Първоначално криптовалутата ще бъде достъпна за потребители от няколко страни,

Първоначално криптовалутата ще бъде достъпна за потребители от няколко страни, ...

......... да избегнат резките колебания в курса. Впоследствие се появиха информации, че Facebook ще обвърже своята криптовалута с щатския долар. Facebook обаче ще трябва да положи много усилия, за да може GlobalCoin да спечели доверието потребителите, като се имат предвид многото скандали напоследък, които влошиха репутацията на социалната мрежа, коментира The Verge.


Нов модел влак стрела, който ще влезе в експлоатация преди

Нов модел влак стрела, който ще влезе в експлоатация преди ...

......... надеждност и безопасност. Central Japan Railway Co се надява да продаде от новия модел влакове на Тексас и Тайван. Друга японска компания, East Japan Railway Co, в момента тества Alfa-X, който ще се движи с 360 километра в час, когато бъде въведен в експлоатация през 2030 г. по линията Токио-Хокайдо.


Еко-мотиви възпират амбициозен проект на NautilusПлаващите центрове за данни на

Еко-мотиви възпират амбициозен проект на NautilusПлаващите центрове за данни на ...

......... коментират от компанията. Нещо повече, проектът на Nautilus се вписва в концепция за използване на ненужни военни обекти. Вместо да бъдат охранявани и бавно унищожавани, такива обекти могат да получат втори живот. Базата в Аламида е замразена през 1997 г. Нейната територия и сгради могат да бъдат използвани за интересни проекти.


Порталът Tesloop публикува видео обзор на Tesla Model S с

Порталът Tesloop публикува видео обзор на Tesla Model S с ...

......... 500 км. Втората батерия се амортизирала прекалено бързо, а за година и половина третата е деградирала с 9%. Боята на каросерията и тапицерията в салона са оригиналните. Механизмът за електрическо регулиране на седалките работи по-шумно, разхлопал се е капакът на жабката, а датчиците на системата Autopilot понякога пропадат в бронята.


С негова помощ мрежата открива близо 97% от забранените публикацииИзкуственият

С негова помощ мрежата открива близо 97% от забранените публикацииИзкуственият ...

......... милиона фалшиви акаунта и десетки милиони фрагменти, съдържащи голи тела и насилие. Според него, AI е основният източник на откриване и противодействие в тези категории. Ако говорим за точни числа, Facebook е блокирала 1,2 млрд. акаунта през 4-то тримесечие на 2018 г. и 2,19 млрд. през първото тримесечие на 2019 г.


Инженер е обвинен във фалшифициране на сертификати10 мисии на SpaceX

Инженер е обвинен във фалшифициране на сертификати10 мисии на SpaceX ...

......... проверката или въобще не са проверявани за използване в SpaceX. Твърди се, че 10 правителствени мисии на SpaceX са могли да бъдат подложени на риск, заради доставката на части със съмнително качество, вкл. седем за НАСА, две за ВВС на САЩ и една за Националната служба за океански и атмосферни изследвания.Откакто през 1997 г. публикация в шведското сп. Teknikens Värld

Откакто през 1997 г. публикация в шведското сп. Teknikens Värld ...

......... влага доста ресурс в провеждането на лосови тестове, проверява на практика доколко хвалбите за пътното поведение на Model 3 отговарят на истината. Както може да се допусне, електромобилът се справя блестящо с изпитанието, изпълнявайки маневрата под конец с 83 км/ч и не чак толкова чисто - с цели 88 км/ч.


Компанията за космически ракети на Илон Мъск,

Компанията за космически ракети на Илон Мъск, "СпейсЕкс", е изстреляла ...

......... планирала да пуска по около 2000 спътника на ниска надземна орбита всяка година, като крайната им бройка е 12 000. Час след изстрелването на "Фалкон 9" спътниците бяха пуснати в орбитата над Земята. Малко след това ракетата се приземи на платформа в Атлантическия океан, за да бъде използвана наново.  


Браншова асоциация извади компанията от списъка си с членовеСмартфоните на

Браншова асоциация извади компанията от списъка си с членовеСмартфоните на ...

......... памет и microSD слотът е необходим за разширение. Вероятно Huawei е очаквала подобно развитие на събитията, за което намекна и основателят на компанията Рей Женфей, и разработи технологията nanoSD – Huawei NM Card. За да отговори на търсенето, компанията ще трябва да увеличи производството и да намали цените на nanoSD картите.


Американската частна космическа компания SpaceX започна разполагането в орбита на

Американската частна космическа компания SpaceX започна разполагането в орбита на ...

......... долари. Всеки един от сателитите тежи 227 кг, като разполага с множество антени и една слънчева решетка. Това беше "един от най-трудните инженерни проекти, които някога съм виждал да бъдат правени", изтъкна Мъск и предупреди, че много неща могат да се объркат в ранните етапи на разполагането на сателитната система.


Технологии Фалшивите профили във Facebook - повече от реалните Компанията

Технологии Фалшивите профили във Facebook - повече от реалните Компанията ...

......... нашите услуги, като същевременно даваме възможност на всички да изграждат общности във Facebook", завършва Шулц. Тим Кук: Време е всички да защитим личните си данни  Instagram Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Автор: Мартин Дешев Facebook социална мрежа профили фалшиви профилиОткрива малуер и подобрява системната производителностWin Tonic има модерен интерфейс,

Открива малуер и подобрява системната производителностWin Tonic има модерен интерфейс, ...

......... и може да ги премахне от системата, за да не създават проблеми. В допълнение, Win Tonic може да подобри навигацията в уеб чрез инсталиране на разширения в браузъра. Тя също така влиза в ролята и на стартъп мениджър, макар че тази функционалност е достъпна и от самата операционна система. Даунлоуд: Win Tonic


VIVACOM ще зарадва всички почитатели на легендарната игрова конзола PlayStation®4.

VIVACOM ще зарадва всички почитатели на легендарната игрова конзола PlayStation®4. ...

......... телевизор). PlayStation®4 Slim е на цена от 24.98 лв. на месец или 559.98 лв. в брой, а PlayStation®4 Pro - 31.98 лв. на месец или 699.98 лв. в брой, в комбинация с план за телевизия и интернет. Промоцията важи до изчерпване на количествата. Повече информация може да намерите на www.vivacom.bg


Възможно ли е да се дискутира спокойно в интернет? Някои

Възможно ли е да се дискутира спокойно в интернет? Някои ...

......... на "Ню Йорк таймс" и на университета "Саймън Фрейзър" в Канада се работи по автоматичното идентифициране на най-конструктивните коментари, тоест такива, които карат дискусията да напредва, при които се запазва цивилизоваността, които се основават на факти или на лични преживявания и които като цяло придават някаква стойност на обсъжданата тема.


Египет е подписал споразумение с кипърска фирма да постави 310-километров

Египет е подписал споразумение с кипърска фирма да постави 310-километров ...

......... износ, които развива на средиземноморското крайбрежие. През септември Египет подписа споразумение с Кипър за изграждане на подводен тръбопровод, който да изпомпва кипърския офшорен газ за Египет за преработка за износ в Европа. Плановете доведоха до по-близки източносредиземноморски връзки, като Кипър, Египет, Гърция и Израел провеждат редовни срещи на високо равнище.


Разработчиците от Ростех наблягат на високото ниво на сигурностСуперкомпютърът на

Разработчиците от Ростех наблягат на високото ниво на сигурностСуперкомпютърът на ...

......... работа в трудни условия с разширен диапазон на напрежението и повишено ниво на смущения. Сървърите имат вградена функционалност за дистанционна диагностика и управление. Възможно е да се използват различни комутиращи технологии, а изчислителните възли, захранващите устройства и модулите за хидрорегулиране поддържат „гореща смяна”, без да се прекъсва работата на системата.Върху иновативния продукт работи екипът на Amazon AlexaТехнология на Amazon

Върху иновативния продукт работи екипът на Amazon AlexaТехнология на Amazon ...

......... може да развие нови способности – например, да съветва своя притежател как по-ефективно да взаимодейства с други хора. Очевидно идва време да „вържем” гласовия асистент на Amazon на китката си и да му кажем какво наистина чувстваме. Към момента няма информация кога гигантът в онлайн търговията ще пусне устройството на пазара.


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди Русия и други

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди Русия и други ...

......... резултати от президентските избори в Украйна, които последваха свалянето на подкрепяния от Москва лидер. Столтенберг и Хънт обаче отказаха да кажат какви конкретно стъпки могат да бъдат предприети от НАТО Миналата седмица Европейският съюз реши да наложи в случай на нужда "целенасочени ограничителни мерки за възпиране и реагиране на кибератаки".


А1 ще предложи специални условия за всички нови клиенти на

А1 ще предложи специални условия за всички нови клиенти на ...

......... e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.


Ползвателите на един от най-популярните интернет портали - Ютюб, съобщиха,

Ползвателите на един от най-популярните интернет портали - Ютюб, съобщиха, ...

......... процента). Други 14 процента не могат да влязат в акаунтите си, още 12 процента отбелязват некоректна работа на сайта. Проблемите с ЮТюб се наблюдават по целия свят, включително в САЩ, Украйна, Япония, Франция, Германия, Великобритания, България и Румъния. В Русия най-много оплаквания има от Москва, Санкт Петербург, Казан и Самара.


Платформата за обикновени телефони става все по-популярнаОперационната система KaiOS управлява

Платформата за обикновени телефони става все по-популярнаОперационната система KaiOS управлява ...

......... Google Maps, видео YouTube и гласов помощник Assistant. По-рано компанията интегрира Google услуги в телефоните на Nokia под управление на KaiOS. Освен това KaiOS Technologies ще използва привлечените средства за излизане на нови пазари, за изследвания и разработки на нови продукти, както и за развитие на общността от разработчици около KaiOS.


Летните модели на японската компания Bridgestone водят по степен на

Летните модели на японската компания Bridgestone водят по степен на ...

......... включени само марки, които са събрали над 5% от гласовете. Участниците в анкетата са оценявали по десетобална скала гумите, с които в момента на допитването са били "обути" автомобилите им. Лидерът Bridgestone е успял да набере оценка от 9.06 от възможните 10, следван с незначително изоставане от Michelin с 9.05.


Motorola завършва фискалната 2018/2019 г. на печалба. Американският бранд регистрира

Motorola завършва фискалната 2018/2019 г. на печалба. Американският бранд регистрира ...

......... компютърната мощ на връзките, които променят бизнеса и обществото. Lenovo работи, за да вдъхнови различното у всеки и да изгради бъдеще, базирано на по-интелигентните технологии, в което всеки преуспява. Присъединете се към нас в LinkedIn, следете ни във Facebook, Twitter (Lenovo Bulgaria), Instagram и Weibo или ни посетете на www.lenovo.com/bg.


Браузърът обаче остава недостъпен за епълската платформа iOSTor запазва конфиденциалността

Браузърът обаче остава недостъпен за епълската платформа iOSTor запазва конфиденциалността ...

......... да събират данни за поведението на потребителя и така предотвратява показването на досадна реклама. Към момента няма версия на Tor Browser за iOS платформа, тъй като Apple блокира определени процеси, които възпрепятстват неговата работа. Специалистите препоръчват Onion Browser за анонимно сърфиране в уеб с iPhone и iPad. Даунлоуд: Tor Browser за Android


Журито на международния конкурс International Engine of the Year обяви

Журито на международния конкурс International Engine of the Year обяви ...

......... Журито на международния конкурс International Engine of the Year обяви за победител за 2019-а двигателя, който печели престижната титла през последните три години. 3.9-литровият V8 с два турбокомпресора и мощност от 620 до 720 к.с. на Ferrari триумфира през 2016, 2017 и 2018 г.


Преходният период за въвеждане на правилото изтича този месец42% от

Преходният период за въвеждане на правилото изтича този месец42% от ...

......... на дигитални технологии в Европа – DigitalK на 30-31 май в София. Според статистиката, повече от 250 милиона души по света използват кирилица като официална азбука и с присъединяването на България към Европейския съюз на 1 януари 2007 г. кирилицата стана третата официална азбука на Европейския съюз, след латинската и гръцката.


Това не е максималното възнаграждение, сочат проучваниятаХонорарите за стриймърите могат

Това не е максималното възнаграждение, сочат проучваниятаХонорарите за стриймърите могат ...

......... маркетинговите планове на издателите. Обикновените потребители обаче не винаги могат да забележат влиянието на издателя върху мнението на стриймъра. По информация на Ройтерс, компанията Electronic Arts е платила на стриймъра Тайлър Блевинс сумата от 1 млн. долара, за да играе Apex Legends в първите няколко дни след излизане на играта.


Учени от САЩ, Канада и Шри Ланка представиха доклад за

Учени от САЩ, Канада и Шри Ланка представиха доклад за ...

......... изменението на климата в САЩ за следващите 50 години. Технологията демонстрира огромни обгорени зони и цели квартали, намиращи се един или два метра под вода. Експертите планират да усложнят алгоритъма, да включат в него други природни и човешки фактори на влияние, както и различни сценарии за развитието на световната цивилизация.


Почти шест от всеки десет души знаят за съществуването на

Почти шест от всеки десет души знаят за съществуването на ...

......... предприятия. Комисията ще продължи също така тясното си сътрудничество с Европейския комитет по защита на данните и националните органи по защита на данните, както и с предприятията и с гражданското общество, за да се решат най-неотложните въпроси и да се улесни прилагането на новите правила, заключават Андрус Ансип и Вера Йоурова.


Технологии YouTube се срина Потребители са започнали да подават сигнали

Технологии YouTube се срина Потребители са започнали да подават сигнали ...

......... поглед“ Повдигнаха обвинение на момчето, намушкало друго в София Автобус с туристи се преобърна в Италия Мерки за баловете, полиция за абитуриентите и без пияни в заведения Известен модел чисто гола в Инстаграм в знак на протест Бионсе, Лили Иванова и Георги Минчев вдъхновяват финалистите в „Като две капки вода“


Великобритания е споделила с 16 съюзници в НАТО подробности за

Великобритания е споделила с 16 съюзници в НАТО подробности за ...

......... на Москва в Лондон отиде дори по-далеч, като характеризира обвиненията срещу Русия като пример за провокативната политика на Лондон. Отношенията на Лондон с Москва се влошиха по време на управлението на президента Владимир Путин, като кулминацията настъпи с отравянето миналата година на бившия руски шпионин Сергей Скрипал на британска земя.


Японският технологичен гигант Panasonic обяви, че прекратява бизнеса с Huawei

Японският технологичен гигант Panasonic обяви, че прекратява бизнеса с Huawei ...

......... американския президент Доналд Тръмп да забрани на американските компании да доставят на Huawei и филиалите му критични компоненти, позовавайки се на съображения за сигурност. Американските власти обаче издадоха 90-дневно отлагане на забраната за сътрудничество с Huawei, за да може да бъдат уредени гладко отношенията на американските компании с китайската фирма.


Технологии Huawei може да остане и без процесори за телефоните

Технологии Huawei може да остане и без процесори за телефоните ...

......... пълна отмяна на забраната, а най-лошият - окончателното ѝ въвеждане. Новият Android ще пази личните данни по-добре За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев Huawei ARM процесори мобилни телефони


Кросплатформен емулатор за компютри, конзоли, смартфониRetroArch добавя постоянно игри и

Кросплатформен емулатор за компютри, конзоли, смартфониRetroArch добавя постоянно игри и ...

......... видео и други параметри. Имайте предвид, че RetroArch консумира много системни ресурси и може да не работи добре на машини със слаба графика. Но несъмнено това приложение ще се хареса на феновете на старите класически игри, които ще могат да свалят и пускат любимите си заглавия на модерните изчислителни устройства. Даунлоуд: RetroArch


Huawei показа на живо най-новото попълнение от своята лайфстайл серия

Huawei показа на живо най-новото попълнение от своята лайфстайл серия ...

......... 41 процента за по-малко от 30 мин. Телефонът се предлага в три страхотни цвята - син (Peacock Blue), черен (Midnight Black) и бял (Pearl White).P30 lite вече е на пазара с атрактивни планове в мрежата на A1, Telenor и Vivacom, както и в свободна продажба на цена от 699 лв.


Точно една година след ребрандирането си А1 е разпознаваема за

Точно една година след ребрандирането си А1 е разпознаваема за ...

......... в надпреварата „Продукт на годината”. Успешното ребрандиране постави своеобразен рекорд и на наскоро провелия се конкурс на Българското дружество за връзки с обществеността, където А1 получи 8 награди за кампании, свързани с трансформацията на компанията. Комуникационните усилия по ребрандирането на А1 бяха отличени и от престижните BAPRA Bright Awards 2019.


Точно една година след ребрандирането си А1 е разпознаваема за

Точно една година след ребрандирането си А1 е разпознаваема за ...

......... в надпреварата „Продукт на годината”. Успешното ребрандиране постави своеобразен рекорд и на наскоро провелия се конкурс на Българското дружество за връзки с обществеността, където А1 получи 8 награди за кампании, свързани с трансформацията на компанията. Комуникационните усилия по ребрандирането на А1 бяха отличени и от престижните BAPRA Bright Awards 2019.


Всички небронирани модели на луксозната руска марка Aurus ще се

Всички небронирани модели на луксозната руска марка Aurus ще се ...

......... Всички небронирани модели на луксозната руска марка Aurus ще се оборудват с проектирани специално за тях гуми Pirelli Scorpion, става ясно от публикация в профила на компанията в социалната мрежа "ВКонтакте". "Обувките" на Путинмобила ще се произвеждат в съвместно предприятие на италианския гигант и държавната корпорация "РосТех" във Воронеж.


Китай намалява данъците за производители на софтуер и интегрални схеми

Китай намалява данъците за производители на софтуер и интегрални схеми ...

......... търговския конфликт с американския президент Доналд Тръмп.Компаниите за софтуер и интегрални схеми, основани преди края на 2018 година, няма да бъдат облагани с данък върху приходите през първите две години от дейността си, а през следващите три до пет години ставките ще бъдат намалени наполовина, съобщи министерството на финансите. /БТА


Светодиодните електрически крушки харчат по-малко енергия, имат по-ниска работна температура

Светодиодните електрически крушки харчат по-малко енергия, имат по-ниска работна температура ...

......... на типове, като топлите цветове нанасят най-малко вреди на зрението, а хладните са най-фототоксични. В доклада за изследванията на агенцията се твърди още, че независимо от интензитета си светодиодната светлина "ускорява стареенето на тъканите на ретината", намалява остротата на зрението и предизвиква дегенеративни заболявания като макула или т.нар. жълто тяло.


На неотдавнашната конференция, посветена на развитието на корпоративната си стратегия,

На неотдавнашната конференция, посветена на развитието на корпоративната си стратегия, ...

......... vs next-gen PlayStation pic.twitter.com/2eUROxKFLq — Takashi Mochizuki (@mochi_wsj) 21 май 2019 г. Фрагмент от сравнителния обзора на двата "плейстейшъна" с епизоди от играта Spider-Man на Marvel публикува журналистът от The Wall Street Journal Такаши Мочизуки. Макар и с ниско качество, видеото показва значително по-реалистичните сенки, отражения и осветление в PS5.


Най-натовареният ден от седмицата е събота, сочи проучванеDDoS атаките стават

Най-натовареният ден от седмицата е събота, сочи проучванеDDoS атаките стават ...

......... нови. Атаките стават по-продължителни, а много организации внедряват само базови контрамерки, които са недостатъчни. Трудно е да се прогнозира дали ще продължи ръстът в броя на DDoS атаките, но е сигурно, че те ще стават по-сложни. Лаборатория Касперски съветва организациите да се подготвят да отразяване на DDoS атаки с повишена сложност.


Най-често жертвите са привличани с обещания за големи печалбиИзмамите с

Най-често жертвите са привличани с обещания за големи печалбиИзмамите с ...

......... В крайна сметка всичко завършва с крах за наивните жертви на престъпната схема. По данни на австралийската комисия по конкуренцията и защита на потребителите (ACCC), през миналата година на континента също се наблюдава пик в измамите с криптовалута. В рамките на 2018 г. австралийците са загубили $4,3 млн. от подобни престъпления.


Министерството на вътрешната сигурност предупреди за заплахи от страна на

Министерството на вътрешната сигурност предупреди за заплахи от страна на ...

......... които поискаха от всички подразделения да прекратят използването на DJI дронове, заради предполагаеми проблеми в сферата на киберсигурността. По-късно имиграционните и митнически власти на САЩ също заявиха, че DJI може да шпионира в ползва на китайското правителство – разбира се, тома обвинение беше опровергано от водещия производител на дронове в света.


За създаването на най-голямата платформа за чатботове ManyChat, за дръзновението

За създаването на най-голямата платформа за чатботове ManyChat, за дръзновението ...

......... да купите билети на адрес: https://conversationsconference.com М. М. и М. К. : Много благодарим за Вашите изчерпателни отговори! Желаем Ви всичко най-добро! А. Л.: И аз Ви благодаря! Полезно от Андрей в блога на ManyChat - https://blog.manychat.com/author/andrey/Едно интервю, подготвено от инж. Момчил Марчев и д-р Мартин Кърнолски ексклузивно за ОффНюз.


От днес се приемат предложения за Google.org Impact Challenge. Инициативата

От днес се приемат предложения за Google.org Impact Challenge. Инициативата ...

......... през декември 2019 г. Google подкрепя български неправителствени организации, като предоставя през платформата TechSoup дарение на следните програми: AdGrants, YouTube for Nonprofits и Google Apps. Фондация „Работилница за граждански инициативи“ като единствен партньор на TechSoup за България валидира всички кандидатстващи организации за програмите на Google, свързани с продуктите на Google.


Възлагат им изпълнението на повтаряеми, еднотипни задачиОББ планира внедряване на

Възлагат им изпълнението на повтаряеми, еднотипни задачиОББ планира внедряване на ...

......... колегите в рутинните им задължения. Това е вторият робот, въведен от банката. Първият валидира процес, които извършват служителите на ОББ в Клонова мрежа, като по този начин гарантира за точността на въведената от тях информация. Плановете на компанията предвиждат разработване и прилагане на поне една роботизирана автоматизация на процесите на всяко тримесечие.


Сагата за забрана на Huawei не показва никакви признаци за

Сагата за забрана на Huawei не показва никакви признаци за ...

......... да закупи стоки, произведени в Америка, "за да поддържа съществуващите мрежи и да предостави софтуерни актуализации на съществуващите Huawei телефони", се казва в доклад на Reuters. Въпреки това, "на компанията е забранено да купува американски части и компоненти, за да произвежда нови продукти без лицензи, които вероятно ще бъдат отказани".


В официално писмо до дилърите АвтоВАЗ съобщава, че преустановява свободната

В официално писмо до дилърите АвтоВАЗ съобщава, че преустановява свободната ...

......... В официално писмо до дилърите АвтоВАЗ съобщава, че преустановява свободната продажба на някои части за Lada Vesta Sport. Руският производител ще доставя компоненти само за ремонти в рамките на гаранционното обслужване, съобщава Lada Online.


Едва ли е тайна за някой, че корпорацията Google се

Едва ли е тайна за някой, че корпорацията Google се ...

......... Google има специален инструмент, който анализира всички плащания през интернет и всички поръчки, пристигащи на мейла на клиента. От Google твърдят, че използват информацията, за да разберат по-добре предпочитанията на клиентите, но мнозина експерти по безопасността в интернет пространството се отнасят скептично и препоръчват да се трият данните за покупките.


А1 вече предлага новия HONOR 8A, който притежава отлични характеристики

А1 вече предлага новия HONOR 8A, който притежава отлични характеристики ...

......... гладка работа на устройството. В момента само А1 предлага у нас HONOR 8A с памет за съхранение от 64 GB, които могат нараснат с още 256 GB с помощта на MicroSD карта. Моделът е оборудван с батерия с капацитет от 3020 mAh, който позволява продължителна работа дори при по-интензивна употреба.


Мнозина от по-опитните водачи на моторни превозни средства са убедени,

Мнозина от по-опитните водачи на моторни превозни средства са убедени, ...

......... климатрониците обаче нещата са доста по-различни. Там присъства електроника, която определя температурата в купето и пуска определено количество студен въздух в него. При този вид климатични системи да се кара с включен климатик и отворен прозорец едновременно не е добре, защото електрониката отчита различни данни и товари допълнително климатичната система.


В сайта за търговия с употребявани автомобили Avito се появи

В сайта за търговия с употребявани автомобили Avito се появи ...

......... В сайта за търговия с употребявани автомобили Avito се появи обява за продажбата на чисто нови камиони ЗИЛ-133ГЯ от руския държавен резерв, произведени през 1994 г. Машините са съхранявани в гараж, карани са само пробно и пробегът им не надхвърля 1 500 км.


Отговорът на този въпрос не е еднозначен, защото в автомобила

Отговорът на този въпрос не е еднозначен, защото в автомобила ...

......... Отговорът на този въпрос не е еднозначен, защото в автомобила има доста различни течности, като се започне от моторното масло и се стигне до течността за чистачки. Сега ще ви разкажем накратко кои течности могат да увредят здравето ви. Моторно масло


Качват онлайн услуги за конзолата PlayStation в облака AzureПотребителите на

Качват онлайн услуги за конзолата PlayStation в облака AzureПотребителите на ...

......... служителите, че то няма да повлияе на плановете за PlayStation 5. Sony и други технологични компании научиха труден урок. Водещите световни доставчици на облачни услуги стават все по-влиятелни и ако компании като Sony не влагат милиарди долари годишно в центрове за данни, сървъри и мрежово оборудване, те ще изостанат в надпреварата.


Програмата на ЕС помага за подготвянето на младите европейци за

Програмата на ЕС помага за подготвянето на младите европейци за ...

......... линия на програмата „Еразъм+” над 2 млн. студенти и служители във висши учебни заведения са се учели, обучавали или преподавали в чужбина. По същото време ЕС е финансирал близо 1 000 стратегически партньорства по „Еразъм+” между институциите за висше образование, както и 93 алианса на познанията между университетите и бизнеса.


Американските власти отложиха забраната за изнасяне на американска технология към

Американските власти отложиха забраната за изнасяне на американска технология към ...

......... Huawei може да си създаде свои собствени чипове и „не може да бъде изолирана“ от света. Миналата седмица Тръмп обяви "национално извънредно положение", което му позволи да сложи в черния списък фирми, които представляват "неприемлив риск за националната сигурност на САЩ". Според анализаторите този ход е насочен изцяло срещу Huawei.


Технологии План

Технологии План "Б" на Huawei за алтернатива на Android Какво ...

......... да запази сегашния си успех на мобилния пазар. Новият Android ще пази личните данни по-добре За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев Google Huawei Android ИТ компании софтуер смартфони


С дебелина само 10,7 мм, този стилен твърд диск побира

С дебелина само 10,7 мм, този стилен твърд диск побира ...

......... се доставя на пазара във варианти с капацитет 1TB, 2TB, 4TB и 5TB, в цветова черно, бяло и синьо. Устройството е комплектувано с USB кабел и документация, а крайната потребителска цена на разглеждания 2-терабайтов модел е около 165 лв. с ДДС на българския пазар. Дискът е придружен с 3-годишна гаранция.


На официална церемония в Пловдив за четвърти път бяха раздени

На официална церемония в Пловдив за четвърти път бяха раздени ...

......... на дуално обучение в страната. Партньори в инициативата са 7 от водещите технологични и аутсорсинг компании в страната, а също така и всички браншови организации в сектора. Бургас получи и втора награда в категорията „Най-бързо развиващ се технологичен град", която се определя чрез гласуване от членовете на БАА и БАСКОМ.


Fujitsu разработва

Fujitsu разработва "истински квантов компютър". Това разкри ръководителят на изследователската ...

......... Intel, Google и Microsoft. Затова и не е много ясно къде точно се намира Fujitsu в тази надпревара, но Хара е категоричен, че работата на компанията върху Digital Annealer, заедно с канадската компания за квантови компютри 1QBit и Университета на Торонто, е добър старт за квантовите ѝ амбиции.    


Hongmeng ще бъде универсална система – за компютри и смартфониHuawei

Hongmeng ще бъде универсална система – за компютри и смартфониHuawei ...

......... наложи на пазара – показателна е историята на Windows Phone, Symbian и други мобилни платформи, които се сблъскаха с недостиг на приложения. По-рано Huawei тества платформата Fuchsia OS на някои свои смартфони. И макар че резултатите на бяха обявени, вероятно тези изпитания са помогнали на компанията да подобри собствената си система.


Националният комитет за безопасност на транспорта на САЩ (NTSB) приключи

Националният комитет за безопасност на транспорта на САЩ (NTSB) приключи ...

......... до Палм Бийч Флорида. Автономната система не е отбелязала, че преминаващият кръстовището камион е спрял заради задръстване пред него. Tesla-та обаче не е намалила и се е врязала в камиона. Водачът на електромобила Джон Бенер е загинал на място. Това е четвъртият смъртен случай по вина на автопилота на Tesla.


Санкциите ще варират от 25 до 50 долара за първо

Санкциите ще варират от 25 до 50 долара за първо ...

......... хазна. Законът ще се прилага не само за смартфоните. На глоба подлежат и граждани, които при пресичане на улицата погледнат екрана на таблета, екшън камерата или друга електронна джаджа. Единственото изключение, предвидено в законопроекта, е когато на човек се налага да пише текстови съобщения с мобилния си телефон, поради възникнала извънредна ситуация.


Mercedes-Benz представи нова концептуална разработка, създаден в рамките на проекта

Mercedes-Benz представи нова концептуална разработка, създаден в рамките на проекта ...

......... Mercedes-Benz представи нова концептуална разработка, създаден в рамките на проекта за абсолютно безопасен автомобил ESF (Experimental Safety Vehicle). Прототипът е построен на базата на кросоувъра GLE, има хибриден задвижващ тракт и автопилот.


Ще продължи да доставя актуализации и поддръжка на Android смартфонитеHuawei

Ще продължи да доставя актуализации и поддръжка на Android смартфонитеHuawei ...

......... въпросите на потребителите как ще реагираме на последните действия от страна на американското правителство: уверяваме ви, че въпреки че се съобразяваме с изискванията на държавната администрация на САЩ, услуги като Google Play и приложенията за защита на сигурността от Google Play Protect ще продължат да функционират на съществуващите Huawei устройства”.


Аеромобилът Lilium Jet, който използва електрическа енергия за придвижването си

Аеромобилът Lilium Jet, който използва електрическа енергия за придвижването си ...

......... придвижването си по въздух, може да лети със скорост от 300 км/ч и да изминава разстояние от 300 километра. Освен това летателният апарат е безпилотен и може да излита вертикално. Превозва пет пасажера, а за задвижването му отговарят 36 електромотора, които могат да изменят тягата си от вертикална в хоризонтална.


Редица уверения, че решението на Google за рестрикции спрямо Huawei

Редица уверения, че решението на Google за рестрикции спрямо Huawei ...

......... with all US gov`t requirements, services like Google Playsecurity from Google Play Protect will keep functioning on your existing Huawei device. — Android (@Android) May 20, 2019 Междувременно, според агенция Bloomberg, Intel, Qualcomm, Broadcom и Xilinx спират доставката на продукти за Huawei. Става въпрос за продукти като чипове и модеми.


Цели две седмици - до 31 май включително VIVACOM предлага

Цели две седмици - до 31 май включително VIVACOM предлага ...

......... предложение по време на оранжевата промоция - Huawei Y7 Prime 2018 за 7,98 лв. на месец с тарифен план Smart L+. Устройството има 5,99“ HD+ HUAWEI Full View дисплей с изключително високо съотношение на дисплей към корпус. Двойната му камера 14 MP + 2 MP прави ярки и детайлни снимки.


Влекачът Ford F-Max, който спечели титлата

Влекачът Ford F-Max, който спечели титлата "Камион на 2019-а", вече ...

......... Влекачът Ford F-Max, който спечели титлата "Камион на 2019-а", вече се сглобява в завода "Автотор" в руския Калининград. Моделът е изцяло нова разработка и се оборудва с 12.7-литров двигател с мощност 500 к.с. и максимален въртящ момент 2 500 Нм, съчетан с 12-степенна предавателна кутия ZF.