Броени часове след световната премиера на най-очакваните модели на Samsung

Броени часове след световната премиера на най-очакваните модели на Samsung ...

......... екран 6.4“ sAMOLED QHD+. Капацитетът на батерията е съответно 3100 mAh, 3400 mAh и 4100 mAh.  И трите флагмана ще бъдат налични в цветове бяла призма, черна призма и зелена призма. А само VIVACOM ще предлага на българския пазар Samsung Galaxy S10 и Samsung Galaxy S10+ в цвят синя призма.


Payhawk.io помага на малките фирми в управлението на разходитеОснователите на

Payhawk.io помага на малките фирми в управлението на разходитеОснователите на ...

......... поясни Христо Борисов, главен изпълнителен директор на Payhawk.io. Това решение позволява на малките бизнеси да издават физически и виртуални корпоративни карти, без да посещават банка. Чрез Payhawk.io те могат лесно да издават корпоративни карти за своите служители и да имат информация в реално време кога, как и къде биват похарчени средства.


Samsung представи новите си премиум смартфони от серията Galaxy, сред

Samsung представи новите си премиум смартфони от серията Galaxy, сред ...

......... което ги прави перфектни за впечатляващи пейзажни снимки и големи панорами. "С 4 премиум устройства, всяко от които е създадено за нуждите на уникални потребители, Samsung въвежда технологиите за мобилни устройства в нова ера", казва Ди Джей Ко, президент и главен изпълнителен директор на отдела за IT на Samsung Electronics.


Samsung представи новите си премиум смартфони от серията Galaxy, сред

Samsung представи новите си премиум смартфони от серията Galaxy, сред ...

......... което ги прави перфектни за впечатляващи пейзажни снимки и големи панорами. "С 4 премиум устройства, всяко от които е създадено за нуждите на уникални потребители, Samsung въвежда технологиите за мобилни устройства в нова ера", казва Ди Джей Ко, президент и главен изпълнителен директор на отдела за IT на Samsung Electronics.


Автономните AI машини работят почти самостоятелно, а човешката роля се

Автономните AI машини работят почти самостоятелно, а човешката роля се ...

......... отколкото специалистите в тази сфера са си представяли. Самият проф. Столкин казва, че по-рано си е мислел, че роботите ще влязат в АЕЦ след поне още едно десетилетие. Сега обаче е известно, че има планове технологията да започне да се прилага при разглобяването на ядрени реактори в идните няколко години.


Моделът идва с първия в света 7,3-инчов гъвкав дисплейСмартфон и

Моделът идва с първия в света 7,3-инчов гъвкав дисплейСмартфон и ...

......... годините, вкл. Samsung DeX за по-висока производителност, Bixby за повече интелигентност, Samsung Knox за сигурност на данните, Samsung Pay за мобилни плащания и Samsung Health за мониторинг на здравето. Иновативният Galaxy Fold ще бъде наличен на пазара през второто тримесечие на годината. Цената на устройството не беше съобщена от корейския производител.А1 спечели първото място в категория „Телекомуникационни и комунални услуги”

А1 спечели първото място в категория „Телекомуникационни и комунални услуги” ...

......... на годината” се провежда за петнадесета поредна година от ICT Media и Computerworld България. Целите на инициативата са да открои най-значимите ИТ проекти през изминалите 12 месеца, да популяризира опита на българските организации в изграждането на информационни решения и да предостави информация за мащабите на използване на ИТ у нас.


Разширението известява потребителя, ако паролата е компрометиранаPassword Checkup е създаден

Разширението известява потребителя, ако паролата е компрометиранаPassword Checkup е създаден ...

......... да получат данните за потребителя и неговите пароли. В допълнение, Google е разработил и второ приложение за своя браузър, наречен Cross Account Protection. То служи за защита от взлом на сайтове, в които се оторизира потребителят чрез Google акаунт, като ги предупреждава, ако засече опит за пробив. Даунлоуд: Password Checkup за Chrome


Алгоритъмът предоставя изключително прецизна оценкаУслуга на L’Oreal предоставя на жените

Алгоритъмът предоставя изключително прецизна оценкаУслуга на L’Oreal предоставя на жените ...

......... започна вторият етап от дигиталната трансформация на L’Oreal, при който се използват гласови команди, добавена реалност и изкуствен интелект. Компанията вече предложи иновативни услуги като виртуална пробa на грим и различен цвят на косата и онлайн консултации на принципа на добавената реалност, а сега въвежда и онлайн диагностика на кожата.


А1 спечели първото място в категория

А1 спечели първото място в категория "Телекомуникационни и комунални услуги" ...

......... на годината" се провежда за петнадесета поредна година от ICT Media и Computerworld България. Целите на инициативата са да открои най-значимите ИТ проекти през изминалите 12 месеца, да популяризира опита на българските организации в изграждането на информационни решения и да предостави информация за мащабите на използване на ИТ у нас.


Авиационният гигант сключи 5-годишен договор с Dassault SystemesAirbus ще внедри

Авиационният гигант сключи 5-годишен договор с Dassault SystemesAirbus ще внедри ...

......... компанията. Внедряването на платформата 3DExperience е призвано да ускори дигиталната трансформация на Airbus. В резултат на това, компанията ще може да използва експертизата и базата знания на цялата си екосистема за създаване на решения и потребителско изживяване – това е възможно само в условията на цифрова среда, коментират от Dassault Systemes.Дали това не е много дръзка прогноза? Има няколко ключови

Дали това не е много дръзка прогноза? Има няколко ключови ...

......... вид транспорт. Но коя ще е тя? Дали ще е изцяло нова институция? Или може би някаква „кръстоска” между вече съществуващите администрации по пътното движение и ръководството на въздушния трафик? Особено в началото, когато броят на потребителите е малък, съществуването на новата бюрократична структура ще изглежда като извънредно утежнение за данъкоплатците.


Програмата е изградена с участието на експерти от индустриятаQA програмата

Програмата е изградена с участието на експерти от индустриятаQA програмата ...

......... водещите компании-партньори на Телерик Академия или в друга компания от ИТ сектора. QA специалистите следят за изпълнението на всички изисквания към софтуера, откриването и коригирането на грешки и осигуряването на безпроблемно потребителско изживяване. Ролята изисква комбинация от задълбочени познания в сферата на софтуерното тестване, опит в програмирането и отлични комуникационни  умения.


Ще финансира технологични проекти със суми в размер до $30

Ще финансира технологични проекти със суми в размер до $30 ...

......... Mubadala си партнират успешно и в $100-милиардния фонд на японската корпорация. Централният офис на новосъздадения фонд е базиран в Лондон и се очаква да започне да функционира в близките седмици, съобщи WCCFTech. SoftBank е инвестирала досега милиарди в редица известни компании, сред които личат имената на Uber, Nvidia и ARM Holdings.


С това устройството можете да отпечатвате най-различни предмети, вкл. индустриални

С това устройството можете да отпечатвате най-различни предмети, вкл. индустриални ...

......... за сглобяване и работа на принтера, вкл. 1 кг влакно и карта памет 8GB. Anycubic MEGA I3 се доставя в комплект с всички необходими части, влакно и карта памет Можете да купите 3D принтера тук: Anycubic MEGA I3 на цена от €254,02, валидна с купон за отстъпка L346OS до края на март.


Speedy официално представи на клиентите си възможността за „Smart контрол“

Speedy официално представи на клиентите си възможността за „Smart контрол“ ...

......... откаже получаването. С използването на Smart контрол клиентът получава възможност да види текущото местоположение на своята пратка, а съвсем скоро и да проследява в реално време докъде е стигнал неговият обслужващ куриер. Технологичното нововъведение предоставя бърз и удобен достъп до My Speedy – приложението на Speedy за пълно клиентско обслужване.GlobalFoundries може да стане собственост на корейски играчиGlobalFoundries е втората

GlobalFoundries може да стане собственост на корейски играчиGlobalFoundries е втората ...

......... компанията генерира приходи в размер на 32,2 млрд. долара, или пет пъти повече от най-близкия си конкурент – GlobalFoundries. Сред големите имена в контрактното производство на чипове се нареждат още UMC (Тайван), Samsung (Южна Корея), Powerchip (Тайван), Huahong Group (Китай) и TowerJazz (Израел). Водещите 8 производителя контролират 88% от световния пазар.


Синтезираните портрети е трудно да бъдат разпознати като такива от

Синтезираните портрети е трудно да бъдат разпознати като такива от ...

......... По-рано компанията създаде невронна мрежа, способна да преобразува видеоклипове от един стил в друг, да забавя реалистично видеото и да добавя липсващи кадри. Освен това графичната компания е разработила алгоритъм, който може да променя снимки и видео, като превръща зимата лято или деня в нощ, наред с редица други ефектни трансформации.


Проектът на Fujitsu е реализиран в германския град ПадерборнВ много

Проектът на Fujitsu е реализиран в германския град ПадерборнВ много ...

......... позволява на компаниите да доставят почти напълно екологично чисти услуги, подчерта Кристиан Хофмайстер, CIO на Green IT. В много от вятърните турбини има достатъчно свободно пространство за технологична инфраструктура и там могат да се изграждат екологично чистите центрове за данни на бъдещето, коментира д-р Гунар Шомакер, съосновател на WestfalenWIND IT Group.  


Планира да ги строи с помощта на 3D принтери и

Планира да ги строи с помощта на 3D принтери и ...

......... ефективността на системата, но като се има предвид високата стойност на космическите проекти, трудно ще се постигне икономия. Проблем, например, е масата на електростанциите. Според предварителните разчети, съоръжението ще тежи около 1000 тона. Китайските учени разглеждат възможността за изграждане на станциите директно в орбита с помощта на 3D принтери и роботи.


Вече функционират два обекта в страната, очакват се и другиДве

Вече функционират два обекта в страната, очакват се и другиДве ...

......... Стамболийски, поради неговата комуникативна локация – между областните центрове Пловдив и Пазарджик. Освен това на мястото има и директна отбивка от магистрала Тракия за пътуващите от и към столицата. Водачите на електрически автомобили могат да откриват местата за зареждане с помощта на онлайн локатор и мобилно приложение VsichkoTok.bg, уточниха от компанията.


Основателят на китайската технологична компания Huawei заяви, че светът не

Основателят на китайската технологична компания Huawei заяви, че светът не ...

......... да използва оборудване на китайската компания за мрежа от следващо поколение. Американски прокурори обвиниха фирмата в кражба на търговски тайни и заявиха, че е предлагала награди на служители, които откраднат технология от конкурентите си. "Ако светлините на Запад загаснат, на Изток ще стане светло.Америка не представлява света", каза Рен Женгфей.


Когато бях притиснат до стената и викайки неволята се хванах

Когато бях притиснат до стената и викайки неволята се хванах ...

......... защитих дисертацията си в НАТФИЗ „Кр. Сарафов” ) на 46 години започнах да уча абсолютно нови за мен материи и да създавам бизнес начинания от нов тип и съвсем от нула. Но докато съм жив вероятно ще остана такъв – търсещ предизвикателствата и заобикалящ лесните пътища. Сингапур, д-р Мартин Кърнолски, 13/02/2019г.


Поддържа четири режима на сканиране, вкл. на USB носителиSunrise Antivirus

Поддържа четири режима на сканиране, вкл. на USB носителиSunrise Antivirus ...

......... от стандартното меню с настройки. Освен това можете да интегрирате функциите на Sunrise Antivirus в браузъра, но приложението поддържа само Firefox и Chrome. Sunrise Antivirus включва и инструмент за блокиране на уебсайтове, чрез който можете да си съставите черен списък от сайтове, за да предотвратите достъпа им до компютъра. Даунлоуд: Sunrise Antivirus


Предлага базови функции и множество опции за настройкиМедийният плейър Zoom

Предлага базови функции и множество опции за настройкиМедийният плейър Zoom ...

......... Player Free позволява създаване на плейлисти, промяна на аспектното съотношение, редактиране на глави, превключване в DVD режим и др. Плейърът може да се асоциира с определени файлове, да забрани скрийнсейвъра и функциите за управление на мощността по време на възпроизвеждане. Достъпен е за сваляне и ползване безплатно. Даунлоуд: Zoom Player Free


Големият 6,28-инчов AMLOED екран с резолюция FHD+ е допълнен от

Големият 6,28-инчов AMLOED екран с резолюция FHD+ е допълнен от ...

......... грама, а в комплекта са включени протектор на екрана, калъф, захранващ адаптер, Type-C кабел, игла за сим картите и ръководство за потребителя. Можете да купите този изключителен смартфон тук: Oneplus 6 8GB+128GB в огледално черно на цена от $429,99 (вместо $459,99), която е валидна с купон за отстъпка HVFMFNCA, и безплатна доставка.


Няма да е необходимо потребителят да е влязъл в своя

Няма да е необходимо потребителят да е влязъл в своя ...

......... на актуализациите на едни или други приложения, без да въвежда логин и парола. Новата функционалност ще бъде внедрена от Google в близките месеци. Най-вероятно компанията ще обяви промяната по време на конференцията за разработчици Google I/O в началото на май т.г., когато се очаква да излезе и финалната версия Android Q.


А1 получи две отличия от престижния конкурс Employer Branding Awards

А1 получи две отличия от престижния конкурс Employer Branding Awards ...

......... което пести време и ресурси за А1 и служителите. Годишните награди на b2b Media отличават бизнеси и личности за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на бранда, за който работят. Основен фокус на конкурса са иновациите в управлението на талантите и новите успешни стратегии в HR.


А1 получи две отличия от престижния конкурс Employer Branding Awards

А1 получи две отличия от престижния конкурс Employer Branding Awards ...

......... 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.  


Очакват се по-малки устройства с намалена консумация на енергияГалиевият нитрид

Очакват се по-малки устройства с намалена консумация на енергияГалиевият нитрид ...

......... на Anker изтъкват, че зарядните устройства на база GaN, който е по-скъп от силиция, се нуждаят от по-малко компоненти за пълноценна работа, което изравнява двата материала. В момента редица стартъпи развиват новата технология и няма да е изненада, ако още през 2020 г. индустрията влезе в ерата на галиевия нитрид.


Скорости от 2,2 Gbps са достатъчни за безкомпромисно излъчванеБезжичната 5G

Скорости от 2,2 Gbps са достатъчни за безкомпромисно излъчванеБезжичната 5G ...

......... да излъчват концерти и други събития на живо, с най-високо качество и забавяне от само 7-8 милисекунди. 5G е бъдещето не само на кината, но и на умния транспорт, виртуалната реалност, стриймингът на игри, интернет на нещата и редица други обществени, комерсиални и развлекателни дейности, в които комуникацията играе основна роля.


Потребителите ще могат да използват за целта File ExplorerИнтеграцията на

Потребителите ще могат да използват за целта File ExplorerИнтеграцията на ...

......... впоследствие. През април т.г. ще стане достъпна Windows 10 версия 1903, която ще включва новата функция за улеснен достъп до Linux. Не се съобщава дали тя ще повиши системните изисквания. Актуализацията Windows 10 April 2019 Update ще бъде завършена напълно през март, след което ще започне разпространението й в глобален мащаб.


Американската компания бележи ръст на пазарите в Европа и АзияОт

Американската компания бележи ръст на пазарите в Европа и АзияОт ...

......... от 6% на годишна база. На фона на добрите финансови резултати, акциите на американския производител поскъпнаха с 3%. Според анализатори, Cisco зависи слабо от китайския пазар – на него се падат само 2% от приходите на компанията. Поради това няма причина Cisco да се безпокои от предимствата на Huawei в Китай.


Това обаче може да е опасно, ако програмата се ползва

Това обаче може да е опасно, ако програмата се ползва ...

......... свързани с прочетения текст. OpenAI, основана от Илон Мъск, е решила да не публикува с отворен достъп пълния програмен код, тъй като алгоритъмът може да е опасен – например, ако се използва за генериране на фалшиви новини, спам и др. В момента компанията споделя с общността само опростен модел на системата.


Ученици, работещи и цялото общество трябва да се образоват за

Ученици, работещи и цялото общество трябва да се образоват за ...

......... нервност и неприязън от жителите на страни като тези в Източна Европа, където има по-голяма степен на недоверие към правителствените служби. Така или иначе, потребни са масови кампании, които да накарат колкото се може повече хора да се запитат дали собствените им устройства са наистина добре защитени от хакерски нападения.


Онлайн търговецът инвестира в проект за електрически пикапЕлектрическият пикап на

Онлайн търговецът инвестира в проект за електрически пикапЕлектрическият пикап на ...

......... финансиране Rivian привлече 700 млн. долара, а Amazon е вложил най-много пари в проекта. По план, доставките на първите електрически пикапи на Rivian трябва да започнат към края на следващата година. Цените на моделите все още не са обявени от разработчика, но се приемат предварителни поръчки срещу депозит от 1000 долара.


Редица австралийски партии бяха засегнати от хакерска атака срещу парламента

Редица австралийски партии бяха засегнати от хакерска атака срещу парламента ...

......... злонамерено проникване в компютърната мрежа на парламента. По време на работата научихме, че това се е случило и с мрежите на някои политически партии", каза Морисън. Той се позова на експертите, като заяви, че зад атаката "има сложно организирана структура, подобно на държава". Според него няма индикации за "изборна намеса".


Устройството с капацитет 240/480/960GB използва 3D QLC флаш памет и

Устройството с капацитет 240/480/960GB използва 3D QLC флаш памет и ...

......... описание на характеристиките. Новият SSD на Adata се очаква скоро на пазара у нас от партньорите на тайванския производител. Моделът се позиционира като достъпна опция за ъпгрейд на лаптопи и настолни компютри с конкурентните си скоростни показатели, разнообразие от капацитети и придружаващ пакет от инструменти за мониторинг, управление и миграция.


Сам Джалала заема ръководен пост в компанията от КупертиноСам Джадала

Сам Джалала заема ръководен пост в компанията от КупертиноСам Джадала ...

......... но със сигурност той ще пренесе идеите си на новото работно място. Назначението на Джадала разкрива сериозните намерения на Apple към пазара на решения за умния дом. Не е ясно обаче дали компанията ще пусне ново устройство или ще наблегне преди всичко на софтуера и съвместимостта с продуктите на други разработчици.


Компанията разширява екипа на проекта Movidius в ИрландияЧипът Movidius Myriad

Компанията разширява екипа на проекта Movidius в ИрландияЧипът Movidius Myriad ...

......... също ще разработва и внедрява подобни системи за машинно зрение. Страната е известна също с най-стария завод на Intel за производство на процесори извън пределите на САЩ. Придобитата от Intel компания Movidius произхожда от Калифорния, където е централният й офис. Освен това разработчикът на платформа за машинно зрение има представителство в Румъния.


Хората преминават към стрийминг услуги, казват от компаниятаБизнесът с устройства

Хората преминават към стрийминг услуги, казват от компаниятаБизнесът с устройства ...

......... на клиентите й, тъй като Samsung ще продължи да им оказва техническа поддръжка. Бизнесът с устройства за възпроизвеждане на физически носители е в упадък. През април миналата година, например, Oppo Digital официално съобщи, че прекратява производството на плейъри за DVD, Blu-ray и 4К дискове, както и на MP3 плейъри и слушалки.


Този подход осигурява по-голяма достоверност и освен това е по-лесен

Този подход осигурява по-голяма достоверност и освен това е по-лесен ...

......... управление на IAM функционалността в своите дейности. Експерти от Spiceworks коментират, че до 2020 г. биометричната идентификация ще бъде внедрена в 86% от компаниите в Северна Америка и Европа. Миналата година 62% от организациите вече са приложили този метод за удостоверяване, а други 24% ще го възприемат в следващите две години.


Пазарът като цяло е намалял с 4% през миналата година,

Пазарът като цяло е намалял с 4% през миналата година, ...

......... докато Xiaomi се отчита с 3,4 млн. смартфона, което е ръст от 62% за компанията. Петото място на европейския пазар държи брандът Nokia, зад който стои компанията HMD Global. През миналата година тя е продала 1,3 млн. смартфона, но това е отстъпление от 18,3% спрямо резултата на Nokia за 2017 г.


Производителността на интегрирания GPU ще превиши 1 TFLOPsЛаптопите на база

Производителността на интегрирания GPU ще превиши 1 TFLOPsЛаптопите на база ...

......... пак за обикновен GPU, а не за линията Iris Pro. още по темата Като цяло, производителността ще превиши 1 TFLOPS, което е много добро постижение за интегрирана графика и се случва за първи път в мобилен GPU на Intel. За сравнение, AMD-базирана конзола Xbox One има GPU производителност 1,4 TFLOPs.


Повреда в таблета причинила пожар и смърт на нейния бащаПовреда

Повреда в таблета причинила пожар и смърт на нейния бащаПовреда ...

......... връзка със смъртта на своя родител. Джулия твърди, че iPad е неоправдано опасен и поради това Apple е отговорна за смъртта на нейния баща. Тя настоява за компенсация за причинената щета, размерът на която ще бъде определен от съда. Няма информация за модела на таблета и дали батерията е била оригинална.


За първи път в България ще се проведе семинар на

За първи път в България ще се проведе семинар на ...

......... възможност да закупите билет за "Продавай в Гърция" на най-ниска цена с 40 отстъпка (Early bird регистрация) от тук: www.academy-vision.info/l Побързайте - местата на промо цена са ограничени! OFFNews.bg е медиен партньор на конференцията и предоставя 10% отстъпка от билетите за събитието на своите читатели с промо код - offnews.


По отношение на финансирането 2018 г. се оказа най-добрата засега

По отношение на финансирането 2018 г. се оказа най-добрата засега ...

......... Тъй като KPMG взема предвид и придобиванията (M&A) в изчисляването на сделките, придобиването на iZettle от Paypal, обявено през май (за почти 2 нлрд. евро), повишава значително обема. Поради тази разширена дефиниция за сделките и техният общ обем е доста над нивата, споменати в неотдавнашния „Стартъп барометър“ на конкурентната EY.


Учените очакват повече данни за еволюцията и животаПроектът SPHEREx предполага

Учените очакват повече данни за еволюцията и животаПроектът SPHEREx предполага ...

......... да се състои според предварителния план на НАСА през 2023 година. Апаратът ще извършва наблюдения във видимия и близкия инфрачервен участък на електромагнитния спектър. Учените се надяват да получат информация за 300 милиона галактики и за над 100 милиона звездни системи в Млечния път. Мисията на SPHEREx ще продължи 2 години.


А1 стартира продажбите на новия смартфон Honor View20. Флагманът може

А1 стартира продажбите на новия смартфон Honor View20. Флагманът може ...

......... В своята базова версия Honor View20 включва 128 GB памет за съхранение и 6 GB оперативна памет. Батерията е с капацитет от 4000 mAh и използва технологията Honor SuperCharge за по-бързо зареждане. Смартфонът работи с най-новата софтуерна версия на Android – 9.0 Pie и интерфейс от Honor – Magic 2.0.


Компанията ще установи присъствие в 24 американски щатаGoogle ще вложи

Компанията ще установи присъствие в 24 американски щатаGoogle ще вложи ...

......... използват 100 възобновяема енергия в своите обекти. Главният изпълнителен директор на компанията Съндар Пичаи отбелязва, че миналата година Google е наел 10 000 души в САЩ и е инвестирал над $9 млрд. долара. Все още редица щати остават неусвоени от компанията, което предполага, че в близките години експанзията ще продължи.


Само 1-2% от създаваните данни се съхраняват за известно времеЗа

Само 1-2% от създаваните данни се съхраняват за известно времеЗа ...

......... още по темата Тъй като потребителите все по-често поверяват данните си на компании, особено на облачни доставчици, базата от корпоративни хранилища расте по-бързо от базата, принадлежаща на потребителите. Отчитайки тази тенденция, IDC очаква през 2023 г. компаниите да носят отговорност за управлението на над три четвърти от инсталираните хранилища за данни.


Телекомът единствен на пазара ще предлага модела в лимитираната MOSCHINO

Телекомът единствен на пазара ще предлага модела в лимитираната MOSCHINO ...

......... e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.


Хромбуците ще се доближат до MacBook и лаптопите с Windows

Хромбуците ще се доближат до MacBook и лаптопите с Windows ...

......... на мишката. Така хромбуците ще се доближат още повече до MacBook и лаптопите с Windows 10. Очаква се функцията за виртуален десктоп да се появи в Chrome OS по-късно тази година, но конкретни срокове не са обявени от Google. Подобно развитие ще направи платформата още по-конкурентна на Mac OS и Windows.


Два фактора влияят на пазара на компютри „всичко-в-едно“След съживяване през

Два фактора влияят на пазара на компютри „всичко-в-едно“След съживяване през ...

......... че доставките на моноблоци ще останат на нивото от миналата година. Позитивна динамика се очаква отново от Dell, но най-силен ръст на доставките може да отбележи тайванската MSI, която прогресира за сметка на геймърските модели. Що се отнася до ODM производителите на AIO, спад се очаква при Quanta, Wistron и Compal.


J.P. Morgan Chase планира да пусне първата криптовалута в историята,

J.P. Morgan Chase планира да пусне първата криптовалута в историята, ...

......... Morgan и нейните институционални клиенти, но позитивите за технологията ще надскочат границите на финансовия сектор", добавя Макмеън и обръща внимание, че резултатът от този проект ще бъде анализиран под лупа от редица бизнес сектори. По думитре му обаче JPM Coin не е точно криптовалута, а „финансов инструмент, който използва блокчейн”.


Ефективна прахосмукачка, безжични слушалки и скрита камера от CafagoXiaomi Vacuum

Ефективна прахосмукачка, безжични слушалки и скрита камера от CafagoXiaomi Vacuum ...

......... зрителен обхват от 155° и приема mircoSD карти памет с капацитет до 32GB. Компактната видеокамера поддържа запис с резолюция 1080P FHD Можете да купите видеорегистратора тук: Quelima SQ20 Mini Camera Car DVR Hidden Camera – на цена от €14,32 с купон за отстъпка L8232K, валиден до края на март, и безплатна доставка.


Потребители, производители на техника и доставчици на системи за сигурност

Потребители, производители на техника и доставчици на системи за сигурност ...

......... умни устройства. „Трябва сам да доставиш врата, ключалка и да заключиш дома си,“ казва Толитос. Отговорността на производителя се простира до там ключалката да е сигурна, надеждна и, разбира се, удобна за използване. „В интерес на всички нас е да имаме сигурност в света на облака и IoT“, категоричен е експертът.


Технологии с изкуствен интелект ще намалят ИТ разходите на SantanderБанковият

Технологии с изкуствен интелект ще намалят ИТ разходите на SantanderБанковият ...

......... към края на 2018 г., 144 млн клиента, 13 хиляди поделения и 200 хиляди служители. още по темата По-рано IBM съобщи, че от началото на 2019 година е сключила облачни договори на обща сума 3 млрд. долара. Финансовият сектор е един от най-големите клиенти на базираната в САЩ ИТ корпорация.


В основата му е нов материал на база активен въгленЛист

В основата му е нов материал на база активен въгленЛист ...

......... и високо напрежение от 3,5 волта в конвенционален органичен електролит. Показателно е, че матeриалът демонстрира „свръхвисока стабилност” при 25°С и 4,4 волта – 2,7 пъти по-висока от конвенционалните матeриали на база активен въглен и досегашните графенови разработки. „Това е световен рекорд за стабилност на въглеродните материали в симетричен суперкондензатор”, казва Нишихара.


Европейският производител на въздухоплавателни средства

Европейският производител на въздухоплавателни средства "Еърбъс" спира производството на най-големия ...

......... тези самолети, но е готова да приеме реалността и да се съгласи със ситуацията. По думите на изпълнителния директор на "Еърбъс" Том Ендърс намаляването на поръчките е означавало, че самото производство е неосъществимо - „Въпреки усилията ни да продаваме на други авиокомпании, нямаше основа за поддържане на производството на този модел“.


Американските атаки срещу китайския технологичен гигант Huawei не спират амбициозните

Американските атаки срещу китайския технологичен гигант Huawei не спират амбициозните ...

......... държави. С тази стъпка китайската фирма, събудила киберстраховете на много държави, на практика застава в конкурентна позиция спрямо американския гигант Amazon, който също разширява присъствието си в Африка на места като Кейптаун. В България Huawei е доставчик на инфраструктурно оборудване и на трите големи телекома - A1, VIVACOM и Теленор.


Само 3000 броя от лимитирания модел са достъпни на световния

Само 3000 броя от лимитирания модел са достъпни на световния ...

......... цвята и три режима чрез вграден контролер, а всеки цвят от пълния RGB спектър е съвместим със софтуера на дънната платка. В предната част на шасито са вградени USB 3.1 Gen 2 тип C порт, два USB 3.0 порта, HD аудио жакове и контролери за скорост на вентилатора и RGB светодиоди.


Топ мениджър на китайската компания коментира скандалаКоординирана политическа кампания съзря

Топ мениджър на китайската компания коментира скандалаКоординирана политическа кампания съзря ...

......... тези държави“, казва Сю, цитиран от Файненшъл Таймс. Той информира също, че Huawei се е съгласила с искането на британска агенция за киберсигурност да промени програмния код, използван в телекомуникационното оборудване на компанията. Китайският производител ще похарчи над 2 млрд. долара за промяна на софтуера в своята апаратура по целия свят.


Събират потребителски данни с цел измама, предупреди А1Фишинг атаки подлагат

Събират потребителски данни с цел измама, предупреди А1Фишинг атаки подлагат ...

......... сайт или писмо е измама, не следвайте връзките (линковете) в него“, съветват от оператора, който е в Топ 3 на телеком пазара в България. Същевременно, екипът на А1 прави всичко възможно за спиране на т.нар. „фишинг” измами, като те вече са подадени за проверка към компетентните държавни органи, уточниха от компанията.


В последните дни се наблюдава наличието на редица съмнителни сайтове

В последните дни се наблюдава наличието на редица съмнителни сайтове ...

......... e 1,4 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.


Разработка на Ford демонстрира приложение на технология от колитеСмарт спалнята

Разработка на Ford демонстрира приложение на технология от колитеСмарт спалнята ...

......... линия, минаваща през центъра. От видеото в YouTube става ясно, че Ford е вградила в кревата технология за безопасност от своите автомобили. Демонстрираният от компанията прототип изглежда напълно готов за употреба. Но е малко вероятно подобна разработка да намери комерсиално приложение – често компаниите просто забавляват аудиторията с интересните си хрумвания.  


С резолюция от 48 мегапиксела, двойната основна камера на този

С резолюция от 48 мегапиксела, двойната основна камера на този ...

......... калъф и захранващ адаптер. Можете да купите смартфона в три конфигурации тук: Xiaomi Redmi Note 7 3GB + 32GB за $189,99 (вместо $225,99) с купон GBQRKJUJ Xiaomi Redmi Note 7 4GB + 64GB за $229,99 (вместо $265,99) с купон PDXUFECL Xiaomi Redmi Note 7 6GB + 64GB за $259,99 (вместо $299,99) с купон VHXIQDUI


Нито една страна няма силите да се бори сама с

Нито една страна няма силите да се бори сама с ...

......... тази опасност още сега и да предприеме необходимото за справянето с нея. Ако някой е способен да манипулира изборните резултати чрез съвременните технологии, това е намеса в държавния живот, която касае цялото ни общество. Тук е наобходимо активното отношение не само на ИТ професионалистите, но и на широката общественост, заключи вицепремиерът.


Новата, по-строга директива на FAA влиза в сила още този

Новата, по-строга директива на FAA влиза в сила още този ...

......... темата С новата директива става задължително нанасянето на идентификационен номер на външната повърхност на дрона. По този начин полицията и службите за сигурност ще могат по-лесно и по-бързо да откриват собствениците на дронове. Новото изискване за регистрационните номера се въвежда без предварително обществено обсъждане, каквото обикновено се предвижда в подобни случаи.


Космическия апарат работи 15 години на Червената планетаПроектиран за три

Космическия апарат работи 15 години на Червената планетаПроектиран за три ...

......... откриването на доказателства за съществуване в недалечното минало на прясна вода на Марс, годна за живи организми. За 15 години на Червената планета Opportunity измина около 45 километра. Там също е марсоходът Curiosity, който кацна през август 2012 г. и наскоро превиши планирания си срок на работа от 686 денонощия.