Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще проверява американския технологичен

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще проверява американския технологичен ...

......... приходите на компанията в съответната дейност - в случая на Apple тези приходи са 31 млрд. долара само за първото тримесечие на тази година и над 100 млрд. долара за цялата 2018 г.Решение по случая ще има най-рано до месец, но при задълбочено проучване срокът се удължава с още три.


На 14 януари 2020 г. изтича разширената поддръжка от MicrosoftСлед

На 14 януари 2020 г. изтича разширената поддръжка от MicrosoftСлед ...

......... поддръжка – на 14 януари 2020 г. Това е тревожно за Microsoft и потребителите, защото тези системи вече няма да получават актуализации нна сигурността. Windows 10 очевидно е препоръчваният избор за потребители, които решат да направят ъпргейд от Windows 7, макар че и Windows 8.1 продължава да се обслужва от Microsoft.


Човечеството е на прага на въвеждането на 5G връзката. Това

Човечеството е на прага на въвеждането на 5G връзката. Това ...

......... цена на оборудването, а и необходимостта от множество малки клетки за осигуряване на нужната плътност на покритието в големите градове, а изискванията за изграждане на малки клетки са същите, като за големи нови радиокули. "При сега действащият режим подмяната на радиооборудването отнема по една, дори 2 години", посочи още Златков.


Полезна добавка за текстовия редактор Writer на OpenOffice и LibreOfficeДобавката

Полезна добавка за текстовия редактор Writer на OpenOffice и LibreOfficeДобавката ...

......... е чудесен избор, ако трябва да добавяте математически формули и уравнения към OpenOffice или LibreOffice Writer документи. Тя ще ви осигури набор от математически инструменти за вмъкване на формули, уравнения, вектори, матрици, единици и т. н. Бутоните за бърз достъп за някои от най-често използваните инструменти подобряват персоналната продуктивност. Даунлоуд: iMath


Китайски дизайнер на играчки си сглоби сам от счупена кола

Китайски дизайнер на играчки си сглоби сам от счупена кола ...

......... поредица Тransformers. "Бях вдъхновен от тези две играчки. Структурата на Трансформъра ми е подобна на тази играчка, но моята е по-сложна. Направих модела на базата на тази играчка", показва той.  Изобретателят не крие надеждите си да започне производството на машината си в по-широк мащаб. Дотогава той го показва на ученици. 


„Видях искри, които летяха навсякъде”, разказва потърпевшатаiPhone 6 се възпламенил

„Видях искри, които летяха навсякъде”, разказва потърпевшатаiPhone 6 се възпламенил ...

......... за запалване и експлозия на смартфон – например използване на кабели за зареждане и зарядни устройства от т.нар. „трети страни”. още по темата Смята се, че именно използването на неоторизирани аксесоари е довело до възпламеняване на iPhone през 2016 г. в Британска Колумбия, което причини пожар в къщата на фермер.Технологии Учени създадоха силни синтетични мускули за протези Разработката ще

Технологии Учени създадоха силни синтетични мускули за протези Разработката ще ...

......... доста по-големи тежести. Възможностите пред разработката са практически неограничени, като учените смятат, че пред технологията има много голям потенциал. 5 необичайни технологии и стартъпа от Webit 2019 Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев синтетични мускули протези роботи роботика


Очакват се 10-нанометрови чипове с кеш памет от трето ниво10-нанометрови

Очакват се 10-нанометрови чипове с кеш памет от трето ниво10-нанометрови ...

......... кеш памет от трето ниво ще ускори процесите, макар и не за всички приложения. Разбира се, предположенията за производителността на тези процесори са условни, тъй като Intel в крайна сметка ще ги приспособи към своите собствени стандарти. Компанията поддържа също линията процесори Core m, които трябва да останат по-бързи и по-скъпи.


На 9 юли 2019 г. директорът на RINA за Европа,

На 9 юли 2019 г. директорът на RINA за Европа, ...

......... с италианско участие, които са инвестирали и развиват своята дейност в отделните икономически сектори в страната. Общият оборот на дружествата, членуващи в Конфиндустрия България, е 2,95 милиарда лева, а осигурените работни места от членовете са над 20 000. Сдружението е международно представителство на Конфиндустрия - най-голямата работодателска организация в Европа.


Самонивелиращите се централни капачки на колелата се смятат за атрибут

Самонивелиращите се централни капачки на колелата се смятат за атрибут ...

......... и за простосмъртните. Немската компания вече предлага ги предлага в каталога си, макар и само за един модел джанти. Както подсказва името, емблемата върху този тип капачки стои винаги в изправено положение, независимо дали колата се движи, или е спряла. Комплект от четири самонивелиращи се капачки на Volkswagen струва €174.


Pluribus постигна свръхчовешка производителност в мултиплеър покер, което е критичен

Pluribus постигна свръхчовешка производителност в мултиплеър покер, което е критичен ...

......... Pluribus е използвал толкова ловко изненадващи стратегии и блъфиране като опитен професионалист, че изглежда е притеснил своите създатели. Затова сега изследователите са решили да не публикуват и споделят кода на програмата, тъй като се притесняват, че тя може да попадне в злонамерени ръце, които да „източат” касите на покер компаниите.Все повече потребители се опасяват, че хакери ги шпиониратУязвимост във

Все повече потребители се опасяват, че хакери ги шпиониратУязвимост във ...

......... им моменти. Измамниците също знаят как да се възползват от тези страхове, особено онези, които си служат със секс истории. Колкото повече хора вярват, че могат да бъдат наблюдавани от техните технологии по всяко време, толкова по-вероятно е да вярват, че непознат в интернет има видеоклипове от хакната им уеб камера.


Поддържа гигабитови жични връзки и двубандова Wi-Fi технология със сумарна

Поддържа гигабитови жични връзки и двубандова Wi-Fi технология със сумарна ...

......... на китайския производител, наред с много други мрежови устройства със същия бранд. Този рутер се предлага на цена около 80-85 лв. с включен ДДС и предвид възможностите му, се явява достъпно решение за 4К видео стрийминт, онлайн игри и други интернет приложения за развлечение и работа. Гаранцията е 24 месеца.


Помненето на всичките ни пароли може да бъде трудно. Всички

Помненето на всичките ни пароли може да бъде трудно. Всички ...

......... докато управлява автоматично попълване и влизане в различните платформи и на всички други устройства. Той също така разполага с функция за споделяне на файлове, която позволява на потребителите и предприятията по един и същи начин сигурно да съхраняват файлове и да имат достъп до тях навсякъде и по всяко време.


Космическите апарати ще се използват и за комерсиални целиПрез април

Космическите апарати ще се използват и за комерсиални целиПрез април ...

......... се очаква да бъдат изведени в орбита от 10 до 15 връщащи се спътника. Новите платформи ще осигурят по-добра микрогравитация, ще носят повече полезен товар и ще предложат по-добро обслужване по отношение на обмена на данни с оборудването на борда, както и достатъчно голяма мощност и надеждно задържане на дадена орбита.


Bosch разширява значително дейността си в областта на изкуствения интелект.

Bosch разширява значително дейността си в областта на изкуствения интелект. ...

......... за изкуствен интелект Bosch ще инвестира 35 милиона евро. Той ще се разпростира на 12 000 кв. м. площ и е планирано да влезе в експлоатация до края на 2022-ра. Освен офиси и лаборатории, в кампуса ще има и места предназначени за стартъпи, външни изследователски групи и публично достъпни зони.Американската космическа агенция НАСА установи най-големия цъфтеж на водорасли в

Американската космическа агенция НАСА установи най-големия цъфтеж на водорасли в ...

......... променят в отговор на естествените и човешките действия. Може да сме свидетели на промени в екосистемите на океаните, които биха могли да имат важни последици за морските организми, от които зависи и човекът", каза от своя страна Пола Бонтемпи, която управлява програмата на НАСА по биология и биогеохимия на океаните.


Тестова версия на платформата вече включва новия браузърChromium-базираният Edge ще

Тестова версия на платформата вече включва новия браузърChromium-базираният Edge ще ...

......... на пролетното обновление, известно като 20H1. В него Chromium-базираният Edge ще се използва като браузър по подразбиране. Това предполага, че тестовете на браузъра трябва да приключат преди актуализацията 20H1  на Windows 10. Обновлението се очаква да бъде готово през март 2020 г., а потребителите да го получат през април и май.


„Портативно” приложение, което не оставя следи в регистъраmrViewer е програма

„Портативно” приложение, което не оставя следи в регистъраmrViewer е програма ...

......... др. И на последно място, но не по важност, налична е подробна информация за всеки файл, вкл. име, размер, пропорции, гама, формат, памет, компресия, дата на създаване. mrViewer идва заедно с полезни функции, но GUI не е интуитивен и новаците ще се нуждаят от повече време, за да конфигурират специални параметри. Даунлоуд: mrViewer


Инсталацията в Лос Анджелис ще осигури около 7% от електричеството

Инсталацията в Лос Анджелис ще осигури около 7% от електричеството ...

......... на излишък енергията се използва за напълването на язовири, от които впоследствие се добива електричество. От известно време индустрията експериментира и с техния аналог в пустинен вариант – системи за съхранение чрез инертни материали, които се издигат -например по склон – във вагони, които по-късно се спускат надолу и генерират електричество.


Американските компании Skyworks Global и Scaled Composites разработват екзотичен хибрид

Американските компании Skyworks Global и Scaled Composites разработват екзотичен хибрид ...

......... VertiJet, с който ще участват в конкурс за нови летателни апарати на Пентагона, съобщава Jane's Defence Weekly. Според изданието става дума за програмата FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft - Ударно-разузнавателен летателен апарат на бъдещето), в рамките на която вече са представили свои проекти гиганти като Northrop Grumman, Lockheed и Boeing.


Федералната търговска комисия на САЩ наложи рекордна глоба от 5

Федералната търговска комисия на САЩ наложи рекордна глоба от 5 ...

......... има над 2 млрд. потребители, въведе серия промени, с които да подобри сигурността.  Според критиците, ангажиментът на компанията да преразгледа начините на съхранение на информация не е достатъчна мярка, а глобата е прекалено малка за Facebook, от където обявиха 15 млрд. долара приход само за първото тримесечие на 2019 г.


Федералната търговска комисия на САЩ наложи рекордна глоба от 5

Федералната търговска комисия на САЩ наложи рекордна глоба от 5 ...

......... над 2 млрд. потребители, въведе серия промени, с които да се подобри сигурността.  Според критиците, ангажиментът на компанията да преразгледа начините на съхранение на информация не е достатъчна мярка, а глобата е прекалено малка за Facebook, от където обявиха 15 млрд. долара приход само за първото тримесечие на 2019 г.


Интернет се развива извънредно бързо и всичко се случва онлайн

Интернет се развива извънредно бързо и всичко се случва онлайн ...

......... Не подценявайте възможността да превърнете онлайн присъствието на училището в една кауза, която се подкрепя и от учениците. Мотивирайте ги да вземат участие в изграждането на сайта, поставете им задачи, поощрявайте достиженията им. Не се страхувайте да им поставяте задачи, които ви се струват трудно постижими – младите обичат предизвикателствата.


Огромна армия от потребители на Facebook се кани да щурмува

Огромна армия от потребители на Facebook се кани да щурмува ...

......... Stop All of Us" ("Да атакуваме Зона 51, не могат да спрат всички ни"). Желание да участват в нахлуването в секретната база на американските ВВС в Невада са заявили близо 300 000 души. Според теориите на конспирацията в Зона 51 се съхраняват остатъци от извънземни космически кораби и техните екипажи.


Shoelace помага за събиране на хора въз основа на техните

Shoelace помага за събиране на хора въз основа на техните ...

......... Достъпът до мрежата е само с покана, и то за хора, които живеят в Ню Йорк. Дали мрежата ще стане публична зависи от представянето й в тестовете. Ако не друго, това е сравнително нова идея за социална мрежа. Google очевидно се се опитва с проекта Shoelace да ни измъкне от телефоните.


Компанията бе отличена с четири награди в потребителския конкурс „Любимите

Компанията бе отличена с четири награди в потребителския конкурс „Любимите ...

......... e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.


Франция наложи еднолично данък за големите онлайн компании, САЩ веднага

Франция наложи еднолично данък за големите онлайн компании, САЩ веднага ...

......... В единия случай и други страни ще наложат своите данъци за онлайн компаниите, а може би дори целият ЕС, което ще накара САЩ да „размисли” за наказателните мита. В другия случай навярно ще се даде тласък за многостранно споразумение за това как дигиталните фирми трябва да се облагат в световен мащаб.


100 долара за киловатчас обещават производителите към 2022 г.Акумулаторните батерии

100 долара за киловатчас обещават производителите към 2022 г.Акумулаторните батерии ...

......... компания Contemporary Amperex Technology, най-големият световен производител на EV батерии, очаква през следващата година да увеличи енергийната плътност от настоящите 245 Wh/kg до 300 Wh/kg. Компанията ще постигне този резултат чрез увеличаване на съдържанието на никел в катодните материали до повече от 80%, при намаляване на съдържанието на кобалт и манган.


Китайският технологичен концерн Huawei заяви, че има желание да подпише

Китайският технологичен концерн Huawei заяви, че има желание да подпише ...

......... подобна дейност чрез закон. Днешното изявление е факт, след като само седмица по-рано беше представен нов анализ на информацията за персонала на компанията, въз основна на автобиографии на служители, който показа по-дълбоки връзки между технологичния гигант и китайските военни и разузнавателни органи, отколкото беше признато многократно от самата фирма.   


Китайският гигант Huawei ще пусне в продажба първото си устройство

Китайският гигант Huawei ще пусне в продажба първото си устройство ...

......... 20 X 5G ще се появи в продажба първо в Китай (26 юли), Италия (22 юли) и Обединените арабски емирства (12 юли). Пазарният дебют в останалата част от света все още е под въпрос заради продължаващите ограничения за сътрудничество с китайския производител от страна на САЩ. Цената не е обявена.


Група от около 400 хиляди души се „кани” да щурмува

Група от около 400 хиляди души се „кани” да щурмува ...

......... да научат цялата истина за нея. Секретната база Зона 51 в Невада, която се свързва с НЛО изследвания (снимка: Facebook) Призивите са по-скоро несериозни, но не е изключено ентусиасти да опитат нападение над базата. Ако се стигне до подобен сценарий, няма съмнение, че нарушителите просто ще бъдат отстранени от територията и глобени.


Новият метод е дело на израелци и се нарича CTRL-ALT-LEDLED

Новият метод е дело на израелци и се нарича CTRL-ALT-LEDLED ...

......... защита. Това включва компютри на държавни предприятия и частни компании, които съхраняват чувствителна информация. още по темата Компютрите на обикновените потребители също подлежат на хакване по метода CTRL-ALT-LED. Но обикновено те не са физически изолирани и хакерите могат да получат достъп до съхранените в тях данни чрез други, по-традиционни методи.


Правителството на САЩ е длъжно не толкова да премахне китайската

Правителството на САЩ е длъжно не толкова да премахне китайската ...

......... близо 3 млрд. души по целия свят, така че това решение се явява не само несправедливо, но и нелогично. Считам за нужно не толкова то да бъде отменено, а да се премахне целият черен списък", обясни ръководителят. Според него ограниченията, наложени от Вашингтон не са повлияли на печалбите на компанията.


А1 Gaming League отваря врати за финалите на сезон 2

А1 Gaming League отваря врати за финалите на сезон 2 ...

......... турнир в зоната на OMEN by HP, а от Foodpanda са подготвили много виртуални забавления. Билетите са на промоционална цена от 5 лева в билетен център НДК, мрежата на Eventim.bg и бензиностанции OMV. На място входът ще бъде 10 лева. Повече информация ще намерите на официалния сайт на лигата: www.A1Gaming.bg


Знаете ли, че не спирачките, а гумите спират вашата кола?

Знаете ли, че не спирачките, а гумите спират вашата кола? ...

......... светлина в тях или със застоял и спарен въздух също увреждат структурата на вашите гуми. Също така от огромно значение е с джанти или без джанти ги съхранявате. Ако гумата е без джанта, не бива да редите хоризонтално гума върху гума. Тяхното подреждане трябва да е вертикално (гума до гума).


Търговската война на САЩ и Китай вече влияе на доставкитеПо-достъпните

Търговската война на САЩ и Китай вече влияе на доставкитеПо-достъпните ...

......... 000 броя месечно. Apple пренесе част от дейността си в Индия преди няколко месеца, превръщайки страната във втори център за асемблиране на iPhone след Китай. Цитираните обеми все още са малки, на фона на тримесечните продажби на Apple, които възлизат на десетки милиони. Но вероятно индийското производство на iPhone ще нараства.


Интернет колосът Google призна, че негови специалисти прослушват команди, които

Интернет колосът Google призна, че негови специалисти прослушват команди, които ...

......... връзка компанията обещава да проведе разследване и да предприеме необходимите мерки. Google отбелязва, че делът на аудиозаписите, предназначени за анализ, не надвишава 0,2% от общия набор от команди, дадени на Google Assistant Освен това на експертите е забранено да дешифрират разговорите, изслушани на фона на команди и други чужди звуци.


Изчиства всяка подова настилка, стена или други повърхностиXiaomi JIMMY JV51

Изчиства всяка подова настилка, стена или други повърхностиXiaomi JIMMY JV51 ...

......... и измиване лесно Можете да купите вакуумната прахосмукачка тук: Xiaomi JIMMY JV51 – на цена от 139 евро, валидна с купон за отстъпка 3DYMZPCS в онлайн магазина GeekBuying и доставка от склад в Германия, която ще ви струва още $34,04. В комплекта влизат различни накрайници, захранващ адаптер, батерия и база за зареждане.


Технологии Криптовалутите нямат стойност, обяви Тръмп Американският президент смята, че

Технологии Криптовалутите нямат стойност, обяви Тръмп Американският президент смята, че ...

......... въпроси и ще се съобрази с всички закони. Bitcoin се отразява зле на околната среда и планетата Рубини: Bitcoin е по-зле от таблица в Excel  Instagram Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев Доналд Тръмп Bitcoin Facebook Libra криптовалути


Twitter обяви, че вече работи нормално след мащабно спиране на

Twitter обяви, че вече работи нормално след мащабно спиране на ...

......... сривът е в резултат на промени във вътрешната конфигурация. Съобщението за пълно възстановяване на функциите беше публикувано в след полунощ българско време. Американските медии отбелязват, че услугата е била спряна точно по времето, когато американският президент Доналд Тръмп провежда среща в Белия дом, която включва въпроси, свързани със социалните мрежи.


Полезен софтуерен инструмент с версии за Windows и Mac, решава

Полезен софтуерен инструмент с версии за Windows и Mac, решава ...

......... други, още по-комплексни решения за възстановяване на данни като SFWare Data Recovery. Пълнофункционалната версия на този полезен софтуерен инструмент струва 69 долара. Програмата е съвместима с 32- и 63-битови операционни системи Windows и Mac и изисква конфигурация с минимум 1GB RAM и 50MB свободно дисково пространство. Даунлоуд: SFWare Hard Drive Recovery


Zip архив достига компресия 20 милиона пъти с нов алгоритъмФайловите

Zip архив достига компресия 20 милиона пъти с нов алгоритъмФайловите ...

......... нито един домашен или офис компютър. • Третата бомба на Файфийлд „тежи” само 46 MB и също не изглежда опасна, докато не бъде разопакована, за да се превърне в чудовище с обем 4,5 петабайта (PB) или 4608 TB. Справянето с такъв тип бомба е невъзможна задача за много от съвременните суперкомпютри.


Ново приложение, наречено nPloy, свързва бизнеса с кадрите. То е

Ново приложение, наречено nPloy, свързва бизнеса с кадрите. То е ...

......... тях резултати."Приложението разчита на по-филтрираните резултати. Кандидатите имат много голям брой филтри и приложението им предлага най-подходящите за тях отворени работни позиции. Двете страни се свързват, само ако имат еднакви очаквания. Имаме доста кандидати и компании, които са регистрирани вече", заяви Цонев пред Bulgaria ON AIR.По публикацията работи: Габриела Джекова


Компанията получи две първи и две втори места от престижния

Компанията получи две първи и две втори места от престижния ...

......... e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.


Плъгинът за браузъра Chrome вече се ползва от 2 милиона

Плъгинът за браузъра Chrome вече се ползва от 2 милиона ...

......... причинява проблеми с производителността, като например сривове. В заключение, Awesome Screenshot предоставя просто решение за скрийншот на уеб страници, докато използвате браузъра Chrome. Приложението идва заедно с няколко стандартни инструмента за рисуване, което го прави подходящо за всички потребители, дори тези без познания в обработката на изображения. Даунлоуд: Awesome Screenshot за Chrome


Във фокуса на инициативата са правата на потребителите при пътуванеГоляма

Във фокуса на инициативата са правата на потребителите при пътуванеГоляма ...

......... резервация, и очертава ясната отговорност на организатора за извършване на пътническите услуги, представляващи част от пакета. Тя предоставя също частична защита за свързани пътнически услуги, например, когато пътуващият закупи транспортна услуга, а компанията го улеснява за намирането на втора, например хотел, но са закупени поотделно в рамките на 24 часа.


Шпионските програми за смартфони позволяват на злонамерени партньори да следят

Шпионските програми за смартфони позволяват на злонамерени партньори да следят ...

......... превенцията на използването на технологиите в помощ на домашното насилие. Вярно е, че за тях задачата е и най-трудна, но е важно да посочват какви дейности са приемливи за използване на специалните приложения за следене и да забраняват продуктите, които работят в стелт режим, които най-често биват използвани за следене.


Руската компания

Руската компания "НПО автоматики", която влиза в състава на държавната ...

......... Руската компания "НПО автоматики", която влиза в състава на държавната корпорация "Роскосмос", показа прототип на трактор, снабден със система за автономно управление. Прототипът няма нито кабина, нито органи за управление като волан или педали, а за движението се грижи специален контролер, който получава необходимата информация за маршрута от спътник.


В Twitter се появиха снимки на нов американски боен катер,

В Twitter се появиха снимки на нов американски боен катер, ...

......... В Twitter се появиха снимки на нов американски боен катер, проектиран по технологията "Стелт". M80 Stiletto е заснет по време на изпитания в залива Чесапийк край гр. Вирджиния Бийч на брега на Атлантическия океан.


Новата серия излиза на пазара с търговското име High Endurance256-гигабайтовата

Новата серия излиза на пазара с търговското име High Endurance256-гигабайтовата ...

......... до 1 метър за 30 минути, защита при изпускане и X-ray защита, отговаряща на стандарта ISO7816-1, както и устойчивост на екстремни температури в диапазона -25°C /+85C°. Новите карти памет ще се предлагат в няколко варианта с капацитет 32GB, 64GB, 128GB и 256GB. Цените за българския пазар все още не са обявени.


Как да предотвратим неоторизиран достъп до документитеЗа отделите, където постоянно

Как да предотвратим неоторизиран достъп до документитеЗа отделите, където постоянно ...

......... наред. При работа с физически документи, обаче, постигането на защита от неоторизиран достъп е истинско предизвикателство. Затова Brother разви и предлага тези решения за сигурност на печатната информация, които ще помогнат за реализиране на цялостната стратегия за сигурност на компаниите”, коментира Ива Тотева, мениджър „Продажби и маркетинг” в Brother България.


Инвестициите в тази индустрия възлизат на $9,6 млрд. през 2018

Инвестициите в тази индустрия възлизат на $9,6 млрд. през 2018 ...

......... оценки, маркетинг и инвестиции. „Моята цел като основател на проптех общността е до няколко години България да бъде мястото, което е източник на най-успешните и приложими проекти в тази сфера. Имотният пазар се преобръща и този път ние не бива да следваме вълната, а да я създаваме”, каза още Георги Павлов.


Ще се конкурира с Apple на една и съща улица

Ще се конкурира с Apple на една и съща улица ...

......... изпълнителен директор на Microsoft U.K. Откриването на магазина поставя Microsoft в рядка група от компании, които могат да си позволят да разширяват дейността си във Великобритания. Рекордна брой от 2481 магазина изчезнаха от 500-те най-големи британски улици през 2018 г., след както клиентите предпочетоха да пазаруват онлайн, сочи проучване на PwC.


Мнозина биха се отказали от iPhone, за да играят пълноценно

Мнозина биха се отказали от iPhone, за да играят пълноценно ...

......... Оказва се, че за много потребители на iPhone такава услуга вече не е необходима. Ако Stadia се предлага изключително на Pixel, това – според анализаторите – значително ще увеличи продажбите на смартфони от Google. Ако имат възможност да играят модерни игри на смартфон, мнозина ще откажат iPhone в полза на Pixel.


Експерти от руската компания

Експерти от руската компания "Лаборатория Касперски" съобщиха, че са открили ...

......... управление на смартфона без притежателят му да забележи заплахата. Модификацията за iOS също прикривала следите си. FinSpy умее да прониква в контактите, SMS-ите, писмата, местоположението и други данни. Вирусът се е "научил" да чете също така и съобщенията в приложения за чат, VOIP телефония и видеовръзка, които криптират обменяната информация.


Скоро ще сме свидетели на това как потребителите все по-често

Скоро ще сме свидетели на това как потребителите все по-често ...

......... личните данни онлайн. „Повишаването на осведомеността на потребителите по отношение на тяхната неприкосновеност на личния живот е все по-голяма. Скоро ще сме свидетели на това как потребителите все по-често вземат решения, мислейки основно за неприкосновеността си, и предпочитат определени марки, които предоставят по-голям контрол върху неприкосновеността на личния живот”, допълва Ведашре.


Италианската полиция разпространи видеозапис от две камери GoPro, оцелели в

Италианската полиция разпространи видеозапис от две камери GoPro, оцелели в ...

......... скорост не позволява да се разбере какво точно става, но на забавен каданс се вижда как нещо връхлита хеликоптера отдясно. "Колесникът на самолета се удря в основния ротор на вертолета", обяснява шефът на спасителите Делфино Вильоне пред Euronews. При катастрофата загиват четирима германци, един белгиец, един италианец и един французин.


Компанията търси партньорство и дори иска да погълне разработчикРуските процесори

Компанията търси партньорство и дори иска да погълне разработчикРуските процесори ...

......... продукти, а само в тази, които ще продава на пазара в Русия. Това ще даде възможност на компанията да позиционира продуктите си като руски и да участва в търговете в публичния сектор. Източниците се съмняват, че оборудването на Huawei с руски процесори и операционни системи ще достигне до чужди пазари.


През септември Apple ще представи три нови модела, които се

През септември Apple ще представи три нови модела, които се ...

......... премиум модела, но същевременно ще представи и по-евтин четвърти, който всеки ще може да си позволи. Apple планира и големи хардуерни подобрения, включително 3D сензорни технологии за задните камери. Това може да се превърне в ексклузивна характеристика на по-големия модел според спекулациите, които се разпространиха из мрежата по-рано тази година.


Мрежата е изградена в партньорство с китайския доставчик HuaweiГрадът-държава Монако

Мрежата е изградена в партньорство с китайския доставчик HuaweiГрадът-държава Монако ...

......... сключил 28 договора с европейски телеком оператори за доставка на базови станции и друго оборудване, необходимо за изграждане на 5G мрежи. Въпреки опитите на САЩ да възпрат експанзията на Китай чрез санкции срещу знакови компании на Поднебесната, Huawei продължава да доставя оборудване на партньори в Европа, Близкия изток и други региони.


Учени от Българската академия на науките (БАН) са разработили рамка

Учени от Българската академия на науките (БАН) са разработили рамка ...

......... интелигентно земеделие, животновъдство и опазване на околната среда.В препоръките на работната група от БАН за секторите се посочват няколко направления, в които страната има добър потенциал за развитие. В приложение са обобщени съществуващите български нормативни актове, свързани с развитието на Изкуствения интелект, както и ключовите нормативни актове на международно равнище.


Технологията ще позволи възстановяване при изгаряния и фрактури Ако астронавтът

Технологията ще позволи възстановяване при изгаряния и фрактури Ако астронавтът ...

......... добавя костен цимент с калциев фосфат към отпечатани човешки стволови клетки. Калциевият фосфат действа като материал, който поддържа структурата и се абсорбира от тялото, когато костта расте. Сега учените се опитват да разберат какво точно оборудване ще бъде необходимо за „производството” на кожа и кости при изпращане на хората на Марс. 


Технологии 3D принтирани органи може да лекуват живеещите на Марс

Технологии 3D принтирани органи може да лекуват живеещите на Марс ...

......... от самия астронавт, няма да има рискове за отхвърляне на трансплантираното", допълва Гидини. Учени заснеха въртящи се черни дупки Какво откри най-мащабното търсене на извънземни Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев 3D принтиране космос Марс Европейска космическа агенция


Рискуват инфекция със злонамерен софтуер с най-различни функцииКиберпрестъпници атакуват потребителите

Рискуват инфекция със злонамерен софтуер с най-различни функцииКиберпрестъпници атакуват потребителите ...

......... в папка на облачно хранилище (Dropbox, OneDrive, Google Drive) или на сменяем носител, пускане на прокси- или HTTP-сървъри, промяна на настройките на защитната стена, включване и изключване на мениджъра на задачи и др. Не е изключен и сценарий, при който инфектираните компютри се обединяват в ботнет за извършване на DDoS атаки.


На световната среща за производство и индустриализация GMIS в Екатеринбург

На световната среща за производство и индустриализация GMIS в Екатеринбург ...

......... - това са последствията от използването на съвременните способи за получаване на енергия", казва Путин. Руският президент не одобрява и използването на слънчева енергия, посочвайки, че "планетата не бива да бъде покривана с няколко слоя специални батерии". Путин сравнява подобни инициативи със "замитане на боклука под килима" вместо "нормална уборка".


Двете компании финализираха сделката за 34 млрд. долараIBM ще расте

Двете компании финализираха сделката за 34 млрд. долараIBM ще расте ...

......... всеки друг публичен облак, независимо дали е Amazon, Microsoft или Google, подчерта Ромети. В последните три тримесечия IBM регистрира спад на годишна база, след като през 2017 г. прекъсна период от 22 последователни тримесечия на намаляване на приходите. Според анализатори, платформата Red Hat OpenShift може да привлече повече бизнес за IBM.


Пази в реално време и поддържа няколко режима на сканиранеUnHackMe

Пази в реално време и поддържа няколко режима на сканиранеUnHackMe ...

......... Освен това всеки път, когато Windows се рестартира, приложението може да провери за съществуващи руткитове. В заключение, UnHackMe е лек инструмент, предназначен да предотврати щети на компютъра от руткитове, както и да защити потребителя от маскирано проникване и кражба на данни. Цените на продукта започват от $39,95 за доживотен лиценз. Даунлоуд: UnHackMe


Мрежовата компания ще плати $2,8 млрд. за Acacia CommunicationsCisco придобива

Мрежовата компания ще плати $2,8 млрд. за Acacia CommunicationsCisco придобива ...

......... компанията, сделката се оценява на 2,6 млрд. долара, съобщи Cisco. Очаква се придобиването да приключи през втората половина на финансовата 2020 година за Cisco. Базирана в Мейнард, Acacia произвежда високоскоростни оптични компоненти за клиенти от средите на телеком доставчиците и операторите на центрове за данни. Компанията е доставчик и на Cisco.


Много технологични компании са сериозно засегнати от търговския конфликт, довел

Много технологични компании са сериозно засегнати от търговския конфликт, довел ...

......... план за прехвърляне на около 20-30% от продукцията си извън Китай. Компанията възнамерява постепенно да изгради нова верига за доставки в Тайланд или Тайван и да започне да изпълнява плановете си още през това тримесечие. Съобщава се, че Dell вече е започнала пилотно производство на лаптопи в Тайван и Виетнам.