Съвместимостта улеснява потребителите на Amazon и MicrosoftДва от най-популярните гласови

Съвместимостта улеснява потребителите на Amazon и MicrosoftДва от най-популярните гласови ...

......... за да обновят списъка си с покупки или да се възползват от други възможности на гласовия помощник на Amazon. В момента новата функционалност се поддържа от умните колонки Echo и Harman Kardon Invoke, както и от устройства с Windows 10. Поддръжка на iOS и Android ще бъде добавена на по-късен етап.


Новият чип Exynos 5100 единствен поддържа стандарта 3GPP5G модемът Exynos

Новият чип Exynos 5100 единствен поддържа стандарта 3GPP5G модемът Exynos ...

......... това e съответно с 1,7 и 5 пъти повече, в сравнение с предишния чипсет. още по темата Samsung планира да започне доставките на новия 5G модем  Exynos 5100 към партньори на компанията към края на 2018 година, като скоро след това ще се появят и първите смартфони с тази SoC.


Според данните, публикувани от пазарния анализатор JATO Dynamics, най-продаваните автомобили

Според данните, публикувани от пазарния анализатор JATO Dynamics, най-продаваните автомобили ...

......... но Passat държи лидерство в света. На осма и девета позиция са два модела на Honda – CR-V и HR-V са реализирали съответно 339 081 и 334 917 бройки за първата половин година. Двуличието на Илон Мъск, който ще направи Tesla частна с пари от Саудитска Арабия Пред този кемпер няма граници


Дискът грабва с атрактивния си дизайн – той е като

Дискът грабва с атрактивния си дизайн – той е като ...

......... включен ДДС), докато цената на SSD диска с двойно по-голям капацитет е към 280 лв. И двата модела са придружени с 5-години гаранция, което в съчетание със сравнително ниската им цена прави тези устройство отлична придобивка за ускоряване на лаптопа или настолната система, особено ако става въпрос за геймърски компютри.


Това не е свързано с увеличаване на цената и други

Това не е свързано с увеличаване на цената и други ...

......... Според Галя Степанова, проучванията, които магазинът е правил в миналото, показват, че за родителите, които купуват лаптопи и компютри за ученици е от критично значение надеждността и дългата гаранция. Екипът на Kozelat.com очаква силен интерес към хардуера с 36 месеца гаранция – фактор, доскоро считан за недостатък на този тип техника.


В България често се хвалим с високата скорост на интернета,

В България често се хвалим с високата скорост на интернета, ...

......... място със средна скорост от 20.20 Mbps според данните.Най-бавен пък е интернетът в Йемен - 0.31 Mbps, както и в Източен Тимор, Туркменистан, Сомалия, Република Конго.Средната глобална скорост на широколентовия интернет се е увеличила с 23% на годишна база, до 9.10Mbps през 2018 г., показва още проучването.  Редактор: Деница РайковаТехнологичният консултант в платформата на Амазон Уеб Сървисис HeleCloud повиши

Технологичният консултант в платформата на Амазон Уеб Сървисис HeleCloud повиши ...

......... в изграждането на облачна им визия за развитие и в реализацията на облачните им стратегии чрез водещата си Cloud Roadmap методология. Предлагайки управление на облачни услуги, HeleCloud дава възможност на клиентите си да увеличат ползите си от облачните услуги и да се съсредоточат върху тяхната основна бизнес дейност и потребители.


Клетки в тялото ни умират през цялото време, а сега

Клетки в тялото ни умират през цялото време, а сега ...

......... изчерпват при пълната гибел на организма. Изследването е установило, че много други биологични сигнали могат да се разпространяват по същия начин. Новото откритие ще помогне на учените да заставят раковите клетки да убиват самите себе си и да предотвратяват клетъчната смърт при болестта на Алцхаймер или при мускулната дистрофия.  Instagram.


Размествания сред играчите от Топ 5 наблюдават анализаторите от TrendForceБлизо

Размествания сред играчите от Топ 5 наблюдават анализаторите от TrendForceБлизо ...

......... ще възстанови позициите си. Прогнозата на TrendForce за третото тримесечие, периода юли-септември, се базира на традиционния ръст в потребителското търсенето и търговете в бизнес сегмента – фактори, които ще допринесат за ръст на световния пазар на преносими компютри. Очаква се доставките да се увеличат с 5-6%, в сравнение с второто тримесечие.


Крайните получатели ще могат да кандидатстват преди края на годинатаС

Крайните получатели ще могат да кандидатстват преди края на годинатаС ...

......... Фонд на фондовете осигурява нови средства за дялови инвестиции в стартъпи достигащи, стойността на изчерпания вече публичен ресурс в тази област за последните 5 години. С избора на финансови посредници на ФГР и ФУНФ, Фонд на фондовете успешно предостави за инвестиции над 35% от средствата, които управлява през настоящия програмен период.


Сега, повече от всякога, ни се налага да разполагаме с

Сега, повече от всякога, ни се налага да разполагаме с ...

......... тенденцията не само ще се запази, но и ще се засили, като дисплеите ще продължат да бъдат неизменна част от процеса на споделяне на информация и Airtame ще бъде там, във всеки един аспект от този процес, за да го направи възможно най-лесен и интуитивен. [1] https://airtame.com/blog/cloud-updates/ [2] https://airtame.com/blog/company-culture-and-growth/ [3] https://airtame.com/blog/new-homescreen-apps-digital-signage/ [4] https://airtame.com/blog/new-homescreen-apps-digital-signage/ [5] https://airtame.com/blog/horizon-eu-grant/Очаква се вариантите за действие да бъдат предложени до дниСъбраните

Очаква се вариантите за действие да бъдат предложени до дниСъбраните ...

......... зависимост от променената посока на вятъра и на морските течения. По-рано бе взето категорично решение да бъде изцяло източен мазутът от потъналия още през 1921 година кораб „Мопанг”, който е източникът на замърсяването. Вече са изградени 1000 метра заграждения за ограничаване на разлива, като  по този начин той ще бъде напълно овладян.


Технологията комбинира съхранение на данни с изчислителни функцииИнфраструктурните решения, които

Технологията комбинира съхранение на данни с изчислителни функцииИнфраструктурните решения, които ...

......... системата да бъде лесна за работа и управление. Основен фокус е значителното опростяване на цялостния процес на работа с потребителите, още от момента на закупуване до поддръжката. Резултатът е ИТ инфраструктура, изградена не само на основата на комбинация от водещи технологии, но и на 20-годишно сътрудничество между Fujitsu и NetApp.


Джакарта е красив град, в който живеят 10 млн. души.

Джакарта е красив град, в който живеят 10 млн. души. ...

......... метод е използван от Токио преди 50 години, като е решил проблема с потъването на града. Системата обаче е сложна и много скъпа. Така засега за жителите на града остава единствено приемането, че да живеят в Джакарта е риск, коментира София Фортуна, която живее в столицата от няколко години.  Instagram


От три години той е част от ръководния екип на

От три години той е част от ръководния екип на ...

......... развитието и разширяването на партньорската мрежа на SAP в България. „Ще продължим активната си съвместна работа със стартъпи, финтех компании и други авангардни играчи в различните сектори. Искам да насочим енергията и целите си в проекти, които ще превърнат българските компании в интелигентни предприятия”, сподели Радомир Миланов по повод назначението си.


Новата графична карта на AMD стъпва на архитектура Vega GPUПрофесионалната

Новата графична карта на AMD стъпва на архитектура Vega GPUПрофесионалната ...

......... на услуги. Radeon Pro WX 8200 вече е достъпна за предварителни заявки от Newegg и ще се предлага от ритейлърите от началото на септември с препоръчителна крайна цена $999. Картата ще бъде комплектована с Radeon Pro Software for Enterprise Driver и 3-годишна ограничена гаранция (опционална 7-годишна ограничена гаранция за ритейл версиите).Новата мярка се въвежда с указ на президента Доналд ТръмпСмартфоните

Новата мярка се въвежда с указ на президента Доналд ТръмпСмартфоните ...

......... устройства, сред които телекомуникационно оборудване, което се използва по целия свят, вкл САЩ. По-рано американските разузнавателни агенции заявиха, че китайските компании шпионират жителите на страната чрез смартфоните си, без да представят преки доказателства. Засега не е ясно дали новите ограничения ще окажат силен ефект върху продажбите на китайските компании в САЩ.


В края на 80-те (1989 г. по-точно) години на миналия

В края на 80-те (1989 г. по-точно) години на миналия ...

......... въртящ момент, Нм при об./мин: 350 при 5000 Сумарна мощност, к.с.: 364 Сумарен въртящ момент, Нм: 546 Динамика Макс. скорост, км/ч: 250 Ускорение 0-100 км/ч, сек: 5,4 Среден разход, л/100 км: 6,6 – 6,8 Вредни емисии СО2, г/км: 154 – 159 Цена на тествания модел, лв. с ДДС: 100 700


В началото на месеца Илон Мъск хвърли поредната бомба. Умишлено

В началото на месеца Илон Мъск хвърли поредната бомба. Умишлено ...

......... той решава да завърши гръмовния си туит с фразата „финансирането осигурено”. Накрая Илон обявява, че за свалянето на Tesla от борсата няма да са нужни въпросните $70 млрд., тиражирани от пресата, а само парите за обезщетение на част от настоящите инвеститори, които няма да са съгласни компанията да стане частна.


Тенденцията е особено отчетлива в развиващите се държавиВ страни с

Тенденцията е особено отчетлива в развиващите се държавиВ страни с ...

......... на банката, да надхвърли 16 милиарда долара годишно в страните от Близкия изток и Африка. Основният иноватор в този сегмент, според анализаторите, е Mastercard, която стартира платежно решение, базирано на QR кодове. Mastercard е убедена, че до края на 2020 г. тази услуга ще бъде използвана от 40 милиона малки предприемачи.


Програмирането е своеобразно изкуство. Именно затова кодът се "пише" и

Програмирането е своеобразно изкуство. Именно затова кодът се "пише" и ...

......... казват, че методът им не е 100% гарантиран и има начини за "маскиране" на кода, за да е неразпознаваем. Самите те допълват, че не искат системата им да може да разпознава всичко, защото това ще наруши личното пространство на програмистите. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram


За три и половина години 31-годишен жител на руския Волгоград

За три и половина години 31-годишен жител на руския Волгоград ...

......... бъде продаден на търг, защото едва ли нарушителят ще плати глобите си, за да си го върне. За толкова пари би могъл да си купи две нови Priora. Съдиите-изпълнители, които са участвали в акцията срещу нарушителя, ще конфискуват друго недвижимо имущество, за да може да се покрият щетите за държавата.


Името Unimog не е особено познато, особено в Северна Америка

Името Unimog не е особено познато, особено в Северна Америка ...

......... За да се чувствате автономни от останалата част на света, на борда има резервоари за 800 литра гориво, достатъчни да осигурят пробег от цели 3500 км. Има място и за 860 литра вода, стойка за кросов мотоциклет, моторна резачка и други пособия, ако някой реши да навлезе дълбоко в пустошта.


Вече няколко години Samsung работи по сгъваем смартфон. Компанията представи

Вече няколко години Samsung работи по сгъваем смартфон. Компанията представи ...

......... кръстен Infinity Display ("безкраен дисплей").  Вероятно Samsung ще направи подобен ход и с Galaxy X преди да се реши на по-мащабно производство. Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Не можете да се скриете от Google. Ново проучване на

Не можете да се скриете от Google. Ново проучване на ...

......... ви, е необходимо да отворите меню Settings и да откриете "Web And App Activity" и да изключите този инструмент със слайдера до името му. По този начин алгоритмите на компанията автоматично ще загубят достъп до GPS координатите и респективно няма да "виждат" в реално време къде сте. Редактор: Деница Райкова


Този компонент не попада в обхвата на застрахователните полициЗачестилите кражби

Този компонент не попада в обхвата на застрахователните полициЗачестилите кражби ...

......... да кандидатстват централната администрация, териториалните й подразделения и общинските администрации. Също така в София вече има 60 електромобила в схемата за споделени електромобили Spark. За няколко месеца платформата успя да увеличи двойно автопарка си и да удвои обхвата на зоните, в които може да се наеме или освободи електромобил от схемата.


Телекомът обяви близо 6% ръст на печалбата за отчетния период4G

Телекомът обяви близо 6% ръст на печалбата за отчетния период4G ...

......... 2017 г. Телекомът вече е осигурил 4G покритие на 99% от населението, измерени от световната организация GWS. През първото полугодие на 2018 г. инвестициите на Виваком възлизат на 65 млн. лв., като 66% от тях са вложени в развитие на технологичната инфраструктура, гласи още финансовия отчет на телекома за периода януари-юни.


Турският президент Реджеп Ердоган обяви плановете си за бойкотиране на

Турският президент Реджеп Ердоган обяви плановете си за бойкотиране на ...

......... на националната валута. „Не се съмнявайте, ще продължим решително да се занимаваме с долара, курса и лихвите. И тук аз вярвам на нашия народ. Виждам, че той масово сменя доларите в лири. И това е най-добрата мярка за защита на честа на нашата валута“, подчерта още Ердоган. Редактор: Деница Райкова


Технологията е готова за внедряване в почти всяка индустрия и

Технологията е готова за внедряване в почти всяка индустрия и ...

......... прогнозите на IHS Markit, внедряването на блокчейн ще играе важна роля за подобряване на технологиите за логистика и управление на веригите за доставки. Световната търговска организация (СТО) заяви, че намаляването на пречките по веригите на доставки има потенциал да увеличи световния БВП с 5%, а търговският оборот – с 15%.


Много от услугите на Google, които се използват от потребители

Много от услугите на Google, които се използват от потребители ...

......... също критикува компанията и технологичните фирми като цяло, че все по-често се "отклоняват от разумните очаквания на техните потребители". "Не ми пречи събирането на информация. Притеснява ме, че не е достатъчно ясно описано", коментира К. Шанкари, от Университета на Бъркли, която първа е забелязала проблема и е съобщила за него.


Апаратът е оборудван с набор от оптични прибори за наблюдениеOrion-Drone

Апаратът е оборудван с набор от оптични прибори за наблюдениеOrion-Drone ...

......... ситуации, аварии и стихийни бедствия. още по темата Orion-Drone развива максимална скорост от 100 км/ч и може да изпълнява мисии на разстояние до 10 км, а времето за автономна работа е до 1 час. Цената на дрона и датата за пускане на пазара все още не са обявени от производителя.


Водещи производители на смартфони от Китай планират инвазия на пазара

Водещи производители на смартфони от Китай планират инвазия на пазара ...

......... съответно 21% и 20%.Като се имат предвид силните им позиции в продажбите на смартфони, Huawei, Oppo и Vivo имат големи шансове да станат значими играчи и на пазара за телевизори. Все още обаче няма официални коментари на появилите си информации от страна на представители на трите компании. Редактор: Деница Райкова


Същевременно група инвеститори съдят милиардера и компаниятаИлон Мъск изглежда има

Същевременно група инвеститори съдят милиардера и компаниятаИлон Мъск изглежда има ...

......... на Саудитска Арабия. Саудитският фонд, който в момента притежава 5% от акциите на Tesla, може да се окаже ключовият инвеститор в процеса на трансформиране на компанията от публична в частна. Твърди се също, че фондът на SoftBank, който разполага с капитал от 100 милиарда долара, няма да участва в този процес.


Huawei, Oppo и Vivo може да последват примера на конкурента

Huawei, Oppo и Vivo може да последват примера на конкурента ...

......... и Vivo контролират съответно 21% и 20%. Като се имат предвид силните им позиции в продажбите на смартфони, Huawei, Oppo и Vivo имат големи шансове да станат значими играчи и на пазара за телевизори. Все още обаче няма официални коментари на появилите си информации от страна на представители на трите компании.


Печалбата на дистрибутора е нараснала с 43% за периода януари-юниASBIS

Печалбата на дистрибутора е нараснала с 43% за периода януари-юниASBIS ...

......... този период се утрои до почти 3 млн. долара”, допълни той. На базата на резултатите за първото полугодие и като се има предвид, че в ИТ индустрията най-добри резултати се получават през втората половина на годината, мениджърът на компанията смята, че прогнозата за 2018 г., публикувана през март, е напълно постижима.


Съоснователят на YouTube Джавед Карим качва първото видео в сайта

Съоснователят на YouTube Джавед Карим качва първото видео в сайта ...

......... млрд. гледания. Това е единственото немузикално видео в класацията и принадлежи на популярното руско детско филмче.3. Ed Sheeran – Shape of You, 3,6 млрд. гледания2. Wiz Khalifa – See You Again ft. Charlie Puth, 3,7 млрд. гледания1. Luis Fonsi – Despacito ft. Daddy Yankee, 5,4 млрд. гледания Редактор: Деница Райкова


Наред с отличните хардуерни спецификации, моделът е водоустойчов по IP68

Наред с отличните хардуерни спецификации, моделът е водоустойчов по IP68 ...

......... безплатна доставка до България. Моделът разполага с два слота за сим карти и може да работи във всички мобилни мрежи – 2G, 3G и 4G. Устройството има размери 15,5х7,8х1,3 см и тежи 250 грама. В комплекта влизат още захранващ адаптер, USB кабел, игла за сим картите и ръководство за потребителя.


Дъг Фийлд беше доскоро главен технолог на автомобилната компанияДъг Фийлд

Дъг Фийлд беше доскоро главен технолог на автомобилната компанияДъг Фийлд ...

......... Мансфийлд, проектът се пренасочи към разработка на софтуер и съпътстващи решения за автономни автомобили, а екипът от разработчици беше редуциран значително. Очаква се скоро Apple да въведе самоуправляеми коли на базата на минивана Volkswagen T6 Transporter и със собствен пакет за автономно управление, които ще превозват служителите в кампуса на компанията.


Правителството поръчва големи партиди компютри на базата на GodsonПроцесорите на

Правителството поръчва големи партиди компютри на базата на GodsonПроцесорите на ...

......... до платформата и данните ще бъде крайно затруднен. Освен това собствената технология е защитена и от санкции. Неотдавна САЩ наложи забрана за износ в Китай на процесори Intel Xeon. Чиповете Godson не са конкурентни по производителност на Xeon, но все пак могат да отговорят на нуждите на държавната администрация в Китай.


Новите дрехи от електронна тъкан могат да бъдат прани и

Новите дрехи от електронна тъкан могат да бъдат прани и ...

......... рибките не са пострадали. От подобна тъкан е възможно да се направят умни бинтове и гривни, например, както и много други неща. Пентагонът вече се интересува от изобретението, за да го използва при създаване на електронна тъкан за униформите на военните. Несъмнено технологията има огромен потенциал за използване в текстилната индустрия.


Само преди един век години търговията на борсата се е

Само преди един век години търговията на борсата се е ...

......... се така наречената Високо-честотна търговия, при която покупката и продажбата се извършват по-начесто във времето и на малки порции определяни чрез софтуер. Съществуват спорове, кое е по-ефективно - високо-честотната или бавната търговия, но едно е ясно - компютрите и математиката променят завинаги методите и структурата на борсата. Автор: Мария Берова


Фондация ще помага на студията в приложението на отворени лицензиСофтуерна

Фондация ще помага на студията в приложението на отворени лицензиСофтуерна ...

......... между Академията за филмови изкуства и науки и Linux фондацията, по време на което е анализиран опитът от използването на софтуер с отворен код в Холивуд. 80% от холивудските студиа и компании във филмовата индустрия използват софтуер с отворен код за решаване на конкретни проблеми, е установено в рамките на проучванията.


Вместо нощни бдения в социалните мрежи, по-добре да почетем книгаВзирането

Вместо нощни бдения в социалните мрежи, по-добре да почетем книгаВзирането ...

......... да предотврати клетъчната смърт. Изследователите се надяват, че тяхното откритие може да помогне за намиране на лек от рода на капки, които забавят дегенерацията на макулата. Междувременно, вместо нощни бдения в социалните мрежи, по-добре да почетем класическа книга на хартия, преди заспиване. Със сигурност това би било по-безвредно за очите ни.


„Макском” търси най-малко още 150 работници при средна заплата 1000

„Макском” търси най-малко още 150 работници при средна заплата 1000 ...

......... местния бизнес посочват също недобрата инфраструктура и лошата транспортна схема на града, както и бавното административно обслужване. „Пловдив заслужава много повече и заедно трябва да работим за това”, каза Радосвет Радев след срещите. Той допълни, че Летище Пловдив е една голяма ценност за Южна България, а авиокаргото е транспорт на бъдещето.


Правителството на Япония смята да разреши доставки на пратки с

Правителството на Япония смята да разреши доставки на пратки с ...

......... практически парализираха работата на пощенските служители. Компаниите, които ще доставят поща с дрон ще са задължени да изградят специални места, където да кацат. В случай, че метеорологичните условия рязко се променят, специална сензорна камера ще следи за промените във времето. При нужда дронът сам ще променя полета на маршрута си.


Подсигурете удобното си пътуване с този набор от три различни

Подсигурете удобното си пътуване с този набор от три различни ...

......... от три куфара, е достъпен за покупки от германския склад на Tomtop само за 69,99, като цената за доставка до България е $8,06. Трите куфара имат размери 31x20x52 см за 20-инчовия, 38x22x61 см за 24-инчовия и 44x26x71 см за 28-инчовия и тежат съответно 2,6 кг, 3,3 кг и 4,1 кг.


Под угроза е и последният бастион на компанията - навигаторитеПрез

Под угроза е и последният бастион на компанията - навигаторитеПрез ...

......... банките настояват Pioneer да представи план за възстановяване на компанията и да привлече по-силен съюзник. Анализаторите смятат, че Calsonic Kansei, по-рано част Nissan Motor, може да помогне на Pioneer в развитието на бизнеса в областта на автомобилните компоненти. Освен това финансовите ресурси на компанията-майка KKR също ще са от полза.


„Paperlike HD” има 13,3-инчов екран с резолюция 2200х1650 пикселаPaperlike HD

„Paperlike HD” има 13,3-инчов екран с резолюция 2200х1650 пикселаPaperlike HD ...

......... обновяване. E-Ink мониторът тежи 650 грама и е дебел 7,1 мм. Съвместим е с операционни системи Windows 7 и по-нови версии, macOS от 10.11 до 10.14, Ubuntu 16.04 и iOS. В момента Paperlike HD е достъпен за покупки през различни канали, вкл. в онлайн аукциона eBay на цена от $1130 .


Компанията тества подобен обект край бреговете на Шотландия, като наблюдава

Компанията тества подобен обект край бреговете на Шотландия, като наблюдава ...

......... в крайбрежната ивица от 200 км. Когато центровете за данни са разположени близо до крайморските градове, то данните от тях ще се предават на неголямо разстояние, в резултат на което ще се повиши скоростта на достъпа до уеб съдържание. Всичко това обяснява интереса на компанията към подводните центрове за данни.


Сделката е в отговор на пазарната тенденция „всичко-като-услуга”HP разширява стратегията

Сделката е в отговор на пазарната тенденция „всичко-като-услуга”HP разширява стратегията ...

......... регулаторните разрешения и други условия по договарянето. След приключването, Apogee ще оперира като независимо дъщерно дружество на HP, с управителен съвет в състав от представители на HP и Apogee. Придобитата компания ще има същата търговска връзка с HP, както и всеки друг премиум партньор, с достъп до същите инструменти и програми.


А1 стартира предварителна продажба на новия флагман на Samsung –

А1 стартира предварителна продажба на новия флагман на Samsung – ...

......... на смартфона през целия ден. Очаквано, Samsung Galaxy Note9 разпoлага още със сензор за пръстови отпечатъци, сканиране на ириса, система за сигурност Samsung Knox и сертификат за водо- и прахоустойчивост IP68, и се предлага в три цвята – среднощно черно, лилаво и морско синьо с жълт S Pen. Партньорска публикация!


Технологията за тази цел вече e защитена с патент в

Технологията за тази цел вече e защитена с патент в ...

......... за безжично предаване на данни между близки устройства и имат системи за идентификация на основата на биометрични данни, отбелязва AppleInsider. Концепцията на Apple има потенциално широка сфера на приложение – тя може да се реализира както от частни компании (например за пропускателната система), както и от публични организации (за паспортен контрол).


Изненадващо в класацията не попада епълският флагман iPhone XGalaxy Note9

Изненадващо в класацията не попада епълският флагман iPhone XGalaxy Note9 ...

......... Поради строгия набор от критерии, дори флагман като iPhone X не намира място в списъка с YouTube Signature устройства. Ето как изглежда класацията към момента: Преди да добави даден смартфон в рейтинга, YouTube го тества задълбочено за съответствие с изискванията и дава препоръки на производителите как да подобрят характеристиките на устройството.


Актуалната промоция на VIVACOM през август отново дава шанс на

Актуалната промоция на VIVACOM през август отново дава шанс на ...

......... усмивки и летни емоции с помощта на супер широкоъгълен обектив, позволяващ да обхванете много в една снимка. Телефонът разширява хоризонта с FullView HD+ 18:9 дисплей, а 5.7“ екранът позволява да виждате повече завладяващи кадри. В рамките на промоцията моделът се предлага за 89.98 лв. заедно с Power Bank от Tesla.


Моделът Sono Sion изминава 250 км с напълно заредена батерияВ

Моделът Sono Sion изминава 250 км с напълно заредена батерияВ ...

......... са 4110х2060х1680 мм, междуосието е 2565 мм, а пътният просвет – 150 мм. Серийното производството на Sion е планирано да започне през втората половина на 2019 г. По обществените пътища колата вероятно ще се появи не по-рано от 2020 г. Що се отнася до цената, тя започва от 16 000 евро.


Изкуственият интелект не трябва да заменя собствените ни мислиВиртуалните помощници

Изкуственият интелект не трябва да заменя собствените ни мислиВиртуалните помощници ...

......... е обаче разминаване по въпроса дали машината трябва да разпознава човешките чувства и да реагира на тях. В Япония и европейските страни само половината от анкетираните са подкрепили подобна перспектива, докато в САЩ за нея се застъпват 60%, а положителен отговор на този въпрос в Китай дават 85% от респондентите.


Одобрен е проектът за реконструкция на Подуяне, Искър и КазиченеЗа

Одобрен е проектът за реконструкция на Подуяне, Искър и КазиченеЗа ...

......... дейности за трите жп гари да започнат в началото на следващата година, като се очаква да приключат през 2020 г. Гаровите комплекси Подуяне, Искър и Казичене са част от жп линията София – Пловдив, която е най-натоварената линия в страната. За миналата година по направлението са пътували над 1,4 милиона пътници.


Смартфонът идва с батерия за цял ден, нов S Pen

Смартфонът идва с батерия за цял ден, нов S Pen ...

......... остатъчната стойност на върнатото устройство. Официалните продажби на Galaxy Note9 в България стартират от 24 август в търговската мрежа. Цените започват от 1149,98 лв. с ДДС, според офертата на Виваком за еднократно плащане. Потребителите ще имат избор между три цвята – среднощно черно, лилаво и морско синьо с жълт S Pen.


Професионалистите ще имат достъп до работната си станция отвсякъдеВграденият в

Професионалистите ще имат достъп до работната си станция отвсякъдеВграденият в ...

......... на последно място, новият драйвер поддържа рендериране в облака. Благодарение на технологията MxGPU на AMD и Radeon Pro Software, професионалистите могат да рендерират в облака с водещи приложения за дизайн и мултимедия като Maxon Cinema 4D и SolidWorks, използвайки виртуализация и AMD Radeon ProRender. Даунлоуд: Radeon Pro Software for Enterprise 18.Q3


Китайски изобретател пусна видео със саморъчно изработения от него първи

Китайски изобретател пусна видео със саморъчно изработения от него първи ...

......... This man from Dongguan, Guangdong Province has made wild dream come true — People's Daily,China (@PDChina)   Чжао Дели сподели, че неговият летателен апарат може да издигне във въздуха товар от 100 килограма и да развие скорост от 72 километра в час. Летящият скутер осигурява полет с продължителност 36 минути.


Пионерът в смартфоните е пред завръщане на световния пазарУстройствата Palm

Пионерът в смартфоните е пред завръщане на световния пазарУстройствата Palm ...

......... система webOS, но това не помогна и през 2010 г. компанията се продаде на HP. Гигантът от Пало Алто, Калифорния също не успя да възстанови позициите на бранда. След неуспеха на таблетите HP TouchPad, през 2011 г. компанията прекрати производството на всички webOS устройства и продаде правата върху марката на TCL.


До 2022 година в страната ще заработят 10 пилотни обектаБолници

До 2022 година в страната ще заработят 10 пилотни обектаБолници ...

......... обработка на данните от кръвни изследвания и друга информация. AI дори ще изследва ДНК на пациентите, за да помогне при избора на най-подходящите методи за лечение. Докато броят на лекарите в Япония достигна историческия си максимум от 319 хиляди души през 2016 г., те са концентрирани в централните региони на страната.


Промоцията на AMD включва заглавия като „Assassin

Промоцията на AMD включва заглавия като „Assassin"s Creed Odyssey” Купувачите ...

......... стартира на 7 август и приключва на 3 ноември 2018 г., а срокът за взимане на кодовете за игрите изтича на 31 декември 2018 г. Промоцията ще важи за цял свят със следните изключения: Китай, Куба, Северна Корея, Сирия, Судан и Иран, уточниха от AMD – разработчика на графичните карти Radeon.


Повишените мита за внос засягат целия компютърен хардуерЦените на китайските

Повишените мита за внос засягат целия компютърен хардуерЦените на китайските ...

......... които се внасят от други страни, вкл. Тайван, Южна Корея, Япония, Филипините, Тайланд, Сингапур и Малайзия, не подлежат на облагане по новата тарифа. Но Китай е най-големият доставчик на електроника в САЩ и повишените митнически такси несъмнено ще доведат до поскъпване на компютрите и други хай-тек продукти на пазара в страната.


Уязвимостта SegmentSmack позволява дори само на един атакуващ да осъществи

Уязвимостта SegmentSmack позволява дори само на един атакуващ да осъществи ...

......... за използване, защото при FreeBSD създаването на двупосочна TCP връзка към отдалечена машина не е задължително условие за успешна атака. За версиите на FreeBSD вече са пуснати „пачове”, които принудително ограничават размера на опашката за пакети по TCP връзка. Възможно е други операционни системи, подобни на Unix, също да са уязвими.


Както може да се очаква, лансираните през последните 2 години

Както може да се очаква, лансираните през последните 2 години ...

......... км: 5,5 Вредни емисии СО2, г/км: 144 Базова цена на модификацията, лв. с ДДС: 103 350 Ювелирна изработка за Peugeot 308 GTi (тест драйв) BMW 530d Touring xDrive: Ефективна динамика (тест драйв) В преследване на светкавици с Opel Insignia GSi (тест драйв) Range Rover Sport иска приза „Най-многофункционален всъдеход” (тест драйв)


Хората с избухлив нрав не са толкова интелигентни за колкото

Хората с избухлив нрав не са толкова интелигентни за колкото ...

......... повишена тревожност. Учените не дават конкретни съвети, но проучването им показва, че е добра идея хората с "къс фитил" да поработят върху характера си. Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.


Наличните кадри нямат нужната подготовка, според бизнесаЛипсата на кадри е

Наличните кадри нямат нужната подготовка, според бизнесаЛипсата на кадри е ...

......... Радосвет Радев. Над 150 фирми обслужва Службата по трудова медицина към Стопанска камара – Стара Загора. Камарата предоставя на фирмите от региона правни и счетоводни услуги, както и обучения по GDPR, през които до момента са преминали над 400 души от Казанлък, Разград, Нова Загора, Кърджали, Хасково, Панагюрище и други градове.


Срещу неголяма сума получавате устройство, което не се бои от

Срещу неголяма сума получавате устройство, което не се бои от ...

......... характеристики на Poptel 9000 Мах са достъпни на изгодна цена – можете да си купите модела за $199,99 от онлайн магазина Tomtop с безплатна доставка до България. Смартфонът има размери 16,88х8,65х1,59 см и тежи 330 грама. В комплекта са включени още захранващ адаптер, USB кабел, слушалки и ръководство за потребителя.


Цените на новите автомобили растат непрекъснато, от което клиентите (особено

Цените на новите автомобили растат непрекъснато, от което клиентите (особено ...

......... евро на продажба, твърдят данните на професора. Подобно проучване мината година публикува и Bloomberg, като показателите не са много по-различни. Тогава агенцията отчете печалба от $17 250 за Porsche на всяка продажба, а тази на Mercedes и BMW бе оценена на $5000. Много напред, според Bloomberg, е Ferrari: около $90 000 печалба.