Черен робот-куче, наречен SpotMini, направи впечатляваща разходка по улиците на

Черен робот-куче, наречен SpotMini, направи впечатляваща разходка по улиците на ...

......... по стъпала, да отваря врати и да носи малки предмети. От публикуването видео се вижда, че SpotMini е пъргав, повратлив и се придвижва бързо и с лекота по улицата. SpotMini един от сравнително по-ограничените като възможности роботи на Boston Dynamics. Компанията разработва и по-усъвършенствани машини, с близки до човешките възможности.


Посетителите на тазгодишния фестивал Webit (26-27 юни, 2018) ще имат

Посетителите на тазгодишния фестивал Webit (26-27 юни, 2018) ще имат ...

......... и за онези, които вече многократно са ползвали технологията. Garanti Koza е една от най-напредничавите международни компании, с 62 годишен опит в областта на строителното предприемачество и 29 годишен опит в областта на недвижимите имоти. Първият й проект в България е комплексът Grand Kanyon, който в момента се строи в Младост.


Новата технология е много по-точна и достъпна за всеки човекМетодиката

Новата технология е много по-точна и достъпна за всеки човекМетодиката ...

......... избирал точката на стенда в 97% от случаите. За сравнение, предишната по-сложна система за управление постигаше точност от 70%. Според учените, ErrPs импулсите позволяват на всеки човек да управлява робот. Благодарение на тази технология, роботите могат да се научат да работят на голяма дълбочина под водата, в предприятия и строителни обекти. 


Целта била получаване на данни от спътникови канали, вкл. военниКитайски

Целта била получаване на данни от спътникови канали, вкл. военниКитайски ...

......... да получат данни от военни и граждански канали, както и да заразят с вредоносен софтуер компютрите за управление на спътници. В случай, че са успели да инсталират своите програми на атакуваните компютри, хакерите ще могат да променят положението на спътници в орбита и да попречат на предаването на данни за военните.


Музеят на Harley-Davidson в Милуоки и чикагската компания Heritage Bicycles

Музеят на Harley-Davidson в Милуоки и чикагската компания Heritage Bicycles ...

......... побързат с поръчката, тъй като от новото издание на Model 7-17 Standard ще бъдат произведени само 10 бройки. Всички те ще бъдат боядисани в маслинено зелено с украса, нанесена ръчно от художник от Сейнт Франсис, Уисконсин. С продажбите ще се заеме музеят на Harley-Davidson. Цената е $4 200 (€3 622).


За музика, видео и хендсфри разговори, включва камера и FM

За музика, видео и хендсфри разговори, включва камера и FM ...

......... DC12V. Можете да свържете плейъра лесно със своя смартфон Моделът Car Audio Stereo MP5 Player е един от новите продукти в онлайн магазина и се продава в момента на цена от $59,99 плюс $3,55 за доставка до България от складовете на GearBest. Устройството има размери 17,80×10,00×6,30 см и тежи около 500 грама.Социалната мрежа Facebook възнамерява да въведе видео реклами в приложението

Социалната мрежа Facebook възнамерява да въведе видео реклами в приложението ...

......... че те са по-скъпи за маркетинговите им партньори и обикновено карат хората да си взаимодействат повече с тях.От Facebook ще следят как потребителите реагират на този формат и дали предизвиква негативни реакции и драстични промени в поведението им, за да преценят дали да продължат да ги показват. Редактор: Деница Райкова


Изкуственият интелект и машинното обучение играят ключова роляС помощта на

Изкуственият интелект и машинното обучение играят ключова роляС помощта на ...

......... и машинното обучение в анализа на играта са идентифицирани като ключови приоритети от SAP и DFB. Например, в близко бъдеще, официалните представители на отбора ще имат възможност да идентифицират по-лесно и бързо сложни ситуации на терена и тактики на опонентите въз основа на разпознаване на модели и данни за позициите.


Наградата, връчвана от водещи европейски журналисти,затвърждава лидерската позиция на пазара

Наградата, връчвана от водещи европейски журналисти,затвърждава лидерската позиция на пазара ...

......... и поддържа до 5x хибридно приближение и 10x цифрово мащабиране. Възможностите на камерата на най-актуалния флагман на Huawei се затвърждават и от продължаващата доминация на P20 Pro в челото на класацията на DxOMark, където смартфонът изпреварва конкуренцията с общ резултат от 109 точки, след лансирането му през март тази година.


Иновативната технология извежда на ново ниво геймърската производителност на смартфонитe.

Иновативната технология извежда на ново ниво геймърската производителност на смартфонитe. ...

......... ще бъде приложена постепенно и при други популярни Honor смартфони, като наскоро пуснатите в продажба в Европа: Honor 10, Honor View10, Honor 9 Lite и Honor 7X. Дата на ъпдейта за всяко устройство за България ще бъде обявена скоро. Технологията ще бъде налична за потребителите на Honor по цял свят.


Известният блогър и информатор Ice Universe публикува "жива" снимка на

Известният блогър и информатор Ice Universe публикува "жива" снимка на ...

......... 3D камера, която ще разпознава лица. Смартфонът на снимката потвърждава предишните течове на информация, според които ще има 6.2-инчов дисплей, който генерира звук с помощта на вибрации. Не е изключено Samsung да върне отделния бутон за изкуствения интелект Bixby от лявата страна на корпуса до регулатора на силата на звука.Компанията за мобилен маркетинг Leanpum, която е съоснована от българския

Компанията за мобилен маркетинг Leanpum, която е съоснована от българския ...

......... машинно самообучение, обработка на естествен език и алгоритми в маркетинговата платформа на Leanplum.Сделката е и второто успешно излизане от инвестиция на LAUNCHub Ventures за последните шест месеца. През февруари холандската Takeaway.com купи за 10 млн. евро компанията "Хелоу хънгри", която държи българския лидер на пазара в доставка на храни BGMenu.


Немската компания Audi AG и корейският концерн Hyundai Motor Group

Немската компания Audi AG и корейският концерн Hyundai Motor Group ...

......... и от недостатъци. Себестойността на електрохимическите генератори е висока, а водородът се добива и съхранява трудно, резултат от което е зле развитата инфраструктура. Това обаче не спира автопроизводителите, ной-голям успех сред които бележи Toyota. От 2014 г. насам японската компания е успяла да продаде 5 300 екземпляра от водородния Mirai.


Няколко фактора предопределят безпрецедентния ръстБизнесът с компютърен хардуер у нас

Няколко фактора предопределят безпрецедентния ръстБизнесът с компютърен хардуер у нас ...

......... зареждат, отбелязва CBN. Другата изненада, вече като тенденция, се оказва експортът. Q1 2018 се нарежда на второ място за последните 12 години по обем на експорта, като за първи път в историята най-изнасяният вид хардуер е абсолютно дебютен за пазара, но от анализаторската компания не разкриха за какъв продукт става въпрос.


Дигитализацията вече не е основна цел на компаниите, тъй като

Дигитализацията вече не е основна цел на компаниите, тъй като ...

......... която използва както частен, така и публичен облак, за да изпълнява различни фонкции в рамките на една и съща организация – бел.ред.) и в момента изгражда структури, базирани на него, които ще се развиват в следващите 5 – 10 години, стана още ясно от думите на Правица. Редактор: Деница Райкова


От момента, в който вдигна спирачката, натискана от Фердинанд Пиех,

От момента, в който вдигна спирачката, натискана от Фердинанд Пиех, ...

......... скоба, че тримата големи в Германия (BMW,Daimler и VW) често използват подизпълнители, каквито са австрийската Magna (MG.TO) или финландската Valmet Automotive. Последните наеха 1000 нови служители през тази година, за да помогнат в наваксването с производството на Mercedes GLC и новата А-класа. Това става модно! Ковчегът е заменен от автомобилБазираната в Сан Франциско технологична компания Leanplum, в която има

Базираната в Сан Франциско технологична компания Leanplum, в която има ...

......... поредно успешно излизане от инвестиция на LAUNCHub Ventures за последните месеци. Така например през февруари холандската Takeaway.com купи за 10 млн. евро "Хелоу хънгри", която държи българския лидер на пазара в доставка на храни BGMenu. Фондът държеше дял от около 24% в "Хелоу хънгри".*Актуализирана в 11,36 часаПо публикацията работи: Бойчо Попов


Училищата-гнезда пък започнаха прием на хартиен носителПрез миналата година 33%

Училищата-гнезда пък започнаха прием на хартиен носителПрез миналата година 33% ...

......... освен в изключителни случаи, като те могат да се правят само в РУО. Ако ученикът иска да учи в професионална гимназия, задължително трябва да приложи сканирано копие на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия му лекар. Това става с натискане на бутон „прикачване на медицинско (PDF)“, а оригиналът се представя при записването.


Черният SpotMini е пъргав и повратлив, придвижва се с лекотаЗа

Черният SpotMini е пъргав и повратлив, придвижва се с лекотаЗа ...

......... се вижда, че SpotMini е пъргав, повратлив и се придвижва бързо и с лекота по улицата. SpotMini един от сравнително по-ограничените като възможности роботи на Boston Dynamics. Компанията разработва и по-усъвършенствани машини, с близки до човешките възможности. Публикация, споделена от Boston Dynamics Robots (@boston_dynamics) на Юни 18, 2018 в 2:48 PDT


Други сценарии на употреба са най-популярни сред потребителитеНай-често умните колонки

Други сценарии на употреба са най-популярни сред потребителитеНай-често умните колонки ...

......... HomePod (Siri), Google Home (Google Assistant), Amazon Echo (Alexa) и устройства, в които се използват персоналните помощници Microsoft Cortana и Samsung Bixby. Най-популярният персонален помощник сред анкетираните потребители е Amazon Alexa (40%), следван от Google Assistant (23%). Около 20% от респондентите са заявили, че имат колонки Amazon Echo и Google Home.


Доминиращата в Австралия телекомуникационна компания Telstra съобщи в сряда, че

Доминиращата в Австралия телекомуникационна компания Telstra съобщи в сряда, че ...

......... каза още Пен. "На практика няма технологична иновация, която да се случва днес, която да не разчита на висококачествена, надеждна, стабилна и сигурна далекосъобщителна мрежа."В този свят инфраструктурните ни активи стават все по-ценни. Чрез създаването на нов бизнес фокусиран върху инфраструктурата, ние оптимизираме и управляваме тези активи". Редактор: Деница Райкова


Компанията ще разкаже как подкрепя общността по целия святТурнето Google

Компанията ще разкаже как подкрепя общността по целия святТурнето Google ...

......... София – на 21 юни, в София Тех Парк, на което компанията ще разкаже как подкрепя общността на програмистите по целия свят. Събитието е възможност за участниците да изградят мрежа с други активни членове на общността от своя град. В турнето са предвидени различни семинари и запознаване с екипите на Google.


Софтуерът работи на Windows и macOS компютри, Android и iOS

Софтуерът работи на Windows и macOS компютри, Android и iOS ...

......... цветовете, звук и други функции. Project Rush позволява бързо публикуване на съдържание в социалните мрежи. Според разработчика Adobe, новият продукт на компанията не отстъпва по възможности на популярния редактор Premiere Pro CC. В момента Project Rush преминава етапа на бета тестване. Желаещите да изпробват неговите възможности, трябва да подадат заявка към Adobe.


Американската компания Google е разработила невронна мрежа, която може да

Американската компания Google е разработила невронна мрежа, която може да ...

......... Bloomberg. Компанията планира да започне тестване на нов софтуер в Индия, където невронната мрежа ще се използва за откриване на ранни признаци на диабетна ретинопатия – едно от усложненията на диабета, причиняващо заболяване на ретината, в резултат на нарушение във функцията на кръвоносните съдове, които кръвоснабдяват очите. Редактор: Деница Райкова


Директивата PSD2 позволява различни доставчици на дигитални продукти и услуги

Директивата PSD2 позволява различни доставчици на дигитални продукти и услуги ...

......... се, могат да извлекат и самите банки, стига да са достатъчно иновативни и напредничаво мислещи, за да имат желанието да подтикнат своите потребители да банкират по един изцяло нов и различен начин. Очаква се ползата от това да е в по-голямото удобство за потребителите, особено в светлината на електронното банкиране.


Социалната мрежа Facebook предложи нови формати за онлайн видео като

Социалната мрежа Facebook предложи нови формати за онлайн видео като ...

......... ще предизвика участниците да "излязат от собствената си сфера, за да отгатнат какво мислят хората от различни социални медийни групи. В началото на юни Facebook вече обяви старта на няколко новинарски програми, включително ежедневни, в партньорство с медийни гиганти като CNN, ABC или Fox News, за да захранва видеоплатформата Watch.


На 20 юни 1840 г. Самюъл Морз получава патент за

На 20 юни 1840 г. Самюъл Морз получава патент за ...

......... в Германия за общо използване. През 1858 г. Морз получава от 10 европейски държави за своето изобретение 400 хил. франка. Морз умира на 2 април 1872 г. в своя дом на 5-та и 22-ра улица в Ню Йорк на 81-годишна възраст. Погребан е в гробището „Грийн Ууд“ в район Бруклин.


Cдeлĸaтa e билa cĸлючeнa в ĸpaя нa минaлaтa ceдмицa. Инфopмaциятa

Cдeлĸaтa e билa cĸлючeнa в ĸpaя нa минaлaтa ceдмицa. Инфopмaциятa ...

......... нa $4,78 милиapдa. Oт тяx, $1,65 милиapдa ca нa Джъcтин Cън. B paмĸитe нa cвoятa ĸoмпaния Тrоn Fоundаtіоn, Cън възнaмepявa дa cъздaдe дeцeнтpaлизиpaн интepнeт, в ĸoйтo пpилoжeниятa щe ce cъздaвaт нa бaзaтa нa блoĸчeйн. Зaceгa нe ce знae пo ĸaĸъв нaчин зaĸyпyвaнeтo нa ВіtТоrrеnt щe ce впишe в тeзи плaнoвe.


В момента Google тества използването на изкуствен интелект в такива

В момента Google тества използването на изкуствен интелект в такива ...

......... и кардиология, отбелязва Bloomberg. Компанията планира да започне тестване на нов софтуер в Индия, където невронната мрежа ще се използва за откриване на ранни признаци на диабетна ретинопатия – едно от усложненията на диабета, причиняващо заболяване на ретината, в резултат на нарушение във функцията на кръвоносните съдове, които кръвоснабдяват очите.


Американската компания „Гугъл“ ( "Google") е разработила невронна мрежа, която

Американската компания „Гугъл“ ( "Google") е разработила невронна мрежа, която ...

......... кардиология, отбелязва „Блумбърг“. Компанията планира да започне тестване на нов софтуер в Индия, където невронната мрежа ще се използва за откриване на ранни признаци на диабетна ретинопатия – едно от усложненията на диабета, причиняващо заболяване на ретината, в резултат на нарушение във функцията на кръвоносните съдове, които кръвоснабдяват очите. /БГНЕС


Това лято колите на Google Street View ще пътуват отново

Това лято колите на Google Street View ще пътуват отново ...

......... бутона "Подаване на сигнал за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение.Обиколката на България ще започне на 25 юни и ще продължи около 2 месеца. Повече информация за Street View и подробна информация за това къде се движат автомобилите в момента, можете да намерите на: https://www.google.com/streetview/understand/ Редактор: Деница Райкова


Тласък дава специалната Enteprise версия, пусната миналата годинаПо-рано тази година

Тласък дава специалната Enteprise версия, пусната миналата годинаПо-рано тази година ...

......... клиенти – моделите Acer Chromebook Spin 13 и Chromebook 13. Друг голям производител, американската Dell, дебютира на пазара за бизнес хромбуци още през 2015 г., докато HP Inc. започна продажба на лаптопи от този клас през 2016 г. До излизането на Chrome Enterprise обаче платформата имаше слабо проникване в корпоративния сектор.


Освен това прави екранни снимки и ги праща към отдалечен

Освен това прави екранни снимки и ги праща към отдалечен ...

......... услуга S5mark (източник: Bitdfender) Жертви на вируса са предимно потребители от САЩ, Индия, ЕС и Китай. Най-добрият начин за премахването му е да се използва т.нар. „rescue” диск – USB флашка или компактдиск – за зареждане на машината в специализирана версия на Linux, която сканира твърдия диск, без да пуска Windows.


Създаването на логото е целенасочено мениджърско решение, след като брандът

Създаването на логото е целенасочено мениджърско решение, след като брандът ...

......... редица престижни световни класации за корпоративна разпознаваемост и е на 22-ра позиция в списъка на 100-те най-известни лога за всички времена. Запазената марка е върху всички продукти на компанията, въплъщавайки идеята и целта, която Motorola неотменно продължава да следва - да предоставя на клиентите технологиите на утрешния ден още днес.


 Жена с напреднал стадий на рак на гърдата отива в

 Жена с напреднал стадий на рак на гърдата отива в ...

......... компания има голямо вълнение около инциативата.Гмуркането дълбоко в морето от здравни данни ще даде на Google още информация за нас. Но компанията подхожда с внимание, когато става дума за пациентска информация, особено на фона на вълненията около опазването на личните данни напоследък.  Вижте още технологични новини в Investor. bg По публикацията работи: Бойчо Попов


Превишаването на позволената скорост, определяно като "неволно", е най-разпространеното рисково

Превишаването на позволената скорост, определяно като "неволно", е най-разпространеното рисково ...

......... шофиране. Дани от изследването бяха представени пред представители на медиите и отговорните институции, сред които зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Ангел Попов. Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Специалисти от Google са разработили алгоритъм, който може да анализира

Специалисти от Google са разработили алгоритъм, който може да анализира ...

......... състави прогнозата си, алгоритъмът използва съвкупност от данни като етническа принадлежност на пациента, пол, предхождащи диагнози, резултати от лабораторни изследвания и др. Според Google ключово предимство на новата технология е способността да анализира информация, смятана доскоро за безполезна за машини - например бележки на лекаря или показания от стари диаграми.


Има достъп до всички файлове, включва микрофона и камераПотаен вирус

Има достъп до всички файлове, включва микрофона и камераПотаен вирус ...

......... във важни обекти в Русия и Украйна, което обяснява защо популярните решения за сигурност не са успели да го засекат. InvisiMole е способен да включва и изключва микрофона и камерата на компютрите, да следи за информация, обменяна по мрежата, и да преглежда документи. Не се съобщава как вирусът прониква в компютрите.


Академията дава шанс за кариера и на кандидати без летателен

Академията дава шанс за кариера и на кандидати без летателен ...

......... е една от най-важните държави в мрежата Wizz, където понастоящем имаме 2 бази и приблизително 350 служители”, заяви Дидерик Пен, изпълнителен вицепрезидент и главен оперативен директор на Wizz Air. По неговите думи, програмата Wizz Air Pilot Academy е „перфектна възможност за младите българи да постигнат мечтата си да станат пилоти”.


Заводът на Mercedes-Benz в гр. Манхайм произведе милионния двигател за

Заводът на Mercedes-Benz в гр. Манхайм произведе милионния двигател за ...

......... обем от 10.7 до 15.7 литра и мощност 326-650 к.с. Монтират се на товарни автомобили и автобуси по цял свят. В Европа с шестцилиндровите дизели на немския концерн се оборудва семейството Mercedes-Benz Actros, в Щатите - на магистралните влекачи Freightliner Cascadia, а в Япония - на камионите Fuso Super Great.


Недоволен от кариерното си развитие служител на Tesla Motors е

Недоволен от кариерното си развитие служител на Tesla Motors е ...

......... разпитан. Ръководството на Tesla тепърва ще изяснява дали е работил самостоятелно, или е имал съучастници. Обяснил стореното с желание за мъст, задето не го повишавали. "Мащабът на щетите, причинени от неговите действия, все още не е ясен, но това, което вече призна, звучи много зле", обяснява Мъск в писмото си.


Майките ще виждат много подробни изображения на рожбите сиМедицинският апарат

Майките ще виждат много подробни изображения на рожбите сиМедицинският апарат ...

......... а по-късно и в други региони. още по темата „С помощта на Crystal Live ще повишим точността и ефективността на ултразвуковата диагностика и ще се постараем възможно най-скоро да доставим новия апарат на болниците, които се нуждаят от диагностика на най-високо ниво”, се казва в официалното изявление на корейската компания.


Компютърна система на IBM постигна първа победа срещу хора в

Компютърна система на IBM постигна първа победа срещу хора в ...

......... цяло компютрите изостават значително в способностите си да разбират и да могат да се изразяват. Ако искаме изкуственият интелект да е полезен, то тогава той да може да комуникира с хората е от критично значение", коментира Ая Софър, ръководител на глобалния екип за развитие на изкуствен интелект в IBM Research.


Такъв е случаят с французина Гал Валериус, който е арестуван

Такъв е случаят с французина Гал Валериус, който е арестуван ...

......... модератор и администратор на Dream Market в тъмната мрежа. В резултата на сделката, присъдата на Валериус вероятно ще бъде редуцирана до 20 години затвор. Не е изключено той да излежи присъдата и извън пределите на САЩ, тъй като е гражданин не само на Франция, но още на Израел и Обединеното кралство.


Макар 90-те години на миналия век да не оставиха толкова

Макар 90-те години на миналия век да не оставиха толкова ...

......... 5 и 6 секунди (в зависимост от мощностната версия) и достига максималните 250 км/ч. Двете турбини работят последователно, за да неутрализират турбо дупката, генерирайки 410 Нм въртящ момент от само 1,8 литра работен обем. 1 млрд. евро глоба за Volkswagen в Германия Това става модно! Ковчегът е заменен от автомобил


Актрисата Мери Маккормак, популярна с участието си в хитовите американски

Актрисата Мери Маккормак, популярна с участието си в хитовите американски ...

......... е била засегната от пламъците. „Щастливи сме, че клиентът ни не е пострадал“, допълват от „Тесла“. Въпреки този пореден инцидент обаче компанията, оглавявана от ексцентричния Илон Мъск, продължава да се ползва с доверието на инвеститорите. В понеделник на борсата в Ню Йорк акциите ѝ поскъпнаха с 2,7% до 367,95 долара./БГНЕС


Хакери могат да прихванат сигнала на LTE мрежите, докато на

Хакери могат да прихванат сигнала на LTE мрежите, докато на ...

......... (IoT), вкл. камери за видеонаблюдение и сигнализация, които работят чрез мобилна връзка. В изследването на Positive Technologies се твърди, че уязвимостта е налична във всяка трета LTE мрежа. Икономисвайки от средства за защита, операторите могат да загубят много пари, тъй като уязвимостта позволява на хакерите да създават дори виртуални оператори.


Това лято автомобилите на Google Street View отново ще пътуват

Това лято автомобилите на Google Street View отново ще пътуват ...

......... както и в части от Арктика и Антарктида. Благодарение на нея потребителите могат да гледат графични изображения на различни улици в хиляди градове и села.Новата обиколка на България ще започне на 25 юни и ще продължи около 2 месеца. Подробна информация къде ще се движат автомобилите можете да намерите тук.


Японски космически апарат „Хаябуса 2”, изпратен през 2014 г. да

Японски космически апарат „Хаябуса 2”, изпратен през 2014 г. да ...

......... от скалата. Някои от кацанията са предвидени за септември. В тях ще участва направеният в Германия пакет инструменти, наречен „Маскот” (Мобилен астероиден разузнавач на повърхността). Мисията на астероида ще продължи до края на 2019 г., като се очаква апарата да се върне на Земята през 2020 г. с проби. /БГНЕС


Джъстин Сън придоби най-популярния в света P2P протоколДжъстин Сън вече

Джъстин Сън придоби най-популярния в света P2P протоколДжъстин Сън вече ...

......... за предаване на данни, генерират най-голям обем от мрежовия трафик. Компанията разрабатва μTorrent и BitTorrent – два клиента на този протокол. Джъстин Сън контролира $1,65 млрд. от криптовалутата Tron, чиято пазарна капитализация възлиза на $4,78 млрд., чрез фонда Sun Tron. Това, според анализаторите, е достатъчен актив, за да бъде купен BitTorrent


Ще събират информация за свързването на пътища между градоветеОбиколката на

Ще събират информация за свързването на пътища между градоветеОбиколката на ...

......... замъглява лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, за да не могат да бъдат идентифицирани, като така защитава неприкосновеността на личния живот. Street View разполага и с допълнителна функция за премахване на изображения. Потребителите могат да използват бутона „Подаване на сигнал за проблем” в долния десен ъгъл на всяко изображение.


Това лято колите на Google Street View ще пътуват отново

Това лято колите на Google Street View ще пътуват отново ...

......... бутона "Подаване на сигнал за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение.Обиколката на България ще започне на 25 юни и ще продължи около 2 месеца. Повече информация за Street View и подробна информация за това къде се движат автомобилите в момента, можете да намерите на: https://www.google.com/streetview/understand/ Редактор: Деница Райкова


Технологичната революция носи обещания и… рискове от сътресения„Развитието на цифровия

Технологичната революция носи обещания и… рискове от сътресения„Развитието на цифровия ...

......... инициатива ще бъдат разработени етични правила във връзка с разработването на изкуствен интелект, въз основа на Хартата на основните права на Европейския съюз, като се вземат предвид принципи като прозрачност и защита на данните, както и въз основа на работата на Европейската група по етика в науката и новите технологии.


Компанията-майка на Google - Alphabet Inc. ще инвестира повече от

Компанията-майка на Google - Alphabet Inc. ще инвестира повече от ...

......... са блокирани и не могат да бъдат използвани. "Споразумението не е фокусирано върху Китай", потвърди говорителят на JD.com Джош Гартнер. Трябва да се има предвид, че в рамките на Китай компанията JD.com се конкурира агресивно с лидера за електронна търговия Alibaba, който управлява популярните онлайн пазарни платформи Taobao и Tmall.


Технологичният гигант Google обяви в понеделник, че ще инвестира над

Технологичният гигант Google обяви в понеделник, че ще инвестира над ...

......... тя ще може да продава на потребители извън Китай, особено в момент, в който търговските отношения между Пекин и Вашингтон са обтегнати. Наскоро основателят и изпълнителен директор на JD.com Ричард Ли каза пред CNBC, че търговка война би била "ужасна" и би навредила на много американски марки.  Редактор: Деница Райкова


В кариерата си Петър Бънков има 10 години на ръководни

В кариерата си Петър Бънков има 10 години на ръководни ...

......... години служителите в офиса на Experian в България се увеличават с 50%, а тенденцията на растеж се очаква да бъде продължена с 25-30% в следващите няколко години. Experian отчете 11% ръст на приходите си в региона EMEA, както и за Азиатско-Тихоокеанския регион за последната финансова година и разшири своя B2B бизнес.


Собственичка на епруветка с почва от Луната даде под съд

Собственичка на епруветка с почва от Луната даде под съд ...

......... подарил на жената автограф с пожелание за късмет. Адвокатите на ищцата твърдят, че в САЩ никога не е имало закон, който да забранява на частни лица да притежават лунни проби. Автентичността на надписа и авторството му пък вече били установени от графологична експертиза. От NASA са отказали да коментират случая.


Porsche Design отбелязва 70-ия си рожден от създаването на компанията-майка

Porsche Design отбелязва 70-ия си рожден от създаването на компанията-майка ...

......... на компанията. Отбелязана е и рождената година на марката. На задния капак е гравиран надписът "70 години". Цената на 1919 Daytimer 70Y Sports Car Limited Edition е €2 948. Часовникът ще може да се купи от 130-те магазина на Porsche Design по света, дилърските центрове на компанията и уебсайта ѝ.


Апликациите работят както на десктоп, така и на мобилни устройстваЦелта

Апликациите работят както на десктоп, така и на мобилни устройстваЦелта ...

......... Calendar, Sheets и други източници на данни – общо до 40 услуги на Google. За разлика от „low-code” платформи като Mendix, K2 или Microsoft PowerApps, системата App Maker се фокусира предимно върху собствените услуги на Google, но е възможно в бъдеще компанията да разшири функционалността с достъп, например, до Salesforce. 


Електромобил Tesla Model S се запали спонтанно насред булевард "Санта

Електромобил Tesla Model S се запали спонтанно насред булевард "Санта ...

......... weren’t in the car with him pic.twitter.com/O4tPs5ftVo — Mary McCormack (@marycmccormack) 16 юни 2018 г. Самият Морис дори не забелязал, че автомобилът му гори. "Благодаря на добрите хора, които са го предупредили. Слава Богу, че трите ми дъщери не са били в колата с него", пише Мери МакКормак в Twitter.


Умната система предотвратява проблеми, отбелязва MicrosoftАктуализациите на Windows 10 вече

Умната система предотвратява проблеми, отбелязва MicrosoftАктуализациите на Windows 10 вече ...

......... след излизане на ъпдейта и кои на по-късен етап, поради наличието на определени проблеми. Под проблеми се разбират особености на конкретната конфигурация, които теоретично могат да нарушат работата на системата след обновяването или в процеса на инсталиране. В такива случаи Microsoft изследва проблемите и ги решава, след което РC-то получава обновление.


Основаната от Илон Мъск The Boring Company показа в Twitter

Основаната от Илон Мъск The Boring Company показа в Twitter ...

......... "О`Хеър" с центъра на града. Компанията замисля подобен тунел да свързва и фабриките на Tesla. Илон Мъск има идея да свърже подземните градски мрежи със системата влакове, които ще се движат във вакуумни тръби. Липсата на въздушно съпротивление ще позволи на композициите да се движат със скорост 1 200 км/ч.


Проектът GoCube се радва на невиждана подкрепа в платформата KickstarerСъвременни

Проектът GoCube се радва на невиждана подкрепа в платформата KickstarerСъвременни ...

......... на GoCube Edge със зарядна станция е 99 долара. Само за 30 минути след началото на кампанията проектът е привлякъл поставените като цел 25 хиляди долара. До приключване на кампанията остават 52 дни, а към момента събраната сума превишава 360 хиляди долара. Доставките на устройството ще започнат през март следващата година. 


Виртуални цифрови фабрики ще обединят в един организъм изследователски и

Виртуални цифрови фабрики ще обединят в един организъм изследователски и ...

......... разработката и производство и накрая до доставката и сервизното обслужване. Също така, проектът iDev40 ще позволи да се предскаже наборът от умения и професии, които са необходими в бъдеще, а днес дори нямат име. Според Infineon, в бъдеще ще процъфтява само тази икономика, което първа се научи са създава интелигентна промишленост.


Създава инфраструктура от следващо поколение за JD.com Google ще модернизира

Създава инфраструктура от следващо поколение за JD.com Google ще модернизира ...

......... JD.com на цена от 20,29 долара за брой, като така сумарната инвестиция на американския технологичен гигант ще възлезе на повече от половин милиард долара. Благодарение на инфраструктурата от следващо поколение, JD.com ще може да предложи на клиентите си персонален подход и безпроблемни покупки на всякакви стоки, се казва в официалното съобщение.


Американски психолози изясниха, че електрическата активност на мозъка на пациент

Американски психолози изясниха, че електрическата активност на мозъка на пациент ...

......... ниски показатели били повлияни положително от антидепресантите, а не от психотерапията. В резултат на изследването учените стигнали до извода, че показателите на електрическата активност на главния мозък при получаване на възнаграждение могат да помогнат за диагностициране на депресията и за оценка на ефективността от избраните методи на лечение. /БГНЕС, лента.ру


Новото BMW Серия 8 Купе е разработвано успоредно със състезателния

Новото BMW Серия 8 Купе е разработвано успоредно със състезателния ...

......... 3,7 сек. BMW 840d xDrive Купе разчита на 3-литров редови шестцилиндров дизелов двигател с технология BMW TwinPower Turbo, генериращ 320 к.с. и 680 Нм, благодарение на които ускорява до 100 км/ч за 4,9 секунди. 1 млрд. евро глоба за Volkswagen в Германия Това става модно! Ковчегът е заменен от автомобил


Услугата Google Translate се радва на голяма популярност сред хората

Услугата Google Translate се радва на голяма популярност сред хората ...

......... следващите дни. LG G7 залага на изкуствения интелект и класическите опции Google добавя визуална търсачка към Android Качеството на преводите няма да е чак толкова добро, колкото е при използване на Google Translate с интернет връзка. Въпреки това прецизността на ще се подобри осезаемо спрямо сегашния офлайн режим на приложението.


Аpple започнаха да информират разработчиците за някои промени, които ще

Аpple започнаха да информират разработчиците за някои промени, които ще ...

......... ще може предварително да зададе период, в който софтуера им да може да се изтегли свободно от потребителите преди да се наложи да извършват покупка, ако искат да продължат да го използват. Новите изисквания ще станат факт през есента, когато ще стартират дългоочакваните ъпдейти към iOS 12 за настоящите устройства.


Scout може да стане незаменим помощник на хората с влошено

Scout може да стане незаменим помощник на хората с влошено ...

......... Alexa от Amazon, Google Assistant или Siri от Apple говорят на потребителите с гласа на човек. От новия браузър на Mozilla се очаква да стане незаменим помощник на хората с влошено зрение. В момента проектът Scout се намира на ранен етап на разработка и все още липсва подробна информация за браузъра.