Amazon изчерпа наличностите и от вчера не приема повече заявкиPixel

Amazon изчерпа наличностите и от вчера не приема повече заявкиPixel ...

......... SE, който беше представен по-рано тази година. Така че офертата на Google изглежда наистина примамливо. Смартфонът има 5,8-инчов дисплей, 6GB оперативна памет и 128GB вътрешна флаш памет. Разчита на процесор Snapdragon 730, оборудван е с 12,2-мегапикселова задна и 8-мегапикселова предна камера, а батерията с капацитет 3140 mAh поддържа бързо зареждане 18W.


Улеснява миграцията на корпоративни ресурси към облакаДа имаш ресурси в

Улеснява миграцията на корпоративни ресурси към облакаДа имаш ресурси в ...

......... направи едно от най-големите разширения на ECX Fabric, включително и в България. Компанията осигури по-голям достъп до екосистемата си от облачни решения, мрежи, партньори и клиенти. Към момента Equinix осигурява над 35% от директната свързаност към Google Cloud в повече от 35 метро локации чрез специализирани корпоративни или партньорски GCI услуги.


Тя ще е 50 пъти по-бърза от актуалните сега мрежи

Тя ще е 50 пъти по-бърза от актуалните сега мрежи ...

......... данни от 1 терабайт в секунда (TB/s) и намаляване на латентността до 0,1 милисекунди (ms). Съгласно проекта, 6G мрежата ще е достъпна на височина до 10 км над земята. Очаква се мрежите от шесто поколение да намерят широко приложение в различни индустрии като здравеопазване, автомобили със самостоятелно управление и интелигентни градове.


По-богати от шефа на Facebook са само Джеф Безос и

По-богати от шефа на Facebook са само Джеф Безос и ...

......... за благосъстоянието на изпълнителните директори на големи технологични компании по целия свят, коментират анализаторите. Според наличните данни, пазарната капитализация на най-големите американски технологични компании, вкл. Apple, Amazon, Alphabet (Google), Facebook и Microsoft, се равнява на около 30% от БВП на САЩ. От 2018 г. насам този процент почти се е удвоил.


Амбициозният проект преследва военни и метеорологични целиКонцепция за подводна станция

Амбициозният проект преследва военни и метеорологични целиКонцепция за подводна станция ...

......... технология ще намали също така времето за предаване на събираните данни. Подводните дронове вече няма да се нуждаят от изплуване на повърхността на океана, за да комуникират с командния център. В следващата фаза на разработкаката Northrop Grumman и Seatrec трябва да представят проект за изготвяне на прототип на подводната зарядна станция.


Феновете на Apple могат да са спокойни – iPhone не

Феновете на Apple могат да са спокойни – iPhone не ...

......... уязвимости с идентификатори CVE-2020-11201, CVE-2020-11202, CVE-2020-11206, CVE-2020-11207, CVE-2020-11208 и CVE-2020-11209 и пусна кръпки, които намаляват риска от хакване. Сега остава производителите на смартфони да изотвят и разпространят актуализации за своите устройства, което може да отнеме известно време или дори да не се случи изобщо, ако уязвимият смартфон вече не се поддържа.След като стана първият телеком в България, който предложи услугата

След като стана първият телеком в България, който предложи услугата ...

......... си винаги в себе си. Изключително подходящ е за излизане сред природата или посещение на масови мероприятия, където носенето на смартфон може да не е удобно. Всеки клиент на А1 може да клонира номера си на новото си устройство с услугата А1 Extra SIM, без значение кой модел часовник избере.


Huawei AppGallery вече предоставя възможност и за мобилна телевизия от

Huawei AppGallery вече предоставя възможност и за мобилна телевизия от ...

......... само гарантирана сигурност и поверителност на своите потребители, но и отваря вратите на един богат свят от мобилни приложения, за всеки сценарий, в над 18 категории. Свалете мобилното приложение на Bulsatcom TV от AppGallery и се радвайте на мобилна телевизия по всяко време, от всяка точка и от всяко устройство!


Регистриран е спад от 9% през юли спрямо предходния месецОбявите

Регистриран е спад от 9% през юли спрямо предходния месецОбявите ...

......... и летният отпускарски сезон, в който традиционно предложенията за работа са по-малко, коментира JobTiger. Изглежда, че засиленото в последните месеци предлагане на работа в сектора „Хотелиерство и ресторантьорство”, предхождащо туристическия сезон, е достигнало своя пик, като намалелият брой обяви в този сектор през юли оказва допълнително влияние върху общия брой предложения.


ByteDance има 45 дни да продаде американския си бизнесРазработчикът на

ByteDance има 45 дни да продаде американския си бизнесРазработчикът на ...

......... Microsoft обяви, че преговаря за закупуване на американския бизнес на TikTok и възнамерява да финализира сделката до 15 септември. Забраната на Тръмп влиза в сила малко по-късно, така че ако Microsoft не успее да се договори с ByteDance, китайската компания ще разполага с около седмица, за да вземе друго решение.


Германски проект използва LTE и 5G мрежи, свързани чрез инфраструктурата

Германски проект използва LTE и 5G мрежи, свързани чрез инфраструктурата ...

......... без да спира. Подобно развитие на технологиите за автономно шофиране ще направи градския трафик не само по-безопасен, но и по-плавен“. Инфраструктурата в Улм ще остане налична за сходни изследователски проекти. Резултатите от проекта пък ще бъдат използвани за по-нататъшно разработване на автомобилните технологии, автоматизираното шофиране и клетъчните технологии, казват от Bosch.Превъзходен звук с водещо в индустрията шумопотискане Насладете се на

Превъзходен звук с водещо в индустрията шумопотискане Насладете се на ...

......... предшественика си, които са оптимизирани за Google Assistant и Amazon Alexa, за да можете да управлявате деня си само с въпроси към любимия си гласов асистент.Водещите в индустрията шумопотискащи слушалки WH-1000XM4 ще се предлагат на цена от приблизително 729 лв. ще бъдат налични това лято в черен и сребрист цвят.


Daimler изхвърля цялата хартия от фабриките си. Производството на автомобилния

Daimler изхвърля цялата хартия от фабриките си. Производството на автомобилния ...

......... понижава за първи път от шест години Още по тематаРекорден ръст за германските фабрични поръчки през юниWirecard: Смърт в Манила5Втората по големина германска банка се отправя към годишна загуба Защо употребяваните автомобили в Турция са по-скъпи от новите?Volkswagen отчете загуба за 1,4 млрд. евро и съкрати дивидента


На него ще се паднат 16% от всички разходи за

На него ще се паднат 16% от всички разходи за ...

......... Америка се очертават като най-големите в света, достигайки 191 милиарда долара. На второ място ще бъде Западна Европа с резултат от 94 милиарда долара, а Китай с 39 милиарда долара ще заеме трето място. По отношение на конкретните направления за ИТ разходи, анализаторите посочват цифровото управление, данните, анализите, киберсигурността и др.


"Фейсбук" за пръв път изтри пост на американския президент Доналд ...

......... Тръмп-младши, а пост на самия президент за протестите, започнали от американския град Минеаполис, бе скрит заради възхваляване на насилието. Последва предупреждение, че в негови публикации се съдържат неверни твърдения. Малко по-късно основателят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг предупреди, че не смята за правилно компанията да проверява или трие публикации на президента.


Компанията вече контролира 18,3% в сегмента на x86 процесоритеAMD достигна

Компанията вече контролира 18,3% в сегмента на x86 процесоритеAMD достигна ...

......... увеличение от 2,2 пункта спрямо 1-вото тримесечие на 2020 г. и 4,7 пункта ръст в годишен план. Според анализаторите, AMD печели нови позиции и при х86 сървърните чипове, с общ достъпен пазар (Total Available Market, TAM) от около 20 милиона CPU, но Mercury Research не споменава точни данни за 2-рото тримесечие.


Интегрира облачната система със своята съществуваща ERPМегатрон отчита ръст на

Интегрира облачната система със своята съществуваща ERPМегатрон отчита ръст на ...

......... Шахам. Вече 70% от търговския екип на Мегатрон използва Dynamics 365 Sales за проследяване, записване и управление на дейността. Останалите от екипа ще започнат да използват софтуера до края на тази година. Компанията планира да разшири възможностите на отдела за „Обслужване на клиенти” в следващите месеци с помощта на Dynamics 365.


Иновацията, насочена към потребителя, потвърждава технологичното лидерство и силната позиция

Иновацията, насочена към потребителя, потвърждава технологичното лидерство и силната позиция ...

......... използва същите данни, за да намали разхода на енергия, автоматично поставяйки хладилника в режим Save, в периоди на рядко използване. А с Craft Ice ™, домакините могат да изпробват барманските си умения и да впечатлят гостите си, сервирайки любимите им коктейли върху кръглия лед, който добавя елегантност на всяка напитка


Те са в машинночетим формат и могат да се използват

Те са в машинночетим формат и могат да се използват ...

......... и анализирани от всеки гражданин. Предоставянето на достъп до динамични данни посредством подходящи технически средства и предлагането на полезни данни за обществото кореспондират с изискванията на Директива (ЕС) 2019/1024 на Европейския парламент и на Съвета от 20 юни 2019 г.  относно отворените данни и повторното използване на информацията от обществения сектор.


Новият офис пакет поддържа API Vulkan с подкрепата на AMDLibreOffice

Новият офис пакет поддържа API Vulkan с подкрепата на AMDLibreOffice ...

......... текста, номериране с попълване на списъците, подобрена работа с цитати и апострофи. На свой ред електронната таблица Calc се сдобива с нови функции за генериране на произволни числа и клавишни комбинации за автоматично сумиране. Приложенията Impress и Draw сега поддържат полупрозрачен текст, а PDF файловете – размери по-големи от 500 см.


Netflix ще позволява на всеки зрител с мобилно устройство да

Netflix ще позволява на всеки зрител с мобилно устройство да ...

......... Хауърд А. Розенблум, изпълнителен директор на Националната асоциация на глухите в САЩ. От друга страна, много незрящи хора „могат да разберат и оценят аудио, възпроизвеждано с много по-бързи темпове, отколкото това, което може да е удобно за повечето зрящи хора“, заяви Еверет Бейкън, член на борда на Националната федерация на слепите.


Могат да се добавят в лентата със задачи и менюто

Могат да се добавят в лентата със задачи и менюто ...

......... функции се тестват активно в момента. Microsoft вече пусна Windows 10 Insider Preview Build 20185 за членове на програмата за тестване Windows Insiders. Приложения за Android в Windows 10 могат да пускат потребители на Android 9.0 Pie смартфони с приложение Link to Windows. Такива са огромен брой устройства Galaxy на Samsung.


Технологии Samsung добави пет устройства към гамата Galaxy Сред тях

Технологии Samsung добави пет устройства към гамата Galaxy Сред тях ...

......... в САЩ Бурята остави без електричество над 3 милиона потребители в девет щата на САЩ. Багер предизвика инцидент с бърз влак за София Локомотив на бърз влак удря кофа на багер, който се намира на нерегламентирано разстояние от железния път, нарушаващо габарита на влака Меган Фокс е в България


Цените на най-мощните устройства от серията Note започват от 1849

Цените на най-мощните устройства от серията Note започват от 1849 ...

......... UWB, функцията Nearby Share автоматично съставя списък на хората с възможност за споделяне в горната част на панела. Серията Galaxy Note20 ще се предлага на избрани пазари, включително и България, от 21 август в следните цветове и на съответните цени: Предварителните поръчки за Galaxy Note20, Note20 Ultra стартират още от днес.


Има всмукателна мощност 200 AW и работи до 70 минути

Има всмукателна мощност 200 AW и работи до 70 минути ...

......... се отличава с най-голяма всмукателна мощност в своя клас. Можете да купите новия хит на Jimmy тук: Xiaomi Jimmy JV85 Pro – на цена от $339,99 с купон за отстъпка SMHJV85Z10, която е валидна за предварителни поръчки до 22 август. Доставката е от склад в Европа на символичната цена от $0,26. 


Купертино придоби стартъпа Mobeewave за 100 милиона долараApple се сдоби

Купертино придоби стартъпа Mobeewave за 100 милиона долараApple се сдоби ...

......... да плащате за покупки, но и да приемат плащания от други смартфони. След покупката на стартъпи нерядко се случва техните технологии да „загинат”, но по-често разработките намират приложение под една или друга форма в продуктите на техния собственик. Каква ще бъде съдбата на Mobeewave технологията предстои да разберем в близките години.


В Китай започнаха клинични изпитвания за потенциална коронавирусна ваксина, разработена

В Китай започнаха клинични изпитвания за потенциална коронавирусна ваксина, разработена ...

......... системи и в двете страни са далеч по-непрозрачни, отколкото на Запад. Наред с варианта на BioNTech/Pfizer, две други западни коронавирусни ваксини са в заключителната трета фаза на изпитания: едната е произведена от американската биотехнологична фирма Moderna и Националните институти за здраве; а другата - от Оксфордския университет и британската AstraZeneca.


Тръмп системно ограничава наемането на специалисти с визи H-1BСредната заплата

Тръмп системно ограничава наемането на специалисти с визи H-1BСредната заплата ...

......... по-добри условия за заетост на американците. Все още не е известно как новата забрана ще се отрази върху заплатите на чуждестранните специалисти в американските ИТ компании. Amazon нарече новите визови ограничения „недалновидни”. Според компанията, „забраната висококвалифицирани специалисти да влизат в страната и да подпомагат икономическото възстановяване заплашва глобалната конкурентоспособност на Америка”.


Новата изчислителна машина ще изследва произхода на ВселенатаИзследователите от университета

Новата изчислителна машина ще изследва произхода на ВселенатаИзследователите от университета ...

......... е от съществено значение при т.нар. „Grand Challenge” приложения. Университетът Регенсбург и Fujitsu поддържат от години тясно партньорство в сферата на суперкомпютрите и високопроизводителните изчисления. През 2016 г. университетът заедно с този във Вупертал станаха собственици на суперкомпютъра Fujitsu QPACE3 – инсталиран в Суперкомпютърния център в Юлих (JSC), близо до Кьолн.


Премиум аудио, захранвано от технологията на Meridian, комбинирано с уникален

Премиум аудио, захранвано от технологията на Meridian, комбинирано с уникален ...

......... LED осветление в синхрон със скоростта и ритъма на музиката. В допълнение, серията поддържа и сдвояване с различни марки телефони. Когато изтеглите Bluetooth приложението на LG XBOOM (достъпно на Android и iOS), можете да управлявате аудио връзката, светлинните ефекти, плейлистите, стабилизатора и други само с няколко кликвания на вашия смартфон.


Отменя пускането на Mi A4 и други устройства от тази

Отменя пускането на Mi A4 и други устройства от тази ...

......... често Xiaomi бе принуждавана да изтегли новия фърмуер веднага след началото на разпространението, тъй като потребителите масово съобщаваха за сериозни проблеми. Друг от основните производители, Motorola, също се отказа от инициативата Android One. В момента HMD Global остава единственият голям производител, който все още пуска своите смартфони (Nokia) с чист Android.


За да оцелеят, предприятията ще трябва да префокусират стратегията си:

За да оцелеят, предприятията ще трябва да префокусират стратегията си: ...

......... подобри своята адаптивност, е да подкрепи и насърчи отдалечената си работна сила. Лесно е да се разбере защо компаниите, които въвеждат за постоянно принципа „работа от където и да е“, ще се справят по-добре от другите следващия път, когато настъпи глобален шок. Вземането на подобни решения изисква силно лидерство, подчертават анализаторите.


Моделите 3015e и 3020e са икономични и достатъчно производителниLenovo 100e

Моделите 3015e и 3020e са икономични и достатъчно производителниLenovo 100e ...

......... също е двуядрен, но с 4 нишки, базова тактова честота 1,2GHz и максимална 2,3GHz. TDP показателят и на този чип е 6W. На сайта си AMD е публикувала резултати от тестове, които показват предимство на 3015e и 3020e спрямо процесора Intel Celeron N4120 както в CPU производителността, така и в графиката.


Пандемията на коронавируса предизвика не само икономически спад, но и

Пандемията на коронавируса предизвика не само икономически спад, но и ...

......... за събиране на данни и кражба на пари от банкови сметки също се увеличи. Отделно Интерпол посочва увеличения обем на невярна и непроверена информация, която се разпространява благодарение на страха и несигурността в обществото във връзка с пандемията. Освен дезинформация, киберпрестъпниците използват измамни схеми за продажба на фалшиви медицински продукти.


Глобалният пазар на AI ще продължи да расте въпреки пандемиятаРазходите

Глобалният пазар на AI ще продължи да расте въпреки пандемиятаРазходите ...

......... Показателят за средногодишен ръст CAGR има прогнозна стойност 17,1%, в резултат на което през 2024 г. AI индустрията ще надхвърли 300 милиарда долара. Според IDC, като цяло тази година темпът на растеж на пазара за изкуствен интелект ще намалее леко, поради коронавируса, но в бъдеще отрицателният ефект от пандемията ще отшуми.


Подобрено качество на звука с новоразработения X-Balance Speaker Unit на

Подобрено качество на звука с новоразработения X-Balance Speaker Unit на ...

......... SRS-XB33 ще бъде на цена около 289 лв. и се предлага от август 2020 г. в черно, синьо, червено, пепеливо кафяво.Моделът SRS-XB23 ще бъде на цена около 399 лв. и ще се предлага от август 2020 г. в черно, синьо, червено, пепеливо кафяво, зелено.За повече новини от Sony посетете http://presscentre.sony.eu


Решението за закриване на завода е взето по икономически причиниSamsung

Решението за закриване на завода е взето по икономически причиниSamsung ...

......... дял, което я поставя извън най-големите доставчици. По-рано Samsung изтегли от Китай и производството си на смартфони. Компанията имаше там три фабрики за сглобяване на смартфони, но до края на 2019 г. всички те бяха затворени. Сглобяването на телефони с корейската марка бе преместено във Виетнам или възложено на външни производители.


След успешното навлизане на Huawei P40 Pro и P40 lite,

След успешното навлизане на Huawei P40 Pro и P40 lite, ...

......... официалния магазин за приложения на Huawei - AppGallery, който непрекъснато се обогатява с любимите ви глобални и локални приложения. Той вече е наличен в магазините на Технополис на препоръчителна крайноклиентска цена от 2599 лева, и се очаква скоро в мрежата на Теленор. Повече информация за модела може да намерите тук.


Apple постигна рекордни продажби през второто тримесечиеИнтересът към таблетите рязко

Apple постигна рекордни продажби през второто тримесечиеИнтересът към таблетите рязко ...

......... 37,1% и 52,9%, доставяйки 3,2 млн. и 2,8 млн. таблета през тримесечието. Двете компании контролират съответно 8,4% и 7,5% от глобалния пазар на таблети. В периода април-юни 2020 г. пазарът на таблети преживя ренесанс на фона на повишеното търсене на устройства за дистанционна работа и обучение, коментира ситуацията анализатор от Canalys.


А1 предприема нови инициативи, за да стимулира развитието на дигиталните

А1 предприема нови инициативи, за да стимулира развитието на дигиталните ...

......... по IBAN, както и да получават и изпращат пари към други потребители на приложението безплатно и само за секунди. Наскоро А1 Wallet спечели награда от престижния международен конкурс за иновации „Продукт на годината 2020“ в категория „Дигитални портфейли“, на базата на проучване на Nielsen International сред 2000 потребители в България.


България е сред изненадите в новата класация DQL Index 2020Цифровото

България е сред изненадите в новата класация DQL Index 2020Цифровото ...

......... нарежда по-високо място в индекса за 2020 г. Гърция заема 37-а позиция, докато Румъния е на 39-о място. Изследването тази година отчита влиянието на епидемията от COVID-19 върху качеството на интернет, наред с останалите фактори фактори, които определят цифровото качество на интернет, вкл. достъпност на интернет, е-управление, е-сигурност и е-инфраструктура.


За целта Google си партнира с разработчика на Parallels DesktopСкоро

За целта Google си партнира с разработчика на Parallels DesktopСкоро ...

......... Windows, но потвърждава, че решението на Parallels ще бъде насочено към производителни хромбуци. Всъщност бизнес хромбуците имат необходимата висока производителност. Предполага се, че възможността за пускане на Windows приложения на хромбуците чрез виртуализиране на операционната система ще се появи още тази година и ще стане достъпна за корпоративни клиенти на Google.


Новият микрокомпютър впечатлява също с многото налични портовеGMK 4K mini

Новият микрокомпютър впечатлява също с многото налични портовеGMK 4K mini ...

......... жак и microSD слот. Освен това производителят твърди, че неговият компютър има най-малкото захранване в своя клас. Очаква се GMK да представи официално новия си микрокомпютър в средата на август, а продажбите да започват на 12 септември. Цената на GMK 4K mini PC е 229 долара, според официалната информация от производителя.


Потенциалът за реклама остава неустоима хапка. TikTok би направил Microsoft

Потенциалът за реклама остава неустоима хапка. TikTok би направил Microsoft ...

......... сред рекламодателите, търсещи алтернативи на Facebook и Google. И това има всички шансове да се окаже сполучлив ход, като се има предвид, че някои от най-големите звезди на YouTube вече „мигрират“ към TikTok. Те са категорични, че няма какво да попречи на рекламния пазар да се пренасочи към новото приложение.


Имайки предвид колко бързо се развиват социалните мрежи, в близките

Имайки предвид колко бързо се развиват социалните мрежи, в близките ...

......... достъпа до профилната страница и още приживе да напишат прощална публикация. В този случай акаунтът на починалия ще има състояние Remembering срещу името. Член на семейството също може да стане наследник, като покаже документ. Възможно е и напълно да се изтрие акаунт по искане на близките на починалия, казва експертът.


Гугъл (Google) представи днес първите си смартфони, които могат да

Гугъл (Google) представи днес първите си смартфони, които могат да ...

......... Пиксел 4а, който не поддържа 5G, ще се продава за 349 долара. По-нискобюджетните смартфони на Google са начело в продажбите, но не са голям източник на печалба. По-скъпите модели привличат слабо внимание спрямо устройствата на лидерите в сегмента като Самсунг (Samsung) и Епъл (Apple) заради ограничения маркетинг и яростната конкуренция.


Google представи нов модел на своя смартфон - Pixel 4a,

Google представи нов модел на своя смартфон - Pixel 4a, ...

......... 2, 3, 3a и 4. Подробности за моделите Pixel 4a (5G) и Pixel 5 ще бъдат оповестени тази есен, се казва в съобщението. Моделите ще бъдат достъпни за покупка в САЩ, Канада, Великобритания, Ирландия, Франция, Германия, Япония, Тайван и Австралия. Цената на Pixel 4a (5G) ще започне от 499 долара.


Процедурата е лесна, а ефектът е по-добър от очакванияДвубандовият Wi-Fi

Процедурата е лесна, а ефектът е по-добър от очакванияДвубандовият Wi-Fi ...

......... да кажем, че Wi-Fi повторителят Tenda А15 е много практично устройство, което ще ви осигури стабилно интернет покритие в апартамента или къщата, разширявайки домашната Wi-Fi мрежа. Устройството се предлага в търговската мрежа у нас от партньорите на Tenda на цена около 50 лв. с включен ДДС и гаранция две години.


Моделът Zetta влиза в серийно производство до края на годинатаПървият

Моделът Zetta влиза в серийно производство до края на годинатаПървият ...

......... отбелязва, че поне първоначалният бизнес проект включва такава възможност. Zetta е първият руски електромобил и ще се произвежда серийно в Толиати. Това е компактно возило с три врати, което развива максимална скорост 120 км/ч. По-рано Росийская газета съобщи, че Zetta в базова конфигурация ще струва 450 хиляди рубли (около 5200 евро).


Съживяването в този сегмент се дължи на отложените доставкиКомпютрите „всичко

Съживяването в този сегмент се дължи на отложените доставкиКомпютрите „всичко ...

......... компании заедно контролират повече от половината от този сегмент на РС пазара. Digitimes Research очаква HP да отбележи спад в динамиката на продажбите през третото тримесечие на 2020 г., докато Apple ще запази темпо, пускайки нови AIO продукти. Възможно е Apple да се изравни с HP в доставките на моноблок компютри.


Американският гигант Apple винаги е бил с аура на иноватор

Американският гигант Apple винаги е бил с аура на иноватор ...

......... на Apple. Възможността да се използва eSIM също е налична, като в момента тази услуга се предлага в България единствено от А1. Основната камера също е на ниво, тя е широкоъгълна, а в допълнение единичният обектив притежава система за оптична стабилизация (OIS) за по-добри изображения и по-лесно снимане на видеа.


До края на август на A1.bg клиентите могат да закупят

До края на август на A1.bg клиентите могат да закупят ...

......... онлайн магазина на А1. Любителите на бранда iPhone ще се радват да научат, че безжичните слушалки AirPods Pro също са част от лятната разпродажба на А1. В момента те се предлагат за 205,99 лв. в брой или 10,50 лв. на изплащане, при покупка с двугодишен договор A1 One Unlimited 2XL.


Новата услуга се доставя на промоционална цена от 14,99 лв.

Новата услуга се доставя на промоционална цена от 14,99 лв. ...

......... на база предпочитания, персонализирана подредба на съдържанието, допълнителна информация за футболните мачове в реално време и улеснено търсене на филми и предавания. VIVA IPTV GO се предлага на промоционална цена от 14,99 лв. на месец, а за всеки втори заявен приемник клиентите доплащат по 10 лв. на месец, уточниха от Виваком.


Уилям Инглиш имаше основен принос в изобретяване на мишкатаУилям Инглиш

Уилям Инглиш имаше основен принос в изобретяване на мишкатаУилям Инглиш ...

......... бутона. Днес всички виждаме наследството на покойния изобретател. Въпреки че сензорните екрани стават все по-разпространени, много от другите идеи на Енгелбарт и Инглиш бяха доразвити от екипи като Xerox PARC и намериха своя път към масовия пазар, където все още доминират. Наследството на Уилям Инглиш ще се усеща за десетилетия напред.


На дневен ред са рисковете, свързани с отдалечената работа, която

На дневен ред са рисковете, свързани с отдалечената работа, която ...

......... поддържат силно децентрализирана работна сила, която може да работи навсякъде в обозримо бъдеще. Това включва комбинация от хора, работещи само дистанционно, хора, работещи гъвкаво, както и хора, които работят на място – в офиса, но имат готовност мигновено да преминат към дистанционна работа, ако това отново се наложи”, заключава анализаторът.


Бенкен и Хърли бяха взети от спасителния кораб SpaceX GO

Бенкен и Хърли бяха взети от спасителния кораб SpaceX GO ...

......... Между другото, потенциално Crew Dragon може да изведе до 7 души в орбита наведнъж. SpaceX стана първата частна компания, която извежда хората в орбита. Вероятно Boeing ще бъде следващата, тъй като в момента разработва пилотиран Starliner за многократно използване по програма за комерсиални пилотирани космически кораби, спонсорирана и финансирана от НАСА.


Американският технологичен гигант Microsoft съобщи, че продължава преговорите с китайското

Американският технологичен гигант Microsoft съобщи, че продължава преговорите с китайското ...

......... БГНЕС. "След разговор между изпълнителния директор на компанията Надела и президента Доналд Тръмп, Microsoft е готова да продължи дискусиите за проучване на покупка на TikTok в Съединените щати", се казва в съобщение на компанията. Тръмп заплаши, че ще забрани популярното приложение в Съединените щати, позовавайки се на опасения за сигурността.


Държавите-членки на ЕС ще разполагат с повече ресурси за дигитализация

Държавите-членки на ЕС ще разполагат с повече ресурси за дигитализация ...

......... повишаване способността на почвата да съхранява въглерод“, казва Колалис. „Прецизното земеделие може значително да допринесе за подобряване на устойчивостта на селскостопанския сектор и да помогне за постигането на установените цели като 50% намаление на употребата на пестициди и намаляване с поне 20% използването на торове“, коментира еврокомисарят по земеделието Януш Войчоховски.


Обновяването на софтуера „по въздуха” ще започне тази есенСобствениците на

Обновяването на софтуера „по въздуха” ще започне тази есенСобствениците на ...

......... 2020 година.  Собствениците на автомобили BMW ще бъдат уведомявани за актуализацията чрез мобилното приложение на компанията или директно от мултимедийната система на автомобила. Докато не започне автоматичното разпространение, нетърпеливите собственици на BMW могат да се свържете със своя дилър или сервизния център на компанията, за да получат поддръжка на Android Auto.


Мобилното приложение EndeavorRx помага на пациенти с ADHDПациенти, страдащи от

Мобилното приложение EndeavorRx помага на пациенти с ADHDПациенти, страдащи от ...

......... принудени да спортуват, а в някои случаи това е просто невъзможно, например при депресия. Играта дава възможност на пациентите приятно изживяване, дори в случай на дълги и досадни упражнения. Стимулите, „увити” в красива психологическа обвивка, могат да помогнат за прекъсване на порочния кръг на заболяването и да доведат до изцеление.


Започва тестове на модела Vision-S, показан на CES 2020 в

Започва тестове на модела Vision-S, показан на CES 2020 в ...

......... разполага с 33 сензора за автономно шофиране и други функции като разпознаване на хора и предмети както вътре, така и извън автомобила. Електромобилът се фокусира и върху развлеченията: той е оборудван със система 360 Reality Audio с високоговорители във всяка от четирите облегалки за глава, както и с панорамен сензорен екран.


Компанията обобщи екологичните и социалните си инициативиСлужителите на AMD редовно

Компанията обобщи екологичните и социалните си инициативиСлужителите на AMD редовно ...

......... на компанията като доброволци в процеса. Не на последно място, служителите на AMD редовно отделят време и умения за общественото благо. През 2019 г. компанията отчита 10% ръст на подкрепяните от нея доброволни усилия – както в образователни инициативи, така и в приготвянето на безплатна храна, почистване на паркове и др.


Могат да участват научни колективи от България, Китай и БеларусБългарски

Могат да участват научни колективи от България, Китай и БеларусБългарски ...

......... лв. Срокът за изпълнение на одобрените проекти е до 24  месеца, а срокът за подаване на проектните предложения е до 17 часа на 15 септември 2020 г. по електронен път към Фонд “Научни изследвания”. Повече информация и образци на документи за кандидатстване са достъпни на официалния сайт на  Фонд „Научни изследвания”.


Към края на десетилетието в орбита ще летят поне 57

Към края на десетилетието в орбита ще летят поне 57 ...

......... по отношение на ниската латентност и – не по-малко важно – ниска цена. Сателити за излъчване на интернет сигнал готви и SES Networks. По груби изчисления, до 2029 година в земната орбита ще летят поне 57 хиляди спътника, чиято задача ще е да предават интернет сигнал към всички точки на Земята.


Платформата обеща по-добри цени и нови възможности за клиентитеКуриерски услуги

Платформата обеща по-добри цени и нови възможности за клиентитеКуриерски услуги ...

......... реално време през десктоп компютър или мобилно устройство своите пратки. Допълнителни отстъпки от цената за доставка потребителите на OLX могат да получат, ако подготвят пратката през панела за доставка в OLX. „Вярваме, че това ново партньорство ще отговори на предизвикателствата на пазара, особено в контекста на пандемията от COVID-19”, допълни Камен Янкулов.


Последните месеци всичко се случва онлайн. От социализиране и концерти

Последните месеци всичко се случва онлайн. От социализиране и концерти ...

......... нужди. Webex не е само за срещи и документални цели. Webex ще ви свърже с колегите ви като създавате, споделяте, общувате  и решавате на бизнес задачи заедно. Всичко това при максимална сигурност!Ако все още нямате Webex - свалете го безплатно и изпробвайте най-сигурната платформа за колаборация.По публикацията работи: Мартин Иванов


Направете си карикатурен образ и му се радвайте в социалните

Направете си карикатурен образ и му се радвайте в социалните ...

......... свой собствен аватар За да получите достъп до емоджитата и да използвате вашия Facebook аватар, просто трябва да докоснете иконата на усмихнатото лице, която се намира на реда за коментари под някой пост във Facebook. Така ще намерите създадения от вас аватар и ще можете да го използвате в разговори.