Технологии


Моделът се предлага с тригодишни гарантирани актуализации на софтуера и

Моделът се предлага с тригодишни гарантирани актуализации на софтуера и ...

... нормална употреба, което е задоволително. Добрата новина е, че смартфонът идва с USB кабел за бързо зареждане в кутията. За час и половина батерията ви може да се зареди от 0 до 100 процента. В полза на каузата за минимизиране на електронните отпадъци производителят е премахнал зарядното устройство от комплекта.


Vivacom стартира лятото с изключително предложение към своите потребители -

Vivacom стартира лятото с изключително предложение към своите потребители - ...

... и функционален дигитален портфейл Pay by Vivacom без такса до края на годината. Новата лятна оферта е част от стратегията на Vivacom да осигурява на своите потребители ексклузивен достъп до високотехнологични продукти и услуги при отлично съотношение между цена и качество и да предоставя неограничени възможности за общуване и свързаност.


IoT свързаност и управление в глобален мащаб ще получи бизнесът

IoT свързаност и управление в глобален мащаб ще получи бизнесът ...

... видимост в реално време на всички свързани устройства – EMM решение „на едно гише”. HMD Connect Pro позволява на организациите да контролират всички сим карти в инвентара си чрез единна конзола за управление. Услугата е проектирана с оглед на лесното използване – от потребителския интерфейс до гъвкавото, прозрачно и конкурентно ценообразуване.Предприемачите са едни от най-важните фигури в съвременния свят. Те

Предприемачите са едни от най-важните фигури в съвременния свят. Те ...

... евро, включително разработване на софтуер, технологична инфраструктура, достъп до чужди пазари, правни услуги, дигитален маркетинг, PR и др. В допълнение, по време на 8-месечния пост акселерационен период най-добре представящите се компании могат да получат допълнително финансиране в размер на 25 000 евро, както и подкрепа при набирането на по-големи рундове.


Настоящото десетилетие трябва да се превърне в цифровото десетилетие на

Настоящото десетилетие трябва да се превърне в цифровото десетилетие на ...

... дни на научните изследвания и иновациите, които ще се проведат на 23 и 24 юни, са възможност програмата „Хоризонт Европа” да бъде обсъдена сред създателите на политики, изследователите, иноваторите и гражданите. Информационните дни за „Хоризонт Европа”, които са предназначени за потенциалните кандидати, ще се състоят от 28 юни до 9 юли.


На специална церемония на 16 юни бяха обявени тазгодишните носители

На специална церемония на 16 юни бяха обявени тазгодишните носители ...

... от ново поколение за управление на вътрешните процеси в ... Подадените пред БДВО проекти бяха оценени от независимо жури от експерти в сферата на връзките с обществеността, медиите и маркетинговите комуникации. Конкурсните категории тази година бяха общо 17 на брой и участваха някои от най-интересните комуникационни проекти от изминалата година.  Внедреният от Алианц Банк продукт съкращава с 80% срока за

Внедреният от Алианц Банк продукт съкращава с 80% срока за ...

... част от в отговор на динамиката на пазара и потребностите на бизнеса, заявиха от финансовата институция. Банката се фокусира както върху „ефективността, качеството и скоростта на вътрешните процеси, така и върху изграждане на ИТ платформи, които клиентите могат да ползват дистанционно”, поясни Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц Банк България.


Устойчив на прах, вода и изпускане телефон, който ще превърне

Устойчив на прах, вода и изпускане телефон, който ще превърне ...

... се предлага в зелен металик или в черно, с елегантен, текстуриран дизайн, който го прави по-лесен за хващане, както и със сваляща се каишка за китка, с която да го придържате на ръката си и да намалите шанса от изпускане, слагайте я винаги, когато може да Ви бъде от полза.


Оптична безжична технология обещава по-бързи и по-ефективни комуникации (снимка: CC0 Public

Оптична безжична технология обещава по-бързи и по-ефективни комуникации (снимка: CC0 Public ...

... услуги, които обществото очаква в близко бъдеще, особено след „наученото” по време на пандемията: свързани автомобили, автономни превозни средства, електронни здравни услуги и , електронно обучение. Безопасно за здравето Наред с всичко това заслужава да се отбележи, че сигналите при OWC са невидими, безопасни за зрението и за кожата, с ниска латентност.


Фондът за рисков капитал Vitosha Venture Partners обяви нова вълна ...

... готов продукт, а само два реализирани прототипа. Според екипа на Vitosha Venture Partners устройството е различно, а инвеститорите от цял свят са насочили поглед към летящите иновации, защото са перспективни. Финансирането е с цел доразвиване на прототипа на Assen, така че в близко бъдеще той да започне да превозва хора.
Навигацията във виртуална реалност помага на възрастните да си припомнят

Навигацията във виртуална реалност помага на възрастните да си припомнят ...

... и ангажираност в сравнение с други игри, казва Мередит Томпсън, образователен изследовател в Масачузетския технологичен институт, която изучава обучението чрез VR игри, но не е участвала в новото проучване. Тя смята, че е интересно участниците да бъдат наблюдавани и изследвани за проучване „какво прави този тип игра за дългосрочната памет”.


Всеки ден в света се появяват средно по един милион

Всеки ден в света се появяват средно по един милион ...

... за навлизането на технологията сред потребителите, въпреки недостига на полупроводникови чипове. „Тъй като обществата по цял вят планират завръщане към по-нормална ситуация след пандемията, необходимостта от осигуряване и инвестиции във висококачествена цифрова инфраструктура трябва да бъде начело на дневния ред на всички организации като ключов компонент от икономическото възстановяване”, подчерта Джейдлинг.


Нова европейска инициатива цели да направи пазара на електроника по-устойчив,

Нова европейска инициатива цели да направи пазара на електроника по-устойчив, ...

... като доставчици, можем да създадем достатъчно колективно търсене, за да помогнем на индустрията да промени принципите си. С времето това също може да направи устойчивите телефони и лаптопи по-лесно достъпни за потребителите”. Този ход е най-новата инициатива за подобряване на показателите за устойчивост на пазара на устройства и намаляване на .


У слугите на Google се завръщат в телефоните на Honor,

У слугите на Google се завръщат в телефоните на Honor, ...

... си с Huawei и дъщерните фирми, освен ако не получат изрично разрешение.Санкциите засегнаха и достъпа на Huawei до Android и услугите на Google, които не са достъпни в моделите на компанията след обявяването им. През миналата година Honor започна процедура по отделянето си в самостоятелна компания, която вече е завършена.
Теленор България е сред петте най-добри работодатели в България за

Теленор България е сред петте най-добри работодатели в България за ...

... на победителите в Career Show Awards 2020, Career Show Awards 2019, Forbes Business Awards 2020, Forbes Business Awards 2021, Top Employer Institute и b2b Media Awards 2020. Цялата класация на Career Show Index 2021 може да видите тук: .  За повече информация можете да ни следите в , и на


UK правителството планира масово производство на батерии за електромобили(снимка: CC0

UK правителството планира масово производство на батерии за електромобили(снимка: CC0 ...

... завод за акумулатори в производствения му комплекс в Съндърланд ще зависят от разходите за енергия, посочва Файненшъл таймс. LG и Samsung са в начален етап на преговори с правителството на Обединеното кралство за инвестиции, а компаниите вероятно ще продължат, само ако имат сделки с големи автомобилни производители, се добавя в доклада.


Значимите промени в пазара на смарт устройства увеличават популярността на ...

... бранда също отбелязва напредък, като емисиите на парникови газове от обхват 1 и 2 са намалели с 92% през последното десетилетие и са въведени нови цели за 2030 г., които допълнително ще увеличат темповете. Lenovo е призната от годишния Corporate Knights Index като една от 100-те най-устойчиви компании в света.


Сторидж устройствата на Seagate са гъвкаво и ценово-ефективно решение в

Сторидж устройствата на Seagate са гъвкаво и ценово-ефективно решение в ...

... (което улеснява SSD кеширането). Exos AP 4U100 е ултракомпактно 4U шаси със 100 гнезда за капацитет до 1,72 PB(снимка: Seagate) Новите сторидж предложения на Seagate са ориентирани към широк кръг корпоративни потребители и предлагат разнообразни варианти според изискванията на конкретния бизнес. Устройствата са достъпни на нашия пазар от . Съдържание по материали от Seagate


Лина Кан настоява за по-строг контрол над технологичните гиганти(снимка: Lina

Лина Кан настоява за по-строг контрол над технологичните гиганти(снимка: Lina ...

... агенцията или някой, който да ръководи антитръстовото отделение на Министерството на правосъдието, отбелязва Ню Йорк Таймс. В администрацията му обаче има и други видни антитръстови експерти. По-рано тази година президентът назначи Тим Ву, защитник на мрежовия неутралитет, който измисли самия този термин, за съветник на Белия дом в Националния икономически съвет.Ново поколение магнитни материали обещава промени в технологиите за съхранение

Ново поколение магнитни материали обещава промени в технологиите за съхранение ...

... др. Награда „Академик Емил Джаков” за научен принос в радиофизиката, физичната и квантовата електроника получиха и два екипа от изследователи, осъществили най-голям научен пробив през изминалата година. Акад. Петър Атанасов и проф. дфн Николай Недялков са отличени за разработката си „SERS на неоникотиноидни инсектициди с помощта на Ag и Au наноструктури”.


Данните на компаниите и тези на техните клиенти са най-ценният

Данните на компаниите и тези на техните клиенти са най-ценният ...

... От 1 ... Друго важно предимство за компаниите-клиенти е, че с услугата А1 Cyber Backup те пестят време и усилия, благодарение на функцията за групово управление на устройства, включително и възможността да предотвратят потенциално изтичане на информация чрез налагане на забрани за ползване на USB портове, принтери, Bluetooth и други.


Фабриките за чипове не смогват в момента да се справят

Фабриките за чипове не смогват в момента да се справят ...

... настоящия недостиг. „Не мисля, че изобщо има информираност в индустрията”, казва Пехт. „Компаниите мислят много за спазването на графиците си, но не и за проблема с фалшификатите. Особено съм загрижен за медицинската и военната индустрия, както и за всякакъв бизнес, свързан с безопасността – дори автомобилен, до известна степен”, предупреди професорът.


Google обяви, че пуска шест новости за 3 млрд. активни

Google обяви, че пуска шест новости за 3 млрд. активни ...

... да се криптират, но само при разговор между двама души, а не групов чат.Вградената дигитална клавиатура Gboard ще получи нови функции за предложения на Emoji Kitchen стикери. Те ще разпознават контекста на разговора и ще дават релевантни предложения, които потребителят може бързо и лесно да избере и добави към чата.


Телефонът Itel Magic 2 4G има 2,4-инчов QVGA дисплей, поддържа

Телефонът Itel Magic 2 4G има 2,4-инчов QVGA дисплей, поддържа ...

... памет. Налични са още 128MB постоянна памет, която може да се разширява чрез MicroSD карти с капацитет до 64GB. Телефонът е оборудван с батерия 1900 mAh, която го поддържа в стендбай режим в продължение на 24 дни. Що се отнася до цената му, е достъпно устройство, което струва около 32 долара.Екран от новата операционна система Windows 11, станала достояние на

Екран от новата операционна система Windows 11, станала достояние на ...

... Като цяло Windows 11 е много подобна на . Но как ще изглежда окончателната версия на новата операционна система и кога тя ще стане достъпна за потребителите все още не е ясно. Очаква се Microsoft да разкрие подробности за Windows 11 следващата седмица – на 24 юни, когато компанията планира .


Microsoft разкри кога най-сетне ще спре поддръжката на актуалния Windows

Microsoft разкри кога най-сетне ще спре поддръжката на актуалния Windows ...

... предназначена за устройства с два екрана. Компанията потвърди че някои опции, планирани за тази операционна система, ще бъдат прехвърлени към стандартната версия на Windows. Вероятно това ще направи по-лесно за производителите и разработчиците да поддържат устройства с два екрана, без да се налага да работят с отделна версия на Windows.


Видеообажданията в Google Meet са подобрени с функции, налични в

Видеообажданията в Google Meet са подобрени с функции, налични в ...

... така наречения режим Companion, обявен през май 2021 г. на конференцията Google I/O. По-голяма част от основните функции на са безплатни. В същото Google въвежда нов тарифен план за услуги, който се нарича Individual и е насочен към индивидуални предприемачи. Според The ​​Verge, цената на плана е 10 долара на месец.


Разнообразни аудио аксесоари са достъпни на намелени цени от Tronsmart

Разнообразни аудио аксесоари са достъпни на намелени цени от Tronsmart ...

... и имат динамични 50-мм HD драйвери. Разполагат с микрофон, който може да се завърта на 360 градуса и да се сваля. Нещо повече, слушалките се отличават с RGB светлинни ефекти. Възпроизвеждат до 12 часа музика с едно зареждане. струват €37,35 с купон NNNANONI6 и се доставят от Чехия за $3,09.


„Зелената къща” ще се захранва от автономна система с нулеви

„Зелената къща” ще се захранва от автономна система с нулеви ...

... и Национална научна мрежа „Улавяне и утилизация на въглероден диоксид”. За първи път български учени от институти на БАН и университети разработват съвместно нови методи за съхранение на енергия от възобновяеми енергийни източници, ефективни методи за улавяне и оползотворяване на въглероден диоксид и възможности за приложението на водорода в транспорта.


Повече от 30 предлага Теленор на своите клиенти със специална

Повече от 30 предлага Теленор на своите клиенти със специална ...

... за поръчки в брой и може да се използва с добавянето на промокод „5G“ в количката.  Теленор се грижи за клиентите си, предлагайки им разнообразие от възможности, както при устройствата, така и с иновативните дигитални услуги, които позволяват управление от всяко едно място по всяко време през мобилното .  


Общината и гражданите в Севлиево ще бъдат информирани регулярно за

Общината и гражданите в Севлиево ще бъдат информирани регулярно за ...

... е предпоставка за своевременно откриване на нерегламентирано замърсяване, извършване на проверка и предприемане на бързи мерки. Освен общината, гражданите също ще се информират за качеството на въздуха. Публично достъпната част на платформата визуализира средночасовите стойности от измерванията, разполага с индекс на качеството на атмосферния въздух и с архив на средночасовите измервания.


Улесняване на достъпа до хора и капитал и подобряване на ...

... информация. Самото съдържание в образованието трябва да е съобразено с дългосрочните потребности на икономиката и на пазара на труда, смята и Благовест Кирилов от БСП. "Преподавателят трябва да бъде ментор, защото всеки може да намери информацията, но преподавателят трябва да насочи как практически да се приложат тези знания", добави той.


Ако всичко върви по план, Woodsat ще полети в космоса

Ако всичко върви по план, Woodsat ще полети в космоса ...

... и други лакове и покрития върху някои участъци от дървото”, пояснява Найман. Планиращите мисията очакват Woodsat да се справи добре и да оцелее от  ултравиолетовото лъчение, когато обикаля планетата на височина от около 500 до 600 км. Ако всичко върви по план, Woodsat ще полети в космоса преди края на годината.


Падането на дрон в защитена зона причини екологичен мини-инцидент(снимка: CC0

Падането на дрон в защитена зона причини екологичен мини-инцидент(снимка: CC0 ...

... от глобите, щетата за природата ще е голяма. Въпросната зона на гнездене е една от малкото, останали на разположение на конкретния вид птици – елегантни рибарки. Те трябваше да мътят яйцата си и да останат с малките си чак до август. Напускането им означава, че цяло едно поколение е съсипано.


Портфолиото с 5G устройства на А1 се разширява с три

Портфолиото с 5G устройства на А1 се разширява с три ...

... Mi Band 4C, също от бранда Xiaomi. Цените на този смартфон започват от 169.99 лева в брой или 7.99 лева на месечно на изплащане, в случай че бъде закупен с тарифен план oт А1. Началото на продажбите му магазинната мрежа на телекома и онлайн на А1.bg ще започне до дни.


и Пощенска банка завършиха внедряването на SAP S/4HANA, интегрирано решение

и Пощенска банка завършиха внедряването на SAP S/4HANA, интегрирано решение ...

... сектора на малките и средни компании – SAP Business One, така и за големи корпорации – SAP S/4HANA. Компанията развива своя SAP Компетентен център от повече от 15 години и вече разполага с над 30 експерти с разнообразни компетенции в сферата на консултирането, внедряването и поддържането на SAP ERP системи.


Между 25% и над 40% от работниците обмислят да напуснат

Между 25% и над 40% от работниците обмислят да напуснат ...

... възможна оферта за работа, разсъждава Феликс Салмон от Axios. Това значи, че те ще си дадат времето да подберат работа, която им харесва. А какво по-хубаво може да има за работодателите от това да са привлекли в екипите си предимно хора, които харесват работата си, ценят я и я желаят?!


Трите върховни институции на ЕС утвърдиха сертификата за Covid-19(снимка: Европейска

Трите върховни институции на ЕС утвърдиха сертификата за Covid-19(снимка: Европейска ...

... на пандемията от Covid-19”. Цифров сертификат на ЕС за Covid: Регламентът ще се прилага за срок от 12 месеца, считано от 1 юли 2021 г. За държавите-членки, които се нуждаят от допълнително време, е предвиден шестседмичен период за постепенно въвеждане на сертификатите. 13 държави членки вече да на ЕС за Covid.


Дефицитът на чипове застрашава индустриите от проникване на опасни фалшификати(снимка:

Дефицитът на чипове застрашава индустриите от проникване на опасни фалшификати(снимка: ...

... бъдат принудени да купуват фалшиви чипове през следващата година. „Мисля, че никой в ​​бранша не мисли за това. Сега компаниите мислят само за спазване на графика, а не за проблема с . Особено съм загрижен за медицинската и военната индустрия, както и за всеки бизнес, свързан със сигурността”, предупреждава Майкъл Пехт.


Летящите таксита - сто пъти по-безопасни от хеликоптерите

Летящите таксита - сто пъти по-безопасни от хеликоптерите ...

... Virgin Atlantic сключи сделка с базираната в Бристол Vertical Aerospace, за да проучи възможността за „летящи таксита“, които ще отвеждат пътниците от регионалните градове до големите летища. Прочетете целия материал в cash.bg


Тази седмица Теленор ще предложи на своите клиенти . От

Тази седмица Теленор ще предложи на своите клиенти . От ...

... Теленор. Пълна информация за това и други предложения на онлайн магазина на Теленор е достъпна на , чрез безплатно обаждане на телефон 0800 900 55 в делнични дни между 9:00 и 18:00 часа, както и във всички магазини на оператора. За повече информация можете да ни следите в , и на


Перспективна разработка обещава ултрабързо зареждане на електромобилите(снимка: CC0 Public Domain)
Нова

Перспективна разработка обещава ултрабързо зареждане на електромобилите(снимка: CC0 Public Domain) Нова ...

... на батерията – той е убеден, че 10 минути зареждане на електрическа кола ще са достатъчни за 800 километра пробег. По-рано тази година компанията StoreDot, специализирана в батериите Extreme Fast Charging (или XFC), се похвали, че е разработила технология, която може да зарежда двуколесно електрическо превозно средство само за пет минути.


Измерванията на новия материал са проведени с прахов дифрактометър с

Измерванията на новия материал са проведени с прахов дифрактометър с ...

... на кислородните атоми се променят в синхрон помежду си, за да се запази общият обем. „Коя част действа при каква температура – това е следващият въпрос”, казва Шарма. „Скандият е по-рядък и по-скъп, но ние експериментираме и с други елементи, които могат да го заменят, и стабилността е запазена”, добавя той.


Най-големите доставчици на облачни услуги използват платформата за директно свързване

Най-големите доставчици на облачни услуги използват платформата за директно свързване ...

... внедрявания като ИТ архитектура по избор за съвременния бизнес, като същевременно отговаря на нуждите на хиперскаларните компании от оперативна надеждност, глобален обхват и взаимосвързаност с богатите екосистеми, които са от решаващо значение за обслужването на клиентите им по целия свят”, коментира сделката Джабез ​​Тан, ръководител научни изследвания в Structure Research.


От началото на годината пандемията е по-малко забележима във виртуалните

От началото на годината пандемията е по-малко забележима във виртуалните ...

... е компрометирал суперкомпютри и клъстери с висока производителност, принадлежащи на академични изследователски центрове, както и на частни бизнеси и организации. Злонамереният софтуер е насочен към широк спектър от операционни системи, включително Linux, BSD и Solaris, а Kobalos може също да има способността да компрометира суперкомпютри, които работят с AIX и Windows.


Xbox Mini Fridge е брандиран в стила на популярната геймърска

Xbox Mini Fridge е брандиран в стила на популярната геймърска ...

... и други подробности за устройството. Microsoft се възползва от шегите, че прилича на хладилник, за да пусне подобен продукт на пазара. Компанията вече раздаде три броя Xbox Series X Fridge – един пълноразмерен хладилник получи , вторият отиде при блогъра iJustine, а третият бе даден на фен на Xbox след томбола.


Подобрена асоциативна памет решава проблеми на традиционната памет(илюстрация: B. P.

Подобрена асоциативна памет решава проблеми на традиционната памет(илюстрация: B. P. ...

... информация от такова устройство, атомите се инициализират колективно до определено спиново състояние, чиято енергия след това пада до локален минимум, който пък се фиксира от светлината, излъчвана от резонатора. Изследователите вярват, че ще могат да построят устройството в краткосрочен план, тъй като то се състои от достъпни в момента елементи.


Две тръби с ниско налягане задвижват магнитно-левитационни товарни и пътнически

Две тръби с ниско налягане задвижват магнитно-левитационни товарни и пътнически ...

... дизайна и оперативните технологии с напредъка в екологично чистите материали и строителните практики. Това ни дава възможност да изпълняваме устойчиви проекти, които са пространствено изобретателни, структурно ефективни и устойчиви откъм околна среда”, допълва той. Все още няма информация кога ще започне изграждането на италианския Hyperloop, нито кога ще влезе в експлоатация.


К итайската национална космическа агенция публикува нови снимки на своя

К итайската национална космическа агенция публикува нови снимки на своя ...

... Той донесе със себе си и малка безжична камера, чрез която да прави самостоятелни снимки.Марсоходът направи и . Чрез тях учените могат да проверят дали всичко е наред и няма повреди.Мисията на Zhurong трябва да продължи минимум 90 дни. През това време марсоходът ще изучава климата и геологията на Марс.


Джeф Бeзoc мoжe дa пpитeжaвa пoчти вcичĸo, ĸoeтo cи пoиcĸa.

Джeф Бeзoc мoжe дa пpитeжaвa пoчти вcичĸo, ĸoeтo cи пoиcĸa. ...

... изпитвaт 4,5G. Bъпpeĸи чe cyбopбитaлнитe пoлeти ca пo-мaлĸo pиcĸoви, a paĸeтaтa и ĸaпcyлaтa имaт peдицa cиcтeми зa cигypнocт, pиcĸ вce пaĸ имa. Eдин oт caмoлeтитe нa Vіrgіn Gаlасtіс нa Pичapд Бpaнcън пpeтъpпя aвapия пpeз 2014 г. и yби eдин oт пилoтитe. Πoлeтът нa Бeзoc e нa 20 юли.По публикацията работи:


Технология на Toshiba подобрява шест пъти рекорда за квантова комуникация(снимка:

Технология на Toshiba подобрява шест пъти рекорда за квантова комуникация(снимка: ...

... квантови технологии в Toshiba Европа. „Най-новият напредък разширява максималния обхват на квантовата връзка, така че е възможно да се свързват градове от различни страни и континенти, без да се използват междинни възли. Внедрен заедно със сателитен QKD, този подход ще ни позволи да изградим глобална мрежа за квантово защитени комуникации“.


Нови закони ще забранят на ИТ гигантите да фаворизират своите

Нови закони ще забранят на ИТ гигантите да фаворизират своите ...

... и използване на „придобивания-убийци“, за да бъдат елиминирани конкурентите. Критики Не липсват и негативни мнения за новите законопроекти. „Законопроектите, които са насочени към конкретни компании, вместо да се фокусират върху бизнес-практиките, са просто лоша политика… и биха могли да се определят като противоконституционни“, заяви Нийл Брадли от Американската търговска камара в изявление.


Роботът WomBot заедно с плюшена играчка-вомбат(снимка: Robert Ross, La Trobe

Роботът WomBot заедно с плюшена играчка-вомбат(снимка: Robert Ross, La Trobe ...

... краста чрез внасяне на инсектицид или гарантиране, че дупките са празни, преди третиране с временно нагряване, което да унищожи акарите.“ И да – имало е случай, в който роботът е срещнал вомбат при посещение в дупка. Предполага се, че животното е спяло, затова и екипът бързо е изтеглил WomBot от него.


Стрийминг гигантът Netflix се готви да пусне собствен онлайн магазин

Стрийминг гигантът Netflix се готви да пусне собствен онлайн магазин ...

... и специална серия от екшън фигурки, допълва "Монитор". Компанията и досега продаваше предмети и дрехи, свързани с най-известните си филми и сериали, като в ролята на посредник влизаха други вериги от магазини. Предполага се, че на собствения си сайт Netflix ще предлага лимитирани серии продукти вместо масови.  По публикацията работи:


Дигитален модел на новия самолет Overture, с производството на който

Дигитален модел на новия самолет Overture, с производството на който ...

... самолет. Изследването на Boom предполага, че пътниците искат бързо придвижване и че по-бързите самолети могат да „задълбочат човешките връзки и да формират по-добри бизнес-отношения”, казва Кати Савит. Компанията твърди, че очаква Overture да бъде печеливш за авиокомпаниите, дори ако билетите за него се продават на същата цена като „редовна тарифа в бизнес-класа”.


„Най-критично важната човешка характеристика не може да бъде симулирана или

„Най-критично важната човешка характеристика не може да бъде симулирана или ...

... позиции в Google. Конференцията „Evolution of TC 2021” се проведе за пръв път в дигитален формат между 9 и 11 юни, благодарение на което в събитието се включиха още повече участници, извън границите на Югоизточна Европа. Друга новост беше и тридневният формат на конференцията, вместо традиционния до този момент двудневен такъв.


Моделът VA-X4 ще превозва до четирима пътници и пилот на

Моделът VA-X4 ще превозва до четирима пътници и пилот на ...

... това, което се предлага по отношение на технологиите, но не го надхвърляме”. По-пищните визуализации на въздушни таксита, превозващи пътници от един небостъргач до друг, ще изискват нова технология за контрол на въздушното движение, публично приемане на повече самолети в градовете, подобрения в автоматизацията и регулаторни промени, които може да отнемат десетилетие.


Новият квантов микроскоп, разработен от австралийски учени, в действие(снимка: The

Новият квантов микроскоп, разработен от австралийски учени, в действие(снимка: The ...

... с много по-голяма яснота, отколкото при повечето микроскопи. Колкото и да е интригуваща технологията, тя все още се нуждае от редица подобрения. Екипът казва, че сравнителното предимство е относително малко, а техниката все още е относително неефективна, но с по-нататъшни мерки за усъвършенстване все пак параметрите ще се подобрят с порядъци.


Вулканично съоръжение ще осигури на Салвадор 95 MW чиста енергия

Вулканично съоръжение ще осигури на Салвадор 95 MW чиста енергия ...

... Ел Салвадор са приели този месец нов закон за биткойните, който прави законно платежно средство. Властите предприемат такава стъпка, за да коригират „сивата икономика”, преобладаваща в страната, където 70 процента от населението няма банкови сметки. В допълнение, криптовалутата трябва да помогне на салвадорците, живеещи в чужбина, да изпращат пари у дома.


3D-отпечатаната храна ще стане масова в домовете на руснаците след

3D-отпечатаната храна ще стане масова в домовете на руснаците след ...

... помощта на . Развитието в тази област вече е в ход. Един от сценариите предполага, че домашното устройство може да отпечатва месо от растителен протеин или от предварително култивирани месни клетки. В индустриален мащаб планове за производство на 3D-отпечатани продукти вече – тя възнамерява да произвежда пилешки хапки по новата технология.


Безпилотният самолет-танкер Boeing MQ-25 T1 прехвърля гориво на F /

Безпилотният самолет-танкер Boeing MQ-25 T1 прехвърля гориво на F / ...

... EA-18G Growler и F-35C Lightning II. Понастоящем тази задача се изпълнява от пилотирани F / A-18, които трябва да бъдат отстранени от бойно дежурство, за да се занимават с презареждането. Сега предстои MQ-25 T1 да бъде изпратен в Норфолк, щата Вирджиния, където ще стане обект на изпитания на палубата на самолетоносачи.


Какви мерки за защита да вземем – научете от „Attack

Какви мерки за защита да вземем – научете от „Attack ...

... разберете най-добре какво стои зад една атака и как да се защитите занапред, регистрирайте за организираната от виртуална симулация – на 24 юни. По време на събитието участниците ще могат да се запознаят със сценарии от реалната практика в два отбора – на атакуващи и на отбраняващи се. съдържание от CyberArk


Разработка с графен обещава многократно повишаване на плътността на твърдите

Разработка с графен обещава многократно повишаване на плътността на твърдите ...

... защитно покритие за конвенционалните твърди дискове и че той е в състояние да издържа на HAMR, можем да кажем, че това е много важен резултат”, казва д-р Анна От, един от съавторите на в Кембриджския център за графен. „Това допълнително ще подпомогне развитието на нови твърди дискове с висока плътност”.


Темата накратко Българската компания NitroPack и нейният едноименен продукт помагат ...

... проблем в правилния момент. Преди година Google обяви, че скоростта ще бъде взета предвид при нареждането на резултатите в търсачката. Това доведе до скок в търсенето към нас, защото това е много трудно. Не му е работа на един собственик на сайт да се занимава с нещо подобно", казва Георгиев.


Алгоритми с изкуствен интелект се оказват по-ефективни от хората при

Алгоритми с изкуствен интелект се оказват по-ефективни от хората при ...

... за изкуствен интелект Джеф Дийн отбеляза, че подобен подход ще намали разходите за разработка и в същото време ще помогне за създаване на по-ефективни дизайни за микрочипове. „Възложихме на нашите инженери да експериментират с този метод и искаме да видим как могат да го адаптират към работните им процеси”, казва Дийн.


Биткойн излетя и стана привлекателен без стабилна финансова основа, смятат

Биткойн излетя и стана привлекателен без стабилна финансова основа, смятат ...

... долара и държавата няма да се откаже от това, така че не виждам биткойн като заплаха изобщо”, казва той. „Правителствата не харесват другите хора да създават пари – засега изглежда, че властите толерират криптовалутите, но в крайна сметка ще установят свои собствени цифрови валути и ще изтласкат биткойн навън”, заключава Уилсън.


Първа автономна атака на бойни роботиСветът, изглежда, навлиза в нова ...

... Безос. По неофициална информация на сайта Parabolic Arc Брансън е решил да измести по-рано датата на своето суборбитално приключение за 4 юли, след като е научил за намерението на конкурентния милиардер лично да се повози в космическата капсула New Shepard на 20 юли в компанията на своя брат Марк Безос.


HPE Alletra 6000 използва процесори EPYC 7002 серия с 8

HPE Alletra 6000 използва процесори EPYC 7002 серия с 8 ...

... от предишните HPE Nimble Storage решения, базирани само на флаш памет. Системата обещава промяна в начина на работа с данни, тъй като позволява на ИТ отделите да преминат от притежаване и поддръжка на инфраструктура за данни към достъп и използване на данните при поискване и „като услуга”. Новото решение има следните предимства: