Прецизна прахосмукачка-робот с интелигентни функции за ефективно и педантично почистване

Прецизна прахосмукачка-робот с интелигентни функции за ефективно и педантично почистване ...

......... кабел и адаптер за захранване, резервоар за вода и моп подложка. Филтрите на Xiaomi Mijia се мият и използват повторно, което намалява разходите за поддръжка Можете да купите почистващия робот тук: Xiaomi Mijia Household Mopper Smart Home Vacuum Cleaner на цена от  €374,52 в момента (с включени митнически такси и безплатна доставка).


Спорна клауза предвижда плащане за период от 5 години назадС

Спорна клауза предвижда плащане за период от 5 години назадС ...

......... Тези приложения използват интернет за преноса на съдържанито си, което е различен начин на предаване в сравнение с традиционните текстови съобщения. Най-голямо недоволство в проекта обаче предизвика клаузата, според която данъкът се въвежда със задна дата – за период от 5 години назад. Окончателното решение се очаква през януари 2019 г.


Експерти са изследвали внимателно оборудването на компаниятаВ Германия нямат доказателства,

Експерти са изследвали внимателно оборудването на компаниятаВ Германия нямат доказателства, ...

......... Бон, където  германските клиенти могат да проверят лично мерките за кибер-сигурност на фирмата и софтуера в нейните продукти. Някои наблюдатели обаче гледат с недоверие на изводите на BSI. „Вярвам, че е грешка да се предполага, че подозренията за китайски шпионаж са неоснователни”, коментира Роня Книеп, експерт по сигурността, цитиран от АФП.


Повишена е и сигурността по пътищата в района, сочи статистикатаПрез

Повишена е и сигурността по пътищата в района, сочи статистикатаПрез ...

......... инспекция на територията на общината не е регистриран нито един реален сигнал за нарушаване на нощната тишина, подчерта Куцаров. Благодарение на разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас значително е намалял и броят на пътните транспортни произшествия както с материални щети, така и с пострадали, допълни началникът на Районно управление „Полиция”.


В някои отношения те могат да се справят дори по-добре

В някои отношения те могат да се справят дори по-добре ...

......... ще управлява трите робота, грижейки се за фермата. Прецизният робот за плевене Дик ще използва своето машинно зрение, за да унищожава плевелите чрез лазери, без да навреди на нито едно от полезните растения. Самите те ще бъдат посадени прецизно, на една и съща дълбочина, на равни разстояния, от робота Хари.


Специалната тъкан може да се мие и носи като всяка

Специалната тъкан може да се мие и носи като всяка ...

......... устройства, умни дрехи, модни аксесоари”, казва изследователят Ахала Сатарсингх, който е разработил прототипа като част от докторската си дисертация в университета. По неговите думи, разработката ще позволи на мобилните устройства да бъдат зареждани по екологичен и устойчив начин, който е по-лесен и достъпен за потребителите от когато и да било досега.Двата модела включват и желаните функции на фитнес тракериLenovo Watch

Двата модела включват и желаните функции на фитнес тракериLenovo Watch ...

......... смартфона и да правите снимки с натискане само на един софтуерен бутон. Предвидени са също функции за напомняне за сън и нуждата от течности. Oukitel W1 известява за обаждания и съобщения от смартфона Можете да купите умния часовник тук: Oukitel W1 Water-resistant Smart Watch на цена от 19,33 евро, с безплатна доставка.


Кризата се дължи отчасти на невалидни статистически анализи, които преобръщат

Кризата се дължи отчасти на невалидни статистически анализи, които преобръщат ...

......... такава практика – „ако измъчвате данните достатъчно дълго, те все ще ви кажат нещо“. Но дали това нещо може да се възпроизведе и дали е валидно?! По-сериозни анализи Как могат учените да избегнат проблема и да постигнат възпроизводими резултати при анализа на „големите данни“? Отговорът е прост: трябва да бъдат по-внимателни.


Регулаторът иска условията за всички клиенти да бъдат еднакви94% от

Регулаторът иска условията за всички клиенти да бъдат еднакви94% от ...

......... – или даже по-малко, отколкото плащат в момента. „Ние сме загрижени, че много от тях не са в състояние да получат най-добрата оферта”, каза главният изпълнителен директор на регулатора Шарън Уайт. „Затова преглеждаме практиките в широколентовите мрежи и искаме да гарантираме, че клиентите получават ясна и точна информация от своите доставчици”.


Превишавали допустимите норми над 10 пъти, твърди ищецътНикой родител не

Превишавали допустимите норми над 10 пъти, твърди ищецътНикой родител не ...

......... са продавани и от фалиралите Kmart и Toys R Us. Властите са изискали от търговските вериги да предприемат стъпки, за да предотвратят навлизането на опасните играчки на пазара. Търговците заявиха, че са премахнали играчките от рафтовете веднага след като са били уведомени за проблемите, свързани с безопасността, и изтеглянето от пазара.


Пета година поред начело в рейтинга са комбинациите „123456” и

Пета година поред начело в рейтинга са комбинациите „123456” и ...

......... места са също така пароли като „sunshine” и „princess”, а също и „666666”. Топ 10 на най-лошите пароли (източник: Splash Data) Според специалистите от SplashData, истинска загадка е защо потребителите продължават да излагат виртуалните си активи на риск, въпреки потока от от новини за пробиви и мащабни течове на лични данни.Център за данни в Джорджия ще се захранва с възобновяема

Център за данни в Джорджия ще се захранва с възобновяема ...

......... образец за подобни проекти из цялата страна и ще донесе икономически ползи на местно равнище, подчертаха от EMC.  Facebook, от своя страна, е решен да поддържа всичките си операции със 100% възобновяема енергия. Новите слънчеви електроцентрали ще помогнат на компанията да постигнем тази цел за центъра за данни в Нютън.


Моментален риплей и поглъщащи игри с Radeon Software Adrenalin 2019Radeon

Моментален риплей и поглъщащи игри с Radeon Software Adrenalin 2019Radeon ...

......... VR стрийминг към милиони отделни VR шлемове от рода на Google Daydream и Oculus Go. Софтуерът също така осигурява до 15% по-добра средна производителност в съвременните топ игри, заедно с нови функции като: Потребителите на AMD графични решения могат да изтеглят новия софтуерен пакет тук: Radeon Software Adrenalin 2019 Edition. 


Ползвайки напреднали технологии, тази доказана в практиката програма запазва на

Ползвайки напреднали технологии, тази доказана в практиката програма запазва на ...

......... копие с пълен достъп до всички функции на новата версия V3.9.1. Имайте предвид, че безплатното копие не включва актуализиране до бъдещите нови функции на програмата. Ако искате регулярни обновявания, можете да си купите лиценз за доживотна поддръжка на цена от $29,95 в момента (намалена от $67,95). Даунлоуд: WinX DVD Copy Pro


Това ще стане, ако митата за внос на смартфона в

Това ще стане, ако митата за внос на смартфона в ...

......... Той иска да преодолее търговския дефицит с азиатския си конкурент, но Китай от своя страна заяви, че това може да бъде „опустошително” за Apple. Apple би могла да сглобява iPhone извън Китай, например в Индия, но масовото преместване на производството е херкулесова задача. Според анализатори, подобно преместване е невъзможно към момента.


Уникалната система ще дебютира на изложението CES 2019 в Лас

Уникалната система ще дебютира на изложението CES 2019 в Лас ...

......... на процеса, вкл. на температурата и налягането. Настолната пивоварна може да приготви пет сорта бира: американска IPA, американска златиста Pale Ale, пълноценна английска Stout, пикантна белгийска Witbier и суха чешка Pilsner. Ефективността на системата зависи от избраното разнообразие, но отнема около две седмици, за да се получат около пет литра бира.Очаква се засилване на всички атаки през електронната пощаПрез следващата

Очаква се засилване на всички атаки през електронната пощаПрез следващата ...

......... настройка на параметрите на сигурността по време на миграция към облака. Клауд услуги пък ще се използват да добив на криптовалута. Trend Micro прогнозира още, че през 2019 г. киберпрестъпниците ще започнат да използват повече скрити методи за атаки. Все по-популярни ще стават таргетираните атаки, вкл. с помощта на изкуствен интелект.


Компанията ще изгради голям офисен комплекс в Остин, ТексасВ момента

Компанията ще изгради голям офисен комплекс в Остин, ТексасВ момента ...

......... за данни в САЩ през следващите пет години. Този план предвижда отваряне на 20 хиляди работни места. Центровете за данни на компанията в Северна Каролина, Аризона и Невада са в процес на разширяване в момента. В щата Айова пък Apple подготвя отваряне на нов център за данни – в град Уоки.


Устройствата поддържат NVMe 1.3 и идват с капацитети до 1TBДве

Устройствата поддържат NVMe 1.3 и идват с капацитети до 1TBДве ...

......... е базиран на 3D NAND флаш с капацитет до 1TB. Скоростите на четене и запис са съответно до 1800 и 1200MB/s при 220K/200K операции в секунда. SX6000  разполага с HMB (Host Memory Buffer) и SLC кеш, както и с LDPC код и е подходящ за SFF PC-та, лаптопи и ултрабук устройства.


Новите чипове с архитектура Sunny Cove ще осигурят по-високо ниво

Новите чипове с архитектура Sunny Cove ще осигурят по-високо ниво ...

......... от поколение Gen11, схема за управление на паметта, блок за изкуствен интелект, контролери PCIe Gen 4.0 и нова памет DDR5. Според компанията, новите процесори с архитектура Sunny Cove ще осигурят по-високо ниво на паралелизъм при тежки задачи за обработка на данни – от рода на бизнес приложения, игри и мултимедийно съдържание.


iOS отстъпва, но държи премиум сегмента, по данни на IDCНад

iOS отстъпва, но държи премиум сегмента, по данни на IDCНад ...

......... компания да увеличи доставките като брой. Като цяло за пазара, изследването отчита нарастваща популярност на смартфоните с големи екрани. През 2018 г. най-силно е било търсенето на устройства с диагонал 5 до 5,5 инча, докато към 2022 г. се очаква най-продавани да бъдат смартфоните с диагонал от 6 до 7 инча.


Състезанието е за Java програмисти със смарт контракти на Ardor

Състезанието е за Java програмисти със смарт контракти на Ardor ...

......... 2019 г.  За всяка от трите задачи има съответно първа, втора и трета награди. Общо 21 000 долара ще бъдат раздадени в началото на 2019 г. Мащабируемата, поддържаща дъщерни блокчейни система Ardor надгражда първата в света изцяло „Proof-of-Stake” блокчейн система Nxt, създадена в началото на 2018 г. от швейцарската фирма Jelurida.


За двете компании обаче ще бъде трудно да участват в

За двете компании обаче ще бъде трудно да участват в ...

......... има за цел да попречи на участието на въпросните китайски производители в държавните поръчки в Япония. Китайските доставчици на телеком оборудване вече се изправиха пред непреодолими прегради в САЩ, Австралия, Нова Зеландия и Великобритания. Наскоро финансовият директор на Huawei Менг Уанджоу беше арестувана в Канада, заради нарушаване на санкции срещу Иран.


Проблеми на пазара в Египет налегнаха Apple. Местните антимонополни органи

Проблеми на пазара в Египет налегнаха Apple. Местните антимонополни органи ...

......... Apple да снеме ограниченията за водене на бизнес от своите партньори. Разпореждането идва след двегодишни проучвания на бизнеса на американската компания в страната.От Apple все още няма официални коментари по възникналия проблем. Ако компанията не се съобрази с разпореждането, ECA заплашва да заведе дело срещу купертинския гигант. Редактор: Деница Райкова


Властите дават 60 дни на компанията да коригира поведението сиАнтимонополният

Властите дават 60 дни на компанията да коригира поведението сиАнтимонополният ...

......... снеме ограниченията за водене на бизнес от своите партньори. Разпореждането идва след двегодишни проучвания на бизнеса на американската компания в страната. още по темата От Apple все още няма официални коментари по възникналия проблем. Ако компанията не се съобрази с разпореждането, ECA заплашва да заведе дело срещу купертинския ИТ гигант.


Очаква се компанията да вгради в тях и гласов помощникHuawei

Очаква се компанията да вгради в тях и гласов помощникHuawei ...

......... търсене на информация в интернет, отговор на въпроси за времето и т.н. Huawei вече работи по създаване на глобален гласов помощник, който ще е достъпен и за други компании като алтернатива на Google Assistant и Amazon Alexa. Възможно е този софтуер да намери приложение в телевизорите с марки Huawei и Honor.


6 нови маршрута и обновена честота на полетите от града

6 нови маршрута и обновена честота на полетите от града ...

......... 49 маршрута от три летища в България до 18 държави. „Заедно с нашите партньори и приятели от Wizz Air, ще дадем възможност на повече варненци да пътуват и на повече туристи да се запознаят с красивото българско Черноморие”, каза Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на Фрапорт България, оператор на летище Варна.


Това „направи си сам” устройство ще даде на начинаещи и

Това „направи си сам” устройство ще даде на начинаещи и ...

......... – то е достъпно като цена и същевременно предлага желаното качество. Anet A6 се доставя в комплект с 10 м влакно с диаметър 1,75 мм Можете да купите 3D принтера тук: Anet A6 на цена от €139,35 с купон за отстъпка L186OS, валиден до средата на януари 2010 г., и безплатна доставка.


Търсачката Google обяви резултатите от „2018 година на търсене“, класация

Търсачката Google обяви резултатите от „2018 година на търсене“, класация ...

......... mon bgевропейско кенгуру 2018грипна ваканция 2018uchebnici mon bgмеждусрочна ваканция 2018матура по бел 2018руо бургасСъбитияЕвровизияЧерен петъкОскариЛунно затъмнениеСватбата на принц ХариФилми50 нюанса освободениVenomЛили рибкатаДъвка за балончетаБохемска рапсодияТВ сериалиСега и завинагиСкъпи наследнициПолицаите от края на градаСемейни тайниИскрите на отмъщениетоИнституцииавто изпитапи пътна обстановканап справкиКомисия за защита на личните данниАгенция по лекарствата Редактор: Деница Райкова


В челото попадат също теми като спорната Истанбулска конвенцияGoogle търсенето

В челото попадат също теми като спорната Истанбулска конвенцияGoogle търсенето ...

......... на най-търсените филми, а сайтът на Министерство на транспорта за решаване на листовки за шофьорски изпити и Комисия за защита на личните данни са сред най-търсените термини, свързани с институциите у нас. Характерни търсения за 2018 Спортни събития ТВ предавания и риалити формати Личности Образование Събития Филми ТВ сериали Институции 


Българска оперна, джаз и поп изпълнителка и актриса Весела Нейнски

Българска оперна, джаз и поп изпълнителка и актриса Весела Нейнски ...

......... 2018uchebnici mon bgмеждусрочна ваканция 2018матура по бел 2018руо бургас Събития ЕвровизияЧерен петъкОскариЛунно затъмнениеСватбата на принц Хари Филми 50 нюанса освободениVenomЛили рибкатаДъвка за балончетаБохемска рапсодия ТВ сериали Сега и завинагиСкъпи наследнициПолицаите от края на градаСемейни тайниИскрите на отмъщението Институции авто изпитапи пътна обстановканап справкиКомисия за защита на личните данниАгенция по лекарствата


Пътуването ще става по-бързо, сами ще чекираме багажа си и

Пътуването ще става по-бързо, сами ще чекираме багажа си и ...

......... продължават с пълни темпове, а един от най-впечатляващите случаи на разпознаване на нелегален пътник от биометрична система бе реализирано на летището във Вашингтон, където от Бразилия пристигна пътник, представящ се за французин, но представи паспорт, който не е негов. Той бе разпознат от софтуер, разработен от японската компания NEC Corp.


Канадски съд пусна под гаранция финансовия директор на Huawei Мън

Канадски съд пусна под гаранция финансовия директор на Huawei Мън ...

......... закон САЩ разполагат с 60 дни, за да изпратят всички необходими документи по искането за екстрадиция. Ако документите не бъдат получени до 8 януари 2019 г. тя може да бъде освободена.Задържането на фигура на висок пост от водеща китайска компания допълнително обтегна отношенията между САЩ и Китай. Редактор: Деница Райкова


Облачната база данни SentinelDB съхранява надеждно личните данниСъхранявайки лични и

Облачната база данни SentinelDB съхранява надеждно личните данниСъхранявайки лични и ...

......... съответствие, а същевременно запазват неличните данни в своите досегашни бази данни. SentinelDB предоставя пълна история на съхраняваните лични данни, както и специфични функционалности за GDPR като „забравяне” и псевдонимизация. По същество решението се явява „съответствие и сигурност като услуга”,  базирано в облака и лесно за интеграция със съществуващи системи чрез API.


Върховният съд на канадската провинция Британска Колумбия взе решение за

Върховният съд на канадската провинция Британска Колумбия взе решение за ...

......... от канадските правоохранителни органи. Арестът беше осъществен по искане на прокуратурата на Ню Йорк заради обвинения в нарушаване на американските санкции срещу Иран. Мън Уанджоу не признава своята вина, но настояваше да бъде освободена под гаранция. В събота китайското външно министерство поиска нейното незабавно освобождаване от Канада. Редактор: Деница Райкова


Очаква се сериозен спад в покупките онлайн след неделяСтатистиките сочат,

Очаква се сериозен спад в покупките онлайн след неделяСтатистиките сочат, ...

......... 25% по-малко, а продажбите – с 48% под средните за декември. Броят на посещенията в електронните магазини и броят на транзакциите започват да нарастват постепенно след Бъдни вечер. Например, на 27 декември посещенията и продажбите на онлайн магазините нарастват с 3% над средната за декември. Това са най-високите нива след Коледа.


Те унищожават спестяванията на хората, казва Андреас УтерманИзненадващо е, че

Те унищожават спестяванията на хората, казва Андреас УтерманИзненадващо е, че ...

......... Британската агенция за финансова дисциплина. „Това всъщност е доста силно”, отвърна той на Утерман, добявяйки, че „няма „присъща стойност” на криптоактивите. „Ние наблюдаваме това много внимателно”, увери Бейли. Властите също предлагат криптомонети (ICO), които фирмите могат да използват като алтернативен начин за набиране на средства, при това под наблюдение, увери Бейли.


Върховният съд на канадската провинция Британска Колумбия взе решение за

Върховният съд на канадската провинция Британска Колумбия взе решение за ...

......... летището във Ванкувър от канадските правоохранителни органи. Арестът беше осъществен по искане на прокуратурата на Ню Йорк заради обвинения в нарушаване на американските санкции срещу Иран. Мън Уанджоу не признава своята вина, но настояваше да бъде освободена под гаранция. В събота китайското външно министерство поиска нейното незабавно освобождаване от Канада.


Моделът Q900R се предлага с диагонал на екрана 65, 75

Моделът Q900R се предлага с диагонал на екрана 65, 75 ...

......... ефект, чрез който екранът естествено се слива със стената зад него. Друга интересна функция е One Invisible Connection, при която един-единствен тънък кабел съчетава захранването и АV сигнала за по-удобно разположение на телевизора. А чрез No Gap One Mount телевизорът може да се постави на стената с незабележимо разстояние от нея.


А1 избра APRA Porter Novelli за своя комуникационна агенция. Двете

А1 избра APRA Porter Novelli за своя комуникационна агенция. Двете ...

......... e 1,4 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.


От създалата се ситуация ще продължи да се възползва конкурентът

От създалата се ситуация ще продължи да се възползва конкурентът ...

......... една година на пазара няма да достигат в желаните количества определени РС процесори от американския гигант. От това, разбира се, ще продължи да се възползва конкурентът AMD, който засили позициите си през настоящата година. Освен това компанията планира да пусне скоро процесори по 7-нанометрова технология, което ще й даде допълнителен тласък.


Съвременен 19:9 екран с диагонал 6,3 инча и резолюция 1520x720

Съвременен 19:9 екран с диагонал 6,3 инча и резолюция 1520x720 ...

......... са включени като подарък протектор за екрана и калъф, наред със захранващ адаптер, кабел, игла за сим картите и ръководство за потребителя. UMIDIGI One Max се доставя в комплект с полезни аксесоари Можете да купите смартфона тук: UMIDIGI One Max на цена от 158,21 евро в онлайн магазина Tomtop, с безплатна доставка.


Ще бъде от полза на военните и при научни мисии

Ще бъде от полза на военните и при научни мисии ...

......... но отбелязва, че възможностите за мобилност, които машината притежава, й придават широк спектър от потенциални приложения. Тя би могла да се използва за пренасяне на медицински материали или боеприпаси през водни басейни, а способностите й за пързаляне като на кънки могат да намерят приложение при научните мисии в полярните региони.


Властите предприемат мащабни стъпки за подкрепа на частния секторИнвестиции в

Властите предприемат мащабни стъпки за подкрепа на частния секторИнвестиции в ...

......... въведе 50 мерки за стимулиране на технологичния сектор, включително увеличаване на съотношението на разходите за научноизследователска и развойна дейност в БВП на провинцията, „култивиране” на водещи иноватори и увеличаване на патентните заявки. Частните предприятия съставляват почти две трети от икономиката в провинция Жейянг през 2017 г., подчертава Синхуа, цитирайки местната статистика.


Предложението на голям европейски разработчик идва в момент, в който

Предложението на голям европейски разработчик идва в момент, в който ...

......... да се изгради първата пилотна инсталация в мегаватов мащаб на свободна земя в рамките на имотите на Топлофикация София. От своя страна, SOLID може да предложи и финансиране на слънчевата инсталация с гарантирано изкупуване на слънчевата топлина от „Топлофикация София” (ESCO договор) при частично грантово подпомагане от страна на Столична Община.


Александра Мечкова поема ролята от съоснователите на компаниятаАлександра Мечков е

Александра Мечкова поема ролята от съоснователите на компаниятаАлександра Мечков е ...

......... в партньорство с LimeAcademy. Според годишния доклад на Българската асоциация на софтуерните, броят на служителите в ИТ сектора бележи близо двоен ръст през 2018 г. спрямо прогнозните очаквания. Същевременно София е вторият най-бързо развиващ се технологичен хъб в Европа на годишна база, сочи скорошно проучване за „Състоянието на европейската технологична сцена”.


В платформата за видеосподеляне YouTube има стотици хиляди клипове. Затова

В платформата за видеосподеляне YouTube има стотици хиляди клипове. Затова ...

......... везните.Любопитен факт е, че обзорното видео на YouTube за 2018 г. с популярни влогъри е на път да се превърне във второто най-мразено в платформата. То вече има 8 млн. нехаресвания. Причината - потребителите са ядосани, че отсъстват някои от известните лица като Логан Пол и PewDiePie.  Редактор: Деница Райкова


Устройствата нарушавали патенти на разработчика на чипове QualcommQualcomm издейства забрана

Устройствата нарушавали патенти на разработчика на чипове QualcommQualcomm издейства забрана ...

......... сензорния екран. Според вицепрезидента на Qualcomm Дон Розенберг, Apple продължава да извлича ползи от интелектуалната собственост на разработчика на чипове, без да го компенсира. Очаква се Qualcomm да се обърне и към други съдебни инстанции по целия свят с искане за прекратяване на нарушенията на нейни патенти от страна на Apple.


Потребителите на социалната мрежа Instagram вече могат да изпращат гласови

Потребителите на социалната мрежа Instagram вече могат да изпращат гласови ...

......... видео е достъпна и за потребителите на платформата Android. Тогава Facebook купи Instagram за 1 млрд. долара. През юни тази година броят на потребителите на Instagram надхвърли 1 милиард души. Тогава ръководството на социалната мрежа обяви за въвеждането на функция, позволяваща да се качват видеоклипове с продължителност до 1 час.


Генерира, манипулира и открива определено състояние на светлинатаНов микрочип обединява

Генерира, манипулира и открива определено състояние на светлинатаНов микрочип обединява ...

......... Франческо Лензини от Университета в Мюнстер, който е водещ автор на статията на екипа „Науки за напредъка”. „Този експеримент е първият, който интегрира три от основните стъпки, необходими за оптичния квантов компютър – генериране на квантови състояния на светлината, тяхната манипулация по бърз и преконфигурируем начин и тяхното откриване”, допълва той.


Служители на американската корпорация „Google“ откриха недостатък в софтуера, заради

Служители на американската корпорация „Google“ откриха недостатък в софтуера, заради ...

......... Представителите на Google отбелязаха, че във връзка с инцидента възнамеряват по-рано, отколкото се е очаквало, да прекратят работата на „Google+“ за обикновени потребители. Планираше се това да стане към август 2019 г., сега се предвижда – към април. Очаква се версията на „Гугъл плюс“ за корпоративни клиенти да остане достъпна.


Съпругът на финансовия директор на китайския мобилен гигант Huawei Мън

Съпругът на финансовия директор на китайския мобилен гигант Huawei Мън ...

......... Върховният съд на канадската провинция Британска Колумбия взе решение да продължи изслушванията по въпроса за пускането на Мън Уанджоу под гаранция преди нейното екстрадиране в САЩ. Уанджоу не признава вина, но заяви, че иска да бъде освободена под гаранция. В събота китайското външно министерство поиска нейното незабавно освобождаване от Канада.


Властите получават огромни възможности за проследяване в интернетВластите в Австралия

Властите получават огромни възможности за проследяване в интернетВластите в Австралия ...

......... с властите е доброволно, така че в този случай компаниите могат да отклоняват подобни искания, без да бъдат глобени. още по темата Очаквано законът предизвика критика от големи компании като Apple. Производителят на iPhone недоволства срещу твърде широките формулировки, които дават на правителството огромни правомощия и застрашават киберсигурността и криптирането.


Налага ви се да направите скрийншот на телефона си, но

Налага ви се да направите скрийншот на телефона си, но ...

......... помощта на операционната система. За щастие, малко хора използват стари версии на Android на телефоните си. Но ако сте принудени да използвате Gingerbread или Honeycomb - може би защото основното ви устройство е дадено за ремонт и използвате стар резервен, трябва да знаете как да направите скрийншот. Редактор: Деница Райкова


Централната банка обяви подобно ограничение за незаконноПростотата на електронните плащания,

Централната банка обяви подобно ограничение за незаконноПростотата на електронните плащания, ...

......... по-популярни в Китай. Плащания през тях вече се приемат не само в интернет, но и в обществения транспорт, в магазините и кафенетата. Простотата на електронните плащания, в сравнение с парите в брой, доведе то това, че някои търговски обекти, особено в големи градове като Пекин и Шанхай, престанаха да приемат кеш.


Задължават националната здравна служба да се отърве от факс-машинитеПродължаващото използване

Задължават националната здравна служба да се отърве от факс-машинитеПродължаващото използване ...

......... за съвсем други получатели. Други обаче поставят въпроса за сигурността и надеждността на изцяло дигиталните инфраструктури в сферата на здравеопазването. Когато компютърен вирус или злонамерен хакер атакува ИТ инфраструктурата на болница или на цяла система от здравни заведения, опасността е за много голям брой пациенти, предупреждават опонентите в спора за факс-машините.


„Мууз Фактори” е достъпен само с лодка, по леден път

„Мууз Фактори” е достъпен само с лодка, по леден път ...

......... Canada (DDC) Тони Ди Бенедето пред BBC. Наред с доставките на стоки дроновете могат да помогнат и за наблюдението на сезонните промени в региона. Безпилотните апарати могат да наблюдават разлива на реката през пролетта, което досега е правено само с помощта на хеликоптер. С него обаче мониторингът е много скъпа процедура.


Ново мобилно приложение ще помага на почиващите в Европа в

Ново мобилно приложение ще помага на почиващите в Европа в ...

......... частично финансиране от Европейския съюз. В случай че вашата ситуация не се покрива напълно от това приложение, можете да се свържете с най-близкия Европейския потребителски център (ЕПЦ) директно - такъв има във всяка държава-членка на Европейския съюз, плюз Норвегия и  Кратък клип, който показва как работи приложението, може да видите тук:


Всички говорят за автономните коли, практически обаче много повече смисъл

Всички говорят за автономните коли, практически обаче много повече смисъл ...

......... бъде по-редовна и ще има повече налични влакове. Хората биха могли да взаимодействат директно с транспортната система и да пътуват колкото си искат, когато си искат. Звучи утопично? Нека не забравяме, че вече съществуват много силно автоматизирани превозни средства, които возят много хора по целия свят всеки ден: наричат се асансьори.


Китай протестира срещу

Китай протестира срещу "нехуманното" отношение на Канада към финансовия директор ...

......... евентуална екстрадиция в САЩ..Китайският държавен вестник Global Times съобщи, без да цитира източници, че "изглежда канадското задържане не ѝ предлага необходимите здравни грижи"."Ние вярваме, че това е нечовешко и нарушава човешките права", заяви говорителят на външното министерство Лу Канг на редовен брифинг в пресата, цитирайки подобни доклади. Редактор: Деница Райкова


Новите чипове ще са доста по-икономични и производителниСтруктура на новата

Новите чипове ще са доста по-икономични и производителниСтруктура на новата ...

......... от 10 до 100 пъти в енергийната ефективност и 5 пъти в степента на интеграция. Intel търси революционни, а не еволюционни подходи за изчисления в ерата отвъд CMOS. Технологията MESO е изградена около нисковолтови връзки и нисковолтови магнито-електрически материали. Тя обединява иновациите на квантовите материали с компютърните технологии, поясняват от компанията.


Това се налага, за да намалим изоставането в AI от

Това се налага, за да намалим изоставането в AI от ...

......... 2025 г., но през следващата година федералното правителство ще отдели за AI само 356 милиона евро. Това означава, че индивидуалните усилия на Германия ще бъдат недостатъчни за конкуриране на американските и китайските компании в сферите на приложение на изкуствения интелект, вкл. автоматизация на офис задачи, самоуправляеми автомобили и виртуални гласови помощници.


Открити са сериозни проблеми в два популярни M2M протоколаСлабите места

Открити са сериозни проблеми в два популярни M2M протоколаСлабите места ...

......... сигурността, заложени при разработката, реализацията и внедряването на устройствата, които разчитат на двата уязвими протокола. Проблемите, открити в два от най-разпространените протокола за обмен на съобщения, използвани днес от IoT устройствата, трябва да станат повод за организациите да преразгледат сериозно и всеобхватно сигурността на своите операционни среди, коментират от Trend Micro.


Джобният хотспот може да свърже към 4G/3G мрежата множество потребители

Джобният хотспот може да свърже към 4G/3G мрежата множество потребители ...

......... ако искате повече свобода и гъвкавост при ползване на мобилния интернет, а защо не и като резервен вариант, когато кабелната връзка у дома отпадне. Очаквайте продължението за този интересен продукт – ще ви разкажем за функциите на мобилното приложение и възможността за споделяне на съдържание от microSD карта в интернет.


Инициативата идва от коалиционното правителство на Ксавие БетелЛюксембург се „слави”

Инициативата идва от коалиционното правителство на Ксавие БетелЛюксембург се „слави” ...

......... околната среда. Люксембург се „слави” като един от градовете с най-тежки задръствания в света. В него живеят около 110 000 души, но още 400 000 души годишно идват да работят от съседните страни. Според проучване от 2016 г., шофьорите в столицата на Великото херцогство прекарват средно по 33 часа в задръствания.


Здравна агенция започва първото „епидемиологично” проучванеВсе по-често пешеходците се оплакват,

Здравна агенция започва първото „епидемиологично” проучванеВсе по-често пешеходците се оплакват, ...

......... следващата седмица. Това е първото „епидемиологично” проучване на здравната агенция относно електрическите скутери, които нямат фиксирани станции. още по темата Мисията на CDC включва нещо повече от борба с болестите: сред отговорностите на агенцията е да консултира властите относно решения, свързани с природни или предизвикани от човека заплахи за здравето.


Благодарение на антирефлективните си свойства, SolarSharc позволява на 93% от

Благодарение на антирефлективните си свойства, SolarSharc позволява на 93% от ...

......... плъзгат надоли при малък ъгъл на наклон”, поясняват разработчиците. Също така е посочено, че замърсяването с твърди частици като например прах и пясък „лесно се отстранява от действието на вятъра или от използването на минимални количества вода”. Разработваното покритие е предназначено за всякакви фотоволтаични инсталации, но най-вече за сградно-интегрирани фотоволтаици (BIPV).


Очаква се да достигне стойност от порядъка на 100-120 млрд.

Очаква се да достигне стойност от порядъка на 100-120 млрд. ...

......... г., се надява на публично предлагане през първата половина на 2019 г. още по темата Очаква се при първоначалното публично предлагане на Uber да достигне стойност от порядъка на 100-120 млрд. долара. Ако действително компанията прескочи „летвата” от 100 млрд., то IPO-то на Uber ще бъде най-голямото в технологичния сектор.


Повече от 1/4 от хората в България никога не са

Повече от 1/4 от хората в България никога не са ...

......... курсове или други форми на обучение с цел да подобрят компютърните си умения през последните 12 месеца. Безплатно онлайн обучение или самообучение са провели 8.4%. По време на работа са се учили от колега, ръководител или ментор 4.5%, а 1.9% са участвали в обучение, заплатено или осигурено от техния работодател.


Студент от Университета в Куинсланд е авторът на разработкатаЮма Деко

Студент от Университета в Куинсланд е авторът на разработкатаЮма Деко ...

......... и нединамични графики на сателитни проучвания”, пояснява той. Сега младежкият екип ще се готви за националното състезание с надежда да се класира и за международния етап на „Space App Challenge”. Отделът за образование на Apple ще използва приложението в предстоящата среща „Образование и достъпност” в Дубай в началото на следващия месец.