Пази от заплахите в реално време, сканира по графикАнтивирусът VIPRE

Пази от заплахите в реално време, сканира по графикАнтивирусът VIPRE ...

......... да настрои филтри на защитната стена и дори да блокира достъп до интернет. Нещо повече, VIPRE Advanced Security дава възможност за работа в невидим режим, който предпазва РС-то от атаките на някои типове малуер, сканиращи автоматично портовете. Тази опция намалява риска от инфектиране с рансъмуер. Даунлоуд: VIPRE Advanced Security (пробна версия)


Позволява разширение на безплатния клауд сторидж Cloudevo обединява различни клауд

Позволява разширение на безплатния клауд сторидж Cloudevo обединява различни клауд ...

......... но от друга – няма начин потребителят да избере къде да постави файлове. Cloudevo защитава данните срещу неупълномощен достъп чрез AES-256 криптиране при клиента и допълнителни методи като фрагментиране на файловете и качване на фрагментите в различни клауд акаунти. Така се ограничава достъпът на доставчиците и други страни до файловете. Даунлоуд: Cloudevo


На 1 ноември Linkedin Masterclass отново ще дава съвети по

На 1 ноември Linkedin Masterclass отново ще дава съвети по ...

......... клиенти да искат да се видят и разговарят с вас. • Малко познати инструменти и софтуери за автоматизация на LinkedIn. • Как да извлечем максимална полза от LinkedIn групите за нови контакти и връзки? • LinkedIn корпоративни страници - как най-добре да ги използваме? За записване за участие - http://masterevents.bg/linkedin/#reg


Системата противодейства ефективно на детската онлайн порнография„NET 1“ се включи

Системата противодейства ефективно на детската онлайн порнография„NET 1“ се включи ...

......... с най-големите доставчици на интернет услуги в Латвия, към момента над 50% от интернет трафика се филтрира за материали, съдържащи онлайн детска сексуална експлоатация. Отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП води преговори за предоставяне на свързаната с базите данни на Интерпол система „Спаси дете“ и на правоохранителните власти на Великобритания и Украйна.


Проектът стартира с финансиране в размер на 100 млн. евро„Нуждаем

Проектът стартира с финансиране в размер на 100 млн. евро„Нуждаем ...

......... други сфери. Очаква се той да започне да функционира през 2019 г. Половината от собствения капитал на фонда ще бъде предоставена от Breakthrough Energy, а другата половина — от InnovFin, финансови инструменти за споделяне на риска, финансирани чрез „Хоризонт 2020“ — настоящата програма на ЕС за научни изследвания и иновации.


A1 дава начало на своя трети собствен спортен канал, който

A1 дава начало на своя трети собствен спортен канал, който ...

......... 1000, ATP 500 и ATP 250, волейболната Лига на нациите, най-големия шампионат за смесени бойни изкуства в света UFC, баскетболните Евролига и Еврокупа, лекоатлетическата Диaмантена лига, Световния шампионат по мотоциклетизъм, стартовете от NASCAR, най-интересните срещи от NHL и още много други спортове, придружени от експертни анализи и коментари. Партньорска публикацияСтрои нов завод с капацитет 300 хил. електромобила годишноНовият завод

Строи нов завод с капацитет 300 хил. електромобила годишноНовият завод ...

......... ще бъдат модели I.D. Crozz. Германският производител вижда големи перспективи на китайския пазар, където все повече световни компании откриват свои заводи. Интересен факт е, че повечето предприятия са концентрирани около Шанхай. Наскоро, Tesla купи за 140 млн. долара терен с площ 860 хил. кв. метра, също с цел производство на електромобили.


Повечето брандове по традиция не харесват много сравненията на техните

Повечето брандове по традиция не харесват много сравненията на техните ...

.........   Минуси - Хардуерът се затруднява с игри и по-тежки приложения - Няма сензор за пръстов отпечатък и лицево разпознаване - Само един говорител Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.


Използва оптичен материал от следващо поколение на база перовскитНаучно изследване

Използва оптичен материал от следващо поколение на база перовскитНаучно изследване ...

......... Ким Ки-Хуан, професор по научни изследвания в Катедрата по енергетика и химическо инженерство. „С нашия семпъл метод ние получихме луминисценция, покриваща целия видим спектър от 400 до 700 нанометра“, казва проф. Ким. „Освен това бяха успешно произведени RGB LED устройства с наситени и ярки цветове – използвайки анионообменните нанокристали“, допълва той.


Свикнали сме да мислим за рака на гърдата като за

Свикнали сме да мислим за рака на гърдата като за ...

......... на тумора и дали раковите клетки са се разпространили и на други места. Също както при рака на гърдата при жените и при мъжете ранното диагностициране е от ключово значение за успеха на последващото лечение. Пробив: кръвен тест открива рак Заплашено ли е младото поколение от бум на рака  Instagram


Един от най-добрите FPV дронове с професионално качествоXiaomi Mi Drone

Един от най-добрите FPV дронове с професионално качествоXiaomi Mi Drone ...

......... само там, където няма потенциална опасност – за хората, най-вече. Квадрокоптерът Xiaomi Mi Drone 4K е достъпен за покупки на цена от EUR 357,11 в глобалния онлайн магазин Tomtop. Устройството се доставя в комплект с контролер за управление, батерия, двойка витла, зарядно, гимбал с камера, USB кабел и ръководство за потребителя.Тя не кара потребителите си да добавят нови и нови

Тя не кара потребителите си да добавят нови и нови ...

......... на други социални мрежи. Явно това е добър подход, засега. Pinterest изглежда е избегнала грешките на другите социални медии. Тя е носител на ведро, позитивно настроение, където хората се чувстват добре, мечтаят. Остава да видим дали тази политика наистина ще донесе успех на компанията, след първичното публично предлагане на акциите й.


Компактно и леко устройство със защитен силиконов калъф и вградени

Компактно и леко устройство със защитен силиконов калъф и вградени ...

......... HD330 включва самия диск, кабел и ръководство за потребителя В заключение, Adata HD330 се явява достъпно решение за бекъп, което се отличава със здравина и надеждно съхранение на данните, бърза работа и удобство, изразено в компактни размери, тънък корпус и малко тегло. Софтуерът HDDtoGO е бонус за потребителите на Windows компютри.


Хората в селата са най-проблемната категория потребителиТемповете на растеж на

Хората в селата са най-проблемната категория потребителиТемповете на растеж на ...

......... година. Анализът сочи, че най-рядко интернет ползват хората в селата. Именно тази група е и най-проблемна в общата картина на интернет експанзията, отбелязва докладът. За да стимулират по-нататъшното разширение на интернет, експертите на Web Foundation предлагат мерки като намаляване на цената за свързване към глобалната мрежа и увеличаване на зоната на покритие.


Най-малко 900 постройки използват подобни съоръжения634-метровият небостъргач Tokyo Skytree използва

Най-малко 900 постройки използват подобни съоръжения634-метровият небостъргач Tokyo Skytree използва ...

......... през 2020 г. пък има данни, че продукти на KYB са използвани в строежа на няколко съоръжения за игрите, но без каквито и да е подробности. „Ние сме наясно, че правителството в Токио вече е поискало от компанията да инспектира продуктите и ще изчакаме по-нататъшните данни”, заяви говорителят Маса Такая.


Разработеният от Китай най-голям в света самолет-амфибия

Разработеният от Китай най-голям в света самолет-амфибия "Цзилун" (AG600) тази ...

......... двигателя, способен е да събира на борда 12 тона вода за 20 секунди. Максималното тегло при излитане на AG600 e 53,5 тона, дължината на корпуса е 39,3 метра, размахът на крилата е 38,8 метра, а максималната дължина на полета е 4 500 км. Самолетът може да превозва до 50 души.Скоро компанията ще произвежда по 1 млн. устройства месечноLenovo планира

Скоро компанията ще произвежда по 1 млн. устройства месечноLenovo планира ...

......... Motorola, който е нейна собственост. В обявените планове за увеличаване на производството обаче не влизат смартфоните Motorola, уточнява китайският източник. Същевременно, световният пазар на смартфони влиза в период на застой. Според анализатори, това се дължи на насищането и липсата на разтърсващи иновации, които да накарат потребителите да сменят по-често устройствата си.


Жалко е, че много средства, вложени в научни изследвания, дават

Жалко е, че много средства, вложени в научни изследвания, дават ...

......... която има интерес към тези услуги. Ако ние определим кои стратегии работят добре за онлайн разпространението на информацията, успехът на редакторите при споделяне на новата информация сред широка аудитория може да скочи главоломно“. Медицинските институти и университетите трябва по-добре да вплетат ролята на социалните медии в своя комуникационен микс, заключава проучването.


Изпълнителният директор на VW Херберт Диес предупреди за негативните влияния,

Изпълнителният директор на VW Херберт Диес предупреди за негативните влияния, ...

......... е много красноречиво. През 2013 г. великият някога град трябваше да обяви фалит, в резултат на който се превърна в град-призрак. Колко екологични са "зелените" автомобили в момента Suzuki и Mitsubishi изоставят дизела в Европа Глобите за Volkswagen след „Дизелгейт” достигнаха $33 млрд. Израел забранява конвенционалните автомобили през 2030 г.


Тя ще бъде няколко пъти по-ярка от естествения земен спътникИзкуствен

Тя ще бъде няколко пъти по-ярка от естествения земен спътникИзкуствен ...

......... могат да контролират отдалечено диапазона на осветяване с точност до десетки метри. Концепцията за изкуствена луна е дело на Ю Чунфенг – шеф на частната космическа компания Chengdu Aerospace Science. Той твърди, че изпитанията на спътника са започнали преди няколко години, а извеждането му в космоса е планирано за 2020 година.


EPYC процесори ще пресмятат сложни модели в динамиката на флуидитеЕкипът

EPYC процесори ще пресмятат сложни модели в динамиката на флуидитеЕкипът ...

......... Напредъкът в технологиите намира място във всички екстремни спортове и това най-силно е изразено във Формула 1, където екипите задължително трябва да разчитат на мощна изчислителна инфраструктура. Със суперсистеми като тази на Cray с AMD EPYC чипове, дизайнерите ще могат да съкратят етапите на анализ при дизайна на новите пистови чудовища.


4G фаблетът има резолюция 2160x1080 пиксела и издръжлива батерияXiaomi MI

4G фаблетът има резолюция 2160x1080 пиксела и издръжлива батерияXiaomi MI ...

......... Smart Handheld Gimbal, който се предлага за €101, но с купон LITBGIMBALO, валиден до 25 октомври, можете да получите отстъпка от $21. Устройството поддържа редица интелигентни режими на работа, вкл. вертикален режим за панорамни снимки, и приема смартфони с тегло до 300 грама и диагонал на екрана до 6 инча.


Държавни политики подпомагат високия ръст в Северна АмерикаИнтелигентните електромери са

Държавни политики подпомагат високия ръст в Северна АмерикаИнтелигентните електромери са ...

......... е вторият по големина пазар и през следващите четири години ще бъде най-бързо развиващият в областта на умните измервателни уреди. Според доклада, и Китай се развива динамично под влиянието на фактори, сходни на тези в Северна Америка. Бурно развитие предстои и в Индия, очаква се значителен ръст и в Япония.


Скот Ву е спечелил множество престижни състезания по програмиранеНовият сезон

Скот Ву е спечелил множество престижни състезания по програмиранеНовият сезон ...

......... и състезателното програмиране – много от тях медалисти от международни олимпиади. По регламент конкурсът има шест предварителни онлайн кръга, последвани от присъствен финал в София. До финала достигат най-добре представилите се състезатели от предварителните кръгове – 12 финалисти от общото класиране и 5 от класирането за младежи до 8 клас.


Само за 2018 година руската икономика може да загуби около

Само за 2018 година руската икономика може да загуби около ...

......... еквивалент", допълни заместник-председателят на "Сбербанк".Според него хакерите могат да влияят на дейността на стратегически предприятия и институции в страната. "Ако самолетите не излитат навреме, ако електроцентралите не подават електроенергия с нужните показатели, ако предприятия спират работа — всичко това са загуби за икономиката на Русия", поясни Кузнецов. Редактор: Деница Райкова


Нов инструмент в полза на гражданите, специалистите и регулаторитеEвропейските филми

Нов инструмент в полза на гражданите, специалистите и регулаторитеEвропейските филми ...

......... и европейски. От друга страна, Европа е основен фактор в световното кино с над 18 000 филма, произведени в периода между 2007 и 2016 г., и с обем на общата продукция, който се е увеличил с 47% — от 1444 пълнометражни филма през 2007 г. на 2124 през 2016 г.


Те се учат от предишните си грешки, не използват едни

Те се учат от предишните си грешки, не използват едни ...

......... споделят, е по-разнообразно и по-малко разпознаваемо. То идва от по-малко известни сайтове, включително интернет форуми, които смесват политически новини с други теми, каза той. Публикациите използват изображения с по-добро качество, по-достоверно изглеждащи домейни, по-малко известни сайтове, по-малки блогове. Накратко, измамниците все по-добре прикриват следите си и стават все по-неуловими, заключава анализът.


Пълнолунието може да бъде доста ярко и да предоставя достатъчно

Пълнолунието може да бъде доста ярко и да предоставя достатъчно ...

......... по-точното насочване на светлината към града. Ву казва, че технологията е достатъчно развита и почти готова за прилагане. Ако проектът е успешен, той ще спести не само много електричество, но и ще разчита на естествената светлина, вместо на изкуствена. Планира се сателитът да бъде изведен в орбита през 2020 г.


Под капаците на милиони чисти електрически автомобили, които ще се

Под капаците на милиони чисти електрически автомобили, които ще се ...

......... модел с конвенционален двигател, при което се отделят само 20% емисии СО2 от целия му жизнен цикъл. Всичко това ни води към естествения извод: производството на батерии трябва да става с помощта на енергия, добивана от възобновеми източници. Втората стъпка е добиването на ток от такива източници или атомни централи.


Компактно и леко устройство със собствен екран, AV изход за

Компактно и леко устройство със собствен екран, AV изход за ...

......... размери 16х9х8,5 см и тежи около 210 грама. В комплекта, предлаган от Cafago на цена от €20,99 с купон за отстъпка L1887F, влизат освен самата конзола още USB кабел, AV кабел и ръководство за потребителя – всичко необходимо за едно забавно преживяване, персонално или за цялото семейство и с приятели.


Проучване очертава промяна в потребителските предпочитанияПотребителите оценяват плащанията с телефон

Проучване очертава промяна в потребителските предпочитанияПотребителите оценяват плащанията с телефон ...

......... се наблюдават при избора на метод за плащане на този вид сметки. Ползващите онлайн плащания са основно мъже, лица на възраст между 30 и 39 години, хора от столицата и лица с доход над 1000 лв. Жените демонстрират склонността да „миксират“ методите на плащане, вероятно по удобство в конкретния момент.


Suzuki и Mitsubishi са поредните два производителя, които заявяват решението

Suzuki и Mitsubishi са поредните два производителя, които заявяват решението ...

......... въобще не смята да изостави дизела. Нещо повече, BMW е толкова уверен в своята технология, че наскоро член на борда на директорите описа баварските дизели като „малко или повече най-добрите дизели“, продавани в момента. 10 от най-важните факти за новото BMW X7 Глобите за Volkswagen след „Дизелгейт” достигнаха $33 млрд.


Отличава се с по-качествен Wi-Fi сигнал и подобрена сигурностРутерът Synology

Отличава се с по-качествен Wi-Fi сигнал и подобрена сигурностРутерът Synology ...

......... време, а новата функция Google Safe Browsing за рутери Synology разширява защитата срещу малуер, социално инженерство и нежелан софтуер върху цялата мрежа. Новият WPA3-съвместим рутер MR2200ac може да бъде поръчан от Adsys – ексклузивен дистрибутор на марката Synology за България. Цената на модела за нашия пазар е 266 лв. с ДДС.


Два нови външни хард диска на тайванския производител Adata […]HD680

Два нови външни хард диска на тайванския производител Adata […]HD680 ...

......... тънък и елегантен HV320 има тънък профил и елегантен дизайн Този модел се отличава с тънък профил с дебелина от 10,7 мм и елегантен дизайн с избор между три цветови варианта. HV320 ще се предлага с капацитет от 1TB, 2TB, 4TB и 5TB. Сигурността на данните е обезпечена от 256-битово AES криптиране.


„Те ще ни откраднат работата“, казва един от шофьорите на

„Те ще ни откраднат работата“, казва един от шофьорите на ...

......... Южна Корея, ориентирано към труда, след като безработицата в страната достигна осемгодишен пик през август. „Правителството е в мъртва хватка“, коментира Ко Тае-бон, ръководител на изследванията в „Hi Investment & Securities“. „Ако продължават да се влачат с регулаторни промени, Южна Корея ще изостане от глобалния глобалния пазар за споделени пътувания“.


Научните разработки ще се използват при критични и бедствени ситуации„Времето,

Научните разработки ще се използват при критични и бедствени ситуации„Времето, ...

......... заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който участва в откриването на центъра. В научния проект участват Институтът по роботика, Институтът по металознание, Институтът за ядрени изследвания, Националният военен университет във Велико Търново, Висшето военоморско училище – гр. Варна, Софийският университет, Техническият университет в гр. Габрово и Сдружение „Съвременни летателни технологии“.


Колко пъти сте изтривали файлове по погрешка? На всеки му

Колко пъти сте изтривали файлове по погрешка? На всеки му ...

......... е да изтеглите програмата, преди да имате нужда от нея. Стъпка 2: Стартирайте DiskDigger. Началният екран показва всички дискове на компютъра. Изберете този, който съдържа вашите изтрити файлове и кликнете върху ‘Next’ три пъти. Дискът ще бъде сканиран и всички изтрити файлове ще бъдат изброени. Процесът може да..... ДОЧЕТЕТЕ ТУК!


Глобално, услугата дава информация за обектите на Tesla и Chargepoint

Глобално, услугата дава информация за обектите на Tesla и Chargepoint ...

......... Google. В глобален мащаб услугата показва информация само за станциите на Tesla и Chargepoint. още по темата На територията на САЩ обаче е налична също информация за станциите на SemaConnect, EVgo и Blink, във Великобритания – за Chargemaster и Pod Point, а в Австралия и Нова Зеландия – за Chargefox.


„Дизелгейт” и последиците за Volkswagen нямат край. Лъжливият софтуер, мамещ

„Дизелгейт” и последиците за Volkswagen нямат край. Лъжливият софтуер, мамещ ...

......... САЩ. Тук става въпрос за около 5 млн. коли, оборудвани с V6 и V8 дизелови двигатели, произведени от Audi и монтирани в модели на Audi, Volkswagen и Porsche, както и модели Audi, оборудвани с двигатели EA 189 и EA 288, произведени от Volkswagen. Периодът е между 2004 и 2018 г.


BASF подготвя за пазара иновативен инфрачервен детекторИнфрачервеният детектор Hertzstück, вграден

BASF подготвя за пазара иновативен инфрачервен детекторИнфрачервеният детектор Hertzstück, вграден ...

......... козметични продукти, нивото на активни съставки в дадено лекарство или дори съдържанието на естествени влакна в материалите за мебел. Първите спекрометри, използващи новия инфрачервен сензор, ще бъдат налични през 2019 г. за промишлени и полупрофесионални приложения. Крайният потребител най-вероятно ще има достъп до инфрачервената спектроскопия през своя смартфон през 2022 г.


Няколко пенсионни фонда и департаментите на финансите на американските щати

Няколко пенсионни фонда и департаментите на финансите на американските щати ...

......... 174,78 долара. Капитализацията на Facebook се срина със 123,71 милиарда долара. Сега подкрепата за предложението нарасна, след като преди две седмици стана ясно, че са открити нови слаби страни на социалната мрежа. Те могат да бъдат използвани от хакери, за да получат достъп до около 50 милиона акаунта на потребители.


Макар основната задача на НАСА е да проучва Вселената, космическата

Макар основната задача на НАСА е да проучва Вселената, космическата ...

......... сега при движението му надолу, "брашното" достига повърхността. Учени откриха индикатор за митичната Планета Х Учените отбелязват, че това "брашно" не става за нов тип здравословна храна. Въпреки това проучванията им през годините показват, че от него има полза за околната среда. Например да добави хранителни вещества в световния океан.


Щатските хай-тек гиганти рискуват да загубят едни от най-високобюджетните си

Щатските хай-тек гиганти рискуват да загубят едни от най-високобюджетните си ...

......... консулството на царството в Истанбул на 2 октомври. Турски официални лица заявиха, че Хашгоги е бил убит в консулството, където е отишъл да получи документи за планирания си брак. Риад заяви, че твърденията са безпочвени. Саудитските власти твърдят, че Хашоги е изчезнал, след като е напуснал саудитското консулство в Истанбул.


Стилен компактен плейър, способен да възпроизвежда аудио с висока резолюция

Стилен компактен плейър, способен да възпроизвежда аудио с висока резолюция ...

......... заедно с плейъра и качествени слушалки Samsung 3,5mm AKG Earphone – също от Cafago на цена от €4,99 с купон за отстъпка L5059VS до 15 ноември. Те са удобни за носене, благодарение на ергономичния си дизайн, и с вграден в кабела контролер за управление. Доставят се заедно със стилна торбичка.


• Приходите се увеличават с 5.7% до 112,5 млн. евро•

• Приходите се увеличават с 5.7% до 112,5 млн. евро• ...

......... включва 5.8 млн. евро еднократен приход от правно споразумение през Q3 на 2017 година** - реална стойност от +5.7% след взимане предвид на еднократния приход от правно споразумение през Q3 2017 година*** - реална стойност от +6.6% след взимане предвид на еднократния приход от правно споразумение през Q3 2017 година


Няма да о писваме дизайна на новото BMW X7. Със

Няма да о писваме дизайна на новото BMW X7. Със ...

......... може да бъдат поръчани и два екрана с диагонал 10,3 инча за пътниците на втория ред седалки. Стандартно BMW X7 е оборудван с адаптивни LED фарове, но като опция съществува възможността да се поръчат лазерни фарове, чийто светлинен сноп на дългите светини достига 600 м (при 300 при адаптивните LED).


Може би се е случвало да изпратите съобщение във Facebook

Може би се е случвало да изпратите съобщение във Facebook ...

......... устройство1. Влезте в приложението Messenger за iOS или Android, както обикновено.2. Ако искате да изтриете цял разговор, задръжте нишката със съобщения и изберете „Delete Conversation“ от резултантното меню.3. Ако искате да изтриете само едно съобщение, влезте в разговора, задръжте съобщението, което искате да изтриете, и изберете „Delete“.  Редактор: Деница Райкова


Намалява делът на преждевременно напусналите училищеПроцентът на лицата в ЕС,

Намалява делът на преждевременно напусналите училищеПроцентът на лицата в ЕС, ...

......... държави членки действително изразходват по-малко средства за него, сочи обзорът. Разликите между държавите и вътре в тях продължават да съществуват, което показва нуждата от допълнителни реформи. Това се отнася най-вече за основните умения, където са необходими по-големи усилия, за да се гарантира, че младите хора усвояват добре четене, писане и математика.


L’Oreal въвежда иновативно решение, разработено от Mya SystemsЧатбот помага на L’Oreal

L’Oreal въвежда иновативно решение, разработено от Mya SystemsЧатбот помага на L’Oreal ...

......... контакт с HR специалистите на компанията. В наши дни, когато много от кандидатите за работа не получават обратна връзка за първото си интервю от работодателя, тази технология е особено ценна, защото тя изпраща постоянни напомняния към HR-ите да използват подход, който е по-ориентиран към кандидата и да дават обратна връзка.


В момента няма много електрически автомобили в Израел, но това

В момента няма много електрически автомобили в Израел, но това ...

......... почти 1,5 млн. до 2030 г. “От 2030 г. вече няма да разрешаваме внос на бензинови и дизелови коли в Израел,” заяви Стейниц. Всички нови автомобили ще са или електрически, или ще се задвижват от компресиран природен газ. Правителството, заявява министърът, се очаква да одобри плана до края на годината.


Цените на новия флагмански смартфон започват от 799 евроСерията Huawei

Цените на новия флагмански смартфон започват от 799 евроСерията Huawei ...

......... безпроблемно дори по време на многочасова интензивна игра. Моделите Huawei Mate 20 Pro и Porsche Design Huawei Mate 20 RS притежават и функция за 3D лицево отключване. Усъвършенстваните сензори, подкрепени от двойния NPU процесор, извършват тази операция за около 600 ms. Грешните разпознавания от страна на системата са едно на милион.


Производителите на смартфони ще плащат за достъп до магазинаSamsung, Huawei

Производителите на смартфони ще плащат за достъп до магазинаSamsung, Huawei ...

......... за търсене и браузъри от конкурентите на Google, като например Microsoft, Opera и Mozilla. Те ще могат да разработват устройства с много по-персонализирана операционна система. Технологичният анализатор от CCS Insight Джеф Блебер заяви пред Ройтерс, че „Google е намерила начин да си гарантира, че Android продължава да работи в нейна полза“.


На 27 октомври тази година, от 10 до 15 часа,

На 27 октомври тази година, от 10 до 15 часа, ...

......... в реално време от Никола Минков и Дидо Григоров. Експертите ще дадат критични съвети за подобряване на обхождането на резултатите по техническите фактори за качествено оптимизиран сайт, най-добрите практики при създаването на стратегия и архитектура на съдържанието и създаване на самото съдържание и разбира се за подобряване на линк профила.


Американската компания Alphabet, която е компанията-майка на Google, въвежда лицензионна

Американската компания Alphabet, която е компанията-майка на Google, въвежда лицензионна ...

......... юли Европейската комисия наложи глоба от 4,34 млрд. евро на Google за нарушение на антимонополното законодателство на ЕС. На американската компания беше даден срок до 20 октомври да се съобрази с европейските регулации. В началото на месеца от технологичния гигант започнаха процедура по обжалване на финансовата санкция. Редактор: Деница Райкова


Учени демонстрираха странни изобретения на шоу в ТокиоЯпонски учен показва

Учени демонстрираха странни изобретения на шоу в ТокиоЯпонски учен показва ...

......... различно“, каза Абрахамс. още по темата По неговите думи, там не заклеймяват ексцентриците, а ги обичат. Навярно затова „Япония и Обединеното кралство отдавна са измислили толкова много умни, луди и прекрасни неща“. Хориочи се съгласява: „Мислех, че съм ексцентричен, но сега знам, че в Япония има много други хора като мен“.


Кристина Никова зае позицията Ръководител „Бизнес развитие“„Част от развитието като

Кристина Никова зае позицията Ръководител „Бизнес развитие“„Част от развитието като ...

......... доведе до позиционирането на Инспирит сред топ ИТ компаниите в страната“, заяви Маргарита Наумова, основател и управител на Инспирит. още по темата Същевременно, разширяването на Инспирит продължава. Компанията е обявила четири свободни позиции за технически специалисти. Екипът вече е реализирал над 50 мащабни проекта за клиенти в България и други страни.


Избягвайки директния контакт между сензора на изображения и кожата, 3D

Избягвайки директния контакт между сензора на изображения и кожата, 3D ...

......... с точност от около 97%. С други думи, тази система е по-компактна и много по-евтина от съществуващите технологии. Тя също така е и много ефективна – времето за обработка е приблизително две секунди. Екипът е получил няколко американски патента за своите нови технологии и има за цел скоро да комерсиализира продукта.


Американската компания Alphabet, която е компанията-майка на Google, въвежда лицензионна

Американската компания Alphabet, която е компанията-майка на Google, въвежда лицензионна ...

......... устройства. На 18 юли Европейската комисия наложи глоба от 4,34 млрд. евро на Google за нарушение на антимонополното законодателство на ЕС. На американската компания беше даден срок до 20 октомври да се съобрази с европейските регулации. В началото на месеца от технологичния гигант започнаха процедура по обжалване на финансовата санкция.


Huawei представи новата серия смартфони Mate 20, като тя се

Huawei представи новата серия смартфони Mate 20, като тя се ...

......... и интерфейсът EMUI 9 на Huawei. Цените на модела ще са подобаващи за толкова много функции и в Европа ще започват от 1050 евро. Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.


Очакваната инвестиция на компанията е 50 милиона долараОпазването на данните

Очакваната инвестиция на компанията е 50 милиона долараОпазването на данните ...

......... от все по-голямо значение занапред, заяви Сергей Белоусов. Решенията за сигурност, които Acronis разработва, все повече ще се създават именно в София. Амбицията на компанията е поделението й в България да стане основен развоен център в глобалната структура на фирмата, която вече има поделения в „родния” си Сингапур и в Швейцария.


Здраво, надеждно устройство, с двойна спирачна системаXiaomi M365 може да

Здраво, надеждно устройство, с двойна спирачна системаXiaomi M365 може да ...

......... с предни и задни светлини, като същевременно е удобен за пренасяне, тъй като може да се сгъва и е лек – тежи около 12,5 кг. Скутерът се предлага на цена от 383,23 евро с купон за отстъпка WDXM. При доставка до България от германски склад Tomtop поема и митническите такси.


С голям 5,99-инчов FHD+ екран, две двойни камери и осемядрен

С голям 5,99-инчов FHD+ екран, две двойни камери и осемядрен ...

......... устройства. Не на последно място, Vernee V2 Pro работи под управление на актуална операционна система Android 8.1. Смартфонът е достъпен за поръчки на цена от 214,26 евро в онлайн магазина Tomtop, като в комплекта са включени още захранващ адаптер, захранващ кабел, Type-C кабел и протектор за екрана и ръководство за потребителя.


Плейърът се превръща в единна платформа за различни устройстваНад 100

Плейърът се превръща в единна платформа за различни устройстваНад 100 ...

......... последно плейърът е обновяван през 2013 г. Това е огромна потребителска база и Radionomy ще се опита да оползотвори нейния потенциал. След няколко седмици се очаква да излезе първото за последните пет години обновление на Winamp, което ще коригира редица бъгове. Голямата актуализация на плейъра ще стане факт през следващата година.


Преди ерата на MP3 плеърите, онлайн музиката и YouTube, едно

Преди ерата на MP3 плеърите, онлайн музиката и YouTube, едно ...

......... музика и аудио съдърание на едно място. Ще има и търсачка. Компанията не дава подробности дали ще работи с големи услуги като Spotify, Apple Music и др. Не е ясно и дали WinAMp ще се завърне към най-славните си дни, когато позволяваше на потребителите да променят интерфейса както пожелаят.  Instagram.


15,6-инчовият модел получи специално одобрение от регулатораAquarius Cmp NS565 има

15,6-инчовият модел получи специално одобрение от регулатораAquarius Cmp NS565 има ...

......... HDMI, VGA и слот за карти памет. Конфигурацията включва още 2MP камера, гигабитов Ethernet, безжични модули Wi-Fi 802.11 b/g/n и Bluetooth 4.0, а някои версии позволяват инсталиране на LTE карти. Батерията на лаптопа обезпечава до 5-6 часа автономна работа. Все още обаче производителят не е обявил цената на Aquarius Cmp NS565. 


Услугата пести финансови и човешки ресурси, заявиха от телекомаКолокацията на

Услугата пести финансови и човешки ресурси, заявиха от телекомаКолокацията на ...

......... става по две напълно независими трасета и е осигурена денонощна поддръжка. Колокация на ИТ оборудване е част от портфолиото от интегрирани телекомуникационни решения, които Виваком предлага. Други решения, насочени към бизнеса, са облачните услуги, M2M и IoT телеметрията, както и комплексни системи за видеонаблюдение, високоскоростен интернет, пренос на данни и др.


Компанията Apple ще предложи големи отстъпки на телефоните iPhone и

Компанията Apple ще предложи големи отстъпки на телефоните iPhone и ...

......... и за MacBook Pro с диагонал на екрана 13,3 инча.9,7-инчов таблет iPad ще се продава в Черния петък за $229, което е със 100 долара по-евтино. Отстъпката за iPad Mini 4 ще достигне $160, но умните часовници Apple Watch Series 4 ще поевтинеят само с 20 долара. Редактор: Деница Райкова


Подобен ефект се наблюдава при три четвърти от засегнатите потребителиТехнологиите

Подобен ефект се наблюдава при три четвърти от засегнатите потребителиТехнологиите ...

......... родените след Втората световна война в периода 1946 до 1964 г.). Изследването предполага, че както образованието, така и технологиите могат да играят роля в намаляване на уязвимостта на потребителите към измами с техническа поддръжка, за което свидетелства и 12-точковият спад на измамници, изискващи номера на социални осигуровки (или техните международни еквиваленти).


Компанията пусна заедно с Fujitsu интегрирана система за SAP средиNetApp

Компанията пусна заедно с Fujitsu интегрирана система за SAP средиNetApp ...

......... може да бъде стартирана само за един ден и по този начин значително да облекчи въвеждането и управлението на SAP в организациите. Системата използва напълно интегриран набор от утвърдени и тествани технологии и решения за съхранение и управление на инфраструктурата от двете компании, но предлагани с единно следпродажно обслужване и поддръжка.


„Съкрушен съм от смъртта на един от най-скъпите ми приятели“,

„Съкрушен съм от смъртта на един от най-скъпите ми приятели“, ...

......... е лекуван и през 2009 г. През 80-те години Алън имаше „среща“ и с „лимфом на Ходжкин“. „Съкрушен съм от смъртта на един от най-старите и най-скъпи мои приятели“, коментира Бил Гейтс пред Ройтерс. Сегашният главен изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела нарече Алън „тих и упорит“ човек, който променя света.