...

......... европейски поръчки за LSEV – 5000 от Poste Italiane, а 2000 от лизинговата компания ARVAL. От техническата част се знае много малко. Автомобилът ще струва около 8000 евро, батерията му ще гарантира пробег максимум 150 км и ще може да развива до 70 км/ч. Президентският „Кортеж” на Путин е готов


14,3% ръст е регистриран в страните от Централна и Източна

14,3% ръст е регистриран в страните от Централна и Източна ...

......... бизнес сегмента, отбелязва IDC. още по темата Трите водещи доставчика на РС в региона EMEA – HP, Lenovo и Dell – контролират заедно 63,6% от пазара. Година по-рано сумарният им дял възлизаше на 58,3% от общия обем на продажбите. И трите компании бележат ръст в продажбите и пазарния си дял.


Популярното мобилно приложение за текстови съобщения

Популярното мобилно приложение за текстови съобщения "Уотсап" (WhatsApp), което е ...

......... мрежа. В противен случай не получават напълно персонализирана версия на социалната мрежа.Сред другите обявени промени от "Уотсап" е и тази, че потребителите ще могат да свалят обобщение за съхраняваните за тях данни, като например модела и марката на използваното от тях устройство, контактите и групите им и всякакви блокирани номера.


Популярното мобилно приложение за текстови съобщения

Популярното мобилно приложение за текстови съобщения "Уотсап", собственост на Фейсбук, ...

......... безпокойство изобщо за начина, по който компанията управлява потребителските данни. Сред другите обявени днес промени от "Уотсап" е и тази, че потребителите ще могат да свалят обобщение за съхраняваните за тях данни, като например модела и марката на използваното от тях устройство, контактите и групите им и всякакви блокирани номера.


Българинът е привързан към домакинските си електроуреди, показват наблюдения на

Българинът е привързан към домакинските си електроуреди, показват наблюдения на ...

......... българско домакинство мие със съдомиялна машина вместо на ръка, могат да се реализират над 80 милиарда литра икономии на вода, и около милиард и половина кВч (киловат часа) икономии на електроенергия годишно, добави тя.   Организацията доскоро беше позната у нас като Сдружение на производителите на електродомакински уреди СЕСЕД България.


Една парола дава достъп до всичките ви тайни, данни, близки

Една парола дава достъп до всичките ви тайни, данни, близки ...

......... И най-важното - задължение да уведомят обществото. А не като Yahoo, които години наред криха, че хакери са откраднали 500 милиона пароли на потребители, които още се продават в т.нар. тъмен интернет. А както вече знаете, обикновено една парола дава достъп до всичките ви тайни, данни, близки хора и пари.Американското министерство на отбраната планира за консолидира програмите за създаване

Американското министерство на отбраната планира за консолидира програмите за създаване ...

......... свръхзвукова ракета. Договорът е за 928 млн. долара, като не е ясно какъв е срокът за завършване на разработката. Програмата се нарича "Хиперзвуково конвенционално ударно оръжие". ВВС на САЩ имат и друга разработка, наречена "Въздушно оръжие за бърза реакция". В нейните рамки се разработват два прототипа, за 258 млн. долара.


Издигането на 30-етажна сграда може да стане само за ден,

Издигането на 30-етажна сграда може да стане само за ден, ...

......... има намерение да представи част от работните си проекти за роботи, в които присъства такъв, който може да пренесе 30 кг тежести при поставянето на таванни панели. Следващото поколение роботи пък ще работи по подове и стени вътре в самите сгради, което е и един от най-сложните процеси от строителството.


Предложението цели да намали пространството, в което терористи и престъпници

Предложението цели да намали пространството, в което терористи и престъпници ...

......... при достъп до обществени услуги в други страни-членки. Ключова цел на eIDAS е да гарантира високи нива на информационна сигурност и иновация. Много от страните в ЕС обаче изостават с въвеждането на регламента. Сред тях е и България, която два пъти стартира и прекратява процедури за национална схема за електронна идентификация.


Японската компания продължава екологичните си инициативиВместо найлонови торбички, ползвайте сгъваема

Японската компания продължава екологичните си инициативиВместо найлонови торбички, ползвайте сгъваема ...

......... Angel и Nordic Swan. „Вярвам, че с малки стъпки може да бъде постигнат голям ефект по отношение на екологията. Ако всички ние, като потребители, започнем да следваме определени принципи, със сигурност ще променим негативната тенденция за експлоатация на природните ни богатства“, коментира Ива Тотева, мениджър „Продажби и маркетинг“ в Brother България.


Създадени са в пъти повече работни места в свързани индустрииПреките

Създадени са в пъти повече работни места в свързани индустрииПреките ...

......... е съществена част от идеята на бранша за кръгово общество – всеки негов член да допринася за кръговата икономика чрез отговорно отношение към ресурсите, включително разделното събиране на отпадъци и тяхното рециклиране. Това ще доведе до по-чиста околна среда за всички и по-малко загуби на материали, убедени са в сектора.Делът на вносната електроника в руските спътници достига 70%, обяви

Делът на вносната електроника в руските спътници достига 70%, обяви ...

......... напредвали с по 10% на година в създаването на руски еквиваленти на вносните части. Преди 4 години тогавашният директор на "Росэлектроника" Андрей Зверев обяви, че през 2017-2018 г. до 90% от всички електронни компоненти в руските спътници ще бъдат родно производство, а през 2019-а ще бъде изстрелян изцяло руски спътник.


Facebook ще даде на потребителите възможност да

Facebook ще даде на потребителите възможност да "обжалват" изтриване на ...

......... подбуждане на насилие, казва Кумиски.Досега потребителите можеха да обжалват изтриването на профили или на страници, но не и на отделни постове.Припомняме, че преди време Facebook цензурира известната картина "Свободата води народа" на Йожен Делакроа заради голота. След това компанията се извини и призна, че е допуснала грешка.   Редактор: Деница Райкова


На автосалона в Пекин, чийто първи пресден е утре, 25

На автосалона в Пекин, чийто първи пресден е утре, 25 ...

......... и цената ще станат ясни следващите няколко дни, когато моделът дебютира. Предполага се, че BJ80 6×6 е концепт към момента, но вероятно ще бъда произвеждан и серийно, та дори и в малка серия. Същата бе съдбата и на супер грозния BJ80 Riot Control от изложението в Гуанджоу през 2016 г.


Harley-Davidson обяви 8 вакантни места за младежи, които да стажуват

Harley-Davidson обяви 8 вакантни места за младежи, които да стажуват ...

......... личните си преживявания и да оценяват машините. В програмата могат да участват студенти на възраст над 18 години, които искат да градят кариера в социалните медии, комуникациите, връзките с обществеността или маркетинга. Кандидатите трябва да изплатят есе, видео-, фото- или друг материал на тема "Свободата" до 11 май 2018 г.


Още от есента на миналата година се спекулира с това,

Още от есента на миналата година се спекулира с това, ...

......... на месец юни по време на форума WWDC 2018. Новият бюджетен iPhone ще наподобява на предшественика си, но ще се лиши от 3.5-милиметровия аудио жак, ще разполага със система за безжично зареждане и най-важното - с процесор A10 Fusion, който ще бъде заимстван от iPhone 7/7 Plus и iPad 2018.Устройства с големи екрани - 5,5-6,0 инча, резолюция минимум FHD,

Устройства с големи екрани - 5,5-6,0 инча, резолюция минимум FHD, ...

......... под управление на Android 7.1. Задвижва се от мощен процесор Qualcomm Snapdragon MSM8976SG с осем изчислителни ядра и графичен блок Adreno 510 GPU, в комбинация с 6GB RAM и 64GB ROM. Задната камера е двойна – 12MP+12MP, а предната е 16MP. Моделът се предлага в момента на цена от $429,99.


Руската Държавна инспекция за безопасност на пътното движение (ГИБДД) предлага

Руската Държавна инспекция за безопасност на пътното движение (ГИБДД) предлага ...

......... директорът на ГИБДД Михаил Черников предлага на първо време с чипове да бъдат снабдени регистрационните номера на държавните автомобили. Според него така ще се подобри работата на системите за контрол на движението по пътищата, а на по-късен етап ще може да се мисли за пълното отпадане на нуждата от табели.


Критикуван заради прекомерно усърдие в някои случаи при премахването на

Критикуван заради прекомерно усърдие в някои случаи при премахването на ...

......... каза Моника Бикърт, вицепрезидент на Фейсбук, отговарящ за продуктовата политика и борбата с тероризма. Фейсбук планира и серия от публични форуми през май и април в различни страни, за да провери какви са резултатите от оповестените правила, каза Мери Де Брий, ръководител на отдела на Фейсбук по политиката на съдържанието.


Американският онлайн гигант

Американският онлайн гигант "Амазон" започна да предлага нова услуга в ...

......... поръчката. Пакетите не трябва да тежат повече от 23 кг, а размерът им да не надвишава 66/53/40 см. Освен това не трябва да струват повече от 1300 долара.Засега услугата ще бъде предлагана в градове като Далас, Лос Анджелис, Атланта и Чикаго, но се очаква скоро да обхване и повече райони.


Популярният ресурс AnTuTu извади нова класация за най-производителните Android смартфони.

Популярният ресурс AnTuTu извади нова класация за най-производителните Android смартфони. ...

......... 835. Десетката се затваря от Nubia Z17, Nubia Z17s и Xiaomi Mi 6, класирани на осмо, девето и десето място, съответно. В класацията обаче не е включен най-новия Huawei P20 Pro, който има всички шансове да изпревари южнокорейските флагмани. Ето и ТОП 10 на най-производителните Android смартфони за месец март.


Крайният срок за записване в десетте категории е 4 септември„Фондация

Крайният срок за записване в десетте категории е 4 септември„Фондация ...

......... уеб средата и да помага за развитие на онлайн пространството. Основана е от Жюстин Томс, Любомир Русанов и Методи Дреновски. Освен конкурса „Сайт на годината“, Фондацията ще организира конкурси, семинари, обучения, образователни кампании и други инициативи за повишаване качеството на уеб съдържанието, популяризиране на добри практики и изграждане на браншови стандарти.


Още преди години американският технологичен концерн Amazon е стартирал тайна

Още преди години американският технологичен концерн Amazon е стартирал тайна ...

......... Amazon Web Services Amazon има най-добрите условия за разработване на успешни роботи - осигурява се последователен хардуерен дизайн. Освен това следва да се има предвид и многократно доказаната готовност на Amazon да субсидира силно собствения си хардуер, пояснява тя. Вижте повече в материала на Bloomberg TV BulgariaПо публикацията работи: Бойчо Попов


Световноизвестният производител на гуми Pirelli пресъздаде своето лого с помощта

Световноизвестният производител на гуми Pirelli пресъздаде своето лого с помощта ...

......... с дължина 80 метра и широчина 18 метра и е изобразено от 41 автомобила от 12 марки. Повечето са състезателни коли от водещи отбори в шампионата Blancpain GT Series, като сред тях са болиди от марките Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Lamborghini, Lexus, McLaren, Mercedes-AMG, Nissan, Porsche и Jaguar.


Младите и образовани хора са най-големият актив на технологичната индустрияКомпаниите

Младите и образовани хора са най-големият актив на технологичната индустрияКомпаниите ...

......... създаване на учебната програма по предмети, свързани с информационните и комуникационни технологии“, разказа Шопов пред международната аудитория на форума. Той даде пример и с образователната организация ERP Academy, която успя да обедини множество водещи компании от сегмента на бизнес софтуера и да реализира редица успешни образователни инициативи, съвместно с различни университети.


Очаква се нарастване на институционалното участи в този бизнесБанките изследват

Очаква се нарастване на институционалното участи в този бизнесБанките изследват ...

......... силно рискови и предполагат измами. Банките изследват интереса на клиентите и няколко хедж фонда вече са се опитали да търгуват с виртуални валути. Големите сривове в цените на криптовалутите през миналата година обаче подтикнаха критиците да предупредят отново, че този пазар е „балон“ и инвеститорите трябва да стоят настрана от него.


За първи път тази пролет (27-29 април) в страната ни

За първи път тази пролет (27-29 април) в страната ни ...

......... показан в една от залите на РКИЦ. Сред ключовите събития на фестивала ще бъде хакатонът «Технотрон», в хода на който руските и български студенти ще проверят кой е по-добър в инженерните умения: отборите ще сглобяват учебни и състезателни безпилотни дронове и ще изпитват тяхната скорост и маневреност на специална писта.


Умният помощник на човека ще използва гласов софтуер AlexaСъздаването на

Умният помощник на човека ще използва гласов софтуер AlexaСъздаването на ...

......... през 2019 г. Все още обаче от Amazon няма официално поет ангажимент за срока на пускане и цената на умното устройство. Към момента липсва подробна информация за функциите и предназначението на робота, освен че Vesta ще следва своя стопанин в помещенията, в които няма смарт колонки Echo с гласов помощник Alexa.


Публични онлайн услуги разчитат на семантичната база GraphDBВнедряването на GraphDB

Публични онлайн услуги разчитат на семантичната база GraphDBВнедряването на GraphDB ...

......... създадени от трети страни. Семантичната база GraphDB е сред най-популярните в света и освен от британския парламент се използва и от други британски институции, големи медии, издателства и компании. Неотдавна Онтотекст представи официално версия 8.5 на GraphDB, която въвежда редица подобрения и улеснява още повече работата с големи масиви от данни.


Компанията съчетава гласовия помощник с невронните мрежи и AIСкоро персоналните

Компанията съчетава гласовия помощник с невронните мрежи и AIСкоро персоналните ...

......... от научно-фантастичните филми, признават от компанията. Анализаторите прогнозират, че в бъдеще виртуалните асистенти ще могат да разпознават настроенията на хората и да дават по-персонализирани отговори на основата на анализ на информацията. Към 2022 г. персоналните устройства ще знаят за вашето емоционално състояние повече, отколкото членовете на семейството ви, казват от Gartner.


Ако икономиката на България расте през последите години с по

Ако икономиката на България расте през последите години с по ...

......... Варна.Бурното развитие на индустрията постави България сред лидерите в този вид бизнес. Още през 2015 г. проучване на Cushman & Wakefield постави страната ни в челната тройка по атрактивност в сектора. Като основна причина се посочват високообразованите специалисти и високото ниво на владеене на чужди езици.По публикацията работи: Златко Желев


Само за първите три месеца на годината,

Само за първите три месеца на годината, "Фейсбук" отчита значителен ...

......... ръст в поставените под предупреждение или премахнати публикации с екстремистко съдържание, свързани с групировките "Ислямска държава" или "Ал Каида". Агенция "Ройтерс" уточнява, че по-голямата част от въпросните над 1 милион публикации са премахнати, а други са получили предупредителен етикет, защото са служели за информационни или антитерористични цели, посочват от компанията.


Напрегнатото проследяване на шпиони и агенти е любим елемент на

Напрегнатото проследяване на шпиони и агенти е любим елемент на ...

......... вземат сегашните Агенцията не коментира какви методи използва, за да помага на агентите в такива ситуации. Тя намеква, че понякога може да се вижда, че според местоположението на устройството един потребител е със семейството си, но реално това да не е така. Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.


Предизвикателствата, които новите технологии поставят пред доставчиците на телевизионни програми,

Предизвикателствата, които новите технологии поставят пред доставчиците на телевизионни програми, ...

......... на всички телевизии и на повечето платформени оператори. Благодарим и на регулаторните органи като – КРС, МК, СЕМ, които уважиха нашия форум и се включиха активно в дискусията за това как да направим така, че бизнесът ни да се развива по едни ясни правила и в една по-благоприятна среда.“ /БГНЕС


Лекарите от университета "Джон Хопкинс" съобщиха, че са извършили първата

Лекарите от университета "Джон Хопкинс" съобщиха, че са извършили първата ...

......... пенис. Първата подобна операция се е провела в Китай през 2006 г., но се е наложило по-късно присъденият пенис да бъде наново отстранен, тъй като е причинил "сериозни психологически проблеми на реципиента и съпругата му". Първата абсолютно успешен опит пък е бил извършен в Южна Африка 9 години по-късно. /АФП


Китайската компания WEY, която е част от концерна Great Wall,

Китайската компания WEY, която е част от концерна Great Wall, ...

......... лицево разпознаване. Тя автоматично зарежда необходимите настройки в бордовия компютър, например сила на звука на аудиото, навигацията и положението на шофьорската седалка, като стартира мотора и отваря вратите, след като разпознае собственика си. Президентският „Кортеж” на Путин е готов Злато. Порцеланов комплект за чай. Много лукс. Но в прекалени дози


Подготовката на концерт в училище или състезание на открито изисква

Подготовката на концерт в училище или състезание на открито изисква ...

......... Само подготвените експерти могат да ви упътят към кой вид техника да се ориентирате, как да боравите с нея, как да я опазите от повреди и да завършите проекта си удовлетворени от резултатите. Наемете генератори и осветителна техника от Стройрент - лидера на пазара за техника и механизация под наем.


След дълго отлагане, Брюксел атакува гигантите на уеб пространството, съобщава

След дълго отлагане, Брюксел атакува гигантите на уеб пространството, съобщава ...

......... След дълго отлагане, Брюксел атакува гигантите на уеб пространството, съобщава „Монд", цитиран от БГНЕС. Тази седмица Европейската комисия трябва да предложи регламент за цифрови платформи - Google, App Store, Facebook и други.


Европа се готви в сряда да изстреля спътника "Сентинел 3В",

Европа се готви в сряда да изстреля спътника "Сентинел 3В", ...

......... за наблюдения на Земята. Снабдени с усъвършенствани радари, двата спътника "Сентинел 1" изпращат дневни и нощни снимки на Земята, независимо какви са метеорологичните условия. Двата спътника "Сентинел 2" имат за задача да наблюдават сушата и крайбрежията. Спътникът "Сентинел 5Р" пък наблюдава химичния състав на земната атмосфера от октомври 2017 г.


Европейският съюз заяви, че ще разследва плана на технологичния гигант

Европейският съюз заяви, че ще разследва плана на технологичния гигант ...

......... Apple смята да премахне линкове на конкурентите си за доставка на музика от приложението. Apple обяви сделката с базирания в Лондон Shazam през декември миналата година. Тя е на стойност 400 милиона долара и е следваща стъпка във войната за доставка на музика с швейцарския Spotify, който към момента доминира пазара.


Според повечето анкетирани, разликата в доходите е прекалено голямаБлизо половината

Според повечето анкетирани, разликата в доходите е прекалено голямаБлизо половината ...

......... полът при раждане. По-малко от половината от респондентите (46%) считат, че възможностите за напредък в живота са по-равни в сравнение с тези отпреди 30 години, като над 70% от респондентите в Малта, Финландия и Ирландия са съгласни с това твърдение, а в Хърватия, Франция и Гърция техният брой е под 25%.


Европейският съюз заяви, че ще разследва плана на технологичния гигант

Европейският съюз заяви, че ще разследва плана на технологичния гигант ...

......... да премахне линкове на конкурентите си за доставка на музика от приложението. „Епъл“ обяви сделката с базирания в Лондон Shazam през декември миналата година. Тя е на стойност 400 милиона долара и е следваща стъпка във войната за доставка на музика с швейцарския Spotify, който към момента доминира пазара. /АФП


Софтуерът движи всичко и докато това изглежда като улеснение, то

Софтуерът движи всичко и докато това изглежда като улеснение, то ...

......... за логване. Тоест, дори в една организация да има внедрено решение „anti-malware”, това осигурява не повече от 50% защита от пробив. Нещо, което в нито един момент не бива да се забравя, е фактът, че престъпниците в кибер-средата не търсят да хакнат машини – тяхната мишена са хора, заключи Георги Шарков.


Секретните служби на САЩ получиха новата лимузина, в която ще

Секретните служби на САЩ получиха новата лимузина, в която ще ...

......... в който се побират The Beast, втора лимузина и тежко брониран комуникационен Chevrolеt Suburban, наречен Roadrunner. Лимузината е една от общо 12 автомобила, като може да се предположи, че цената на новия Beast ще е по-висока от тази на досегашната лимузина на Обама, която струвашe в порядъка на $1,4 млн.


Миналата година Apple пусна най-скъпия си iPhone досега - iPhone

Миналата година Apple пусна най-скъпия си iPhone досега - iPhone ...

......... ще пусне още обновена версия на iPhone X, както и още по-голям като размер iPhone X.Експерти спекулират, че за да е с по-ниска цена, новият смартфон ще бъде с LCD екран, вместо с OLED екран като iPhone X. OLED екраните използват по-малко батерия и имат по-добри цветове.  Редактор: Деница Райкова


Променя се парадигмата на професионалното образование, заявиха от БСКВ бързо

Променя се парадигмата на професионалното образование, заявиха от БСКВ бързо ...

......... и технологии, платформи за създаване на е-уроци, електронни симулационни бизнес модели, онлайн инструменти за оценка, секторни квалификационни фондове, центрове за обучение и оценка, и др. В заключение, Томов цитира Алберт Айнщайн, според когото „Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали“.


Това сочи статистика от платформата Skillotron, базирана на геймификацияГийк познанията

Това сочи статистика от платформата Skillotron, базирана на геймификацияГийк познанията ...

......... със средното време за отговор в платформата (средно 12 минути за сесия, с 3 минути по-бързо от останалите участници). Skillotron e платформа, базирана на геймификацията, която е насочена към ИТ специалисти. Чрез нея те могат да проверят своите умения, да задават въпроси, както и да съпоставят своите резултати с останалите участници.


Volvo Cars представи S90 Ambience Concept – първото сетивно изживяване

Volvo Cars представи S90 Ambience Concept – първото сетивно изживяване ...

......... благодарение на премиум аудио системата Bowers & Wilkins, с малки високоговорители, интегрирани в подглавниците, за напълно потапяне в аудио изживяването. Всяка от темите е съчетана с един от четирите аромата, специално създадени от производителя на луксозни парфюми Byredo. Ароматите от природата се разнасят в купето през портал в централната конзола.


Личните данни не са добре подсигурени и могат да се

Личните данни не са добре подсигурени и могат да се ...

......... още по темата В последните пет години Людо Антонов работи успешно за увеличаване на активните потребителите на Pinterest от 20 до 200 милиона на месец в световен мащаб. Преди това той заема позиции в Microsoft и в една от най-големите платформи за онлайн забавление и стрийминг в САЩ – Hulu.


Един от световните митове е, че смартфонът не е достатъчно

Един от световните митове е, че смартфонът не е достатъчно ...

......... С този телефон в ръката, получавате камера, която ви дава огромни възможности, освобождавайки ви от мисълта за настройки и параметри. Сега можете да се фокусирате към наистина важните неща и тези, които никой изкуствен интелект няма да може да направи: да улови емоции и моменти под формата на отлични снимки.


Българските общини вече могат да ползват умни решения за контрол на

Българските общини вече могат да ползват умни решения за контрол на ...

......... пилотни проекти и има готовност да внедри новите умни решения в цялата страна”, каза Красимир Петров, директор „Конвергентна мрежа и услуги” в Мтел. Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още актуално и любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram


Като причина за подобна мярка от Централната банка посочват прането

Като причина за подобна мярка от Централната банка посочват прането ...

......... на САЩ Доналд Тръмп трябва да реши до 12 май дали да възобнови санкциите срещу Техеран. Решение за санкции би било сериозен удар по споразумението за иранската ядрена програма, което бе постигнато през 2015 г. между Иран и страните от „голямата шесторка“ – САЩ, Китай, Германия, Франция, Великобритания и Русия.


Компанията се похвали в Weibo със свидетелството за ражданеНовородено момиченце

Компанията се похвали в Weibo със свидетелството за ражданеНовородено момиченце ...

......... очаква Xiaomi да излезе на борсата. Подобно на Apple, която лансира на пазара и смарт часовници, Xiaomi също предлага носима електроника, в частност умни фитнес гривни и е сред лидерите в този сегмент. Компанията развива и други направления, вкл. смарт осветление, безжични рутери, ТВ приставки, а отскоро – телевизори и компютри.


Социалната мрежа Twitter наложи пълна забрана на "Лаборатория Касперски" да

Социалната мрежа Twitter наложи пълна забрана на "Лаборатория Касперски" да ...

......... дошла от Twitter съвсем неочаквано, като единственото обяснение е било, че Kaspersky Lab. работят по бизнес модел, който не съответства със стандартите на рекламата. Самият Евгений Касперски недоумява защо е наложена забраната, като казва, че в официалния им Twitter акаунт просто обясняват на ползвателите за новостите, свързани с кибер безопасността.


Според информация от руския производител на камиони, в съвсем скоро

Според информация от руския производител на камиони, в съвсем скоро ...

......... Камионите са снабдени с четири вида сензори - видеокамери, радари, сонари и лазерни далекомери. Безпилотните камиони разполагат и с изключително точна навигационна система, с грешка до 5 сантиметра. Автономните камиони ще могат да се управляват и от дистанция чрез специален джойстик. Първите тестове са предвидени за лятото на тази година.


Американското поделение на Honda публикува образователно видео как се управлява

Американското поделение на Honda публикува образователно видео как се управлява ...

......... автомобили са били оборудвани с механични скоростни кутии. За сравнение в Европа и Япония делът им достига до 60%. Повечето производители изобщо не предлагат ръчни скорости за щатската си продукция. Honda е едно от малкото изключения - почти всеки модел на японската компания може да се поръча с механична трансмисия.


Улеснявайки потребителите, технологията може да направи бизнеса на операторите доста

Улеснявайки потребителите, технологията може да направи бизнеса на операторите доста ...

......... оборудване вече са се оплакали пред министерството относно практиките на мобилните оператори, свързани с технологията eSIM. още по темата От своя страна, Verizon нарече разследването „много шум за нищо“, добавяйки, че работи с Министерството на правосъдието вече няколко месеца „във връзка с разследването“. AT&T също посочи, че работи с министерството.


Светодиодните фарове имат безспорни предимства пред халогенните и ксеноновите. Компактни

Светодиодните фарове имат безспорни предимства пред халогенните и ксеноновите. Компактни ...

......... от диодите като синьо-бяла и в тъмното тя изглежда много по-ярка, отколкото при халогенните фарове. Проучването на RAC сочи, че 15% от водачите губят ориентация заради заслепяване от диодни светлини. От Кралския автомобилен клуб призовават за преразглеждане на съществуващите стандарти за автомобилни фарове, за да се повиши безопасността по пътищата.


Автоматичното попълване на заявки за търсене съкращава с 25% времетоСредно,

Автоматичното попълване на заявки за търсене съкращава с 25% времетоСредно, ...

......... за усъвършенстване на технологията, разчитайки и на обратна връзка от потребителите. още по темата Именно търсещата система даде старт на Google, която в момента е една от най-големите технологични компании в света, с множество други услуги и продукти, вкл. мобилната платформа Android – най-популярната в света на смартфоните и таблетите.


Мисията за изследване на Марс на Европейската космическа агенция (ЕКА)

Мисията за изследване на Марс на Европейската космическа агенция (ЕКА) ...

......... Той ще е точно копие на финалния модел, който ще отиде на Марс. За разлика от него обаче, ще остане на Земята и ще бъде използван от учените за референция и тестове при решаването и отстраняването на потенциални проблеми с основния марсоход. Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.


TrendMicro използва анализатор на текст за бизнес кореспонденциятаПрогнозите сочат, че

TrendMicro използва анализатор на текст за бизнес кореспонденциятаПрогнозите сочат, че ...

......... атаки са силно необходими, а технологиите с изкуствен интелект могат значително да повишат ефективността им. Анализаторът Writing Style DNA ще бъде интегриран в различни продукти на Trend Micro, като още през юни т.г. ще се появи в софтуера за защита на Microsoft Office 365 и ScanMail for Microsoft Exchange (SMEX).


Разгражда я до оригиналните й компоненти, за да бъде рециклиранаНовооткрит

Разгражда я до оригиналните й компоненти, за да бъде рециклиранаНовооткрит ...

......... което се надяваме да направим, е да използваме този ензим, за да превърнем пластмасата обратно в нейните оригинални компоненти и така да можем да я рециклираме“, допълва МакГийхан. „Това означава, че няма да се налага да сондираме повече за петрол и, най-вече, че ще намалим количеството пластмаса в околната среда“.


Вече няколко години (от 2012 г. по-точно) се говори и

Вече няколко години (от 2012 г. по-точно) се говори и ...

......... произвеждат в Русия, като постепенно трябва да се увеличи делът на частите и възлите, произвеждани в страната. Според съобщения в пресата, до момента в Кремъл вече са доставени 14 автомобила. През 2019 г. автомобили от проекта ще бъдат пуснати в свободна продажба. До момента в проекта са вложени $119 млн.


През последните десетилетия компютрите промениха света, но не и самите

През последните десетилетия компютрите промениха света, но не и самите ...

......... се нагажда според неговите специфични движения. За сега устройството все още се разработва. Компанията няма конкретен срок кога ще е готова с него, но смята, че то ще донесе много промени за света на компютрите и трябва всичко да бъде направено внимателно. Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.


НАСА разпространи нови снимки на мъглявината Небула, заснети от космическия

НАСА разпространи нови снимки на мъглявината Небула, заснети от космическия ...

......... ако се гледа с бинокъл или малък телескоп. Но когато се гледа през „Хъбъл” е изключително красиво, прилича на преплитащо се торнадо”, допълва той. Телескопът „Хъбъл” за първи път е изстрелян през 1990 г. и оттогава обикаля Земята, като улавя както видимата, така инфрачервената светлина, за да изучи нощното небето.


НАСА разпространи нови снимки на мъглявината Небула заснети от космическия

НАСА разпространи нови снимки на мъглявината Небула заснети от космическия ...

......... телескопът всеки ден доказва себе си. Наскоро той засне най-далечната самотна звезда. Хъбъл прави снимки използвайки единични дължини на вълните, които се излъчват от различен вид атоми. Учените след това изучават и картографират тези изображения, след което подреждат изображенията по цвят, така че да се получат изображенията, които ние виждаме./БГНЕС


Очаква се намаляване на разходите с 20% и съкращаване на

Очаква се намаляване на разходите с 20% и съкращаване на ...

......... инвентаризация на стоките и обмен на транспортни документи в реално време. През настоящата година Samsung SDS ще организира авиопревози на 488 хиляди тона товари и доставки на 1 млн. еквивалента на 20-футови контейнери. Внедряването на по-ефективна система за проследяване ще доведе до икономии на средства и съкращаване на сроковете за доставка.


Обемът на новата операционна система с по-малък с 2GB, в

Обемът на новата операционна система с по-малък с 2GB, в ...

......... ключов продукт и разработчиците, ангажирани с развитието на платформата, се пренасочват към нови проекти. Оттук идват и предположенията, че Redstone 4 ще бъде последното голямо обновление на операционната система. Следващите актуализации вероятно ще касаят предимно сигурността на Windows 10. Към момента обаче за наследника на Windows 10 не се знае нищо.


Това е едно от най-успешните творения на чешките оръжейници. Пистолетът

Това е едно от най-успешните творения на чешките оръжейници. Пистолетът ...

......... век с калибър 9×19 мм, пише armymedia.bg. Удобство, надеждност и простота на дизайна донася на това оръжие доста голяма популярност на запад. CZ-75/85 има отлична далекобойност и точна стрелба, а също така и много добра пробивна способност. Поради това броят на продадените копия от него е почти колкото на Colt.


Дружеството отчита 14% ръст при интернет плащанията през първото тримесечие

Дружеството отчита 14% ръст при интернет плащанията през първото тримесечие ...

......... с sms през системите на ePay и Icard. Подробна информация за възможностите за различните видове плащания може да се получи в най-близкия Център за обслужване на клиенти на „ЧЕЗ Електро България" АД, на телефонна линия 0700 10 010, на [email protected], както и на сайта на компанията www.cez.bg, секция „За клиента".