3,6 милиарда души по света все още остават напълно офлайнЖизненоважно

3,6 милиарда души по света все още остават напълно офлайнЖизненоважно ...

......... с хората в силно свързаните индустриализирани държави. Миналата седмица ITU стартира глобална платформа за устойчивост на мрежата, за да помогне на създателите на политики, регулаторите и участниците в индустрията да гарантират, че мрежите са устойчиви и телекомуникационните услуги са достъпни за всички – по-специално тези в сектора на здравеопазването и образованието.


Българската прокуратура е започнала активно сътрудничество с колегите си в

Българската прокуратура е започнала активно сътрудничество с колегите си в ...

......... "Пиратските торент сайтове могат да бъдат спрени всеки момент", казва пред Economic.bg началникът на отдел "Киберсигурност" в ГДБОП Явор Колев, който от години се бори с интернет пиратството. Той обаче не разкрива дали в момента тече акция срещу сайтовете. Какво още става с торент сайтовете - научете в ТОЗИ МАТЕРИАЛ!


Устройството включва 80 електронни и механични компонентаВентилаторът за спешна помощ

Устройството включва 80 електронни и механични компонентаВентилаторът за спешна помощ ...

......... по производство и логистика д-р Кристиян Волмер. още по темата В момента компанията работи и по други проекти за нуждите на здравната система, които ще бъдат обявени, след като преминат всички необходими тестове и бъдат разрешени за пускане от властите, уточниха от автомобилния производител, който е собственост на Volkswagen Group.


А1 обяви нова инициатива за еднократен бонус от 10 000

А1 обяви нова инициатива за еднократен бонус от 10 000 ...

......... болница за закупуване на респиратори. В момента в ход са още две големи дарителски кампании, които подпомагат Министерството на здравеопазването. За всяко плащане през Моят А1 компанията превежда по 1 лев на специалната сметка на МЗ, а за всяко плащане през A1 Wallet – сума, равна на 1% от трансакцията.


Оптимизира работата от вкъщи по време на пандемията Covid-19Над 2,5

Оптимизира работата от вкъщи по време на пандемията Covid-19Над 2,5 ...

......... мащаби. По препоръки на социалното министерство, местният бизнес въведе гъвкаво работно време и дистанционен труд за своите служители. По предварителни изчисления, тази мярка би влязла в сила за няколкостотин хиляди българи. Към месец април 2020 повече от 2,5 милиарда души по целия свят остават вкъщи като мярка в борбата срещу коронавируса.


Услугата на компанията е безплатна за продукти, които са в

Услугата на компанията е безплатна за продукти, които са в ...

......... се взима от дома на клиента в предварително указан ден и час от външен куриер и се изпраща до оторизиран сервизен център на Samsung. Клиентът получава номер на товарителницата по имейл, чрез който ще може да следи хода на заявката. Samsung извършва ремонта и доставя обратно устройството до дома на клиента.Вижте и други атрактивни предложения за софтуерни ключове
С настъпване на

Вижте и други атрактивни предложения за софтуерни ключове С настъпване на ...

......... или въпрос, може да се обърнете към екипа за обслужване на клиенти на имейл адрес: [email protected], независимо от какво естество е проблемът. Въпреки ниските си цени, това са легални версии, подчертава G2deal. Компанията следва практика за препродажба на софтуерни ключове, обикновено продавани с компютрите, която е легализирана от Европейския съд. платена публикация


Високият процент се дължи на липсата на ежедневни резервни копияПроучване

Високият процент се дължи на липсата на ежедневни резервни копияПроучване ...

......... като същевременно активирате автоматични актуализации, така че вашата система да е защитена от злонамерен софтуер. • Помислете за внедряване на интегрирано решение за киберзащита, което комбинира създаване на резервни копия, анти-рансъмуер, антивирус, оценка на уязвимостта и управление на ъпдейтите в едно решение. Интегрираното решение е лесно за използване, ефективно и надеждно.


Оценката на Euler Hermes за България остава на ниво B2

Оценката на Euler Hermes за България остава на ниво B2 ...

......... оценката се прави на база 40 краткосрочни и дългосрочни показатели. Рейтингът дава информация за степента на риска от забавени плащания и лоши вземания при осъществяване на сделки с компании, опериращи в съответната държава. Секторите се индексират от „зелено” за нисък, през „жълто” за умерен, „оранжево” за чувствителен до „червено” за висок риск.


Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Децата ще могат

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Децата ще могат ...

......... В допълнение, експертите от TÜV Rheinland са установили, че OLED дисплеите на LG не мигат и са официално обявени за щадящи очите. А когато децата ни ще прекарат целия ден пред телевизора, било то и в учене, най-важно е да запазим здравето и зрението им. Призоваваме ви да останете вкъщи!


Новата технология е преминала успешни изпитания на iPhone XiPhone ще

Новата технология е преминала успешни изпитания на iPhone XiPhone ще ...

......... алгоритмите поемат работата. Те отделят лицето на човека от фона и преобразуват двумерно изображение в триизмерно. Цялата тази обработка отнема немалко време – от 30 до 40 минути. Системата вече е тествана успешно на iPhone X. Експертите са снимали в режим „slow-mo”, като благодарение на това са получили по-голям брой кадри.Съвсем скоро можем да очакваме редица промени в системите за

Съвсем скоро можем да очакваме редица промени в системите за ...

......... се впишем”, казва де ла Верпилиер. Според него, иновацията, разработена от екипа му, е съвместима с „всичко останало в батерията”. В крайна сметка изглежда, че съвсем скоро можем да очакваме редица промени в системите за съхранение на енергия, на които разчитаме – във всяка от трите категории: катод, анод и електролит.


Гражданите могат да се свържат с помощния център на ДАЕУНационален

Гражданите могат да се свържат с помощния център на ДАЕУНационален ...

......... с Помощния контактен център на ДАЕУ по въпроси, свързани с електронни услуги, предоставяни от агенцията, всеки работен ден, от 9.00 до 17.30 ч.: Помощният контактен център на ДАЕУ е достъпен също така на телефони 02 949 2388 и 02 949 2392 (от страната и чужбина), както и по електронна поща:


Технологии Facebook пуска приложение на Messenger за Windows и Mac

Технологии Facebook пуска приложение на Messenger за Windows и Mac ...

......... Космоса Как рождената ни дата влияе върху любовния живот Българката, разкрила пред света историята на София Трите зодии, които ще имат най-много късмет през април Слави Ангелов: Един ден ще знам кой и защо организира нападението срещу мен Бум на коронавируса в Бразилия BYD Han EV


Мерките включват и безплатен ваучер за изработка на е-магазинМалките и

Мерките включват и безплатен ваучер за изработка на е-магазинМалките и ...

......... на криза 24 месеца гаранция за покупка на хардуер с безплатни лицензи за Windows и безплатна доставка. „Да се надяваме, че по степен на адекватност държавата ни ще достигне частния бизнес, който гъвкаво реагира на променящите се условия, предлагайки най-дефицитната стока днес след маските и спирта – сигурност”, споделиха от компанията.


Увеличава производството, докато конкурентите са в рецесияПрез първите три месеца

Увеличава производството, докато конкурентите са в рецесияПрез първите три месеца ...

......... в Испания – с 69%. От доклада на Tesla става ясно, че най-голям принос все още има Model 3 – заедно с Model Y производството възлиза на 87 282 броя, а доставките през тримесечието са 76 200. От Модел S и Model X са произведени общо 15 390 и доставени 12 200 броя.Оптични материали и радарно оборудване също влизат в списъкаТехнологиите на

Оптични материали и радарно оборудване също влизат в списъкаТехнологиите на ...

......... доставящи определени американски стоки до Китай, да изискват одобрение не само от техните правителства, но и от правителството на САЩ. Не е ясно дали американският президент ще подпише новите правила, но представители на технологичния бранш вече се притесняват, че промените могат да тласнат китайските им клиенти в обятията на чуждестранни конкуренти.


В последната една седмица САЩ бързо се превърна в новия

В последната една седмица САЩ бързо се превърна в новия ...

......... подготвят за война – като използват симулации, за да видят къде се пропуква системата. Както видяхме тази година, имаме още много път да извървим. Но все още вярвам, че ако вземем правилните решения на база науката, данните и опита на медицинските професионалисти, можем да спасим животи и да нормализираме страната.


Използват специални преобразуватели за електрически токПроизводството на електроенергия от „въздуха”

Използват специални преобразуватели за електрически токПроизводството на електроенергия от „въздуха” ...

......... могъл да произвежда достатъчно енергия за директно захранване на цифров часовник в поле със сила по-малка от 50 μT на разстояние 20 см от окабеляването. Учените от университета в Пенсилвания провеждат своите изследвания заедно с екип на Virginia Tech и военни специалисти. Комерсиалната реализация на технологията вероятно е далеч във времето.


Леко оживление има при камерите със сменяеми обективи2019 бе поредна

Леко оживление има при камерите със сменяеми обективи2019 бе поредна ...

......... пазара са доставени 232 657 огледални камери, което е с 2,3% повече в сравнение с януари, но в парично изражение този сегмент намалява с 11,3%. През февруари са продадени 219 856 броя безогледални камери, което е с 0,5% повече в сравнение с януари. В парично изражение спадът в този сегмент 9,3%.


Организациите за проверка на фактите, които често работят със сравнително

Организациите за проверка на фактите, които често работят със сравнително ...

......... пред AФП. От Google  също искат да използват своите продукти и "екосистема", за да засили битката срещу дезинформацията на COVID-19. Google News Initiative увеличава подкрепата си за нестопанска цел за First Draft, която осигурява ресурсен център, обучение и симулации на кризи за журналисти, които отразяват новини по време на криза.


1024x768 Normal 0 21 false false false Глобалната премиера на

1024x768 Normal 0 21 false false false Глобалната премиера на ...

......... с Watch GT2, Huawei VIP Service и 50GB безплатно пространство в Huawei Cloud за 12 месеца. Комплектът, влиза в продажба от 6 април, ще се предлага в ограничени количества и е валиден до 30 юни. Следете социалните канали и сайта на Huawei Mobile за повече информация и още интересно съдържание.


Осигурява чисто дишане, като филтрира фините прахови частици и други

Осигурява чисто дишане, като филтрира фините прахови частици и други ...

......... на кампанията Mi Fan Festival 2020 могат да се поръчат най-различни устройства – смартфони, слушалки, носима електроника, лаптопи, телевизори, скутери, уреди за дома и много други с големи отстъпки. Предвидени са и отстъпки от 2, 5 и 10 долара за участниците в игра, условията на която са описани на сайта.


Новата услуга за кратки видеа ще заработи до края на

Новата услуга за кратки видеа ще заработи до края на ...

......... милиона. Разбира се, не всички потребители на смартфони след това стават активни участници в TikTok, но аудиторията на услугата нараства много бързо. Нарастващата популярност на TikTok подтиква към отговор не само YouTube. Facebook също разработи конкурент на TikTok – това е приложението Lasso, което вече е достъпно в САЩ и Латинска Америка.


Технологии Можем ли да доверим финансите си на телефона Смартфоните

Технологии Можем ли да доверим финансите си на телефона Смартфоните ...

......... Нетинфо. Истории, които споделяте България рискува да си вкара автогол заради COVID-19 Водещи новини 449 заразени с Ковид-19 у нас Вълчев: Ще се наложи изместване на изпитите Кирил Домусчиев: Много хора ме отписваха, но ще останат разочаровани! Рекорден брой починали от Ковид-19 в САЩ Коронавирусът отвори вратата за тоталния контрол


Ново мобилно приложение NOVID20 работи за ограничаване на бързото разпространение

Ново мобилно приложение NOVID20 работи за ограничаване на бързото разпространение ...

......... обясни, че принципът използва близостта на мобилните телефони един до друг и времето за възможен контакт между хората. Ако някой се зарази, то информацията се изпраща на хората, които скоро са били в близост. Личните данни на ползвателите остават защитени от достъп на институции, увери българинът в разговор от Австрия.


Facebook, Instagram и WhatsApp са претоварени от карантинатаУвеличеният трафик по

Facebook, Instagram и WhatsApp са претоварени от карантинатаУвеличеният трафик по ...

......... потребителите съобщават за проблеми със свързването със сървърите. Услугата е била недостъпна за 4% от потребителите, а други 2% не са могли да влязат с акаунта си. Facebook е собственик и на трите услуги. Проблеми са засечени масово на територията на САЩ, Мексико, Южна Америка, Великобритания, Холандия, Германия и други страни.


Фактът, че човек бива интервюиран в дома си, не е

Фактът, че човек бива интервюиран в дома си, не е ...

......... видео-интервюто трябва да бъде използвана и то внимателно. Специалистите съветват кандидатите да не забравят да се усмихват понякога, да кимват, да демонстрират ентусиазъм. Жестовете с ръце също са добре дошли. Те обаче трябва да се използват пестеливо, защото често пъти бързо движещи се обекти се „накъсват” при предаването на изображението.


4 съвета за по-чисти и запазени дрехи В момента по

4 съвета за по-чисти и запазени дрехи В момента по ...

......... хора с алергии и чувствителна кожа. Освен това функцията за измиване с пара на съвременните перални машини позволява нанасянето на гореща пара без цял цикъл на изпиране, така че влакната на дрехите да се изгладят за 20 минути, да няма гънки без гладене и неприятните миризми и бактерии да изчезнат.


Онлайн платформата вече работи успешно в цялата странаХората от рискови

Онлайн платформата вече работи успешно в цялата странаХората от рискови ...

......... се от покупки са възрастни хора, които не трябва да напускат домовете си или хора, поставени под карантина. Платформата вече работи успешно на територията на цялата страна. Тя има за цел да  подпомогне работата на общинско предприятие „Социален патронаж”, както и на кметствата в страната. Официална страница: Pomogni.net Мобилни приложения: за Android; за iPhone


Група американски учени създадоха невронна мрежа, която може да чете

Група американски учени създадоха невронна мрежа, която може да чете ...

......... далеч. В крайна сметка, тяхната невронна мрежа се учи от много малко количество данни и с увеличаване на обема им процентът на грешките рязко се увеличава. Ако обаче за експеримента говори само един човек, системата се учи по-бързо. Така тя може да стане идеален помощник за немите хора в бъдеще.


T-Mobile приключи сделката със Sprint на стойност 26 млрд. долараМайк

T-Mobile приключи сделката със Sprint на стойност 26 млрд. долараМайк ...

......... на САЩ (90% със средна скорост от поне 50 Mbps). още по темата По време на преходния период клиентите на Sprint ще могат да използват съществуващите си тарифни планове и няма да усетят промяна. След приключване на техническата част от сливането, T-Mobile обещава да остави плановете „същите или дори по-добри”.


Техните кооперации закупуват материали само от български фирмиКооперациите на хора

Техните кооперации закупуват материали само от български фирмиКооперациите на хора ...

......... преодолеем кризата, но и ще се превърнат в устойчиво работещи примери на социално предприемачество”, заяви Стилиян Баласопулов, председател на НС на ТПК. Освен че са се доверили за доставката на платове на българските си колеги производители, кооперациите са подбрали висококачествени материали, които са изцяло рециклируеми и щадящи природата, уточниха от организацията.


Машините ще се използват за анализ на данни, проектиране и

Машините ще се използват за анализ на данни, проектиране и ...

......... предназначени главно за приложения, свързани с анализ на данни, автоматизация на проектирането, изкуствен интелект и др. Двупроцесорните „bare metal” сървъри на IBM Cloud с AMD EPYC 7642 включват: Новите bare metal сървъри вече са достъпни от центровете за данни на IBM в Северна Америка, Европа и Тихоокеанския регион, уточниха от AMD.Платформата дава гъвкави възможности на преподавателитеMicrosoft Teams помага на учители

Платформата дава гъвкави възможности на преподавателитеMicrosoft Teams помага на учители ...

......... помагат на децата си, екипът на Teams е създал Наръчник за отдалечено обучение за ученици и родители. За преподавателите, инструменти като Flipgrid, Skype in the Classroom и Minecraft: Education Edition могат също да помогнат за разнообразяването на деня и да осигурят на учениците нови начини за комуникация и демонстриране на знанията


Управителят на Нетера е избран за зам.-председател на организациятаКонкуренцията и

Управителят на Нетера е избран за зам.-председател на организациятаКонкуренцията и ...

......... и честният труд ще победят монополите навсякъде. Като основател на един от първите независими доставчици на интернет в България, Невен Дилков има близо 25-годишен опит в телеком индустрията. Той е член на Борда на директорите на ECTA от 2018 г., а на 30 март 2020 г. е избран за негов зам.-председател.


За седмица - 146 профила на лица с обществени и

За седмица - 146 профила на лица с обществени и ...

......... „Предоставяне на персонална справка на физическо лице за достъп от трети лица до негови данни, налични в регистри, през Средата за междурегистров обмен RegiX”. Регистрация в Системата за сигурно е-Връчване може да бъде направена с физически или облачен Квалифициран електронен подпис (КЕП) или Персонален идентификационен код (ПИК) на Националния осигурителен институт.


Ще ги дарява на болницата Сант’Орсола-Малпиги в БолоняЧаст от персонала

Ще ги дарява на болницата Сант’Орсола-Малпиги в БолоняЧаст от персонала ...

......... работим в съюз, подкрепяйки онези, които са начело в борбата с пандемията всеки ден”, допълва мениджърът. още по темата В знак на единство и подкрепа за цялата нация, изправена пред бедствената ситуация с коронавируса, всяка вечер Ламборгини осветява историческите сгради на централата в Сант’Агата Болонезе с цветовете на италианския флаг.


Предизвикателство е намирането на атоми, които можете да контролирате и

Предизвикателство е намирането на атоми, които можете да контролирате и ...

......... квантовия интернет. В момента фокусът на екипа е върху създаването на градивни елементи на бъдещата квантова мрежа. На следващо място те се надяват да увеличат своите експерименти и всъщност да свържат два квантови бита, казва Фараон. Докладът на учените е озаглавен „Контрол и еднократно отчитане на йон, вграден в нанофотонна кухина”.


По подобен начин разработчиците публикуват апликации в App StoreИма шанс

По подобен начин разработчиците публикуват апликации в App StoreИма шанс ...

......... с HMS, за да предостави най-доброто изживяване на потребителите на Huawei/Honor смартфони. Ако Google наистина качи своите приложения в AppGallery, за Huawei ще отпадне сериозна спънка пред бизнеса й на пазарите извън Китай. Вчера компанията обяви приходи от 858,8 млрд. юана за 2019 г., което е 19,1% повече спрямо предходната година.


Над 850 души със 111 идейни проекти се включиха в

Над 850 души със 111 идейни проекти се включиха в ...

......... поканен Пол Оливие, директор на швейцарската неправителствена организация PersonalData.IO и участвал в разгадаването на аферата с Cambridge Analytica. Той презентира пред аудиторията какви са начините за моделирането на епидемията в сегашната ситуация на базата на информацията, получена от кризите с Ebola и SARS-CoV, както и отговорът на обществеността към проблема.


Добавя и редица интелигентни функции в приложениятаOffice 365 вече се

Добавя и редица интелигентни функции в приложениятаOffice 365 вече се ...

......... както и силата на облачните изчисления за подобряване на уменията за работа с текст, презентации и дизайн”, казват от Microsoft. В рамките на Microsoft 365 се предлагат два абонамента: индивидуален (Personal) за 6,99 долара на потребител месечно и семеен (Family) за 9,99 долара, който може да се ползва от 6 души.


Позволява лесно управление на дебитни и кредитни транзакцииPersonal Finance следи

Позволява лесно управление на дебитни и кредитни транзакцииPersonal Finance следи ...

......... инструмента, могат да се генерират статистики. Те позволяват на потребителите да виждат информационни таблици относно баланса и получателите на пари, както и таблици с датите на всички записани транзакции. В заключение, Personal Finance e практично средство за всеки, който търси решение за управлението на своите лични и семейни финанси. Даунлоуд: Personal Finance


Инициаторите създават фонд за последващо финансиране на проектиИдеи и предложения

Инициаторите създават фонд за последващо финансиране на проектиИдеи и предложения ...

......... различни компании от цялата страна и да подкрепят финансово разработката на социалните проекти. „Хакатонът е само началото. Нашата идея е да оставим една силна екосистема, една силна общност, която се стреми да решава истински проблеми в България”, сподели  Тодор Гигилев, основател на Power of BG u CEO на софтуерната компания Dreamix.


Компанията регистрира първото си тримесечие „над чертата”Бизнесът с телефони Nokia

Компанията регистрира първото си тримесечие „над чертата”Бизнесът с телефони Nokia ...

......... Global представи няколко нови мобилни устройства наведнъж, включително музикалния телефон Nokia 5310, флагманския смартфон Nokia 8.3 5G и бюджетните модели Nokia 5.3 и Nokia 1.3. Очаква се новите устройства да помогнат на компанията да увеличи потребителската си база в трудна икономическа ситуация за всички играчи на пазара, породена от коронавирусната пандемия.


Създадeна e официална Viber група за #COVID-19 на София. В

Създадeна e официална Viber група за #COVID-19 на София. В ...

......... за борба с Covid-19; Информация за нови правила, засягащи жителите на София. От началото на извънредното положение много софийски технологични компании активно предлагат идеи в помощ на гражданите и на управлението на града в кризисната ситуация, допълва Фандъкова и благодаря на стартъп и IT компаниите за подкрепата и съвместната работа.


Решението запазва личната свобода и анонимността на заболелитеНякои мерки срещу

Решението запазва личната свобода и анонимността на заболелитеНякои мерки срещу ...

......... на заболяване; да следят колко възможни заразени потребители са били идентифицирани от системата; да маркират цяла зона като заразна за определен период и т.н. Технологията за екосистемата е цялостно разработена и изградена, като предстои създаването на мобилно приложение, достъпно през Google Play и Apple Store, както и изграждането на онлайн платформата.


Рефъралите печелят всеки път, когато той си смени работатаПрепоръчването на

Рефъралите печелят всеки път, когато той си смени работатаПрепоръчването на ...

......... повечето фирми продължават усилено да търсят нови попълнения за екипите си. Друга новост е, че платформата разширява секторите, в които ще търси специалисти, излизайки извън кръга на технологичните компании. За разлика от ИТ сектора, в който рефъралът може да получи две брутни месечни заплати, в другите браншове ще е само една.


Австралийски учени използват най-големия ускорител на частици в южното полукълбо,

Австралийски учени използват най-големия ускорител на частици в южното полукълбо, ...

......... технология, в рамките на пет минути можете да разберете защо дадено лекарство действа или не работи при свързването към протеина на COVID-19", каза Пийл, оприличавайки процеса на завършване на пъзел. Проектът, финансиран от правителството, се надява, че технологията за бързо проследяване ще съкрати нормалното време за разработка на ефективни ваксини.


Без значение колко рекламни блокери и други инструменти инсталира потребителят,

Без значение колко рекламни блокери и други инструменти инсталира потребителят, ...

......... данни компании продължават да намират нови и нови начини да слухтят и да изсмукват данни за потребителя „извън радара” – данни, които могат да използват, за да профилират по-точно всеки потребител. Всичко това ще продължи да разрушава доверието към мобилните приложения. Не е ли време е за по-честна екосистема от приложения?


--> Създадено за Vivacom Технологии Онлайн пазаруването изпъква с все

--> Създадено за Vivacom Технологии Онлайн пазаруването изпъква с все ...

......... COVID-19 Добра новина от Италия, скок на починалите и заразените в Германия Достъпни ли са изследванията за коронавируса Няма да повярвате с какво се запасяват хората при коронавирус Хари и Меган: Занапред няма да ни виждате тук Идва сняг, какво ще е времето през април ТЕСТ: Познавате ли световните столици?


Търсенето на такива панели намалява, поясниха от компаниятаLCD панелите постепенно

Търсенето на такива панели намалява, поясниха от компаниятаLCD панелите постепенно ...

......... като е в условия на свръхпредлагане и спад на глобалното търсене на смартфони и телевизори. Инвестицията ще е разпределена в рамките на следващите пет години и ще се фокусира върху превръщането на една от южнокорейските LCD линии на Samsung Display в съоръжение за масово производство на по-модерните дисплеи с „квантови точки”.


Извънредна актуализация е достъпна за ръчно инсталиранеИзвънредно обновление на Windows

Извънредна актуализация е достъпна за ръчно инсталиранеИзвънредно обновление на Windows ...

......... някои версии на браузъра Edge. Microsoft призна за наличието на бъг в системата и се зае спешно с отстраняването му. Компанията вече пусна актуализация, която решава проблема. Тя не е задължителна, т.е. не се разпространява автоматично чрез системата Windows Update. Засегнатите потребители трябва ръчно да инсталират обновлението от каталога Microsoft Update:


Осигурява дезинфекция и стерилизиране, а освен това може да ароматизира

Осигурява дезинфекция и стерилизиране, а освен това може да ароматизира ...

......... – 250ML Automatic Soap Dispenser, който може да използва всички видове течност, емулсии, шампоани, душ гелове, почистващ препарати, сапун и др. Перфектен е за бани и кухни в дома, офиса, училището, болницата, хотела и ресторанта, като предотвратя разпространението на микроби. Цената на дозатора е $14,99 с безплатна доставка до България.


Вече са достъпни приложения като Slack и Google Hangouts MeetХората

Вече са достъпни приложения като Slack и Google Hangouts MeetХората ...

......... отмени забраната за ползване на Microsoft Teams, Skype for Business, Zoom и Blackboard. Страната е дом на повече от девет милиона души, предимно емигранти. Правителството е наложило ограничение за движението на хора между 20:00 и 6:00 часа  сутринта до 5 април, тъй като провежда мащабна програма за опазване на общественото здраве.


Компаниите от сектора ще работят безвъзмездно в полза на обществотоЩе

Компаниите от сектора ще работят безвъзмездно в полза на обществотоЩе ...

......... стратегическите за България сектори. „Планирането стъпка напред ще ни даде предимство в изграждането на публични и бизнес услуги от ново поколение и може да бъде основа за изпреварващо развитие спрямо други конкурентни икономики. Това ще позиционира България по нов, коренно различен начин в рамките на Европа и света”, заключи Илия Кръстев.


В отговор на спешната нужда от глобално действие, състезанието за

В отговор на спешната нужда от глобално действие, състезанието за ...

......... И както Chivas e лидер в бленд уискитата от Шотландия, така шампионите на Chivas Venture се превръщат в лидери в стремежа за подобряването живота на другите, благодарение на техните решения за отговорен бизнес, реализирани навсякъде по целия свят. Повече информация за Chivas Venture и за тазгодишните финалисти научете на: www.chivas.com/the-venture.


Кандид Вюест ще ръководи изследователските проекти за нови ИТ заплахиКандид

Кандид Вюест ще ръководи изследователските проекти за нови ИТ заплахиКандид ...

......... позиции в Global Security Analyzing Lab на IBM Research в Рюшликон, Швейцария. Има магистърска степен по компютърни науки от Swiss Federal Institute of Technology (ETH) и е съветник по сигурността на федералното правителство по киберзащита на критична инфраструктура на Швейцария, член на Defcon Switzerland Board и организатор на Area41 Conference.


За разлика от типичната библиотека, много потребители могат да имат

За разлика от типичната библиотека, много потребители могат да имат ...

......... за неограничен брой потребители. Човек може да се сдобие с множество безплатни книги от интернет. Електронните книги имат удобства, каквито хартиените нямат: човек може да споделя цитати от е-книгите си в социалните мрежи, лесно да търси превод на думи и изрази в различни речници, да си прави електронни бележки и записки.


Испански фирма прави достъпна технологията за всичкиТехнологията за 3D печат

Испански фирма прави достъпна технологията за всичкиТехнологията за 3D печат ...

......... печатът се използва в борбата срещу Covid-19. Собственик на компания за 3D печат в Италия подпомогна местна болница, като отпечата на своето оборудване партида клапани за устройства за механична вентилация. А в щата Ню Йорк предприемачи помогнаха за отпечатване на над 300 маски с козирки за местен център за анализ.


Дистанционно обучение става все по-актуално в условия на пандемияGoogle Classroom

Дистанционно обучение става все по-актуално в условия на пандемияGoogle Classroom ...

......... но и сред потребителите на Apple популярността на приложението също нараства. Нещо повече, Google Classroom значително разширява присъствието си в държави като Канада, Мексико, Финландия, Италия, Полша и Индонезия. Ако напрегнатата ситуация в света се запази достатъчно дълго, приложението ще стане още по-популярно сред ученици и учители по света. Даунлоуд: Google Classroom


Технологии Internet Archive пусна 1,4 млн. книги безплатно в Мрежата

Технологии Internet Archive пусна 1,4 млн. книги безплатно в Мрежата ...

......... aко веднъж вече сме го преболедували Проф. Кантарджиев прогнозира кога ще е пикът на епидемията у нас Кметът на Разград: Братя Домусчиеви показаха отговорност към всички хора от региона Глад в Сицилия, въоръжена полиция пази супермаркетите от грабежи Бебе с коронавирус почина в САЩ Какво време ни очаква през април


Пандемията от коронавирус превърна респираторите в едни от най-важните устройства

Пандемията от коронавирус превърна респираторите в едни от най-важните устройства ...

......... (маските) трябва да се използват за пациенти с тежки респираторни проблеми. Целта е да се избегне интубирането на трахеята на пациента и да се постави на респиратор", обяснява Боние, който е и университетски преподавател. Как точно маските се превръщат в кислородни апарати и какви възможности отваря това, четете тук.  


Изложението в Кобо център се отлага за лятото на следващата

Изложението в Кобо център се отлага за лятото на следващата ...

......... беше преместено от януари за лятото след дългогодишни настоявания от индустрията да се организира през по-топлите месеци. Това лято много автомобилни компании щяха да представят в Детройт последните си разработки. Организаторите уверяват, че разходите за всички билети, закупени за NAIAS 2020, включително за свързаните събития, ще бъдат възстановени напълно на клиентите.


Целта ни сега е да помогнем на хората, казват от

Целта ни сега е да помогнем на хората, казват от ...

......... като ще продължи да върлува и в бъдеще. Усилията на Google за борба с коронавируса не се ограничават само до отказ от шегите на 1 април. Компанията обяви, че ще инвестира 800 милиона долара в подкрепа на малкия и среден бизнес, вкл. предоставяне на рекламни субсидии, дарения, заеми и други облекчения.


Телеком операторите съветват потребителите да се съобразяват с тенденциите в

Телеком операторите съветват потребителите да се съобразяват с тенденциите в ...

......... хотели и други места с внезапна голяма концентрация на хора. В много страни от Европа местните телекомуникационни фирми работят усилено, за да гарантират възможността на младите хора да получат достъп до дигитални платформи за обучение. Телекомуникационният сектор е единодушен, че прави всичко възможно да осигури достъпността, надеждността и сигурността на своите мрежи.


Abbott ID Now да бъде инсталиран във всеки лекарски кабинетAbbott

Abbott ID Now да бъде инсталиран във всеки лекарски кабинетAbbott ...

......... 000 теста за Covid-19.  Молекулярното изследване на Covid-19 в медицинските заведения може значително да разшири обхвата на тестовете и да намали времето за получаване на резултата. Нещо повече, устройството може да се използва и за диагностициране на грип А и В (например H5N1 – „птичи грип”), както и за респираторен синцитиален вирус.


„Кошмарът е за всички. Никой в света не беше подготвен

„Кошмарът е за всички. Никой в света не беше подготвен ...

......... и то от държави, където комбинираният транспорт е изключително важен. В момента и сухопътният транспорт бих казал работи за условията нормално. Морският транспорт работи, железниците работят. Така, че доставката е гарантирана. Разбира се, ще има затруднения и колкото по-скоро се премине през пандемичния пик, толкова по-добре”, каза още Росен Желязков.


Лаптопи с новия чип се очакват към средата на априлCore

Лаптопи с новия чип се очакват към средата на априлCore ...

......... на тактовата честота на ядрото. За сравнение, настоящият флагман Core i9-9980HK достига максимална честота 5,0 GHz. Въпреки заявените върхови спецификации, малко вероятно е да видим тактова честота от 5,3 GHz в конкретен лаптоп на база Core i9-10980HK. Но теоретичната възможност тя да бъде постигната ще отвори поле за изява на ентусиастите.