Компанията продаде 35 милиона акции по-скъпо от очакванотоПървият ден на

Компанията продаде 35 милиона акции по-скъпо от очакванотоПървият ден на ...

......... за противодействие на DDoS атаки и защита на интернет. През първата половина на 2019 г. Cloudflare заработи 129,2 милиона долара, което е с 48% повече от преди година. Нетните загуби на компанията възлизат на 36,8% или 28,5% от приходите, докато в периода януари-юни 2018 г. този дял се измерваше с 37,3%.


A1 пусна демонстративна 5G мрежа за посетителите на фестивала, който

A1 пусна демонстративна 5G мрежа за посетителите на фестивала, който ...

......... e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.


Иновативният Speeder е способен да излита и каца вертикалноЛетящият мотоциклет

Иновативният Speeder е способен да излита и каца вертикалноЛетящият мотоциклет ...

......... извършва вертикално. Speeder лети на височина от няколко десетки сантиметра над земята (снимка: A.L.I. Technologies / Facebook видео) Серийното производство на летящия мотоциклети е планирано да започне през втората половина на 2021 година. Очаква се Speeder да бъде използван от спасители по време на природни бедствия, в пустини, блата и в морето.


Алтернативните услуги може да погълнат 15% от таксите за плащанияБанките

Алтернативните услуги може да погълнат 15% от таксите за плащанияБанките ...

......... технологии. Засилената конкуренция означава също намалени маржове и ускорена тенденция към безплатни плащания. още по темата „Дигиталният бум означава, че банките трябва коренно да променят представите си за структурата на своите доходи”, казват от Accenture. „Каналите, които навремето донесоха милиарди долари на банките, ще престанат да съществуват”, предупреждават от компанията.


Това предвижда новият проект на корпорация РоскосмосПървият полет на астронавти

Това предвижда новият проект на корпорация РоскосмосПървият полет на астронавти ...

......... се намира в Казахстан. Сега преносимият авариен резерв на „Съюз” включва радиостанция и аптечка, непромокаем кибрит, шевни принадлежности, надуваем сал, комплект риболовни принадлежности, фенерче, свирки, мачете, шест литра вода и шест комплекта храна за трима души, топлоизолационен костюм за всеки член на екипажа, както и хидроостюм „Пъстърва” за задържане над водата.


Да постигнете индивидуалност с нови цветове върху колата си, смартфона

Да постигнете индивидуалност с нови цветове върху колата си, смартфона ...

......... Да постигнете индивидуалност с нови цветове върху колата си, смартфона или обувките е леснопостижимо според група учени от Масачузетския технологичен институт. Те са разработили специални багрила, наречени PhotoChromeleon, които променят цвета с използването на програма и облъчване с ултравиолетови лъчи.Високата скорост в съвременните автомобили е свързана и с нуждата

Високата скорост в съвременните автомобили е свързана и с нуждата ...

......... в съвременните автомобили е свързана и с нуждата от по-голямо внимание в пътната обстановка. Именно поради тази причина някои модели са оборудвани с фабричен Head up дисплей, но повечето нямат такъв. Едно, сравнително бюджетно решение на проблема предлагат китайците от Xiaomi, които извадиха на пазара проекционен дисплей за вторично вграждане.


В Германия се продава един доста добре доработен автомобил. Става

В Германия се продава един доста добре доработен автомобил. Става ...

......... в духа на LMS. За доработките на автомобила са похарчени 750 000 евро. А сега, незнайно защо, колата се продава за 295 000 евро. Пробегът и е 11 000 километра, а най-впечатляващи са ТТ данните. Автомобилът е оборудван с 5.2-литров V-образен десетцилиндров двигател, мощността на който е 800 конски сили.


Очакваният модел ще предложи екран с резолюция 2400х1600 пикселаGoogle ще

Очакваният модел ще предложи екран с резолюция 2400х1600 пикселаGoogle ще ...

......... хромбук ще предложи дисплей с резолюция 2400х1600 пиксела, но размерът на панела все още не е уточнен. Споменава се също възможност за управление със стилус. Освен всичко друго Hatch ще има клавиатура с подсветка и вграден скенер за пръстови отпечатъци. Очаква се Google да представи официално хромбука на събитие следващия месец.


Технологии 5 функции, които липсват в iPhone 11 Смартфонът на

Технологии 5 функции, които липсват в iPhone 11 Смартфонът на ...

......... направят с това предложение на Apple. Старите модели на iPhone ще се обезценят с 30% до дни Сега ли е най-неподходящият момент за нов смартфон  Instagram Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев Apple iPhone смартфон мобилен телефон Android


Бъдещето на мобилността е зелено с пътувания без емисииАвтобусите с

Бъдещето на мобилността е зелено с пътувания без емисииАвтобусите с ...

......... както и всички бизнес процеси, без емисии на CO2. Влаковете FlixTrain и електрическите автобуси в Германия и Франция вече се захранват от 100% зелена електроенергия. „Конвенционалните” автобуси на FlixBus също са изключително ефективни. Тъй като повечето автобуси във флота са EuroVI, те често са дори по-благоприятни за климата от средния влак.Основен фактор са намаляващите продажби на нови устройстваПазарът на употребявани

Основен фактор са намаляващите продажби на нови устройстваПазарът на употребявани ...

......... на употребявани устройства – напредъкът там е 8,8%. Друга характерна тенденция е консолидирането на доставчиците на фона на отрицателната динамика на пазара. Много от участниците в екосистемата на използвани смартфони се фокусират повече върху устройствата на Apple и Samsung, вярвайки, че тези две марки са по-малко рискови за спад на продажбите.


Линията включва три модела, а цените започват от 400 евроID.

Линията включва три модела, а цените започват от 400 евроID. ...

......... смартфон (приложението се нарича VW App-Connect), като се поддържат и безжични актуализации. още по темата Върховият модел ID. Charger Pro поддържа същите функции като ID. Charger Connect, само че LTE трафикът се предоставя безплатно за целия период на използване, в допълнение към вградения прецизен електромер. Тази версия струва 850 евро.


RIS е достъпна за графичните карти Radeon RX чрез нов

RIS е достъпна за графичните карти Radeon RX чрез нов ...

......... с DirectX 12 и Vulkan заглавията на графичните карти Radeon RX 570, RX 580, RX 590, RX 470 и RX 480 и се активира в Radeon Software, така че за разработчиците на игри не е нужно те самите да вграждат поддръжка на технологията в своите игри. Даунлоуд: Radeon Software Adrenalin Edition


Няма шанс компютърен вирус или хакер да получи достъп до

Няма шанс компютърен вирус или хакер да получи достъп до ...

......... професионализъм. „Екипът, реализирал проекта, беше изключително подготвен и от ден първи създаде впечатление за професионалисти с опит и умения в сферата на информационната сигурност и конкретните продукти. Във всяка ситуация и дори в случаите, в които срещаха затруднения, те знаеха как да подходят и да намерят решение в кратки срокове”.


лектрическите  тротинетки стават все по-популярни в големите градове по цял

лектрическите  тротинетки стават все по-популярни в големите градове по цял ...

......... ефективно решение на задръстванията в града, но не и на екологичните проблеми, тъй като те не оказват чак такова въздействие върху околната среда от страна на градската транспортна система, колкото се опитват да ни ги представят техните производители, както и компаниите, които ги дават под наем", е заключението на учените.Докато някои потребители приветстват ограничаването на възможностите за харесвания, други

Докато някои потребители приветстват ограничаването на възможностите за харесвания, други ...

......... да подобри онлайн преживяванията. „Създателите на съдържание няма да имат непосредствен стимул [заради бройките, които отчитат]. И това може да има потенциално интересно и непредсказуемо въздействие върху хората“, казва Филипс. Според специалиста, така създателите на съдържание ще могат да се фокусират върху това да създават качествено съдържание, вместо да гонят бройки.


Иновативният AquaMAV е разработка на лондонския Imperial CollegeAquaMAV използва иновативна

Иновативният AquaMAV е разработка на лондонския Imperial CollegeAquaMAV използва иновативна ...

......... робота. Използваната технология е толкова ефективна, че благодарение на нея дронът е в състояние да излита по време на силни вълни във водата. Това означава, че AquaMAV може да се използва за вземане на проби от вода в трудни условия, например по време на наводнения или разливи на нефт в океана. 


Обектът в Перу се намира на надморска височина от 4600

Обектът в Перу се намира на надморска височина от 4600 ...

......... за безжични комуникации, в сравнение с настоящото решение, което се основава на стандарта TETRA. Мрежата ще осигури комуникации за няколко хиляди работници и оборудване. още по темата Минното дело в съвременния свят изисква висококачествена безжична комуникация на голяма площ. Частните мобилни мрежи предлагат сигурно и надеждно покритие, допълвайки Wi-Fi мрежите.


Група учени от университета в Северна Каролина направиха проучване и

Група учени от университета в Северна Каролина направиха проучване и ...

......... казва един от авторите на изследването, Джереми Джонсън. - Други вредни последици са свързани с транспортирането на скутери до нощни станции за зареждане, тъй като в повечето големи градове, където се наемат, скутери, които са напълно изтощени, се транспортират с кола. И тези коли отделят изгорели газове в атмосферата. "


Правителството ще инвестира 650 млн. евро в проекта за две

Правителството ще инвестира 650 млн. евро в проекта за две ...

......... евро в проекта за две години, за да подкрепи прехода на квантовите технологии от сферата на изследванията към практическите приложения. Очаква се с помощта на квантовите изчисления да бъдат изследвани сложни молекулярни и химични взаимодействия, да се решат важни проблеми с оптимизацията и значително да се повиши ефективността на изкуствения интелект.


Виртуалната валута на Facebook застрашавала суверенитета на нациитеКриптовалутата на Facebook

Виртуалната валута на Facebook застрашавала суверенитета на нациитеКриптовалутата на Facebook ...

......... страни подчертаха, че нито едно частно лице не може да иска парична власт, която е неразделна част от суверенитета на нациите. По-рано френският министър на финансите Бруно Льо Мер заяви, че новата криптовалута на Facebook не трябва да функционира в Европа, поради опасения относно суверенитета и наличието на постоянни финансови рискове.


Бизнесът с компютри постепенно се свива, става все по-трудно да

Бизнесът с компютри постепенно се свива, става все по-трудно да ...

......... 7 към Windows 10, предвид изтичащата поддръжка на версия 7 на операционната система. Анализаторите очакват доставките на традиционни персонални компютри – настолни, лаптопи и работни станции – да продължат да намаляват в EMEA средногодишно с 1,9% в периода до 2023 г., когато РС пазарът ще се свие до 64,85 милиона броя.


Американската Национална служба за безопасност на пътното движение (NHTSA) обяви,

Американската Национална служба за безопасност на пътното движение (NHTSA) обяви, ...

......... От двата модела, известни в Европа под имената X-Trail и Qashqai, са продадени 553 860 бройки. От Nissan на свой ред сами са предложили на разтревожените собственици да докарат автомобилите си в сервизните центрове на марката, където системата AEB да бъде обновена. Процедурата обаче не гарантира 100-процентово решение на проблема.


Новият мейнфрейм контролира стриктно достъпа до даннитеВ мейнфрейма z15 са

Новият мейнфрейм контролира стриктно достъпа до даннитеВ мейнфрейма z15 са ...

......... до 28 пъти. IBM въвежда и нова технология за поверителност на данните Data Privacy Passports, с която клиентите могат да контролират съхранението и публикуването на данни. Мейнфреймът може също така да създава сигурни технологични канали за комуникация чрез криптиране на данните във всички хибридни мулти-облачни среди с цел защита на корпоративната информация.


Мишката и клавиатурата на Logitech завършват облика на модерното бюроКомбинацията

Мишката и клавиатурата на Logitech завършват облика на модерното бюроКомбинацията ...

......... г. Предложената цена на дребно за MX Master 3 е 219 лв., също толкова и за MX Keys. Новите устройства са предназначени за напреднали потребители, като софтуерни разработчици, инженери или дизайнери, които искат да бъдат по-продуктивни и трябва да взаимодействат с цифровото си съдържание с „бързината на мисълта”, казват от Logitech.


В интернет вече изтекоха снимки на обновеното приложениеПриложението Календар в

В интернет вече изтекоха снимки на обновеното приложениеПриложението Календар в ...

......... актуализация на функциите на Windows 10, която понастоящем е с кодово име 19H2, и това може да е правилното време за въвеждане на нов облик на календара. Предполага се, че версия Windows 10 19H2 ще бъде завършена този месец и ще се появи на потребителските компютри през октомври или ноември.


Гласов асистент ще приема поръчки от клиентите на веригатаМакдоналдс планира

Гласов асистент ще приема поръчки от клиентите на веригатаМакдоналдс планира ...

......... инженери и специалисти по обработка на данни. Що се отнася до стартъпа Apprente, основан през 2017 г., неговите специалисти вече са предоставили на Макдоналдс гласов асистент, който в момента се тества в няколко заведения от веригата. В бъдеще се планира интеграция на умните технологии във всички обекти на територията на САЩ.


Volkswagen привършва рестайлинг версията на своето комерсиално семейство от микробуси,

Volkswagen привършва рестайлинг версията на своето комерсиално семейство от микробуси, ...

......... капак. Микробусът ще и с визия, доближаваща го до леките автомобили. Цялата тази информация е предоставена на портала Motor1 от високопоставен анонимен източник от компанията, въз основа на която те правят рендер на модела. Какво ще се крие под тази обвивка пък разказва шефа на Volkswagen Commercial Vehicles Томас Седран.


Иновативна система на Nokian Tyres Intuitu помага на земеделцитеМобилно приложение

Иновативна система на Nokian Tyres Intuitu помага на земеделцитеМобилно приложение ...

......... вероятно ще са малки до средни земеделски и селскостопански предприятия. Подобряването на ефективността на земеделието и логистиката е добре не само за бизнеса, но и за намаляване на емисиите на въглероден диоксид. Оптималното налягане в гумите предотвратява увреждането на почвата, което може да подобри добивите на различни реколти, казват от компанията.


Първият участък ще мине по трасето на старата жп линия,

Първият участък ще мине по трасето на старата жп линия, ...

......... кметът Йорданка Фандъкова. Това е ключов, знаков и труден проект, който изисква цялостна координация с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, което е принципал на НК „Железопътна инфраструктура”, собственик на имотите. Целта е всички квартали, през които минава Зеленият ринг, да имат екологична връзка с парковете в града, допълни Фандъкова.


Компанията твърди, че обслужва повечето хостинг доставчици у насВсички машини

Компанията твърди, че обслужва повечето хостинг доставчици у насВсички машини ...

......... подчертаха от компанията. Перси присъства на българския пазар повече от 29 години, сертифицирана е по ISO 9001:2015, ISO 27000, ISO 14000 и AQAP за качество по стандартите на НАТО. Компанията доставя също сървъри, работни станции и дискови масиви на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), с която работи от 2012 г.


Nokian Tyres направи първите стъпки към дигиталното управление на гумите

Nokian Tyres направи първите стъпки към дигиталното управление на гумите ...

......... е единствено да инсталирате приложението и сте готови. Тази система първоначално ще бъде налична за гуми на земеделски селскостопански машини, но Nokian ще разшири дигитализацията за цялата си продуктова гама. Индустриалният интернет (IoT), вече революционизира много индустрии, променяйки процесите по сглобяване на компоненти и отчитането от разстояние на измервателните уреди.


Бояджийският цех на завода на Audi в унгарския град Дьор

Бояджийският цех на завода на Audi в унгарския град Дьор ...

......... Преди да бъде нанесена боята, по ключови места от купето - например по заваръчните шевове - се нанася пастообразен материал, който предпазва против ръжда, изолира от влага интериора и подобрява акустиката. Новият способ дава пълна свобода при определяне на дебелината на покритието. Това позволява нанасянето на материала по-бързо и прецизно.


В ерата на дигиталната революция се изискват спешни решения и

В ерата на дигиталната революция се изискват спешни решения и ...

......... ON AIR.За последните две години е отчетен рязък скок на нарушенията в киберпространството от Националния център за действие при инциденти в информационната сигурност. А заради теча на информация от НАП няколко страни спряха да обменят данъчна информация с България. Сред тях са Великобритания, Германия и Белгия.По публикацията работи: Габриела Джекова


Новото поколение на Toyota RAV4 се провали в изпитание, симулиращо

Новото поколение на Toyota RAV4 се провали в изпитание, симулиращо ...

......... 84 км/ч, а доста по-тежката Kia Sorrento - 78 км/ч. В официален отговор до изданието, което доби световна известност, след като принуди Mercedes-Benz да изтегли първата A-Klasse заради преобръщане в същото изпитание през 1997 г., от Toyota Sweden твърдят, че в техните аналогични тестове RAV4 се е справил без забележки.


Руски свещеници ръсиха светена вода от самолет върху гр. Твер,

Руски свещеници ръсиха светена вода от самолет върху гр. Твер, ...

......... от височина 300 метра била посипана светена вода. Инициативата била на местния митрополит Сава и отец Александър Горячев, които искали по този начин да "изцелят пиянството и разврата". Междувременно Руската православна църква обяви, че започва производство и търговия с на пенливи и обикновени вина чрез компания, създадена от Московската патриаршия.


IPO-то се очертава като най-голямото в Германия от 20 години

IPO-то се очертава като най-голямото в Германия от 20 години ...

......... продажбите на компанията нараснаха с 37% на годишна база и възлизат на 142 милиона евро. TeamViewer беше продадена през 2014 г. на частната инвестиционна компания Permira Holdings за 870 милиона евро, припомня SiliconAngle. Това означава, че разработчикът на софтуер може да бъде оценен до шест пъти повече при излизане на борса.


Кирил Татаринов има богат опит и като мениджър на Microsoft

Кирил Татаринов има богат опит и като мениджър на Microsoft ...

......... който се занимава с разработване на корпоративен софтуер за линията Dynamics. Благодарение на Татаринов, дивизията удвои приходите си, увеличи рентабилността и преобрази бизнеса си с облачни технологии. Към момента Кирил Татаринов е член на съвета на директорите на Avaloq и Acumatica, а също така съветва редица технологични стартъпи и инвестиционни фирми.


Повечето от тях имитират банкови услуги или интернет порталиФишинг измамниците,

Повечето от тях имитират банкови услуги или интернет порталиФишинг измамниците, ...

......... си за закупуването на Apple устройства и ги подканят да научат повече за продукта, като кликнат върху връзка, където трябва да въведат своя идентификационен номер и парола за Apple ID. Според прогнозите на Лаборатория Касперски, общият брой фишинг атаки срещу потребители на Apple компютри ще надвиши 16 милиона през настоящата година.


Стремежът на хората да публикуват информация къде се намират е,

Стремежът на хората да публикуват информация къде се намират е, ...

......... изобретателността на крадците и преди е разчитала на различни методи за наблюдение. Социалните медии са просто най-новият инструмент в арсенала им. Жалкото е, че в този случай самите собственици значително улесняват работата на крадците, като безстрашно информират целия свят къде се намират, така че обирджиите са максимално улеснени от самите жертви.


Huawei засили позицията си на лидер в продуктовия дизайн и

Huawei засили позицията си на лидер в продуктовия дизайн и ...

......... признание за своята технология за изолация на звука. Безжичните слушалки Huawei FreeBuds 3 получиха награди „Най-добро от IFA 2019" от още 8 издания, сред които са Gear Diary, GEEKSPIN, Popular Mechanics, SoundGuys, Stuff и TalkAndroid. Чипсетът Kirin 990 пък получи отличния за най-добър продукт от Gear Diary, Mightygadget и Ubergizmo.


Технологии Слабост в SIM картите позволява следене чрез SMS Уязвимостта

Технологии Слабост в SIM картите позволява следене чрез SMS Уязвимостта ...

......... около 30 държави с общо население над 1 млрд. души. Обновен троянски кон може да превземе компютъра напълно "Агент Смит" превзе 25 млн. устройства на Android  Instagram Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев SIM карти мобилни телефони киберсигурност


Google отбеляза 166 години от рождението на датския микробиолог Ханс

Google отбеляза 166 години от рождението на датския микробиолог Ханс ...

......... Той успява да разработи непознат досега метод за различаване на два основни класа бактерии или т.нар. "техника на Грам". В момента продължава да се използва масово в медицинските заведения по цял свят. Ханс Кристиан Грам публикува през 1900 г. нови четири тома с лекции. Умира на 14 ноември 1938 г.


Стилно устройство, което пасва на интериора и осигурява високоскоростни жични

Стилно устройство, което пасва на интериора и осигурява високоскоростни жични ...

......... системен. Наличност и цена Гигабитовият смарт рутер Tenda AC1200 AC9 е достъпен в търговската мрежа у нас на цена, която е по джоба на всеки потребител. Моделът може да се намери от партньорите на Tenda на цени в диапазона 90-100 лв. с включен ДДС, заедно с гаранция от 24 месеца


- Финалите на League of Legends и Counter-Strike:GO ще се

- Финалите на League of Legends и Counter-Strike:GO ще се ...

......... e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.


Смартфонът вече струва само $499 в магазина Apple StoreВъпреки че

Смартфонът вече струва само $499 в магазина Apple StoreВъпреки че ...

......... 11. В момента цената на iPhone XR започва от $599, което е със $150 по-малко спрямо първоначалната цена от $749, обявена миналата година. Също така Apple намали цената на iPad Pro 1TB с $200, което означава, че таблетът сега струва 1349 долара, ако изберете 11-инчовия модел, и 1549 долара за 12,9-инчовия.


Новите смартфони покачиха котировките й с около 4% в срядаВ

Новите смартфони покачиха котировките й с около 4% в срядаВ ...

......... пазарната й стойност падна под 1 трилион долара. В момента Apple е на второ място в списъка на най-скъпите компании в света. Тя е под от Microsoft, чиято капитализация в сряда, 11 септември, нарасна до 1,04 трилиона долара. В челната тройка се включва и Amazon с капитализация от 901,75 милиарда долара.


С дебюта на първия си електрически модел Volkswagen представи и

С дебюта на първия си електрически модел Volkswagen представи и ...

......... С дебюта на първия си електрически модел Volkswagen представи и гама от домашни зарядни устройства за ID.3, които постъпват в продажба от ноември. Ще се предлагат три модификации с мощност до 11 кВт, които ще могат да зареждат 58-киловатчасовата версия на електромобила за около шест часа.


LG Electronics (LG) ще демонстрира нова система, която интегрира webOS

LG Electronics (LG) ще демонстрира нова система, която интегрира webOS ...

......... Connected Vehicle Platform and Mobility в Microsoft. „Сътрудничеството ни с LG ще разшири нашите екосистеми и ще даде възможност за дигитални услуги в превозни средства чрез изцяло нов опит и функционалност, базиран на изкуствен интелект." Най-голямото автомобилно изложение, IAA ще се състои във Франкфурт, Германия от 12 до 23 септември.


Технологии Къде изчезнаха иновативните смартфони Индустрията е изправена пред няколко

Технологии Къде изчезнаха иновативните смартфони Индустрията е изправена пред няколко ...

......... За сега те сякаш нямат отговор или той все още е далеч от готов за пазара. Подобреният Galaxy Fold е готов и излиза през септември  Instagram Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Автор: Мартин Дешев смартфон мобилни телефони телефони иновации технологии


Това ще се случи в рамките на пет години, прогнозира

Това ще се случи в рамките на пет години, прогнозира ...

......... е доминиран от Qualcomm, Broadcom и MediaTek, благодарение на техния ангажимент към смартфоните, IoT отваря конкуренцията за по-широк кръг от доставчици на чипсети. Сред тях са компании като Cypress (наскоро придобита от Infineon), Silicon Labs, Nordic Semiconductor, Dialog Semiconductor, NXP, STMicroelectronics, TI, On Semiconductor, u-blox и Atmosic, заключава ABI Research.


Военновъздушните сили на САЩ публикуваха видео от хиперзвуков тест в

Военновъздушните сили на САЩ публикуваха видео от хиперзвуков тест в ...

......... Военновъздушните сили на САЩ публикуваха видео от хиперзвуков тест в базата им "Холоман" в Ню Мексико. Клипът показва шейна, която се движи по релси със скорост 8.6 Мах или 10 618 км/ч, изминавайки повече от една миля (1 609 м) всяка секунда.


Nokian Tyres представи нови летни гуми за кросоувър модели. Разработени

Nokian Tyres представи нови летни гуми за кросоувър модели. Разработени ...

......... нови продукта са снабдени с технологията Dual Zone Safety. Концепцията Dual Zone Safety се състои от две функционални зони. Част от нея е така наречената Power Zone област на външното рамо на гумата, която гарантира прецизно управление, докато Wet Safety Zone от вътрешната страна увеличава максимално безопасността на мокра настилка.


Японският играч ще налага глобална търговска марка DynabookSharp има амбициозни

Японският играч ще налага глобална търговска марка DynabookSharp има амбициозни ...

......... изпълнителният директор на Sharp Тай Джен-Ву обеща да направи компютърния бизнес, придобит от Toshiba, печеливш след 1-2 години. През април т.г. Toshiba Client Solutions бе преименувана на Dynabook. Промените, предприети от Sharp, засегнаха всички пазари, включително САЩ, Европа, Австралия и Сингапур. Очаква се Dynabook да се превърне в самостоятелна публична компания.


Нов патент на Tesla заменя множеството подвижни елементи в конструкцията

Нов патент на Tesla заменя множеството подвижни елементи в конструкцията ...

......... преценява дали стъклото има нужда от почистване и мести чистачката по него. Миналата година Tesla подаде патентна заявка за система за автоматично включване на мигачите, управлявана от изчислителна платформа с предварително заложени стойности на ъгъла на волана. Електрониката може да прецени сама дали колата ще се престроява, или ще завива.


Автомобилните компании и техните доставчици са принудени да прехвърлят по-голямата

Автомобилните компании и техните доставчици са принудени да прехвърлят по-голямата ...

......... смята северноамериканският президент на Porsche Клаус Зелмер относно прехода от бензин към електричество. Тези бариери няма да бъдат лесно преодолени. Ето защо индустрията призовава правителствата да дадат ръка. Тази подкрепа следва да включва както бонуси за купувачите на електромобили, така и подкрепа за изграждане на мрежи от зарядни станции за е-колите.


Тя е втора за града и се намира във Всеруския

Тя е втора за града и се намира във Всеруския ...

......... този месец на известната улица „Тверская”. Шведската компания Ericsson предостави оборудването за мрежата, която се управлява от руския мобилен оператор Tele2. До края на тази година в Москва се очаква да заработят четири пилотни 5G зони, всяка от които ще се управлява от един от четирите големи телекомуникационни оператора в Русия.


Технологии Би Би Си: Откриха вода на планета, на която

Технологии Би Би Си: Откриха вода на планета, на която ...

......... нея - между 0 и 40 градуса по Целзий - позволява на водата да остане в течно състояние. First detection of #water in the atmosphere of a planet within the habitable zone by @HUBBLE_space. Paving the way for future #exoplanet discoveries by the NASA/ESA/CSA #Webb and our #Ariel mission.Details: https://t.co/dUdv1X8nQG(


Освобождават се честоти за изграждането на 5G мрежи. Това предвижда

Освобождават се честоти за изграждането на 5G мрежи. Това предвижда ...

......... предприеме действия по предоставяне на операторите на радиочестотен спектър в обхват 700 MHz и радиочестотна лента 24.25-27.5 GHz, необходими за изграждане на 5G мрежи.Те следва да осигурят висока скорост на обмен на данни при пълно покритие на страната по територия, а не само по население.  По публикацията работи: Веселина Йорданова


Немската компания Volocopter обяви, че е получила допълнителни $50 млн.

Немската компания Volocopter обяви, че е получила допълнителни $50 млн. ...

......... Немската компания Volocopter обяви, че е получила допълнителни $50 млн. (€45.5 млн.) от китайския автопроизводител Geely за разработката на безпилотно летящо такси и организиране на производството му в Китай. Инвеститори в проекта са също Intel и Daimler.


Американската компания McDonald's е купила стартап, специализиран в разработката на

Американската компания McDonald's е купила стартап, специализиран в разработката на ...

......... човешката реч и да реагира на нея. Официалното съобщение на McDonald’s гласи, че технологията на Apprente ще ускори и опрости поръчването на храна на гишетата за автомобили в ресторантите на веригата. През лятото The Wall Street Journal съобщи, че компанията е започнала тестове на роботизирана система, която да замени продавачите.


Крайният срок за записване в програмите е 11 ноември 2019

Крайният срок за записване в програмите е 11 ноември 2019 ...

......... с полагане на държавен изпит. Продължителността на обучението е 1 година за кандидатите, завършили бакалавърска специалност от професионалното направление на съответната магистратура, и 2 години за бакалаври от други професионални направления. Освен за платено обучение са предвидени и определен брой места за обучение по държавна поръчка след класиране по успех.


Предприемаческият дух е от ключово значение за икономиките, сочи докладПоложителният

Предприемаческият дух е от ключово значение за икономиките, сочи докладПоложителният ...

......... действа като магнит за нови таланти. „Бизнесът и правителството трябва да работят ръка за ръка, за създаването на култура и начин на мислене, които ще отключат положителния потенциал, носен от технологиите, и така да направим България магнит за таланти”, каза Константинос Милонас, изпълнителен директор на Adecco Group за България и Гърция.


Предварителните поръчки стартират на 20 септември, а продажбите на 27

Предварителните поръчки стартират на 20 септември, а продажбите на 27 ...

......... e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.


Те трябва да създадат среда за насърчаване на инвестициитеПравителствата трябва

Те трябва да създадат среда за насърчаване на инвестициитеПравителствата трябва ...

......... да бъдат убедени в сигурността на използваните услуги и затова правителствата трябва да установят надеждни правила за киберсигурност. „Важно направление е усъвършенстването на цифровите умения и образованието. Това е социален елемент, без пряко въздействие върху 5G бизнеса. В същото време тази дейност е основна за дигиталното общество”, изтъкна още Росен Желязков.


Две професионални училища започват обучения по програмата тази есенПо програмата

Две професионални училища започват обучения по програмата тази есенПо програмата ...

......... – по „IT Essentials” и CCNA. Вече има и училища, които са планирали обученията на техни ученици по програмата „Сиско мрежова академия” да стартират още през учебната 2019/2020 г., като „Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации” в гр. Бургас и „Професионалната гимназия по електроника и химични технологии” в гр. Плевен.


А1 ще предлага най-новите модели iPhone. Серията включва– iPhone 11,

А1 ще предлага най-новите модели iPhone. Серията включва– iPhone 11, ...

......... и 12-мегапикселов телефото обектив (f/2.4), с двойно оптично увеличение. Камерата разполага със система от четири LED светкавици, предоставящи възможност за заснемане на качествени изображения при ниска осветеност. Базовите версии разполагат с вградена памет за съхранение от 64GB, а за по-взискателните клиенти са налични версии с 256GB и 512GB вътрешна памет.


Според проучвания, почти никой няма да слезе от автомобила си

Според проучвания, почти никой няма да слезе от автомобила си ...

......... биха карали колело. Други 30 процента биха използвали обществения транспорт. С две думи, почти никой няма да слезе от автомобила си и да тръгне с тротинетка. Скутери карат хора, които и без друго се придвижват по екологичен начин. Именно това събужда съмненията доколко новият вид градска мобилност е щадящ за околната среда.


Конкурсът за мобилна фотография и видеография Huawei InFocus Awards 2019

Конкурсът за мобилна фотография и видеография Huawei InFocus Awards 2019 ...

......... видеография Конкурсът Huawei InFocus Awards доказва, че страхотна снимка може да се направи и без специализирана фотографска техника. Със своята P серия от смартфони и последния модел Huawei P30 Pro компанията застава в основата на развитието на мобилната фотография, която ни позволява да запечатваме страхотни кадри във всеки удобен момент.